Отново за АБКМ

• 141 270
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да се отчета. Понеже правим опити да се лекуваме с хомеопатия, та днес ходихме пак и на мен ми казаха за пилешкото да го избягвам по възможност. Че с тия хормони и антибиотици дето ги блъскат се равнявали на фъстъците като алерген  ooooh! Няма съвсем да го спирам, но до колкото мога ще го огранича. Изкоментирахме захранването и имам зелена светлина вече. В общи линии ми препоръча и това към което се бях ориентирала - започване с оризова каша 7-10 дни, като в началото е добре през ден да давам намястото на обедното хранене. Като заместя изцяло обедното хранене с оризова каша да я изместя за следобедно и на обедно да почна с картофено пюре да захранвам. Мен ме притесняваше, че няма готови картофени пюрета, тя ме успокой че може и от домашни да направя. Трябва при проявени признаци на алергия да спря захранването и да дам едни хомеопатични, дано не се наложи Praynig Та това е при нас, чакам още малко и давам Simple Smile

# 151
ra_iv доволна ли си от хомеопатията? От колко време ходите?
Да ви попитам за канелата, дали е разрешена, че ще си правя тиквеник, пък много обичам с канела. Имам спомен, че съм я чела и като разрешена и като забранена.

# 152
  • София
Мама Вики, не мога да ти отговора все още еднозначно, понеже и аз не знам. Имаме само един прием три дена беше. Но сме длъжни да пробваме.

Ето ви един линк, които се надявам да ви е полезен, да се ориентирате в света на Е-тата http://www.analytica-bg.com/dietary-food-additive-essential-oils … lergic-reactions/, защото ги дават някой от тях да са алергизиращи.

# 153
  • София
И гледам да ограничавам пилешкото, въпреки че от месата предимно него ям. Напоследък само свинско готвя.
ra_iv, мерси за линка,много е полезен  bouquet

# 154
Дали някой знае ГЪБИ може ли!? newsm78

# 155
ssiillvvyy Доц. Маринова ми беше отговорила, че гъби може.

# 156
Това за гъбите е супер Simple Smile
Мустаков ми каза, че няма проблем с канелата. Макар че аз вече съм убедена, че почти всичко може да е алерген в зависимост от местните традиции в храненето и за това не ни вършат работа изследвания правени в Щатите.

# 157
До сега четох мненията на един доктор за алергиите и той е на мнение, че трябва да се изключат и житните. Някои има ли информация по въпроса.

# 158
Мама Вики - мерси за отговора за гъбите - направо ми се видя като лъч светлина в тунела - да разнообразя малко! Laughing
А това за житните - ако е вярно, направо............................. ми какво остана тогава! ooooh! Иначе Мустаков ми каза, че може хляб и житни аз да ям, а нея да захраня с глутен чак след 10 месеца!

Криската, то освен традици и индивидуалните особености също. Мен от известно време ме гложди един въпрос(само не ми се смейта Laughing) мъжа ми не яде почти нищо, буквално - яде 10-12 неща и всичко друго му изглеждало зле, било му гадно, повдигало му се като го види и дори не лизва. Чудя се дали бебка, може да е наследила някаква непоносимост към храни и сега да реагира на тях, когато аз ги приемам. Мъжа ми обаче не е алергичен, защото като дете ги е ял тези неща, повече на психическа основа ми се вижда неговата непоносимост - като на дете хранено насила. Може и друго - нейния организъм, да не е свикнал с някои храни, просто защото баща й не ги приема - един вид някаква генетична памет! Абе големи щуротии говоря Mr. Green, намерих си и аз виновник - така де, няма само аз да съм виновна! Mr. Green

Иначе канела ям в тиквеник - не съм забелязала реакция.
Халва също ядях и то в огромни количества, а Мустаков ми я забрани - тогава нямаше реакция!
Виж тиквените и слънчогледовите семки като ги почнах да ги ям ежедневно - май предизвикаха реакция, сега спрях и отново всичко се оправи - може и съвпадение да е! Simple Smile

# 159
Това за генетичната памет си е интересна теория  Mr. Green Може и да има много истина в нея Thinking

Спирането на млечни и глутена се препоръчва от д-р Михайлов, но според мен е защото това са най-сериозните алергени. Според мен той го препоръчва малко като за масова употреба, а не като сериозно лечение. Аз съм съгласна да спра зърнените и млечните, но само тях и много се съмнявам, че това ще помогне.

Аз попитах Мустаков и той ми каза, че симптомите на глутеновата алергия са много по-различни и не може и да си помислям, че при моето бебе има такъв проблем.

Друго, което си мислех е защо ни спират храни, при положение, че не е имало реакция след тяхната консумация. Аз като ходих при Мустаков, детето беше доста по-добре от диетата която спазвах и въпреки това той ми спря доста от храните, които ядях. Аз например не съм забелязала реакция към семките и халвата и не ми е ясно защо трябва да ги спирам.
Имате ли идея защо трябва да се спират храни които са алергени, но не е имало реакция? Аз все си мисля, че като не е имало реакция към дадена храна, значи, че тя не е проблемна. Права ли съм?

# 160
  • София
Като гледам все такива „луди” сме се събрали  Laughing. И аз имах много проблеми с това кърмене – то не бяха ужасни рагади, редуваха се липса на кърма със свръхлактация, диетата, млечница, силиконови зърна...абе луда работа. Като знам обаче, че всичко това е в името на мъника, не ми тежи че го правя и си заслужава всяко усилие.

Gemma, аз пера със Сано Максима, имаме една пералня.
Мама Вики, да, строга диета от почти 6 месеца. Малчо беше на по-малко от месец, когато се обринаха бузките му. По-сериозно подобрение имаше може би поне месец след началото на диетата и мазане с А Дерма.
Силви, аз гъби си ям също. То аз май само гъби, маслини, пържоли, картофи, хляб и ориз ям  Joy Иначе за теорията да ти кажа и на мен разни такива мисли са ми минавали. Аз основно млечна храна ям и то по мноого, та си мислех, че аз съм виновна за алергията му - прекалила съм нещо през бременността, примерно. После обаче , както ти казваш, виновник си намерих  Laughing ми баща му от както се е родил не яде млечни храни - прясно мляко, сирене, кашкавал...и си помислих, че той нещо енетично му е предал въпросната непоносимост  Wink
Криска и аз се чудех същото – защо не мога да ям храни, към който той не проявява непоносимост. Ето един пример: първият гастроентеролог, при когото го водих ми даде дооста по-щадяща диета, разреши ми да ям и яйца. Аз си ги хапвах близо месец и проблеми не сме имали, после ходих при Ковачева и разбиа се  тя категорично ми ги спря. Та мисълта ми беше, че явно храни, който са силен алерген се забраняват във всичко случай с цел презастраховане явно...

# 161
Не стига, че сме "луди", но и на една и съща вълна ни е "лудостта", само не знам обаче кавичките дали трябва да ги слагам! Joy Joy Joy

Иначе относно това защо трябва да спрем всичко:
Всичко е презастраховане според мен(без обаче да претендирам, че съм някакъв капацитет - нито имам медицинско образование, нито пък чак толкова голям опит с тази алергия).
Аз си го обяснявам така:
Когато един организъм е алергичен към нещо - в него започва да се произвежда повече хистамин - като ответна реакция на дразнителя. По принцип различни неща могат да са дразнителни в една или друга степен при даден човек. При минимални количества от някои неща - може да има някакво дразнение, но слабо и човек да да не усеща някаква видима реакция. Ако обаче се натрупат повече дразнители наведнъж - малките реакции се натрупват и е възможно организма да реагира бурно. За това и по-големите деца и възрастните правят лечение и с антихистаминови препарати - един вид подтискат производството му. Друг проблем е комбинирането на някои неща - кръстосаните алергии - поотделно може да няма реакция - заедно - да. И какво се получава при нас - кой ще се занимава да анализира на кое дете, какво му действа, какъв е точно режима на майката и да й изготвя примерни менюта с количества и т.н. - дай да забраним всичко и ще сме спокойни. То може и да има някаква логика, защото докато търсим какво и колко - ще са минали 5-6 месеца и алергията може и да сме я израстнали. Да му мислят майките като нас! Mr. Green

Другото, което е - когато има повишено производство на този хистамин,заради белтъка на млякото, може изведнъж организма да реагира и към някоя друга алергизираща храна, към която при други обстоятелства да не реагира изобщо или пък да реагира съвсем слабо. Страх ги е докторите да не развият децата още няколко непоносимости към други храни, че тогава съвсем ще оплетем нещата.

# 162
Здравейте и от нас с малката Калина, момичета!
Малката госпожица вече хапва морковче 5-ти ден и засега много й харесва. Даже днес ми се кара, като й забавих едната лъжичка!  Laughing Определено виждам ползите от късното захранване! Няма много-много цупене и чудене, узряла е и за друга храна освен кърма.  Grinning
Акито на Калина засега е много добре - хомогенно, няма нишки или слуз. Дано и за в бъдеще е така! Обривчетата почти изчезнаха, само на едната подмишничка все още има малко, но това е бял кахър!  Laughing Дали е от спартанската диета, дали е от захранването - на знам, но от каквото и да е, много съм доволона.
На гастроентеролог ще отидем определено, но имаме час чак за 15.02.
Съгласна съм със ssiillvvyy по отношение на презастраховането на докторите. Все повече се убеждавам, за съжаление, че са отлични търговци, не толкова лекари.  Sad
Житни и аз ям, не съм забелязала да има проблем от тях. И гъбена супа си готвих оня ден. За закуска си купих ръжени ядки (аз не бях виждала досега, на вид са като овесените), та ще си ги варя на каша, че ми е много трудно със закуската. Дано да стават за ядене!  Grinning Другите яденета все някак ги нагаждам.
Аз пера с Тео Бебе, в същата пералня, с която пера и нашите дрехи.
Чао засега от нас.   bouquet

# 163
  • София
Браво на мама Boiana_P и на малката Калина  Hug Дано всичко е преминало при вас  Praynig
Имам едно въпросче като започна да захранваш май не е била изцяло изчистена и без проблеми? Аз все се чудя, защото има няма и си имаме прояви на алергията, ако трябва да го изчакам да е ОК не знам кога ще е  ooooh!
И все забравям да ви попитам пиете ли някакви витамини, поне Калции? Приемам някакви таблетки Калции+витамин Д на тях отгоре пише Life is Fine, но ми се струва че не са от най-ефикастните, че зъбите взеха да ми се разпадат Sad

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 12:25 от ra_iv

# 164
  • София
Браво на бебка Калина.
Рa_iv ние когато започнахме да се захранваме си имахме малко пъпчици няа бузките, аз си мислех, че педи ще ми забрани, но той каза, че няма проблем да започвам. Започнахме с оризова каша, а иначе малки пъпчици (но малко, две три) си има на бузките нон стоп, но това е от студа, плюнченето, че зъби ни никнат...

Общи условия

Активация на акаунт