Отново за АБКМ

• 141 438
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 225
Това с пъпчиците е ужасно - нашето момче го оглеждам постоянно, всяка червенинка ме хвърля в паника, въобще кошмар! Явно прекаляваме:)
За антихистамините - и аз съм принципно против, като ходихме при Мустаков, той освен диетата предписа и лекарстава, като го питах може ли и без тях, каза - Може:) и не съм давала.
И сега, за малко оптимистична нотка - за тези от нас, които са на строга диета, да ви подсетя за един простичък постен кекс: 1 ч. сладко, 1 ч вода, 1/2ч олио +брашно и 1ч.л. бакпулвер:) На мен ми харесва много, то като няма друго как няма да ми хареса. А ако дечицата ви са по-напред в захранването, можете да го направите с ябълка, стафиди (нарязани) и 1л. кафява захар - така става и за тях:)
Днес съм в по-оптимистично настроение и се надявам и на вас да вдъхна кураж Grinning!

# 226
в никакъв случаи не си мисля, че антихистамините са безобидни. За слуз или кръв в акото, както и за няколко пъпки не бих го дала в никакъв случай, но при нас става въпрос за сериозни обриви, които я сърбят и я правят много неспокойна /имам снимки от момент на обостряне/.
ra_iv  антихистамина подтиска производството на хистамин, отговорен за алергичните реакции. Високото ниво на хистамин може да ни докара алергия от друг род - като хрема, астма и др. Сина ми беше също със АБКМ и пак се изразяваше в АД лечението беше същото само че пиехме противоалергичен сироп 6 месеца, в момента няма никакви алергии и яде абсолютно всичко. Тогава доцентка от Пловдив ми обясни, че организма реагира с алергия на неща които по принцип не са опасни за него и лечението се състои в това да се подтисне реакцията за определен период именно за да се предотврати появата на друг вид алергия, тъй като това е реакция характерна за периода до 1-2 годинки.

# 227
Не съм давала антихистамини, но винаги съм се чудила как се процедира при захранването-при положение, че те подтискат алергичната реакция, как може да се разбере дали има такава? Ако се дава успоредно с алергизираща храна, не се ли пропускат знаците за алергия?Иначе и аз съм чувала, че предотвратявали астма.
Мама Вики, още кърмя и не мисля да спирам скоро.Козе мляко дадох около 13 месеца.
Твоето дете (предполагам, по-голямото), на каква възраст се справи с АД?
Пащърнак има на много места в София, най-вече от бабите. За съжаление те много се изхитриха, като видяха, че се търси от майките, и го продават доста скъпо-по 2 лева за корен с големина на морков  Shocked

# 228
easy антихистамините се дават в такива количества, че хем да няма ненужна реакция, хем при силен алерген да реагира, в смисъл при нас обривите не изчезнаха напълно, но значително намаляха, както и сърбежа.
При сина ми АД изчезваше много постепенно и ми е трудно да кожа кога, но на 2 г. вече нямаше обриви, а на 2г. и 8м., когато тръгна на градина ядеше всичко без фъстъци, които и сега не яде и незнам дали ни е минала и тази алергия.

# 229
мама Вики - да попитам и аз нещо - казваш че само фъстъци не ядете - а беше ли доказана алергия към тях със тест? Моят син е на 9 месеца и кръвен тест показа алергия към мляко, белтък и фъстъци. надявам се да ги израстне но чувам че фъстъците  са по скоро за цял живот Sad

# 230
viara_CA на сина ми тест кръвен не сме правили, правиха му само кожен за различни млека, след който му назначиха Фризосой. А за фъстъците разбрахме след като беше хапнал фъстък и последва повръщане около час докато изкара всичко от корема. Случи ни се два пъти, понеже веднъж му позволих да хапне едни сладки ядки, които не знаех, че са ф ъстъци и пак същото и той от тогава си знае и фъстъци не яде.

# 231
  • София
Да се отчета и аз, че да не ме забравите Simple Smile
След ходене по лекари и изследвания се оказа, че Никола има нисък хемоглобин, та по съвет на педиатърката започнах да пия желязо. И трите лекарки дето го гледаха (2 дерматоложки и една гастроентероложка) ми казаха, че няма особен смисъл от толкова строга диета, защото той си е генетично предразположен към АД и даже на вода да го оставя пак ще се изрива. Та по техен съвет оставих изключени само млечните продукти и телешкото, а всичко останало започнах да ям. В обрива промяна няма - нито се оправя, нито се влошава.
Гастрото му изписа едни пробиотици (Линекс), но и от тях не виждам ефект за момента. Слуз още има и акото си е рядко. Макар че общо взето докторката ме беше особено притеснена и от двете newsm78. Почвам да се чудя аз ли се вживявам прекалено или лекарите не се вълнуват особено.

# 232
s0nic нашето положение е абсолютно същото, само че на мен докторите ми казват, че няма смисъл от никаква диета. Мисля и аз като теб да започна да ям всичко без млечни и телешко да видя какво ще стане. Някакви сиропи или мазила дадоха ли ви?

# 233
  • София
kriskata, утре сподели как е минало при хомепата...

Мама Вики, не знаех чак такива детайли за препаратите от този род. Дано и при малката да минат нещата, както при баткото са се оправили  Peace

secret girl, благодарско за рецептата, ще я пробвам непременно  Hug

Я да ви попитам някаквои инфо за спанак дали може да се яде, че купих в буркан, предполагам няма много вкус, но е разнообразие някакво Simple Smile

s0nic, радвам се че ще можеш да си хапваш повечко неща  Hug С тия обриви явно се оказва трудно повлияването Sad

# 234
  • София
s0nic нашето положение е абсолютно същото, само че на мен докторите ми казват, че няма смисъл от никаква диета. Мисля и аз като теб да започна да ям всичко без млечни и телешко да видя какво ще стане. Някакви сиропи или мазила дадоха ли ви?
Бяха му изписали Фусидин Н, но аз го мажа доста рядко, защото е с кортикостероидна съставка. От сиропите изписаха Фенистил и казаха да му го давам по няколко дни преди и след ваксинации.
Всички лекари казват, че най-важно било в момента да е на кърма бебето, а аз честно казано не мога да разбера защо... Като очевидно, без да искам, му предавам нещо въпреки всичките диети Sad Като го гледам такъв обринат целия направо ми се реве. Иде ми да отида да купя един Фризопеп и да приключим с тия мъки. Rolling Eyes

# 235
Sonic, прави са лекарите, като казват, че е най-добре да е на кърма детето - с нея се предават специфични анти-тела, които помагат за преодоляване на алергиите, ако те интересува, мога да ти потърся статии. Така че не му предаваш нищо, а му помагаш да се пребори Hug Знам колко ти е тежко, и аз така се чувствам, сякаш се върнахме в началото... Но рано или късно, ще се оправят нещата, пожелавам го на всички дечица - да закусват с баница и кисело мляко Wink.
Фризопеп не е магическо решение на проблема, защото е на основата на соя и съдържа фито-естрогени, за мен това мялко се използва в краен случай, когато няма друг вариант.

# 236
  • София
И преди съм споменала, че давам по малко Фризопеп да му пооправя консистенциата, че иначе сме много редки. Но млякото е хидролизирано краве мляко.

# 237
  • София
secret girl, благодаря за куража Hug Наистина съм много отчаяна вече, че въпреки всичките ми усилия не виждам никакво подобрение Sad Да не говорим, че съм станала като вейка, вчера се загледах, че ребрата ми се броят вече... Ама стига съм се оплаквала, на никой тук не му е леко Rolling Eyes
Дано си права, че кърмата му помага, защото постоянно се чувствам виновна.
Ра Ив, на мен ми се наложи да дам Фризо ХА един-два пъти и акото ми се оправи за 2 дни. Стана си жълто и кашаво. Като минахме обратно само на кърма се върна на старото положение.

# 238
s0nic първото си дете кърмих 40 дни, веднага след това се появи АД и аз се чувствах страшно виновна, че неможах да кърмя повече време. Със второто бях решила да кърмя на всяка цена, за да не преживея пак същото, но на 40-тия ден забелязах суха кожа и до 3-тия месец обривите се появиха с пълна сила, не можах да го предотвратя. Затова не си мисли, че кърмата е виновна нали сама казваш, че като си започнала да ядеш някои неща, промяна няма. И друго, когато на сина ми изписаха Фризосой, обривите не изчезнаха, въпреки диетичното мляко, така че не мисли, че Фризопепа ще оправи положението. Изпрати ми ако имаш снимки на обривите, ако ми дадеш имейл, аз също мога да ти пратя.

# 239
  • София
Мама Вики, да ти кажа не съм ги снимала, защото само като ги видя и ми се стъжва Sad Моят мейл е olya_pg@abv.bg, ако искаш пусни ми снимките, аз ще ти кажа дали и при нас е такова положението Rolling Eyes (има долна черта в мейла, гледам, че не се различава като го покаже като линк)

Общи условия

Активация на акаунт