Устройство за четене на дигитални книги

• 75 986
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
аз имам едно въпросче може би не точно по темата но ще съм благодарна на тези които ми отговорят.
и аз се оглеждам за е-четец.но въпроса е друг-може ли на мобилен телефон да се сложи програма за четене на книги? newsm78 newsm78 newsm78или звучи глупаво? Embarassed
Може, но зависи от телефона. Мъжа ми си чете на телефона.

# 181
аз имам едно въпросче може би не точно по темата но ще съм благодарна на тези които ми отговорят.
и аз се оглеждам за е-четец.но въпроса е друг-може ли на мобилен телефон да се сложи програма за четене на книги? newsm78 newsm78 newsm78или звучи глупаво? Embarassed
Може, но зависи от телефона. Мъжа ми си чете на телефона.
от какво точно зависи? Embarassed
моят е нокия 6300.

# 182

Това не е вярно!
Може да четеш "Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), MP3, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion" - проверено и на кирилица.
Радвам се
Миналата година, когато си избирах четец, мисля че не четеше нищо друго освен амазонски книги
Може да съм се объркал, а може и да са го променили

Аз нещо така или иначе не можех да се адаптирам към електронната книга.
Струваше ми се много добре преди да си го купя, но на практика не го използвам.
Продължавам да си чета на хартия или на компютъра

Сега много ми се иска Ipod, но се сдържам, че прекалявам с количеството електроника.

# 183
Вече съм горд, доволен притежател на новия Киндел  Laughing .

Взех го от американския Амазон и дойде по-рано от очакваното. Струваше ни 135 $ + 12 $ UPS + 40 лв ДДС + 12 др. такси и 4 часа клечане на митница аерогара + 2 часа висене по задръстванията  Crazy .

Здравей,
отдавна се заглеждам по такива устройства и сега цената наистина е по-достъпна. Pocketbook са по-универсални сякаш и биха били по-добрия избор, но пък цената е от 500 лева и нагоре, докато Киндел 3, излиза около 270 лева (почти наполовина).
Интересуват ме впечатления от първа ръка - как функционира, удобно ли е, плюсове/ минуси, кирилицата ок ли е ?
Има много книги в мрежата (повечето в PDF / DOC / TXT ) - какво е положението с тях, може ли да се четат в тези формати, навигация и т.н.

Благодаря предварително !

# 184
Извинете за идиотския въпрос, но щом въпросният Kindle има 3G, Wi-Fi и връзка с фейсбук (кому е нужно Crazy) дали мога да си проверявам мейла с него?

# 185
Здравей,
отдавна се заглеждам по такива устройства и сега цената наистина е по-достъпна. Pocketbook са по-универсални сякаш и биха били по-добрия избор, но пък цената е от 500 лева и нагоре, докато Киндел 3, излиза около 270 лева (почти наполовина).
Интересуват ме впечатления от първа ръка - как функционира, удобно ли е, плюсове/ минуси, кирилицата ок ли е ?
Има много книги в мрежата (повечето в PDF / DOC / TXT ) - какво е положението с тях, може ли да се четат в тези формати, навигация и т.н.

Благодаря предварително !
Здравей,

Чете без проблеми тхт и пдф, с док има проблем или поне с този, които аз качих - не го прочете, но те са какви ли не 2003, 2007 и т.н., не съм пробвала с всички, сложих един не тръгна. Наложи се да ги пресейфам в тхт, но го направих, от друга страна моите книги така или иначе са предимно в текстов формат. ПДФ чете, НО е дребно и се налага да скролваш във всички посоки, което е неприятна занимавка. А и повечето книги на кирилица са скан на 2 стр. и скрола е още по-голям.

С кирилицата проблеми няма никакви, чете всичко и текста и името на файла.

Имах известни опасения от това че е относително малък екрана, да не се налага много често да сменям страниците. Не се оправдаха, не ми прави впечатление честата смяна, зарежда бързо новата страница и не ме бави. Има възможност за смяна на големина на шрифта, стила му, разстоянията между редовете и т.н. изобщо да го направиш максимално удобен и приятен.

Малко тъпо направена му е самата библиотечна част. Книгите са подредени по име на файла. Ако името е на кирилица, коректно го изписва. Но всички са в една директория и търсиш като луд, ако книгите са много. Има възможност да се създадат колекции, но аз така и не разбрах (все още) как става номера. До сега четях на 12 инчов нетбук с ICE Book Reader Professional, който има възможност за направата на страхотна библиотека и явно съм се поразглезила  Wink.

Може да слушаш музика, но аз не обичам да го правя така или иначе.

Не съм го връзвала в Интернет, не мисля да използвам тази му функция изобщо. Имам компютър вързан в мрежата под ръка, а и когато чета обичам да чета.

Иначе съм много доволна. Леко, удобно, не се налага често зареждане (като лаптоп), не загрява в жегата, можеш да четеш в рейса, на площадката докато децата играят, на плажа и т.н., но бях отвикнала да чета на лампа  Simple Smile и ми липсва часовника  Wink.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 15:07 от .Ели.

# 186
Като прочетох поста на .Ели. и започнах да се питам трябва ли ми наистина такъв букрийдър? Аз си купих от малките лаптопи и чета с ICE Book Reader и съм много доволна. Друг е въпросът дали на слънце може да се чете. Това което ме впечатли - не загрява. Голяма част от книгите които чета са качени и в текстови и в док формат така че не е проблем да ги прехвърля на четеца. Исках да те попитам, дали програмата е направена така, че като го затвориш да запомня до къде съм стигнала, така както е с рийдъра. Клоко памет има и колко голям му е екрана?

# 187
.Ели., Киндъла поддържа нативно .txt и.doc файлове (затова можеш директно да ги качваш), а .doc, както и още няколко формата - чрез конвертиране, което се прави лесно и бързо - с изпращане на самия файл до твоя мейл в Амазон ("твоетоиме"@free.kindle.com или нещо такова). След като го конвертират във формат за Киндъл, ти се изпраща или през WiFi или на личната ти поща за сваляне.
За PDF файловете можеш да намериш лесно решение за да не скролваш постоянно - просто с известните програми за pdf форматирай текста съобразно големината на екрана на Киндъла и после си го прехвърли към устройството.

# 188
Исках да те попитам, дали програмата е направена така, че като го затвориш да запомня до къде съм стигнала, така както е с рийдъра. Клоко памет има и колко голям му е екрана?
Да, помни до къде си стигнал. 3GB е свободната памет. Екрана е 6 инча по диагонала, а целия е с големината на малките книги "джобен" формат.

Иначе дали си заслужава да се вземе след като имаш и малък нетбук ... знам ли, не съм сигурна  Wink. От една страна е по-удобно, от друга си е изгъзица ...  Peace лично мнение.

.Ели., Киндъла поддържа нативно .txt и.doc файлове (затова можеш директно да ги качваш), а .doc, както и още няколко формата - чрез конвертиране, което се прави лесно и бързо - с изпращане на самия файл до твоя мейл в Амазон ("твоетоиме"@free.kindle.com или нещо такова). След като го конвертират във формат за Киндъл, ти се изпраща или през WiFi или на личната ти поща за сваляне.
За PDF файловете можеш да намериш лесно решение за да не скролваш постоянно - просто с известните програми за pdf форматирай текста съобразно големината на екрана на Киндъла и после си го прехвърли към устройството.
Разбрах за мейла, но за мен е по-удобно сама да си конвертирам.
Колкото до ПДФ-а, да, това мислех и аз, но е неприложимо за тези, които са снимани директно, като на ксерокс.

След като вчера го регистрирах през мрежата, се отключи възможността да правя колекции и библиотеката така е по-лесна и удобна.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 09:20 от .Ели.

# 189
.Ели., големият ми проблем е, че не мога да чета на плажа и на осветени места. А и му пада батерията след няколко часа. А ако се окажа някъде повече от 3-4 часа - край - търси контакт ако се нямаш работа. А и опцийте, които се получила чрез регистрирането в мрежата са още един плюс.
Благодаря ти за подробностите.
колкото до конвертирането на файловете - влез   в http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=133
не се подвеждай от заглавието. Има и други романи. там е обяснено как да си конвертираш пдф-файлове, а може и да си харесаш нещо за четене.

# 190
Слончик, ти си прецени.
За четене на светло/слънце е по-добър. За батерията изобщо не може да става сравнение - рийдъра е на светлинни години.
Успех е избора!

# 191
Един съвет: правете си застраховка при покупка!

# 192
Да се оплача- счупих си дисплея  Sad
Внимавайте с джаджите под възглавниците!

Признаха ли ти гаранцията? На мен - не.

# 193
Признаха ли ти гаранцията? На мен - не.
Не е купуван от тук и беше доста стар,  освен това е пипан софтуерно.Изобщо и не разчитам на гаранцията.
Всъщност аз се върнах към Zaurus-a, но с нов рийдър и си чета на воля отново.

# 194
  • пак на Рив Гош
Да се вмъкна тук, понеже съм в процес на избиране на коледния си подарък  Mr. Green

За момента се колебая между новия модел на Kindle (че все ми излиза най-отгоре на страницата в Амазон  Laughing) и Sony PRC600 (или ако успея да намеря PRC900). Всъщност ми трябва нещо, на което да мога да си чета в леглото, основно книги на български (от Читанката, формат тхт или конвертирани в пдф). Нетбук не искам, ще ми се електронно мастило (прекарвам 9-10 часа дневно пред компютър) Laughing

Имам няколко въпроса към вече притежаващите електронни четци:
- първият е глупав - картинките виждат ли се? (понеже имам доста книжки с картинки, независимо от напредналата си възраст  Laughing)
- някой смъквал ли е книги от проекта Гутенберг и ако да, адаптирани ли са към четците ? - Видях на сайта на проекта, че апаптираните за Киндъл, например, са на страницата на Амазон, но ми се ще да видя отзиви и за тези от самия сайт на Гутенберг.
- тъй като ще ми се наложи да ползвам външна памет (например мемори стик или СД-карта), комуникацията с картата бърза ли е? - тоест, ако отворя книга, запазена на картата, ще трябва ли да чакам 100 години като прелистя страницата?

Ще съм много благодарна, ако някой може да ми даде отговор.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт