Уреаплазма

• 310 133
  • 915
  •   1
Отговори
# 690
Уреоплазмата при нас е само парвим положителна .....

# 691
Митослава12 на мен ми изписаха Сумамед (азитромицин) и после Авелокс. Четох разни проучвания на английски за чувствителността на различните типове уреаплазма към различните антибиотици. Не сме правили антибиограма и се чудех дали док ще уцели правилния антибиотик. При теб какъв вид е уреаплазмата - парвум  или уреалитикум?
thedoors да и той пие за всеки случай. Док каза, че мога да се тествам най-рано след 4-5месеца и това ме притесни... толкова дълго да чакаме Sad
При мен е уреоплазма парвум само положителна днес свършихме докдициклин  и след три седмици контрола ще правим моля се да се е излекувала вече...😒😒😒

# 692
Дано да сте я разкарали! Аз се мъча с втория антибиотик - според предписанията на док. Множко ми дойдоха антибиотиците, дано да е имало за какво.

# 693
Ниеб4 антибиотик нямам думи просто писна ми много дано се е махнала вече тази гадост че вече ми се повдига от антибиотици......

# 694
Момичета, заедно с антибиотиците взимате ли мерки за подсилване на имунната система? Мисля, че трябва да разширите спектъра от неща, които ползвате в тази насока, за да 'помогнете' на процеса. Аз например пих витамини и котешки нокът, но може опитате нещо в този род, не задължително същите неща. Също така моя гин ме съветва редовно да вземам пробиотици, тъй като спомагат за цялостното по-добро състояние на организма.

# 695
Аз винаги пия пробиотик с антибиотика биобаланс и един път биозин не може без пробиотик.....

# 696
Аз до скоро пиех витамините Прегнакеър, но се отказах тъй като имах усещането, че не се чувствам добре от тях. Сега само инофолик пия всяка сутрин. Иначе и на мен ми е предписан пробиотик, но не съм го вземала още. Ям кисело мляко с плодове почти всяка сутрин. Доскоро пиех и сок от черен бъз сутрин на гладно - много го харесвам и мисля, че ми помага. Вече обаче има пресни плодове и залагам на тях.

# 697
Здравейте,аз съм нова в форума и вече втори път лекувам уреаплазма парвум,много упорита се оказа.След колко време пускате контрола вие? От септември 2017 правим опити за бебче и не става,явно причината е самата гадина.

# 698
Sewim, на мен док ми изписа два антибиотика и ми каза нов тест след 4-5 месеца, но междувременно да си действаме за бебе. Каза ми, че контрола само след един месец може да даде фалшив отрицателен резултат. Но във форума има различни мнения за това след колко време да се тества.

# 699
На мен ми откриха гадината януари месец,пихме антибиотик и доктора каза контрола 21-вия ден след края на лечението,но аз малко несериозно и спокойна,че ще сме успели с един курс АБ я пуснах след 5 месеца и пак + ,през това време бебе не ставаа.... сега втори път я лекувахме с друга лекарка която казва месец след лечението,но без бебеправене. Аз нямам търпение и ще го пусна след 21-вия ден.Ти къде пуслаш изследваниета си? Доста упорита се оказа и изглежда тя е причината за неуспешното забременяване Simple Smile Успех на всички лекуващи се !

# 700
Изследвания само в Геника (ДНК изследване) за уреаплазмата съм правила. При партньора ти има ли уреаплазма или не сте го изследвали? Той пие ли АБ? На теб какъв АБ ти изписаха?
Не знам дали това е причина да не става бебето, но наистина е много упорита тази бактерия. На мен АГ още от самото начало ми изписа 2 АБ и каза, че с един няма да стане. Сподели и че някои опитват да я лекуват с хомеопатия, но аз въобще не се заинтересувах и не съм разпитвала.
Кураж и сили да се справим с това Simple Smile

# 701
Не сме го изследвали ,казаха че няма нужда той да го прави,иначе да пие антибиотик със мен, Клацид 500 2х1,Флажил 250 през устата 2х1 и Флажил 500 вагинално вечер по 1 глобула за мен. Отделно пробиотик,биозин за имунитета,Омега 3-6-9. Първия път я лекувахме с Доксициклин 2х1 за 10 дни,но не умря гадината. И аз там пускам изследването, търсих в друга лаборатория в града но безуспешно.

# 702
Sewim явно всеки доктор дава различни АБ. Аз мислех да правя антибиограма, но се съмнявам, че с посявка изобщо могат да хванат тази бактерия. Дано да имаш успех с този втори антибиотик, стискам палци! Аз също ще пиша какъв е резултата от моите като направя контрола.

# 703
Sewim, какво лекуваш ти - Ureaplasma parvum или Ureaplasma urealyticum?
Аз съм лекувала parvum само с един антибиотик, като звънях в 3 различни лаборатории да питам за антибиограма и от трите ми казаха, че за parvum не правят. Геника също не правят. Не знам за urealyticum, тъй като не съм се интересувала. На мен ми назначиха Клиндамицин и след един курс изследванията ми бяха отрицателни на контролата почти 3 месеца след това.

# 704
Ureaplasma parvum лекувам,дано да се похваля и аз с - резултат,контролата нз кога да я пусна,едни лекари казват 3 седмици след лечението ,други месец трети след 3 месеца. Успех и на теб Europa,ще следя темата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт