До МАЙ много не остана, кой ли ден ще стана мама? №13

• 19 694
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Яяяяя, Жасминчето започна спомена много интересна тема... ще правите ли Бебе-парти (предварително или следварително). Много ми е интересно да споделите Simple Smile

# 436
  • Под кленовите дървета
Славчето, миналата година направихме на нашата приятелка предварително бебе-парти, по нейно желание. По-удачно е, защото получаваш подаръците предварително и не трябва да чакаш питката, ако са ти обещали нещо, а то ти потрябва по-рано.
Обаче всичките ни приятелки мрънкаха, че е предварително и подочух не много приятни коментари тогава по повод предварително парти. Тъй като не желая и аз да отнасям такива негативи, смятам да го направя "следварително" - на питката. Пък и с толкова суеверни около мен, дори аз да не съм, негативната им енергия ще ме изтощи и ще ми вкара глупости в главата.

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 13:19 от jasmin_veni

# 437
  • София
Ехоо...привет!  Hug

Аз се боря упорито с кашлицата, такова чудо не е било ...  Crazy  Не мога да се спра, чак повръщам, не мога да спя, главата ме боли като кашлям и коремът ми се стяга...ужас.  ooooh! Ходих вчера до медицинския център, с който нашата лична лекарка има договор - докторът ми предписа проспан и витамини, каза ми да си меря Т три пъти на ден и това е. Даже не сметна за необходимо да ме преслуша (аз всъщност това исках, притеснявам се от усложнения).  ooooh!

Относно поръчка от mothercare - до довечера ще пиша на Змейчето! Peace

Бюти - радвам се, че писа, притеснявах се вече какво става с вас.  Hug Много неприятни са тези проблеми със зъбите точно сега, надявам се поне този път да попаднеш на читави зъболекари. Относно отделянето на децата - и аз съм на мнението, че колкото по-рано, толкова по-лесно за децата. Ние със София приемам, че сериозна грешка направихме, още спи на нашата спалня, не можем даже до кошарката отстрани на леглото да я отделим - през нощта се присламчва.  Mr. Green Сега за бебе номер 2 - решила съм никакъв достъп до нашата спалня и като стане на няколко месеца отделя в стаята при София (тук в плановете влиза и тя да е започнала да спи там  Crazy). Но да видим, аз все си правя планове, но друго се получава... Joy

Пухкавелка - Аз имам Медела Суинг. Първо бях с ръчната на Авент, но почти нищо не изцеждах с нея, голям зор беше и за това си взех Суинга - защото е импулсна и двуфазна и наистина стимулираше потичането на млякото. Ти обаче, ако си нямала проблем с Авента, мисля, че спокойно можеш да си вземеш и двойната на Медела, а не Суинга - определено ще е по-ефективно цеденето, отколкото с еденична.  Peace

За тези чувалчета за памперса - интересно изглеждат. Не съм използвала, но сега се замислям.  Peace

За кошчетата за памперси - със София не съм използвала, но сега сме решили с мъжа ми твърдо да вземем.  На Angelcare и на Tommee Tippee са намалени в mytoys-са в момента на 9,99 евро - http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.11.02.06/1935052, http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.11.02.06/1930992.

Winnie - Поздравления за новата къща.  Hug Страхотно е просто и аз за къща си мечтая.  Peace

Хайде свърши ми времето, отиваме да приспиваме дребето, че днес много закъсняхме вече!  Hug

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 13:46 от Ивон

# 438
  • Sofia
Аз предварително нищо няма да правя  Stop При нас подаръците са някоя дрешка или играчка, всичко си имам или си купувам  Grinning Ще си направя питката на 40 дни - прави се само с жени и сладки храни, но за Габи на мъжете направихме отделна маса с мезета и напитки и жените прескачахме до тяхната маса Wink По принцип ние събираме само приятели. Ако някой ще ви купува нещо по-голямо (количка, шезлонг, столче за кола...), да ги даде по-рано, пък на събирането няма да се очаква да е с подарък и толкова.  

Като вчерашното следобедно гости, от което цяла нощ бях като разчекната - направо на първите 2 ставания до WC се придържах за мебелите, з'то не можех да си стъпя на краката от болки в опашката. До сутринта се пооправих  Peace Днес обаче "героите са уморени" и май няма да успея да ги замъкна до Бейби Мол-а  Mr. Green

vivere, казали са ти за 2-та безплатни прегледа. За платен преглед обаче, най-малкото трябваше да те предупреди предварително  Naughty
Ивон, лоша работа с тази кашлица  ooooh!

# 439
  • Пловдив
Добро утро, мацки! Седнала съм да вадя нещата от Mothercare и се питам как ще процедираме с тези, които са намаление и има "get one half price"  newsm78 Това чувалче мис е струва "екстра", даже не знам къде ще го сложа, но пък е много сладурско  Laughing

Ани, това и аз не го разгадах - харесах едни бикини за Кали от тази категория, но в кошницата не ми намаля зената на второто нещо  newsm78

Иначе да ви кажа - достигнахме нужната сума и със сигурност ще е безплатна доставката  Laughing
До довечера ще разпратя ЛС на всички, които ми писаха със сумичките, които да ми преведат утре и ако получа утре вечер всички парички - веднага ще пусна поръчката   bouquet

Ангелка, мръсните пампи ги слагахме в торбичка и направо на боклука - особено след захранването, когато пълнежът стане  Sick и през ум няма да ти мине да ги събираш в такова чувалче  Mr. Green А , ама аз май не съм доразбрала - чувалчето за чисти или за мръсни пампи е  newsm78

Аз в Мадъркеър се загледах по еднократните гащи за родилки - обаче няма номер за мен  Rolling Eyes

Ивон, много неприятно - дано бързо се оправиш  Hug

Аз много се уморих вчера, че водих Кали на 2 различни гостита и накрая вече много й дойде явно, не искаше да си тръгва и от рев и напъни да реве чак повърна малко  Rolling Eyes Днес я караме по-кротко да не се превъзбужда и даже самата тя каза, че иска вкъщи да си стои  Laughing

# 440
Здравейте, момичета!
Да се включа и аз от снежна и ледена Варна!
Аз попаднах на кошче за използвани памперси на Angelcare на много добра цена от 7,49 британски лири и го поръчах, а също така и три пълнителя си поръчах, та да имам за първите три месеца. Реших, че колкото и да го използвам, то цената е толкова ниска, че поне няма да ми е мъчно после да го подаря или да го пратя на някоя от бабите Wink. Но бях на една лекция където направиха промоция на този кош и цената в бг е 76 лв  Shocked, което наистина не си струва парите!!!
Като чета какво пишете за помпите за кърма, се чудя дали няма да съжалявам, че поръчах ръчната на АВент newsm12. Но свърши вече....
Да ви питам за нещо, което не мога да открия по сайтовете. Една моя приятелка, която живее в Канада, през лятото си кърмеше детето тук като си слагаше една пелерина с копченце на врата и беше много удобно т.е. не се притеснява ако е на кафе или по градинките, защото детенцето си хапва под пелеринката и така. Ама не намирам такова нещо тук......Някой да е срещал?

# 441
Слънчева,да някъде мярнах такава перелина като се ровех из чуждестранните сайтова,но не се сещам в кой точно.
Ако го намеря ще ти пратя линка....  Wink
Уини,честита ви нова къща.Да я пълните само с радостни моменти  Hug
Ивон,скорошно оздравяване ти желая  Hug
И ние днес пак сме си домстой,че тези студове продължават и май скоро няма да се махат...  Sad

# 442
  • София
Аз съм се заровила в сайта на Mothercare, но повечето дрешки, които си харесвам нямат номера.  Rolling Eyes

Слънчева - Там има такива пелени за кърмене, но малко скъпички ми се струват - 26-30 паунда. Предполагам, че може и в ибей да се намерят по-евтини. Иначе ето линк - http://www.mothercare.com/b/44554031/275-3095382-9256649?_encodi … 554031&page=3

# 443
Момичета,ами какво стана с поръчката от Direct Asda?
Ангелка беше писала че ще може да се пуска след 27,но все пак ще се организираме ли или  newsm78

# 444
Здравейте и от мен днес .
Аз тази пелена за кърмене за първи път я виждам и бях изумена. Какво ли нямна вече . Не че не и се радвам.
Аз пък нещо друго се сетих по този повод. Когато бях в родилното с Алек имаше мами със специални ношнички за кърмене ( покрита с цепнатина на гърдите). Ето това нещо също много приятно ме изненада и ми се струва доста практично за вечерите когато бебетата ще папкат при нас. Виждали ли сте такива, независимо дали в някой магазин или в сайт в интернет.
Змейчо, чувалчето е за чистите памперси, за сортиране на удобно място , закачено на шкаф, гардероб, легълце, стена , врата. Повечето имат и страничен джоб в който да държиш кремчето или кърпите да речем. Икономисват доста място а са и толкова сладурски. Иначе Ангелчето говори и за контейнера за мръсни памперси, който и аз не съм ползвала. За него обаче не знам дали ще намеря място в дядовата ръкавичка.

# 445
Тинайна, не се бях сещала, че може да се ползват и обикновени чувалчета за боклук в тези кошове за мръсните памперси  Peace

Змейче, чувалчетата са за чистите пампи, а за мръсните са тези високи бели пластмасови кошове, които показваме тук на снимките  Peace

Ивон, дано бързо да се отървеш от тази кашлица. Представям си колко е мъчително  ooooh! Дано с Проспана да се почувстваш по-добре  Peace

За бебешко парти - ами няма да правим, но според мен е страхотно и е много по-добре да се направи предварително - хем виждаш какви подаръци получаваш и после няма да се озовеш с 2 помпи за кърма примерно, хем имаш доста свободно време и така или иначе си мислиш само за бебето - защо да не си направиш малък празник с приятелки  Peace След раждането си изморена, бебето мрънка в другата стая и едва ли ти е до гости  newsm78 Ние лично на 40 дена нищо не сме правили на Кари и с новото бебе предполагам също няма да правим. Но си спомням, че в България като си отидохме ( тя беше на 3 месеца ) моята баба много държеше да й се направи "питка" и покани там нейни приятелки. Беше много забавно  Mr. Green

Слънчева, не мисля, че ще съжаляваш за помпата. Аз с Кари имах такава и ми вършеше работа идеално -е, няма да е удобна ако цедиш всеки ден, разбира се, но за от време на време е супер  Peace И като цяло аз много харесвам продуктите на Авент и козметиката им  Peace

Не знаех, че има такива перелинки за кърмене  newsm78 Кари беше пролетно бебче и ние все по градинките ходехме, но  тя беше невероятно лакома и събудеше ли се, надаваше зверски вик за мляко  Laughing Така че толкова бях свикнала да кърмя навън къде ли не, че не ми правеше впечатление  Peace Никога не са ми правили коментари, но много хора са минавали покрай мен и са ме поздравявали, че кърмя  Peace

# 446
Бютинка, Мимак се е борила с цеденето... 
Малиииии, така става то, като се разписвам все по малките часове... объркала съм ви. Embarassed
МимакHug Дано този път не ти се налага да правиш тези гимнастики с цеденето над тенжерата!  Praynig

Тинаина, жасмин, благодаря много за разясненията!  Hug Вече си отварям очите на четири, става ли дума за зъбар!

За мръсните пампита използвам Angelcare, та мога директно да ви споделя личния ми опит. Wink Виждам, че доста от вас са се ориентирали към тази марка. На мен ми го пратиха кошчето пробно от една фирма. Но, взе, че МНОГО ми хареса, а бях доста скептична настроена към подобни джаджи. Хубавото на този вид е, че пампите се пълнят в едно чувалче, което излиза от касетата (докато повечето други видове опаковат всеки памперс поотделно). Като се напълни кошчето, се срязва чувалчето, завръзва се и така се хвърля в коша за боклук. Наистина не мирише!!!! При нас стоеше в спалнята. Една касетка в началото ми отиваше за 2-3 месеца, тъй като ние доста ги компресирахме.  Laughing Сега пампитата са доста по-големи и една касетка отива за около месец.

Ивон, много неприятна е тази кашлица... може би компрес да помогне... чувала съм за компрес с мед, но не знам точно как се прави.  Confused

То и аз вчера сутринта се събудих с болно зачервено гърло, но пуснах тежката артилерия хомеопатия, плюс малко парацетамол и компрес от ракия. Дори бях почнала вече леко да подсмърчам, вдигнах леко температура, но за щастие, днес съм си напълно добре, само един шал имам около вратлето.

# 447
Ние количка и кошче за спане може още да нямаме, но вече си имаме кошница за кола  newsm44
Сложих снимка в албума.

# 448
  • София
Облаче на мен свеки ми подари такава нощничка  Peace Сложих снимки в албума ни Simple Smile Ще питам от къде е и ще пиша Simple Smile

# 449
Облак, аз такива нощнички не съм виждала, но си бях взела 2 с копчета отпред и ми беше много удобно - разкопчаваш 2 копчета и си кърмиш без проблем  Peace Иначе имах и сутиени за кърмачки, но нещо не ми харесаха и си ползвах обикновени  Mr. Green

Бюти, дано успееш да попаднеш на добър зъболекар най-накрая  Praynig Тук при нас също са адски скъпи тези услуги, а ние с мъжо сме с ужасни зъби т.е. всяка година има нещо за правене  Rolling Eyes Всяко лято ходим на прегледи и съответно нещо поправяме. За сега сме попаднали на добър зъболекар в Търново, който не ни взема много пари, а техниката му е супер, та сме доволни  Peace

Еха, като слушам Бюти, съвсем се запалих за тази система за мръсните памперси  Peace Определено няма да пропусна да си вземем. А Бюти, как така ги компресирахте памперсите в началото? Защото аз доколкото разбирам като мушнеш пампата вътре и то касетата автоматично обвива памперса т.е. примерно може да обвие еди каква си бройка памперси  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт