Уреаплазма

• 309 951
  • 915
  •   2
Отговори
# 825
  • Бургас
Kalina_2018, стискам палци!🤞

# 826
Здравейте, момичета споделям с вас новата схема на лечение. Гледам да не губя надежда и  всичко да приключи с щастлив край и да бъда здрава най - накрая.
Лечението е общо 16 дена. Схемата на лечение е :
Вибрамицин/ Доксациклин/ сутрин и вечер  -  14 дена
Кандизол -  всеки ден следобед  - 14 дена - против гъбички
Пробиотик - всеки ден
Полижинакс  -  16 дена - вечер по 1 глобула
Коктролно Пцр  за Уреаплазма 15 дена  след приема на антибиотик.

Момичета стискайте палци!!!

# 827
Малеее Bria, това звучи много сериозно дано този път е успешно, ще стискам палци....чак се замислям сега моята нова схема не е ли пак много кратка....от днес започвам и аз (тъй като ми дойде и цикъла и няма за къде да се пазя) Азакс 500мг. за 9 дни (не знам пък как ги изчислиха тези 9 дни ) с пробиотик и флукорик за гъбички........ 

# 828
Вчера говорих с аптекарката  възрастна и с опит жена. Каза че Азакса е много много по- слаб от  Доксациклина, и  много често Азакса не повлиява на Уреаплазмата. Дали  ще има ефект времето  ще покаже.
Много гадно се чувствам след всяко пиене на антибиотика Sad
Това което наблюдавам е че симптомите на парене и  често уриниране намаляха.

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 17:47 от Bria

# 829
сега прочетох, ами надявам се, че 9 дни като пия пък да има ефект - доксициклинът пък при мен нямаше ефект.....ама аз само 7 дни го пих.....така че при теб 14 дни мисля, че ще я усмъртиш тази гадина..... те са 3 вида антибиотик май, който става за тази бактерия и те ги въртят - като не стане едното - другото - после третото...

# 830
Искало по дълго пиене, но предполагам е до организъм..някои и с 5 дена се оправят.

# 831
Здравейте и от мен. Днес най-накрая успях да си взема контролната микробиология. Отидох с нагласата, че пак ще пия антибиотик, но за мое учудване се оказа, че вече не се изолира нито Ешерихия, нито Уреаплазма. За съжаление обаче урината ми е била замърсена и се налага да я повторя. Много ми е притеснено дали там няма пак да излезе нещо. В този ред на мисли исках да попитам дали някой знае може ли резултатът на стерилната урина да се повлияе от прием на Уроваксом(лизати на ешерихия, служещи като ваксина)? И  другият ми въпрос е имате ли идеи къде и кой предлага физиотерапия при проблеми с урогениталния тракт? Моят лекар каза, че няма идеи, но било много важно да намеря.

# 832
Здравейте, може ли да ми препоръчате уролог или гинеколог, който е склонен да лекува уреаплазма парвум? Има много кадърни лекари в белия списък, но не всички от тях желаят да лекуват уреаплазмата като казват "няма нищо, това не е проблем, това са нормални бактерии".
Питането ми е за София и без направление.

Благодаря ви много.

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 16:19 от ma.ma

# 833
Здрасти, аз бях с уреаплазма уреалитикум и съм много доволна от д-р Николай Николов от медицински център Ева Виталис. Категорично не смята, че е нормално да не се лекува каквато и да е уреаплазма и предполагам, че би могъл да ти помогне евентуално. Не работи със здравна каса и няма фиксиран график, трябва да му се обадиш за запазване на час.

# 834
Здравейте, може ли да ми препоръчате уролог или гинеколог, който е склонен да лекува уреаплазма парвум? Има много кадърни лекари в белия списък, но не всички от тях желаят да лекуват уреаплазмата като казват "няма нищо, това не е проблем, това са нормални бактерии".
Питането ми е за София и без направление.

Благодаря ви много.
Във Вита доктор Василева.

# 835
Благодаря ви много момичета

# 836
Благодаря ви много момичета
В МЦ "ЛОРА", д-р Геловска

# 837
И на мен ми откриха ureaplasma urealyticum наскоро. Може ли някой да ми обясни какво точно е това - каква бактерия, колко време се лекува и до колко всъщност е опасно?

# 838
Не се открива при стандартна микробиология, а на специална среда или чрез PCR анализ. Причинява цистит, евентуално образуване на песъчинки в бъбреците и в най-лошия случай срастване на маточните тръби, т.е. стерилитет. Продължителността на лечение е индивидуална, аз лично я лекувах 20 дни. Опасно е, но ако се лекува навреме няма причина за излишни притеснения. Надявам се да съм била полезна.

# 839
Не се открива при стандартна микробиология, а на специална среда или чрез PCR анализ. Причинява цистит, евентуално образуване на песъчинки в бъбреците и в най-лошия случай срастване на маточните тръби, т.е. стерилитет. Продължителността на лечение е индивидуална, аз лично я лекувах 20 дни. Опасно е, но ако се лекува навреме няма причина за излишни притеснения. Надявам се да съм била полезна.

Да, благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт