Устройство за четене на дигитални книги

• 75 894
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Виждам, че Киндъла в Амазон вече е на 111 паунда, с нова "EInk Pearl"  технология. Каква ли е разликата?
Няма разлика, просто в ЮК от началото на годината вече имат по-високо ДДС. За това и цената е по-висока. В САЩ още си е 139 $.

# 406

Убедих се, че една лампичка към калъфчето ще е чудесна. Преди време гледах в Jumbo лампички за четене с щипка, доколкото си спомням. Някой знае ли дали сега се продават такива нещица?

Лампи с щипка има във всеки магазин за лампи, какво и в големите магазини -Практикер, Бриколаж.
Моят калъф няма лампа, но ми е чудно тя от батерията на рийдъра ли се захранва?

# 407
Убедих се, че една лампичка към калъфчето ще е чудесна. Преди време гледах в Jumbo лампички за четене с щипка, доколкото си спомням. Някой знае ли дали сега се продават такива нещица?

Аз ползвам Z светодиодна лампичка и ми върши чудесна работа:

Има и още един модел Pocket Book Light с гъвкаво рамо. Неговото предимство е, че е с обикновенни ААА батерии:

Виждам, че Киндъла в Амазон вече е на 111 паунда, с нова "EInk Pearl"  технология. Каква ли е разликата?

Разликата е промяната на ДДС в Англия от 17,5% на 20%.

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 11:51 от sailor

# 408
Моят калъф няма лампа, но ми е чудно тя от батерията на рийдъра ли се захранва?

За Kindle 3 с оригинален калъф с лампичка захранването е от батерията на ридера през скобите за закрепване на устройството към калъфа.  Confused

# 409
А иначе лампичката, която аз купих се захранва с две ААА батерии и издържа 40 часа.

# 410
Дано не нарушавам правилата, но ако някой има интерес към нов четец IRIVER WiFi Story EB03, да ми пише на ЛС. Цената е повече от добра. Майка ми го получи като подарък, но като не бил като моя кайндъл и нямал речник, сега не го иска ooooh!

Лично аз недостатъците, които виждам в сравнение с кайндъла, са два: липсата на този вграден речник, който при подчертаване на дума ти дава обяснението й на английски език, и това, че не успях да открия как когато отворя книга, да отивам до страницата, до която съм стигнала.
Предимствата са, че си има кожен калъф и не е необходимо да се купува друг и разни други екстри като диктофон, MP3 player, които честно си признавам изобщо не сме пробвали.

Между другото и без каквато и да е връзка с горното, тези дни имах възможността да сравня четенето на книга с таблет и електронна книга. Разликата е от земята до небето. Никога не бих си купила таблет, ако искам да го използвам за четене на книги. Светлината, която излъчва екранът, толкова натоварва, че аз лично, особено вечер, не бих могла да чета повече от няколко минути. Усещането е съвсем различно и не особено приятно. Виж за списания и книги с цветни илюстрации таблетът върши чудесна работа.

# 411
... нов четец IRIVER WiFi Story EB03 ...

От къде е внесен този модел с WiFi ?

# 412
... нов четец IRIVER WiFi Story EB03 ...

От къде е внесен този модел с WiFi ?

Купен е в Англия преди две седмици.

# 413
и аз наскоро си взех  amazon kindle - много хубаво устройство - конвертирах целия архив на chitanka-та в .mobi формат - ако някой проявява интерес да пише на лични за да му изпратя торента с конвертираните файлове - 3,27 GB

# 414
А сега се сетих.
Ако някой проявява интерес - Ръководство на потребителя на български.
http://www.-spam099-/files/user-guides/Reader-bg-Kindle-WiFi-User-guide.pdf

# 415
Темата за застраховките - продължение...

www.myebook.bg/?p=1312

# 416
ето и магнет линк magnet:?xt=urn:btih:M2N6SRPCJRSAW2ANJ7Q4ZF4VABUEJC2D

и аз наскоро си взех  amazon kindle - много хубаво устройство - конвертирах целия архив на chitanka-та в .mobi формат - ако някой проявява интерес да пише на лични за да му изпратя торента с конвертираните файлове - 3,27 GB

# 417
А колко време зарждахте първите няколко пъти. Спомням си, че мобилните телефони се зареждаха по 12 часа първите 3 пъти и трябваше преди всяко зареждане да се изчака батерията да се изтощи напълно ?!

# 418
А колко време зарждахте първите няколко пъти. Спомням си, че мобилните телефони се зареждаха по 12 часа първите 3 пъти и трябваше преди всяко зареждане да се изчака батерията да се изтощи напълно ?!

Докато не светне зелената лапмпичка. След това пак така. Когато не чета изключвам напълно Киндъл-а. Бая време държи така.

# 419

Докато не светне зелената лапмпичка. След това пак така. Когато не чета изключвам напълно Киндъл-а. Бая време държи така.
Какво значи изключвам напълно ? С плъзгача ? Дали ще го оставиш на отворена страница (и той сам да си влезе в режим на скрийн сеивър) или ще го вкараш ти в такъв би трябвало да е все едно.
Виж, изключването на Wi-fi, със сигурност помага.

Общи условия

Активация на акаунт