Уреаплазма

• 309 949
  • 915
  •   1
Отговори
# 855
Уреаплазма се установява само с изследване, по никакъв начин не може само на преглед някой да каже, че имаш/нямаш. При жените се взема секрет от гинеколог и пробата се изследва на различни места (зависи в кой град сте, дали мястото, което посещавате има лаборатория с възможност за такова изследване и т.н.). За София аз си нося пробите в Геника. Има пакет уреаплазма и микоплазма, както и разширен с хламидии и т.н. - цената варира. При мъжете се взема секрет от уретера и се прави същото. Лечението е задължително и за двамата!

# 856
Секретът, който бе взет, бе изпратен в лаборатория.
Значи може да ми вземат и да отида в коя лаборатория в София?

# 857
# 858
Аз коментирах с няколко лекари въпроса и за партньора и чух мнение от добър специалист, че в 30% от случаите е възможно партньорът да не е заразен, въпреки че аз съм положителна и за това ме посъветва да се изследва и той и само ако излезе и той положителен тогава да пие и той антибиотик...така че според мене не се изключва вариант, в който единия да е носител, а другия не....
И наистина тази бактерия може да я е прехванал преди 10 години и да си я носи и да няма никаква представа.....

# 859
Аз коментирах с няколко лекари въпроса и за партньора и чух мнение от добър специалист, че в 30% от случаите е възможно партньорът да не е заразен, въпреки че аз съм положителна и за това ме посъветва да се изследва и той и само ако излезе и той положителен тогава да пие и той антибиотик...така че според мене не се изключва вариант, в който единия да е носител, а другия не....
И наистина тази бактерия може да я е прехванал преди 10 години и да си я носи и да няма никаква представа.....

Благодаря за отговора!
Някакси не мога да повярвам, че 10 години да е носител, а изглежда, че се е лекувал, но без изследвания, като мислел, че е някакво незначително зачервяване. И аз да не се заразя?!
А, сега се сещам да питам: какви са симптомите при жените? Може ли нещо като дихателно вирусно заболяване да протича? И след като премине с антибиотици, моето изследване да не дава положителен резултат? А как стои въпросът с прането? На децата на ръка ли да ги пера?

# 860
Изследване се прави поне 3седмици (21дни) след последния прием на антибиотик, защото по-рано може да даде фалшиво отрицателен резултат.....
Може да е абсолютно безсимптомно, при мене го свързвам с пиелонефрит и цистит - ако има оплаквания те ще са на пикочо-половата система - за дихателната по-скоро не; най-тежкото усложнение е увреждане на тръбите при жените и на простатата при мъжете, но не е задължително..
За прането не мисля, че е проблем...

# 861
  • Варна
Благодаря за всички отговори! Пропуснала съм да напиша, че става въпрос за град Варна. Проверих в няколко лаборатории. В лаборатории Лина правят тест с антибиограма, може освен цервикален секрет да се изследва и стерилна урина, което ми спестява още едно ходене при гинеколожката за да ми вземе секрет. Мисля да пробвам преди да започна изписания ми клиндамицин. Дано да се изолира в урината.
Някой беше питал какви симптоми има. Въпреки, че често при повечето жени няма симптоми, при мен се откри след ужасно обострен цистит. Предположението беше на гинеколожката ми  (не на нефролога!), която се учуди как така никой не се е сетил да ме изследва за микоплзма и уреаплазма след като често имам  оплаквания подобни на цистит.

# 862
При мен ситуацията беше подобна - не нефролог, а именно гинекологът ми като чу, че правя чести цистити ми назначи изследване за Уреаплазма.

# 863
  • Варна
Добре, защо се насочват всички към Геника. Съгласна съм, че тестовете им може да се точни, но как се назначава лечение без антибиограма?!?Особено в случаите, когато правиш контролен тест след прием на АБ и е отново положителен....Persevere проба - грешка, проба - грешка....ужас!

# 864
  • София
Добре, защо се насочват всички към Геника. Съгласна съм, че тестовете им може да се точни, но как се назначава лечение без антибиограма?!?Особено в случаите, когато правиш контролен тест след прием на АБ и е отново положителен....Persevere проба - грешка, проба - грешка....ужас!
И аз при всичкото ми четене, не рзбрах има ли изобщо вариант за антибиограма от цервикален секрет и ако не, при изследване на урина (което не било сигурно) има ли такава?! Постоянно съм с цистити и почвам пак да мисля, че изследванията ми от Геника може и да не са били верни. Кажете друга читава лаб. в София.

# 865
за пръв път чувам уреаплазма да се изследва с урина....
циститът може да ви изследват с урина (дали има бактерии в урината и съответно да направят антибиограма на тези бактерии кой Ант.влияе)
Уреаплазмата единствено от вагинален(цервикален) секрет се изолира и открива...

# 866
# 867
за пръв път чувам уреаплазма да се изследва с урина....
циститът може да ви изследват с урина (дали има бактерии в урината и съответно да направят антибиограма на тези бактерии кой Ант.влияе)
Уреаплазмата единствено от вагинален(цервикален) секрет се изолира и открива...

Това не е вярно, че се изследва само от цервикален секрет, аз съм изследвала и от урина.

# 868
  • Варна
Само за информация, ако някой се интересува. Копирах текста от сайта на лаб. Лина.
В Надежда ми казаха, че техните тестове са само от цервикален секрет. Геника не правят антибиограми.
Кандиларов също не изследвали урина. Гаранция дали ще се изолира няма, но производителя на техните тестове бил посочил и стерилна урина като материал за изследване.

"Микоплазма, уреаплазма и патогенни микроорганизми
Цена:
45.00лв.
Време за изпълнение:
до 72часа от доставяне на пробата
Условия и изисквания:
Материал за изследване взет със стерилен тампон от лекар специалист
Материал за изследване(проба):
Цервикален или уретрален секрет
Вид изследване:
Микробиологична диагностика
Свързано с:
Изследвания за хламидии
Изследвания на простата
Подходящи материали за изследване на генитални микоплазми са цервикален секрет, уретрален секрет, семенна течност и първа сутрешна урина."

# 869
При мен не се изолира, нито от урина нито от цервикален секрет въпреки,че имам оплаквания. Изследванията съм правила в Геника по препоръка на докторите при които ходих.

Общи условия

Активация на акаунт