До МАЙ много не остана, кой ли ден ще стана мама? №13

• 19 694
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
herzog, за по-дърти бременни като мен, няма ли инфо?  Blush Според табличката е трябвало да имам момиченце вместо Каби.  Laughing

vivid_v, бабините гащи - гащите за еднократна употреба са много подходящи според мен. Цапаш, хвърляш, сменяш. Аз си бях купила към 5 чифта поне от Илиянци. Ластични колани не съм ползвала и не мога да кажа.

За mothercare, ако поръчвате тази седмица, съм пас, но пък вече зная от какво бебка ще има нужда. Изглежда доста от дрешките на Каби съм предавала нататък и ще трябва нов гардероб да попълвам.  Laughing

Стаята на Каби е на линия, човека много й се кефи. Мислех тази събота да й правим "официално откриване" с най-близките приятелчета, но не успяхме да купим разни аксесоари и ще отложим.

mir4o
, вярвам, че всичко ще е наред, само спокойствие, пазене и оптимизъм!  Hug

# 496
mir4o една голяма прегръдка от мен  Hug
Успокой се - нещата не звучат розово при теб, но важното е,че ти и бебо сте добре. Всичко ще мине.....само се пази

# 497
  • Sofia
Мда, и тия над 31 сме изключени  Joy
Аз съм против ластичните колани и гащи - точно мускулатурата става ленива  Peace
В Шейново се карат, ако сутрин на визитацията си с гащи. Да, ама сори, не могат мЪ стресна. Понеже еднократните ми бяха големшки, имах и 2-3 чифта непрашки, което добре ми пасваха и държаха големите превръзки стабилно. С предишното раждане съм чела, че някои майки си ходят без гащи и превръзките не им падат  ooooh! ooooh! ooooh! ужасТТТ
mir4o, ще се пазиш - малко отстана  Praynig  Hug Heart Eyes

# 498
  • София
Привет момичета,

Връщам се от зъболекар и положението не е никак розово (за което, разбира се, сама съм си виновна). Лекарката ми препоръча консултация с хирург-стоматолог, защото става въпрос за силно разрушен зъб, почти до венеца е счупен, и съответно ваденето му ще бъде доста тежичко. Тя не се наема да го прави сега, а пък мен ме притеснява, че след раждането подобна интервенция може да има негативни ефекти върху кърменето ми (най-вероятно ще се наложи и пиене на АБ след ваденето). Та към момичетата от София ако познавате добър стоматолог-хирург, който е склонен да се съобразява с бременна и в бъдеще кърмеща майка, препоръчайте, моля.

А сега да се похваля, че си получих 2-та кърмачески сутиена, които си бях поръчала около намалението на в lasenza. Супер са и двата, уцелила съм си размера и съм много доволна. Тук подобни сутиени почват от 40 лева, а аз и двата си ги взех за 40 лева.

# 499
Добро утро на всички, много сте писали уикенда, не мога да изчета. Нашия комп е на ремонт и вкъщи нямам как да ви чета а и сега си купихме шкафче за обувки та сглобявахме и подреждахме и аз вече съм супер щастлива че не подритваме обувки !!!
Мирчо, стискам палци всичко да е наред с теб. Само ми стана странно, 23-та седмица не е ли в началото на 6-ти месец? Чак пък края, малко странно ми се вижда.
Искам да кажа, че и малко се ужасих, че в болницата се ходело без гащи или по-скоро че не давали, мене да ме бият ако искат ама аз без гащи не тръгвам. А тези еднократните гащи от какъв материал се правят?

# 500
Мацки, сега гледам един сладък дядка, който се вживява в ролята на лечител, по отношение на алергийте и ви изчетох малко прескачайки...
green_dawn колко те разбирам , мила. И аз се присъединявам към твоето търсене. В петък ходих при един хирург (за мъдреца) и той ми каза със спокоен тон, че има опасност от преждевременно раждане, ама няма как... с усмивка. Взе ми 15 лева за 5 минути работа без машинка, дори ( постави ми арсен в зъба), абе разочаровах се доста, въпреки доброто му име на хирург. Каза че няама да има проблем да се извади и лекува ако се наложи по време на кърмене. В събота бях при друга зъболекърка, която трябваше да ми извади арсена от зъба. Тя беше мила, но страха си е страх... Иска да ми прави зъб който е полопит и всеки момент ще се обади, но няма да го омъртвява преди това, а ще работи директно с упойка. Каза , че няма да усетя, но аз много се двоумя. Дайте съвет какво да предприемам. Има ли такава практика да се работи във зъба без да е омъртвен преди това. Страх ме е , че от страх ще предизвикам нещо  ooooh! Жасминче, не прескачай този ми въпрос, please Praynig
Аник, това с лиглина си е кофти работа. Дано не попадаме в ситуация в която да ни задължават да сме само по него. Този бейбимол, за който говорите в люлин ли е? А Габи , юнака, няма ли къде да си поиграе там докато сме на лекция?
Мирчо, всичко ще е наред, само спокойно   bouquet
Бръм-бърчеее дай снимки на стаята на Каби. И нас ни чака обзавеждане.
Момичета, я кажете, аз малко късно се ориентирах към болничен, но все пак една консултациика, моля. Сама си плащам осигуровките във фирмата на една позната. Сега от вас чувам за непрекъснатите болнични, които не повлияват пряко върху обезщетението после. Да си пускам ли такъв. Така поне пари и през текущите оставащи месеци ще получавам  newsm78

# 501
  • Под кленовите дървета
Грийче, имам координати. Пиша ти на ЛС.

Добро утро и от мен.
На мъжо му казали да си взима неплатена отпуска или болничен и така всеки от фирмата да си взима, засега два пъти месечно по 5 дни. И на мен ми стана мнооого криво, щото явно фирмата не върви добре. И сега спешно му търсим работа, щото не се знае какво ще стане след февруари, а точно преди бебето не може да си позволим да остава без работа. ooooh!
Затова засега се възпирам от повече покупки, освен бодитата и помпата.

ОБлак 11 - Олеееееееее, сега виждам - какъв арсен в зъба бееееееее! Къде си ходила? Арсен не се поставя вече от 10 години, още по-малко на бременна!
На мен ми работиха пулпит на жив зъб, мъдрец ми оправиха без арсен...какви са тия глупости, тия не четата ли? От колко време си с арсен? Защо не ми писа по-рано милоооо....пиша ти на ЛС и на теб!

# 502
  • София
jasmin_veni, благодаря много. Дано при мъжа ти нещата да се оправят. Явор вече трети месец го водят и осигуряват на 4 часа. В месеца дали им се събират и по 2 седмици работа..., съответно караме на мойта заплата и неговата стипендия от ТУ.

oblak11, ако имаш 1 година сумарно осигурителен стаж, можеш да си вземеш болничен до 45-дневния.

# 503
Греенче  Здравей съжалявам за зъбчето, ето ти координати на моя доктор-хирург

к.м.н д-р Цонка Каназирска има два кабинета, на бул.Васил Левски 144, вх.А, ет.1 ап.3 телефон: 8431782

бул.Патриарх Евтимий 16, ет.1  тел:9867501  ДОМ:ТЕЛ: 8857646 , МОБИЛЕН:0887257755

тя ми е рязала венеца, за да ми израсте единия мъдрец, може да се посъветваш с нея тя е малко възрастна, но много симпатична и добра жена, пък и е доста добър специалист, от тогава нямам никакви проблеми с този мъдрец

дано ти помогне

# 504
  • София
Здравейте и от мен!

Аз събота и неделя мързелувах с мъжо. Уви днес трябваше да се простя с неговата компания, защото отиде на работа. Днес не мисля да си подавам носа навън в този студ. Може би и утрешната тема в МОЛ-а ще пропусна, но за бейби мола се записах. Сега гледах на картата и с метрото от Младост почти там спира. Ще се съберем сериозна групичка, а аз планувам накрая и да разгледам подробно какво предлагат там.

От както зачекнахте темата за зъбите и аз се притесних, че незна какво се слува в устата, която ако има възможност по цял ден ще дъвче нещо.  Mr. Green Та в събота се отбих при моята зъболекарка и тя каза, че зъбите ми са перфектни, но венците ми са възпалени. Сега си приготвям спиртен разтвор на прополис и ще правя промивки с него. Дано се справя!

Облаче, аз съм вече в постоянен болничен, но не съм запозната как стоят нещата в случаите, в които сама си внасяш осигуровките. Може би green_dawn  ще ти помогне, че тя е нашият съветник по тези въпроси с майчинството.( всъщност докато пусна поста и тя ти е отговорила) Ти ще ходиш ли на лекцията в бейби мола? Може да се разберем да отидем заедно до там.

Аз се класирах в тази таблица, но за нас не отразява истината. Показва, че тряба да е момченце, а ще имаме момиченце. Може би ще има мъжко сърце?  newsm78

# 505
  • Под кленовите дървета
Момичета, съвсем сериозно - не позволявайте да слагат арсен в зъбите, това е толкова противопоказно, че думи нямам.
Това е сайта на моята зъболекарка, тя е консултант и на спис. 9 месеца и във форума тук - мисля в здравния. Няма да се разсърди дори ако й пишете с въпрос, винаги отговаря.
Знам че има опит с бременни и кърмещи, защото в кабинета постоянно се редят мами с коремчета Simple Smile

http://www.esthetdent.eu/index_bg.php

Д-р Велизара Николова.

Златна, и аз мислих, че може да му правя промивки със спирт, но не ми препоръчаха. Взех си Лакалут билкова паста+вода за уста Билка с греййпрут, а при тежко положение мия с една специална паста за венци, която зъболекарката ми поръчва. Ама му забравих името Embarassed

Момичета, вижте на какво попаднах :
http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%BD%D0%BD%D0%B8/

Това са препоръки ако си стигнал много килца през бременност и си само 6ти месец като мен, как да не качваш повече. А ако не си качил - как да не качиш повече от 12.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 11:49 от jasmin_veni

# 506
jasmin_veni да благодаря и в ефир за инфото. То хората и от невежество страдаме  Tired
Zlatna_g хайде на лични да се разберем нещо и заедно да отскочим до лекцията в бейбимил-а. Драсни ми защото аз сега отивам за БОЛНИЧЕН ЛИСТ. Ще ти пиша след 1 час.

# 507
  • София
jasmin_veni , ами на мен зъболекарката ми го препоръча. Каза още че може да ползвам паста за зъби Biodent или промивки със Сандрин. А за прополиса ми каза да разтворя 30 гр прополис в 100мл спирт 70 градусов, като след три дни мога да взимам по малка лъжичка от разтвора, която да разтварям в чаша вода и така да правя промивките. И ти ли знаеш същата рецепта?  newsm78

# 508
Момичета, съвсем сериозно - не позволявайте да слагат арсен в зъбите, това е толкова противопоказно, че думи нямам.

Аз около Нова година ходих на зъболекар и се наложи да ми умъртват 1 зъб- 2 дена ходих с арсен Tired  Уведомих зъболекарката,че съм бременна и си мислих,че знае какво прави. Сега изпаднах в ужас....какво може да е станало на бебчо??? В гугъл попадам само на дискусии от типа за и против,но не намирам нищо за това какви могат да бъдат последствията Tired

# 509
  • Под кленовите дървета
jasmin_veni , ами на мен зъболекарката ми го препоръча. Каза още че може да ползвам паста за зъби Biodent или промивки със Сандрин. А за прополиса ми каза да разтворя 30 гр прополис в 100мл спирт 70 градусов, като след три дни мога да взимам по малка лъжичка от разтвора, която да разтварям в чаша вода и така да правя промивките. И ти ли знаеш същата рецепта?  newsm78

Не я знам, но засега с Лакалута и Билката нямам кървене на венците, при положение, че моите са мнооого зле. Е, ако чистя с конец пускам малко кръв, ама...

Аз около Нова година ходих на зъболекар и се наложи да ми умъртват 1 зъб- 2 дена ходих с арсен Tired  Уведомих зъболекарката,че съм бременна и си мислих,че знае какво прави. Сега изпаднах в ужас....какво може да е станало на бебчо??? В гугъл попадам само на дискусии от типа за и против,но не намирам нищо за това какви могат да бъдат последствията Tired

Мила, за жалост не сме зъболекари и вярваме на каквото ни кажат. Аз наистина много изпатих със зъбите - две години преправяне на цялата челюст от много компетенции и колко пъти ме е боляло и съм плакала за тия години, аз си знам. Но е факт, че ми са спасени 7 зъба, които бяха с грануломи под корените и искаха да ги вадят - всичките ми кътници #2gunfire Затова свикнах за всяко нещо да търся инфо, а зъболекарката ми ме обучава един вид. Ако се наложи някой ден някъде нещо да ми правят, а тя не е на разположение, кое да позволявам да ми правят в зъбите и кое не.

И точно защото много мъки имах покрай зъбите затова и остро реагирам на някои неща.

Общи условия

Активация на акаунт