Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 822
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Едит:Оправих се-качих снимки   Grinning

Може ли да ми кажете как се работи с помпичката за носле?!Взех си на Чико.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 19:18 от Тани`

# 511
Влизам само да честитя бебчетата на

Dandarelia, Dudeslavka, Azulla i Goris!!!!

Да са ви много здравички и мноооого да ви радват!!!

Аз още 2 в 1 и с никакви признаци...

# 512
Mis-Demeanor и аз родих 24 дни по-рано от термина, който ми беше вписан в първия болничен и не са ми искали да се коригира. Явно и не е необходимо, защото днес си получих от НОИ превода. Иначе в третия болничен от личния лекар на детето се добавят тези дни.

# 513
  • Варна
Честити бебчета на Дудеславка, Горис, dandarelia, Azulla!!! Да са ви живи и здрави дечицата, и да имат много късмет в живота!!! На мамите - бързо възстановяване!!!

Ох, днес голямо будуване падна. Защо ли вчера се похвалих, че Лора няма силни колики, днес тя плака много от тях. Заспива за малко и като я заболи коремчето се събужда с рев. Дано да минават по-бързо тези колики, че се мъчи душичката.
И мен ме е страх да и мия дупето, все имам чувството че ще и счупя нещо както я държа. Но мия, няма как. Иначе и за къпането ме е страх, но там таткото помага. Е, днес ще трябва да се справя сама, че мъжът ми замина в Лондон за няколко дни и ща, не ща, ще се оправя. Майка ми е у нас уж да ми помага, но май повече ще ми пречи. А на мъжът ми така да му завиждам, че замина. Не че ми е лошо да си гледам бебето, но поне да можехме да излизаме, друго щеше да е  Sad
За разходките - поради лошото време педиатърката ни каза да изкараме Лора на 20-я ден, първо на терасата по 5 минути, всеки ден да увеличаваме с 5 минути и така, докато станат 30 минути. След това вече можем да я изкараме навън за 2 часа минимум. Дано и времето да позволява да излезем тия дни. Че у нас вече не саклет, ами не знам какво ме е хванал.
Аз още имам лохии и не знам кога ще мога да зарадвам мъжо, но май предпочитам първо да мине контролния преглед към 10.02. и тогава вече спокойно да действаме  Laughing Колкото до предпазните мерки, и аз се чудя какво да използваме. Хапчета не искам да пия, за спиралата се чудя... Но май накрая пак ще заложим на добрия стар презерватив, досега не ни е предавал, да не казвам голяма дума де  Laughing
Аз да ви кажа, с тия болнични съвсем се обърках. Вчера говорих с шефа, защото нали и аз родих по-рано, той говорил със счетоводителката на фирмата и тя е казала, че наистина не е нужно да се коригира болничния. Те в НОИ си знаели какво да правят в такива случаи...
Тани`, беборанката е много сладка, да ти е жива и здрава  Simple Smile А с Вики имах помпа за носле на Чико, така и не се научих да я ползвам.

# 514
Момичета, не съм чела нищо от 3-та страница.... Но ще се върна и ще прочета  Wink

Поздравявам всички нови майчета и добре дошли на всички бебчета! Да са живи и здрави и много послушни и без колики  Hug

Аклиматизирахме се още на 2-рия ден след като се прибрахме от болницата, изгради си сама режима, но имах и малко проблеми с кърмата ... Вярвам вече отшумяха постепенно и влизам в норма (разбирай литражи  hahaha)
Бях ви обещала разказ за патилата в Майчин дом, та сега имам около 15-тина мин и ще действам  Mr. Green  Останах приятно изненадана от отношението на персонала както в отделението на 5-тия етаж "Майчин риск", така и от тези в реанимация, дори и акушерките на 12-тия етаж на бебетата. Единственото ми по-негативно впечатление ми направиха акушерките за родилки на ВИП-етажа. Но и това се преживява, когато бебчето си е при тебе.  Помня, че Барби се оплака, че клизмата й била студена... Ами то няма как да е по-топла, тъй като гела ще се "прецака". Това не е клизма с вода все пак. Наистина е малко неприятно, защото е хладна, но се преживява.  Да си призная малко ме беше страх от секциото, като се има предвид предишният ми опит, когато упойката не ме хвана и ме срязаха на живо ... Брррр ... Сега нямаше такива екстри, всичко мина супер гладко, бързо и безболезнено. Като моя милост през цялото време се мъчеше да гледа в отражението на лампата какви ги върши долу доктора  Mr. Green  hahaha  Е, анестезиологът ми се скара един път, ама така със смях в гласа си  Laughing  После за съжаление, като странична реакция имах силен сърбеж, за това се примирих с малко урбазон и проспах деня, и ето че нощта отново беше моя  ooooh!  Мислих че ще приключа с вампирските изпълнения, но неее... На всичкото отгоре апарата за който бях закачена през цялото време след излизането от операцията, та чак до сутринта, започваше да писука малко след като се унасях и заспивах .... Започвала съм да дишам плитко и не съм доставяла достатъчно кислород до кръвта .... Обясниха ми любезно  Wink  Нямах проблем със ставането и раздвижването, но на вторият и третият ден имах чувството, че ще умра от болки в матката... Всички се надпреварваха да ми обясняват, че обикновенно е така при второ секцио. Предлагаха ми обезболяващи, но аз герой разбираш ли, не ги искам, защото кърмя, и случайно нещо да не мине в кърмата дето не трябва .... На четвъртият ден се събудех нов човек  Wink  Излезнах на 5-тия ден срещу подпис и си взех оставащите 3 инжекции с фраксипарин, за да си ги слагам у дома. За мен нямаше смисъл само заради една подкожна инжекция да оставам още три дена в болницата, като и аз и беба бяхме повече от добре. Шева ... Отдавна вече не ходя с лепенка, но въпреки това, на два дена карам мъжът ми да ми я дезинфекциа с йод. Останала е само още една миниатюрна коричка (по негови думи) и като падне и тя и тази процедура ще я прекратя. Учуди ме това, че на Катинчето й останало конче дето се вижда .... Ами на мене шева ми е вътрешен с абсорбиращи се конци. Нямам нищо стърчащо, никакви възелчета, нищо  Naughty Перфектна работа! Три пъти ми сменяха превръзката в болницата и всеки път различна акушерка и всеки път "Ауууу, колко добре сте направена! Браво на доктора дето ви е оперирал" ..... Вече се изчистих, но мъжът ми още не е вдигнал ембаргото и продължаваме да сме на сух режим  Joy

Друго не се сещам какво да ви разказвам ....

Вече ще ви следя редовно  Hug

# 515
Мамчета искам да Ви попитам дали някоя от Вас има впечатления от следната количка http://www.ianbibian.com/index.php/chicco-ct-0-6-fuego-11.html Спрели сме се на нея, но никаде я няма по магазините и ми беше чудно дали някоя от Вас я е виждала някъде или е чула нещо за нея? Благодаря Ви предварително  Hug

# 516
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет муцунки!

Много телеграфно - едно въпросче:
Забелязах днес като преповивах беба, че между срамните устнички има някакво бяло вещество - като бяло течение, но толкова гъсто, че не можах да го махна с клечка за уши  Rolling Eyes
Някой от вас да е забелязал подобно нещо? Нормално ли е? Трябва ли се опитам да го махна?  newsm78

# 517
Влизам във вашата темичка, за да честитя на Горис.
Горис, честита ти трета принцеска.Да ти е жива и здрава, да спинка и папка като по учебник newsm51 newsm51 На щастливият татко специални поздрави от нашия тати  Wink

Цоци, и трите девойки ги кърмих легнала.Майка даже ми викаше, че кърмя мързеливата Shocked......за мен това беше най-удобната поза и не съм имала проблеми.....просто трябва да си намериш твоята поза.Залепи една целувка на Сами по дупето от мен Mr. Green

# 518
  • София
Привет муцунки!

Много телеграфно - едно въпросче:
Забелязах днес като преповивах беба, че между срамните устнички има някакво бяло вещество - като бяло течение, но толкова гъсто, че не можах да го махна с клечка за уши  Rolling Eyes
Някой от вас да е забелязал подобно нещо? Нормално ли е? Трябва ли се опитам да го махна?  newsm78
На мен педиатърката ми каза да почиствам с памуче с преварена вода, но да не се опитвам всичко да изчистя, а само лекичко. Какво означава това, не знам точно и не знам дали почиствам добре.

# 519
  • София
Tatitt и нашето педи каза,че си е нормално щото и аз като тебе не можах да почистя и я питах. Каза че с времето само ще се почисти да не насилвам

# 520
  • където си поискам
Tatitt не се притеснявай мила, това е нещо нормално, това е секрет, който ще се махне сам, ти само трябвя да измиваш с водичка, след всяко ако, не с мокри кърпички, или да използваш памук с преварена вода, в никой случай не се опитвай да го махнеш, леко разтвори влагалището и внимателно с памучето, също може да се появи и кръв, това също е нормално. По гърдите също може да се появи секрет, това също е нормално, хубаво е да се прави масаж специално на гърдите с кръговилеки движения, ако не си забелязла те са лкго подути, затова се прави масажа.

# 521
Tatitt и нашето джудженце има подобно течение-до колкото разбрах е нормално миличка, така че спокойно  Hug

# 522
  • София
Здравейте, минавам само за един въпрос за кърменето - току си нормализираме храненията и все нещо изниква!
Вече се чудя дали бебка има колики или рева се дължи на гастроезофагеален рефлукс? Защото като я успокоя и само проплаква силно за момент и после пак се успокоява. Също така за втори път от вчера връща цялото ядене! И продължава после да връща още! Сега прочетох да я храня от една гърда (мисля и да намаля интервалите на хранене). Напоследък се налага аз да й правя режим, защото тя или постоянно е гладна или спи?!
Иначе си яде доста - даже мисля, че това е едната причина - от лакомия си препълва коремчето!
Някакъв съвет, ако ми дадете ще съм благодарна!

И поздрав за новите бебоци! Да са много здрави и щастливи!

# 523
Здравей те,момичета.

Както вече знаете сутринта ме оперираха в 10 и съм на щастливата майка.

Нека да по разкажа малко,няма нищо че съм с операция.Сутринта в 9 ме свалиха в операционната.Екипа само жени,голям майтап.Дойде единствения мъж анестезиолог .Понеже исках Епидурална упойка (така ли се пише и казва тази където изтръпваш от гърдите надолу  ) . Упойката ставала за 5 минути,при мен стана за 30 мин,много трудно ми вкара иглата(много нагъсто са ми прешлените и явно съм имала някакво изкривяване още по рождение. Но извикаха още един д-р и някак си ми я биха.С много мъки и болки. Всичко ми изтръпна,разрязаха ме и бебето се появи.Още не го бяха извадили от коремчето ми той се разплака. Simple Smile И както го държеха да му резнат пъпната връв,той напика акушерките.Голям смях.
Но водите ми бяха зелени,а плацентата много стара и почти не ставала за нищо.Бебето се беше нагълтало с водите и с разни боклуци.Беше един синичък и като го видях се разплаках....  Взеха го оправиха го,опаковаха го и го изкараха на родата.Бащата беше много щастлив. Мен ме зашиха и към 11 си бях в стаята.Веднага пускат родните,бащата и бебчо си стои при мен.Те си тръгнаха и го взеха за изследвания.Почна да ме отпуска упойката и аз задремах до към 15:00. И д-рката дойде и ме пита за татусите и пирсингите,кога съм ги правила.В студио ли съм ги правила. Кога съм имала бактерии,кога съм ги лекувала.Най различни въпроси.Започнах да се притеснявам и тя каза че бебчо Пепи имал инфекция.И много се притесних.Но сега съм вече по спокойна,слагат му антибиотик. Преди малко дойде акушерката да го вземе за да се наспя,аз не и го дадох.И сега първата нощ си е с мен и имам коластра,даже си засуква.Но спи от доста време и се притеснявах,но било нормално първия ден,да спи.Сменяхме му памперса и беше акал едно черно. Simple Smile

За мен : горе долу съм добре,много ме боли операцията и гръбнака,но като гледам бебчо и забравям за болката. Бях с катетър,но към 20:00 казах да ми го махнат и по добре да ставам и да ме боли до тоалетната,от колкото тоя катетър.С него беше много болезнено.

За клиниката "Авис Медика" - Плевен.Мога да кажа само,че съм очарована и от екипа днес по време на операцията,от акушерките,д-рите,санитарките и сестрите в различните смени са много учтиви и човешки се държат с нас.В стая съм с още едно момиче родило на 26-ти и тя с операция.Имаме врата на стаята ни от която се отива там където ги къпят и обличат.С климатик,TV LSD с кабелна.Безжичен Интернет(с лаптопа съм) - Всичко е супер.

Това е от нас с малкия Пепи,малко е дългичко написано и описано от първия ден на нашата среща.

Момичета,който не са родила имайте търпение.Очаква ви нещо неописуеми и възхитителни моменти с малките човеци. Късмет - отивам да кача снимки в албума.

# 524
Честити съкровище dudeslavka !!! Желая много здраве и много много късмет!!!! МНого да Ви радва!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт