Устройство за четене на дигитални книги

• 75 834
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • тук-там
Здравейте - навила съм се за Киндъл - като премерих диагонала на екрана за четене - идва около 15 см. Това не е ли малко и .....не се ли взирате прекалено при четене? по-големия е супер, но пък много пари. Sad

# 631
Екранът е оптимален. Шрифтът може да се уголемява и намаля. DX не е, по-мое мнение, много портабъл и е неудобен за държане.
Имаме 2 Киндъла у дома, втора и трета генерация, и не ги заменяме за нищо. Горещо препоръчвам.

# 632
Да, екранът е идеален като големина. И аз, преди да се сдобия с устройството, се притеснявах, че екранът може би ще е малък, но притесненията ми се оказаха напразни.

# 633
И на мен екранът си ми е достатъчен, но само за моби формата. ПиДиЕф-и ми е невъзможно да чета.
Търся вариант за мобилен четец на пдф  Thinking

# 634
Аз преди това четях на мобилния телефон, така че Киндъла ми се видя направо огромен Laughing
diva nova, тези пдф-и не могат ли да се конвертират?

# 635
Конвертират се, но пак не са удобни за четене. Дава ги, като цели страници, а така шрифта ми идва дребен, като зумнеш пък, трябва да връткаш наляво- надясно, горе и долу за да четеш, което за мен си е мъка.

# 636
Здравейте - навила съм се за Киндъл - като премерих диагонала на екрана за четене - идва около 15 см. Това не е ли малко и .....не се ли взирате прекалено при четене? по-големия е супер, но пък много пари. Sad
Идеален е, изобщо не ми е малък.
Мисля, че големия ще по-неудобен, особено ако го разнасяш насам натам.

# 637
  • София
Потвърждавам с две ръце - киндълът е с-т-р-а-х-о-т-е-н  Peace Екранът му е идеален за четене на книги - художествена литература. За картинки, карти, таблици, формули и т.н. по-скоро не бих го препоръчала...

# 638
  • Враца
Конвертират се, но пак не са удобни за четене. Дава ги, като цели страници, а така шрифта ми идва дребен, като зумнеш пък, трябва да връткаш наляво- надясно, горе и долу за да четеш, което за мен си е мъка.
Тествах един пдф на моята книга, шрифтът може да се увеличава, като съдържанието се запазва в рмката на екрана.
Опитах се да направя малко снимки: (клик, за да се видят по-големи)

първата снимка е 1:1, втората е увеличено веднъж, третата два пъти и четвъртата три пъти

# 639
Pdf е формат, който не е създаден за четене на е-инк екран. На 6 инчовите решението (до някъде) е да се чете на ландскейп.

За нормално четене на този формат трябва 9,7 инча екран - Kindle DX ili Pocketbook 902 , 902

# 640
И аз искам такова устройство, но нищо не разбирам от характеристиките им и сега прочетох за този и искам да ви попитам дали е добър http://www.readerbg.com/index.php?route=product/product&prod … t=171084909586176

Благодаря предварително!

# 641
В цялата тема обсъждаме него и още 2-3 модела. Прочети и ще разбереш предимства и недостатъци.

# 642
Много ви благодаря? Само още да попитам, на мен какво устройство бихте ми предложили, защото съм пълен лаик в това отношение, но чета много? И още веднъж благодаря!

# 643
Веднага се включиха рекламите ...

Да се похваля и аз Simple Smile Поръчах си Kindle и вече е в България, днес трябва да си го взема  Hug. Минах по тънкия начин, с доставка от САЩ с приятел.

# 644
Стига мрънкане и нападки  Simple Smile

Ето нещо на което попаднах за поразведряване на темата: "Расистка реклама на Apple iPad 2"  Wink

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 16:43 от sailor

Общи условия

Активация на акаунт