Отново за АБКМ

• 142 939
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Днес бяхме при гастроентериоложката. Каза да вземем А-дерма. Знаете ли в кои аптеки се продава и колко струва?
Аз го купих от кварталната аптека. Кремът струваше 30 лв, а голямата разфасовка на олиото за баня беше някъде 27-28лв.

# 406
ssiillvvyy, аз лично не бих започнала с боколи - моето дете на година и половина много го харесва, но все още му е тежко... За карфиол пък да не говорим, според мен поне след 8 месеца.
Пащърнакът е нещо като морков, но без каротин, децата като цяло го харесват и е подходящ за първите храни.

# 407
secret girl  - Мерси много,
може би тогава пащърнака ще ни е втората храна - само стискайте палци с картофа всичко да е наред! Praynig

# 408
ssiillvvyy, оризовата каша също е добро начало, но щом си тръгнала със зеленчуци, смело напред Wink

# 409
  • София
Е, поореинтирах се поне малко. Благодарско  Hug А разнообразяване на следобедното освен оризова каша евентуално  ябълкова, какво мислите? Че елдата я водят алерген, а рожкови май има само на Nestle. Някои беше писал да се внимава с кашите им...

А-дермата и аз я купувам на цените посочени от s0nic. Във всички по-големи аптеки я има.

# 410
  • София
  За цените на А-дерма виж тук: framar.bg
  След тиквата и картофа въведох пащърнак,нямаше реакция и много й хареса.После тиквички и оттогава ни започнаха проблемите с храненето,защото до толкова не й харесаха,е сега не иска никакви пюрета SadВ момента й давам броколо,май й харесва,засега нямаме реакция,не съм забелязала да има й повече газове,може би акото й е по-рядко.

# 411
Това с храните е много индивидуално. Моят син винаги е харесвал всичко, но пащърнакът определено не му хареса-поне този от бурканче, на Сънвал.И на мен ми се струваше гаден, честно казано.
Мисля, че и чушката (зелената) беше подходяща за началото на захранването.
Не подценявайте и зърнените-освен елдата и просото е без глутен, а е много полезно. Киноа, амарант също, но те май са за по-натам.

# 412
Момичета как сте, как са бебчовците.
s0nic вие как сте има ли резултат от хомеопатията.
Ние не харесваме бебешка храна, от месец пробвам с разни каши и пюрета, но нищо от това не иска. Яде само от моята храна, намачкан картоф, коричка хляб, настъргана ябълка, вчера яде и от супата фиденце и зеленчуци. Тя сама май си иска да се захрани педагогически.

# 413
Момичета на а-дерма млякото или ]крема трябва да взема? И задължително ли е измивния гел да е пак на А-дерма, защото ние ползваме Мустела за измиване. Пак е дермо-почистващ гел.

# 414
  • София
Момичета на а-дерма млякото или ]крема трябва да взема? И задължително ли е измивния гел да е пак на А-дерма, защото ние ползваме Мустела за измиване. Пак е дермо-почистващ гел.
Аз ползвам крема. Не виждам проблем да си ползваш Мустелата, ние от време на време ползваме олиото за баня Стелатопия.
От хомеопатията честно казано не виждам резултат за момента. За съжаление се наложи да започна курс с КС крем, защото обривът по бузите много се обостри и стана на рани. Няма как да се възстанови кожата, ако не й помогнем.

# 415
Соник - да не би да е лечебна криза. newsm78 Аз не съм ползвала хомеопатия за бебка, но говорих с една приятелка на сестра ми тези дни, тя е давала на нейното дете - от което обрива на лицето й е се е увеличил - цели 2 месеца са били по-зле нещата - каза, че е плакала дори - да не би да е навредила на детето, но е удържала до последно и накрая съвсем се изчистили. Всичко протекло точно както го описвала тяхната хомеопатка и в сроковете, в които й го е казала!

Ра-Ив - какво реши за ябълката - намери ли чиста каша такава!? Аз се интересувам също, но незнам точно какви гледах, освен ябълка имаха и други неща!? А по повод елдата - тя не е ли алерген и не се ли включва доста по-късно при нашите деца!? newsm78

Ние за сега папкаме картофа без проблем! Акото стана може би малко по-зелено, не точно жълтия цвят, който имахме досега, но ме се струва, че това си е по-скоро оцветяване от зеленчука, а не някакъв проблем!

# 416
На нас дерматолог ни препоръча млякото. Ползвала съм и двете и разликата е само в това, че крема е по-гъст и може би по-подходящ за зимата.
Соник съжалявам, че бебчо се е влошил, но не се притеснявай от КС кремое, при нашето заболяване не може без тях и добре че ги има защото ти знаеш какви обриви и рани могат да се получат, а аз хич не търпя да я гледам така. За периода когато не се налага КС много добре ни действа балсама на Др. Тайс. Може би уреята ипомага много.
Преди 3 дни реших да приключа окончатлно със съмненията за моята диета и през деня си хапнах няколко от забранените неща, мляко, шоколад и яйца.Изчаках период в който е много чиста и вече 3 дни няма никакви обриви. Поне се убедих, че моята диета не и влияе.
Тук имаше ли и други мами с бебчета с АД освен Соник дза кажат при тях как е.

# 417
  • София
Не знам дали е лечебна криза, днес ще звънна на хомеопатката, за да го види. Така или иначе вероятно съм навредила на хомеопатичното лечение с кортикостероида, обаче не ми се рискуваше да стане инфекция.
Аз реших да приключим със съмненията дали е АБКМ или "само" АД. Разбрах се с педиатърката да го оставя 7-10 дни на Фризопеп, надявам се ако е АБКМ да се изчисти за това време. Поне да се знае има ли смисъл от диета Rolling Eyes Засега акото му се оправи, стана с нормална консистенция, струва ми се, че и слузта изчезна. За обривите предполагам ще е нужно повече време. Май предпочитам да се окаже алергия към млякото, защото за АД четох, че е много упорито заболяване, което я се израстне, я не...

# 418
Соник - и аз не бих чакала! Точно заради това май не се захващам с тази хомеопатия - знам, че накрая няма да издържа и ще мина на традиционната медицина. Още повече, че това, което ми казаха, че с хомеопатия ще се опитат да извадят алергията "от вътре - навън" - т.е проблемите с червата да изчезнат, но да започнат обриви! newsm78
Дано бързо се оправи детенце! Hug

# 419
Проучих, има мляко-зимно и лятно, зимното е по-гъсто. Лекарката каза мляко, че крема не ставал за цяло тяло, поне за нас. Каза лосион, но няма на а-дерма. И къпане всеки ден, само с вода, веднъж на седмица с измивен гел.

Силви, честит ви 6 месеца! Пожелавам ви по-малко проблеми и притеснения и повече усмивки и щастливи дни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт