До МАЙ много не остана, кой ли ден ще стана мама? №13

• 19 695
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
jasmin_veni когато се подаде сигнал независимо дали от съседите или от съпругата примерно,полицията идва и предупреждава мъжът да престане,пита жената дали е добре и й казват да се обади ако той продължи  Peace ТАКА ЧЕ ТЕ МОГАТ ДА СЕ НАМЕСЯТ (да не дава Господ да ни се налага)  Naughty

# 196
NICOLEEE избрахте ли кошарка  newsm07

# 197
gal79, здравей, видях че си писала, че ще гледаш розови дрешки? Момиченце ли чакаш, за да отбележа на първа страничка?

Струва ми се, че сега Бюти и Кенга изчезнаха.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 14:53 от Славчето

# 198
  • Пловдив
Змейо, някакви разговори и преговори не помагат ли?

Тц, нищо не помага - преди да тръгне да ляга си говорим надълго и нашироко как е голяма и няма нищо страшно, как мама и тати са съвсем наблизо и тя се съгласява и се разбираме ииии като заспи след половин-1 час се почва с истериите, ако усети, че няма никой при нея... Снощи даже се беше и напишкала малко (досега й се е случвало само 2-3 пъти за за почти 2 г. откакто няма пампа...), което още повече я разстрои  Cry В чудо се виждаме - правим дежурства при нея, ама на мъжи му е късо леглото там на неговия 2-метров ръст  Tired
Ако имаш идеи - споделяй  Hug

Момичета, какво значи RRP и сума, написана в Ибей под някой артикул?
Например RRP £24.99

Значи реална цена в магазина  Peace

# 199
Змейо, с Каби се научих да не използвам думата "страх", "плаша" и от тази група, защото той си е бая чувствителен, свит и по-страхлив от обичайното. Дори на моменти и чисто детското му любопитство бива пресечено от неговата прекалена предпазливост.  Confused Затова използвам думите "притеснявам", "тревожа". Това първо като идея за добиване на увереност у детето.

Та, в тези трудни дни отделях доста време преди лягане + посред нощите да поговорим какво му пречи да заспи, защо не иска да спи сам и дали има нещо, което го тревожи. Всяка вечер причината, която изтъкваше, беше различна: шума от съседа, скърцането на вратите, чудовище в стаята и т.н. За всяка от тези причини измислях спасение - напр. чудовищата ги гонихме ритуално с думите "вървете си, чудовища, тук е моята стая." На съседа го карах той сам да потропа по стената и да му извика "стига вече, искам да спя" и т.н. Карах го сам да повтаря мантрите след мен и той се кефеше и се поотпускаше.

Избягвах да му казвам, че ние сме в съседната стая или наблизо. Казвах му, че всичките му приятели спят вече сами, защото са големи деца. Родителите имат собствена стая и в леглото няма място за трима ни, защото той вече е пораснал много, а мама дебелее всеки ден. На пролет, когато се роди бебето, той ще трябва да подари неговото креватче и бебето ще спи в нашата стая, защото ще е много мъничко и ще се буди през нощта. С този тънък нюанс мисля, че успях да го накарам да разбере, че трябва да е самостоятелен като голям батко, но не и да се чувства изолиран, както и да спре да идва на прибежки през нощта.  ooooh! Разказвах му за новите мебели - как заедно ще ги монтираме, ще купим разни неща и той ще ми помага да я подредим и украсим.

Засега този начин действа. Аз съм сивоискърско говедо и твърдо съм решила, че няма да се отказвам. Обожавам да се гушкаме и никоя сутрин не съм му отказала да се погушим в нашето легло на топло, но ако сега ми е зор, не успея ли да го отделя, като се роди бебка зора ще ми е двоен. Гледам да не се разплаква и разстройва и да не приема трагично промяната - измислям различни ползи от това, че е сам в стаята. Също съм му обещала, че когато бебето порасне, ще дойде да спи при него и ще бъде много весело.

# 200
Момичета, да ви се похваля, че най-накрая се престраших да разбера пола на бебето. Точно както бях сигурна- момиченце е!!!  newsm44 . Само аз така мислех и сега съм много щастлива че се оказах права.

# 201
Снеж, честито, още една розова мама Simple Smile

Хайде МАЙ-чета Simple Smile останаха само 40 срамежливчета Simple Smile

# 202
  • Пловдив
Бръм, аз също избягвам думата страх, предупредила съм всички да не я плашат с тъмното, с торбалани, с чудовища, и т.н. Там е работата, че тя не казва какво я притеснява - не е "облечен" в нещо този страх  newsm78 И стана просто отведнъж сега, преди съм казвала, че си спи в стаята, поне до към 3-4 през нощта... В нашето легло тя си знае, че не влиза вече, кошарата каза, че я подарява на бебето - затова иска да има някой при нея в нейната стая  Rolling Eyes
А, то и аз съм инатесто и вашия телешки инат не мой ме уплаши  Twisted Evil smile3534 Гадно ми е само заради недоспиването ...

А, да ви се похваля - шефката каза, че няма да ходя на проверката - друг ще слагат вместо мен  Laughing

# 203
  • Русе
Бръмб ,браво ! Hug Най-после тишина! Grinning Сигурно е тъпо ,ама много ми стана интересно как се казва Каби?!
Беборанче трябва да го решите проблема с кучето.Щом имате двор ,значи има алтернатива.
А за спането на малчовците newsm78 и нас това ни чака,не знам как ще свикне да спи сам.Предполагам с татко си в началото.Проекта за стаята на първи етап е готов,моят баща ще е майсторът.A това легло е било моето бебешко легло,после на брат ми ,после на Бойко сега ще е на бебо . http://images12.snimka.bg/001542439.jpg http://images11.snimka.bg/001478283.jpg После ,като стане готова и детската стая пак ще показвам.  Mr. Green
Снеж Честито!  bouquet

# 204
Андреа ако количката ти има пълно легнало положение и сакче (обикновено е с твърда основа и стени, които после се махат и се превръща в сакче за краката на голями дете, тогава кош за новородено избщо не ти трябва. Например: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=4000945307 … ame=WDVW&rd=1  Аз си харесвам тази: http://www.amazon.de/gp/product/B000S0IA0Y/ref=olp_product_detai … p;me=&seller= Миналата година я препоръчах на едни приятели, защото беше намалена, взехга си я за 180 в синичко. Много са доволни и е супер подвижна, личн о съм я пробвала, лека и т.н.

И аз като Змейчето само с топла вода топлех млякото и не съм използвала допълнителни уреди.

xybavelkaне бих си купила такова нещо. Най-вече заради електроното устройство.

Поулини и на мен количката ми харесва

alex88 аз пък имам такова голямо желание да работя, че ми се иска аз да дойда да те заместя   Laughing Добре, че сега ходя поне два часа в седмицата на работа, че да се разсейвам иначе ще подмина по лудост и тъпота и "отчаяни съпруги " като знам , че ме чака още една година в къщи.  Wink

Марая, _Snej_ чесетити розови новини!

Змейче синът ми от 1 година спи сам в стая и аз така както Бръмбито постъпих. Говорих му, че е вече голям и му разрешаваме да спи сам. Ние се преместихме в този период и аз два три месеца преди да се преместим почнах с политиката  Laughing . Още от първия ден в който пристигнахме тук спа сам без никакви проблеми в стаята си. Свекърва ми беше тук и тя даже искаше скришно през ноща да отиде да легне в неговата стая за да го наглежа, защото нашата стая е в другия край на коридора, но аз бяй твърдо против и тя повече не посмя да настоява. С децата разбрах, че трябва да им се говори много и то само в положителна посока, само това което могат да спечелят от това. И с децката градина така постъпих и вече даже не иска да си тръгва от там, а в началото плачеще всяка сутрин, че отиваме на детска.
 Змейче, Коци спи с едино голямо куче и едно зайче. Те му правят компания през ноща и той винаги си ги търси. Даже за БГ взехме зайчето с нас.  Може би и сладурката има нужда да прегръща някого през ноща.

# 205
Бръмб , дано неволите ти с пияницата да се свършат най-накрая , пък ,ако може и да го прогоните още по добре  newsm10
Алекс, късмет с намирането на заместничка, че и ти бая се поизмъчи  Peace
Змейче, дано малката госпожица по бързо се настрои на вълна - спане сама  newsm10
Марая, честита госпожица розовелка  4470

А мене, колкото и смешно да ви прозвучи, ме е страх да живея в къща, супер шубе ставам като отидем на Бнкя или на Копривщица някой уикенд и сами в тези къщи - аз не мога да мигна, всеки шум ми предизвиква сърцетуп, а камо ли сама по цял ден и с бебе  Embarassed

Еххх, това искрено ме разсмя newsm62 smile3503.Хората какво ли не дават да живеят в къща , а теб те е страх.Дано не го приемеш лично просто искрено се забавлявах докато го четох.Аз не мога да си представя да живея пък в блок.като пусна малкия в сестра ми и постоянно изпадам в стре и го мисля   ooooh!

Май много изписахте докато аз пиша, ама пускам и се връщам да чета smile3529

# 206
Мимак, невероятно красиво е, направо се влюбих, почно такива харесвам. И него ли баща ти е правил?

# 207
Между другото се оказа че терминът ми е объркан и сега вмесо на 18 е определен за 30 май. Явно по-късно ми е била овулацията. Малко съм разочарована но така поне няма да дондуркам бебе на бала на брат ми...

# 208
За разходките- да се запиша за Южния парк, аз живея в Борово и ми е много близко с колата до там.
Предлагам, ако нямате нищо напротив да започнем да си правим класация на родилните домове с всичките им плюсове и минуси - кой каквото е чул, чели от лични впечатления и опит , за да можем да се ориентираме за раждането.
Аз лично се колебая между Майчин дом и Вита (става дума за София).

# 209
Tinaina, нашия бъдещ татко ако види този Jeep, ще се прехласне  Laughing Laughing

За родилните домове, мисля, че има прекалено много информация и дискусии за всяко едно заведение в Здравния справочник, която ще ние  полезна на всички ...

Общи условия

Активация на акаунт