Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 35 166
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Svetlencetoo, аз пръскам с Оксикорт. И на мен педиатърката ми го изписа.
А аз да споделя, Стела ака по доста пъти, но като врабче. До сега не е пълнила памперса. При вас как е?
mama89 , късмет утре!

# 211
По едно обедно айс-кафе? Wink[/color]

Снощи унас бе весело Mr. Green (ra4e -нашия батко е същия-само се чуди как да окупира Гого, да го целува и гушка Heart Eyes).
Беб се събуди от колики в 1ч-як рев му дръпна, и успоредно с него Тити се събуди с рев, че му се пишка Crazy
[/color]

# 212
Честити бебенца на Бурито, Евка, Сисияна, Гитагам, Тео86! Много радост да ви носят малките съкровища! -и аз се присъединявам към този поздрав!
 Я да ви питам-на 7-я ден пъпчето ни падна-после 4 дена всичко си беше наред,но тука от 3-4 дена намирам малко засъхнала кръв-почиствам го по-често със спирт-мал о памперса така се получава-това нормално ли е?

# 213
Честито на всички новообебили се мами, да са ви живи и здрави бебоците, да са ви послушни и спокойни  bouquet  bouquet  bouquet
Светленце и аз ползвах Оксикорт за Вики, същото казаха, че може да се ползва и за операцията, не се протеснявай, щом педиатър го е изписал, значи няма проблем Peace
Виолка почиствай пъпчето, не мисля, че е проблем, ползваш ли някакъв спрей антибиотик, ние ползвахме гореспоменатия оксикорт, първо почиствах със спирт и след това пръскам със спрейчето и не сме имали грам проблем Peace

# 214
  • София
Честито на всички мамчета   bouquet ТЕООООООООООООО най- накрая Simple Smile Да ви е жива и здрава малката принцеска Simple Smile Всеки ден тайничко се надявах да те видя в редиците на новообеилите се ама ... твойта мома от сега с характер Simple Smile не искаше да излиза и това е  Naughty
На всички запътили се към родилното, пожелавам моето лесно раждане   bouquet Mr. Green но не и моя престой  ooooh!

# 215
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ТАНИ, BURITU,EVKA ,SISYANA, GITADAM И TEO 86   bouquet ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ СЛЪНЧИЦАТА, ДА РАСТАТ БУДНИ, ЖИЗНЕРАДОСТНИ И МНОГО ВЕСЕЛИ ДЕЦА  
leta 5 наистина всеки различно казва, но ти сравни всички мнения и направи това, което чувстваш, че е правилно и редно. На мен педиатърката ми каза да му давам 5 дни глюкоза 5% разтвор и аз му давах, защото на 20-я ден беше още жълтичък. Сега вече си е беличък- явно му мина. Възглавница не му слагам- или си лежи без нищо под главата или му сгъвам една пеленка на две- това по съвет на педиатърката. За акането- и той го прави по същия начин- понякога започва да ръмжи или да плаче леко и целия почервенява и се чува един звук, все едно незнам какво излиза отзад, а си ака нормално. Не се тревожи добре си е детето- и задавай каквито искаш въпроси, няма неудобни такива свързани с нащите сърковища  Peace
Little Miss важното е, че накрая нещата са се развили благоприятно и всичко с теб и малкия сладур е наред  Hug
Копнежче не остана вече- започвай обратното броене  Hug
Red tree браво на твоя мъж само така  Hug Той и моя би ме пуснал, само да му приготвя кърма, че понякога само това го успокоява младежа.
Герганчето на твоята бебка и е уютно в коремчето в тези студени зимни дни и не иска да се появава, но нали знаеш, че както са те почнали тези леки контракцийки за нула време може да станат силничи и скоро да се гушкате  Hug
В понеделник трябва да ходим на консултация при педиатърката - дано времето да е по- прятно от днес и всичко да е наред, че аз нали все се притеснявам  Crazy
goris как сте вие - каките нетърпеливи ли са вече  Flutter
manuella и аз си взех такъв чай - моя се казва лактогонен чай, струваше 1,27 лв., приготвен е от билки. Но все още не съм го ползвала. В Аптеката казаха, че две българси фирми произвеждат такъв чай, но в момента едната е спряла.
tanchelina какъв е твоя чай наистина- на някаква Ямболска фирма ли?
mama89 стискаме палци за днес  Hug
svetlencetoo още в болницата педиатърката ни каза да мажем първо със спирт и след това да пръскаме с Оксикорт и аз така правих. После моята акушер гинеколожка каза да си пръскам и операцията със същия спрей.
viola78 педиатърката ни каза, че до 30-40 ден можело малко да кърви. А тази засъхналата кръв и при нас я имаше, но си падна.

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 13:25 от veselyshko

# 216
  • София
Да кажа добре дошли на новопоявилите се бебоци и четсито на техните мами!    bouquet Hug

autumnsphere - много добър материал за педиатрите!
И на нас в болницата ни казаха да правиме едно - прибрахме се и педиатърката на бебка каза друго и ние разбира се правиме трето Simple Smile И определно не са с няколко години назад, а с цели десетилиетия. И забелязах, че нашите родители също са "възпитани" с мисленето за "внимавай да не разглезиш бебето и да свикне да е с вас" (това най-вече във връска с това да не спи при нас в леглото или пък да не я държа постоянно в мене:)) или да й давам вода със захар и какво ли не още в този дух...   

tanchelina - направо незнам как може да не те боли след операцията! Наистина - но явно е до организъм. Сънрайз нали също каза, че се е чувствала чудесно!
Моя мил кръст още ме боли както преди да родя и даже повече... но предполагам, че е и от това, че още не съм смъкнала достатъчно кг...
mama89 - стискаме палци  Hug

Мяу - Ние пак изкарахме безсънна нощ - от 12 до 4 часа като се ококори бебка и като нададе един рев (пък преди беше по-кротка и почти не плачеше - незнам какво й става тези дни, май е рано за колики?!? в 7-ми ден?)
Но явно е гладна, защото се ококори и неспря да яде като смок 4 часа с малки почивки. Знам ,че лактацията се засилва в малките часове на деня, но гърдите ми бяха изцедени и ме изтощи - неможе нон стоп да яде... А през деня едвам успявам да й дам половин час да суче и все се успива. Като специално вчера я подложих на по-често хранене и будене през деня, за да спи повече през нощта - и никакъв ефект! Накрая в 4 часа й бутнах биберон-залъгалка (което мислех никога да не правя), който тя жадно засмука и така заспахме - иначе незнам до кога щеше да продължи така). После бая спахме с една малка пауза от половин часово ядене в просъница... и сега сутринта - като се почна от 10:30 та до сега пак бяхме на нон стоп хранене?! Трябваше да изцеда аз сутринта едната гърда и да й дам с биберон да видя колко ще яде, но се усетих по-късно - доизцедих едната гърда (където бяха останали 30-на милилитра само) й тръгнах да й ги давам от шише (защото пак нададе рев и стръвнишки се нахвърли да яде) - ами едвам изсмука 5 грама и неискаше повече?!? И то ги смука 5 минути сигурно... сега се притеснявам дали има сили да смуква достатъчно като се храни? Освен това, както казва Katy - ака си всеки път бебка, но по мъничко! По колко е нормално да акат бебчетата първата семдица? Ох - само да намеря малко повечко време и ще се разровя в кърмаческата тема, да не досаждам толкова тука...

# 217
  • Пловдив
здр-те и от мен
Моят принц като се събуди в 2.30 и така си откарахме до 8.30 сутринта и сега и 2-та се излюпихме.
Митко като плаче няма сълзички-при вас как е?
Днес ще го будя п/з 3 часа за ядене,че ако има още 2-3 такива нощи ще достигна ръба на нервната криза

# 218
Здравейте Момичета, честито на всички нови мами и успех на всички които очакват това де се случи в скоро време  Hug
Никола е само на кърма от самото начало и колики няма много. Когато започнаха леките колики парвите дни давах Инфаколик детето ревеше по около час всяка вечер, след това минахме на Колиеф и резултат е идеален. Тази нощ обаче не спахме от 12 до 5 часа, в момента вв който заспеше се събуждаше с писък. И имам следният въпрос някой дали е ползвал Carmino Baby.  Когато купувахме Инфакола от Гърция един педиатър ни каза, че това вече е старо лекарства има много по добро и по ново именно Кармино... и ние купихме и него. Моля за коментар някой който го е ползвал или ползва в момента .....мерси предварително и хубав ден

# 219
  • Ловеч
Благодаря ви много момичета,
и аз мисля че ще го ползвам оксикорта.Определено ми помогнахте в дилемата пред която бях изправена.Лек и спокоен ден на всички,а натези който очакват свойте рожби успех. Hug

# 220
Честито бебчета и на Бурито, Евка, Сисияна, предположих още вчера че ще си в тези редици  Simple Smile, Гитадам и Тео 86, Да растат живи и здрави за радост на мама и тати   bouquet  bouquet  bouquet

veselyshko Hug А ти глюкозата тогава след 20 ден ли я започна? На амен днес ми се вижда по-малко жълтичка Rolling Eyes Дано Praynig
Някой друг с мнение по въпроса с възглавничките, пък дори и 1 см дебелки?

МТВ, май при всички нас с вторите деца, купона е постоянен #Crazy А да питам тези хапчета за кърмачки само при запушени канали ли, или като добавки за всички?

И на мен ми е интересно колко е нормалното количество ако за едно бебенце newsm78

Хайде на чакащите и нетърпеливи мами, дано днес е деня - неделя е хубав ден за раждане Heart Eyes И най-важното е всичко да мине леко и безпроблемно.... Praynigвече не пожелавам бързо, че на мен от това бързо ми се взе акъла.....и двата пъти...ама така ми било писано... Shocked

# 221
  • София
Добър ден! Hug

Честито на новото януарско попълнение:

Ивайло - на ani__nik
Светозар - на little_rabbit
Кристина - на nellito_v
Симона - на Тани`
Иван - на Arven
момиченце - на Evka
Георги - на sisiyana
Марияна - на teo86
Да са живи и здрави бебчетата и да носят радост на семействата си!
Ние си стоим на топло вкъщи, излизаме само за 10-15 мин на терасата... Пъпчето на Лиза е паднало на 8-я ден, оттогава само го подсушаваме със спирт, взех и топоцин, но и двете педиатърки, с които говорех, ми казаха да използвам само спирт.

katinche, на една от снимките в нашето албумче ги има големите ми деца с най-малкото Peace Те се шегуват, че след време като ще излизат на разходка с количката, ще ги мислят за родителите на Лиза Laughing Така ще е - като баткото е на 20, а каката след един месец става на 17 Mr. Green

Стискам палци на всички, на които им престои да раждат в близките дни pregnant  ylinfant!

# 222
Привет от мен на всички майчета, да са живи и здрави бебчетата:

Симона на Тани; Иван на Арвен; Антония на Ренкси, Маргарит на Буриту, Георги на Сисияна; Стефани на Гитадам, Марияна на Тео86; Ивайло на ani__nik;  Кристина - на nellito_v!!!

Ние вече сме си вкъщи, можеше и утре да остана в болницата, но нямаше смисъл, този път малко по-тежко ми мина операцията, защото се оказа, че от предишната имам много страствания и докторите видяха зор да ме срежат и повече от час  продължи опрерацията, но всичко мина успешно. Днес ми слезе и кърмата, тъкмо вече мога да кърмя, че вчера не ми даваха, заради вливанията с антибиотик, които ми правиха. Светозар засега е много спокойно и кротко бебе, изплака още преди да го извадят от мен, засука абсолютно безпроблемно, спинка спокойно и се надявам и занапред да е така. Целувки на всички от мен!  Heart Eyes  Hug

# 223
благодаря ви момичета и аз се надявам тази вечер да ми тръгнат контракциите.дано да имам късмет

# 224
 Имаме си неделно бебче!

Днес, в 9.50 ro6ko_ е станала мама на малката Ивона - 3кг, 50см.
Имаме много поздрави!  Grinning

Да е жива и здрава Ивона, да расте усмихната, весела и щастлива! Да бъде заобиколена от много любов и доброта!

Честит син Ивайло и на ani_nik! Да бъде здрав, силен и послушен малкият юнак, много да радва мама и тати!

Общи условия

Активация на акаунт