Отново за АБКМ

• 141 441
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 210
ra_iv като набереш в търсачката "гхи масло" и излиза много информация. Продава се доколкото знам в някои магазини, но не български. Аз лично си го направих в къщи, много е полезно и да може да хапва и баткото от него, че иначе само маргарини яде.
secret girl може би тябва да изчакаш малко и тогава пак да въвеждаш, но наистина малко ви остава.

# 211
Ми хайде и аз да се запиша тук. Макар че причината за обривите все още не е ясна, малчо е на диета, аз вече не.И аз не знам какво ни помага и какво не-лекуваме се с хомеопатия и тя ни помага принципно, но понякога лечението зацикля.
Аз давам козе сирене, гхи, въвела съм вече някои цитруси,ядки, бобови, жълтък.Признавам, че от един момент нататък въвеждах доста бързо храните, но просто ми се изчерпи търпението.
Скоро пак се появи обрив, но след експериментиране с храните не можах да го свържа с конкретна храна.Слава богу, като че ли се повлия от хомеопатичното, така че очаквам да изчезне.Обривите при АД се засилват при никненето на зъбите, така че може би това е била причината.
Проблем и досега ни е морковът-поне 3-4 пъти се опитах да го въведа и не става. Последният път беше преди 2-3 седмици, цялото му лице стана на петна.

# 212
Момичета, ще се побъркам с тази диета! Дайте идеи за манджи без алергени, ако може и без месо! Писна ми да се чудя какво да готвя и накрая да е все едно и също! Днес обядвах варен картоф с малко зехтин и се почувствах като кърмаче което се захранва  Sad

# 213
easy ти колко време беше на диета и имаше ли подобрение от нея и като започна да ядеш всичко това отрази ли се на бебчето, че аз съм в голяма чуденка дали има смисъл от моята диета. Ти по колко пъти кърмиш, мисля си че ние ще трябва да кърмим по дълго като не може да даваме друго мляко, може би диетичните но предвид гадният вкус едва ли ще се хареса.

# 214
kriskata Simple Smile манджи се сещам много, но се все с месо поне тези които аз си готвя. Днес готвих винен кебап, аз вече ям домат термично обработен, лютеница, тя много добре ми запълва менюто. Ям много маслини, манджи с ориз, напр. ориз с гъби или супи с гъби, аз си правя кайма от св. месо и си готвя с нея супа топчета, печени кюфтенца, мусака без заливка. Ти защо без месо, сега трябва да наблегнем на месото, че иначе съвсем нищо не ядем.

# 215
Просто ми писна вече това месо! И понеже внимавам с пилешкото и само свинско набивам. И без това съм се засвинила още от бременността сега съвсем затвърждавам  Crazy

Хистаминът в доматите повлиява ли се от топлинна обработка? Чудя се как ще ми се отразят едни спагети с доматен сос.

Соята силен алерген ли е? Иска ми се да пробвам сирене или соев заместител на сирене.

В петък сме на хомеопат и съм изпълнена с надежда  Praynig

# 216
kriskata Simple Smile - соята е силен алерген, по-добре недей!
Уж домата след топлинна обработка може по малко!

Ако решиш да хапнеш нещо забранено - по добре го направи след последното кърмене - ако има поне 6 часа до следващото хранене - голяма част от веществата вече няма да са в кръвта!

Ние пък имаме няколко пъпчици на ръчичките под лактите - по 3-4 на ръчичка - едни много мънички, червенички - не си личат особено, ако не я гледах под лупа, нямаше да забележа, но сега съм много тъжна - страхувам се, че почнахме и ние с обривите, а досега нямахме и мислех, че ще ни пропуснат! Cry

# 217
  • София
  Здравейте,момичета,
  Явно морковът наистина е алерген при някой деца.Аз реших да пробвам пак с картоф,защото го има  в почти   всички пюрета,за сега(3 ден) няма реакция.
  Ра Ив,честито ви захранване,дано на малчо му хареса кашата Simple Smile
  И при бебка слузта в акото изчезна със захранването.
  Мисля до петък да я заведа на аксина,3тия Пентаксим,дано го понесе по-леко от миналия път.
  Относно захранването,след неуспешния опит с моркова,въведох тиква и картоф,мисля да продължа с пащърнак,дали е слаб алерген  Thinking
  До скоро!

# 218
gemma  моят съвет е да не бързаш с ваксината, положението може да се влоши много. Изчакай поне 2 месеца да има без слуз.

# 219
  • София
Бръмбазела
д-р Николов Национален център по заразни и паразитни болести, Лаборатория Алергия и алергенни препарати 02/9460787. Там не правят цели панели алерген, а по отделно, мисля че беше по 23 лв. на алерген.
д-р Мариана Манбаджиева Алерголог във военна болница 02/9225448, 02/9225430
Във военна болница ни поискаха 2-3ml серумна кръв да занесем да направят изследването, че не са се специализирали във взимането на кръв при толкова малко дете, та за това се въздържах да отидем там.

kriskata Simple Smile, ядох сладко от праскови, по-принцип и те съдържат хистамин, но през цялото време си мислех, че е сладко от тиква  Embarassed Та уж и те бяха термично преработени, но състоянието му се влоши и за домати и аз не смея.

Ние пък имаме няколко пъпчици на ръчичките под лактите - по 3-4 на ръчичка - едни много мънички, червенички - не си личат особено, ако не я гледах под лупа, нямаше да забележа, но сега съм много тъжна - страхувам се, че почнахме и ние с обривите, а досега нямахме и мислех, че ще ни пропуснат! Cry
И ние сме така, но все се мъча да се успокоя, че кожата му е свръх чувствителна и че не е алергична реакция, даже ги снимах и може да ги кача да видим дали някой друг освен мен ще ги забележи, че ме лови параноята яко  Embarassed

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 23:05 от ra_iv

# 220
easy ти колко време беше на диета и имаше ли подобрение от нея и като започна да ядеш всичко това отрази ли се на бебчето, че аз съм в голяма чуденка дали има смисъл от моята диета. Ти по колко пъти кърмиш, мисля си че ние ще трябва да кърмим по дълго като не може да даваме друго мляко, може би диетичните но предвид гадният вкус едва ли ще се хареса.
Мама Вики, спазвах само безмлечна диета около година, защото останалите ограничения ми бяха непосилни. Не зма, дали ефектът е бил от диетата или от хомеопатията, но според мен е добре да се спазва безмлечна диета при деца с такива проблеми заради особеностите на протеина на кравето мляко и влиянието му върху имунната система.В тази статия пише доста за това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65143.0
Изкуствени млека не съм давала, скочихме направо на козе мляко.
gemma, пащърнакът е ок, на нас ни беше вторият зеленчук след картофа.

# 221
Абе момичета какъв е този пащърнак, само от готовите пюрета ли го давате или го има и в магазините.
И още един въпрос, ние пием противоалергичен сироп, изписаха ни го за 3 месеца и алерголожката ни обясни, че така по-бързо и безпроблемно ще израстнем алергията, откакто го давам обривите намаляха значително, появяват се на много малко места, а преди имаше навсякъде, та някой от вас дава ли антихистамини.
easy хубава статия, благодаря. Ти до кога кърми и от кога давш козе мляко.

# 222
  • София
Мама Вики, антихистамини не действат ли малко на принципа на кортикостероидите-т.е. да подтискат реакцията на организма. Не те ли притеснява, че ще избие под друга форма алергията? Не искам да те стряскам, но аз не бих давала освен в краен случай препарати от този род  Confused

# 223
И ние сме така, но все се мъча да се успокоя, че кожата му е свръх чувствителна и че не е алергична реакция, даже ги снимах и може да ги кача да видим дали някой друг освен мен ще ги забележи, че ме лови параноята яко  Embarassed
Ох и азна това разчитам - че кожата й е като моята и най-малкото дразнение прави обрив или зачервяване!
Прати ми ги на мен - тъкмо да видя дали са същите! Mr. Green Аз съм май по-голям параноик и от теб! ooooh!

Мама Вики - съвсем не искам да те плаша, но наистина не е хубаво да се дават антихистамини и то на толкова малко бебе - иначе наистина по-бързо стават нещата, но си е нож с две остриета. Нашата педиатърка й беше изписала фенистил да си пие всекидневно, но аз не съм давала - просто защото изобщо не й вярвам на тази жена - иначе и гастроентеролога и алерголога казаха, че в нашия случай несе налага.
Другото което е - аз съм пила антихистамини заради моите проблеми с дихателната система - добре,че си направих тестове и се оказа, че нямам алергии, че направо.................смазващо е, отвратително - толкова зле се чувстваш, че не мога да го обясня - то сигурно за бебе са много послаби дозите, но хич не ми се ще да й давам!

# 224
Момичета, не се шашкайте от 1-2 пъпчици. Да ви кажа, при Катето се прояви кожната реакция с дооооста петна по цялото тяло! Петната са като лишеи и освен това се подсече по сгъвките на крачетата.
То бебе без пъпчици от време на време не може  Confused

Общи условия

Активация на акаунт