Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 833
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
някои знаели от каде се взимат деклараците за нои които се дават с болничните ,че моита счетоводителка е в пловдив понеже там е фирмата  която работих .извинетеме за правописа но се баркам. newsm78

# 496
Здравейте, момичета
Да разкажа и аз за моето раждане - в момента разполагам с малко време. Аз да не повярваш бях супер спокойна преди секциото. Сутринта към 8:30 постъпих във Вита, с мъжа ми ни оставиха в една стая /нещо като подготвителна/, дадоха ми нощница, взеха ми кръв, донесоха ми да подпиша няколко страници документи за информирано съгласие /непопълнени, но реших да не се заяждам  Rolling Eyes/  и ме качиха на горния етаж за ЕКГ. Мъж ми се отправи към едно кафене наблизо да трепери и да чака Hug После ме свалиха обратно на долния етаж да ми направят клизма /нищо особено не е/ и ми казаха да изчакам 10тина мин докато подейства. След тази процедура последва едно висене в стаичката около 2 часа, през което време се чудех какво да правя и даже ми се приспа. Секциото ми беше назначено за 13 ч. Разгеле по едно време се сетиха за мен и дойде акушерката, която ни посрещна, Ева, да ми сложи абоката, след още известно време и катетъра /тук вече мога да кажа, че е гадничко - веднага ми се допишка, стана ми студено и ми се разтрепериха краката/. В цялата си наивност си мислех, че този катетър ще се окаже най-гадната част от операцията и си виках, че просто трябва да го изтрая някакси Laughing Блажени са невежите Mr. Green Вече към 12:30 стана време да ме качват горе в операционната и се понесохме с Ева между етажите - тя носи стойката с абоката, аз си стискам гадната система с катетъра. Горе ме накараха да седна на операционната маса и Даракчиева, която ми беше анестезиоложка, ми направи спиналната упойка от раз абсолютно безболезнено и много професионално, евалла Peace Иначе тя прави впечатление на малко дръпната и серт ама си свърши работата перфектно. След това легнах и ми вързаха всяка от ръцете встрани, на корема каиши и въобще чувството е, че абсолютно нещата излизат от всякакъв твой контрол и квото ще се случва, ще се случва Mr. Green Зарев се подготви за операцията, шегувайки се къде се бави Илиева, накрая се появи и тя и се почна. Мартина я извадиха малко трудно, че беше голяма като за моите размери и се беше изкривила милата вътре от теснотия и чувах Илиева да казва на 2 пъти "изпускам я, не мога да я изтегля", но слава богу извадиха я и тя нададе рев. После ми я показаха за малко над едното рамо, казаха ми колко тежи, цунках я по главичката и ми се видя страшно хубава и беличка, а акушерката каза "виж само какви красиви устнички има" /тя наистина е с едни малко нацупени устнички, много сладки Crazy/. После дойде отвратителната част с шиенето, което ми се стори цяла вечност - на няколко пъти яко ми призляваше  #Crazy и въпреки, че ми казваха, че било нормално, това не никак не ме облегчи Confused, помня, че плувнах в пот по едно време и ми свалиха шапката, че направо се задушавах. Между другото гледах за тея лампи дето разправяше Сънрайз, че в тях се отразявало какво правят - не видях такива Simple Smile И по-добре де  Mr. Green Накрая всичко свърши, Илиева дойде и ме целуна, че съм се справила добре Hug После помня, че като ме сваляха надолу с асансьора я питах "кажете ми как съм засега" Joy, и тя ми вика "Ели, това ти ще ми кажеш" hahaha, абе въпросът ми е бил супер адекватен. Между другото големи благодарности на нея - много е сърдечна и мила, вечерта мина още 4 пъти да ме види как съм. Иначе от акушерките не съм доволна, но карай. Раздвижването започна от следващата сутрин, когато ми свалиха катетъра /който междувременно изобщо вече не ми създаваше грижи, сякаш се беше срастнал с мен и не го забелязвах въобще Mr. Green/. Аз поне попаднах на една акушерка тогава / с руса къса коса, не запомних как се казваше/, която ми подаде ръка да се изправя и в банята ми поливаше с душа гърба, но на другия ден в съседната стая настаниха едно момиче, на което една вечно леко сърдита акушерка отказа да й помогне да стане и й каза, че само ще я гледа, тя да се изправела сама като се подпира на таблата на леглото Rolling Eyes Както и да е, за впечатленията си от Вита ще пиша по-надълго в съответната тема.
Сега сме си вкъщи. Аз много се притеснявам, че не й стига на Марти кърмата ми - суче, чувам я да преглъща, даже се задавя, но след половин час пак е гладна ooooh! newsm78. Наливам се с вода и ябълков сок и почнах лактогонния чай, дано да има ефект Praynig Praynig На няколко пъти сега дневно дохранвам с НАН, а не ми се ще хич Sad
Ок, отивам да си видя джуджето, че нададе вой Crazy
Моля да ни добавите на първа страничка и нас Hug

# 497
извинетеме за правописа но се баркам. newsm78
Има бутон '' Проверка правопис'', точно до бутон ''Публикувай''. Peace Simple Smile  Декларацията мисля, че я има в сайта на НОИ.
Честито на всички нови мами, да са здрави и послушни малките бебоци.
 Hug на всички.

# 498
Честито на  Горис, Дандарела, Азула и Дудеславка- да са живи и здрави бебоците  bouquet  bouquet  bouquet
Снощи и днес суринта бяхме на консултация. Снощната беше ехография на мозъка, профилактичен преглед, който е включен в пакета, слава Богу всичко е наред, а пък днес сутринта бяхме на редовна консултация- Вики е пораснала с 2 см. и 700 гр. за 20 дни, лекарката каза, че се справяме добре Heart Eyes следващата ни консултация е на 08.02.- дай Боже да продължаваме така Heart Eyes
Използвахме присъствието на майка ми, та излязохме малко до Мола, купих си много хубави боти на Адамс и поразгледах малко, че 20 дни никакво мърдане, днес ходих и на фризьор и малко се поразведрих. Майка ми си тръгва в събота и поемам и домакинството, но ще се справим, все пак има и храна за вкъщи, като видя зор Heart Eyes
За кремчетата за гърди, аз ползвам лансинох и преди кърмене почиствам с кърпичките на Чико за гърди, много съм доволна Peace
Катинче аз ползвам овлажнителя за въздух на Авент, към него върви и термометър за въздух и влагомер, ами да ти кажа, въпреки, че е Варна, включвам го редовно Peace
за лохиите, аз си имам още, малко, но има, родих на 4.01., но не знам колко време трябва да ги има
Гогого аз давам на Вики по един капкомер от инфакола Peace
Евка за извеждането навън, трябва да стане постепенно, първо за по пет минути на отворен прозорец или на терасата, след това увеличаваш времето Heart Eyes
Сигурно нещо пропускам, но после ще се включа пак Wink

# 499
някои знае_ли от каде се взимат деклараците за нои , които се дават с болничните ,че моита счетоводителка е в пловдив, понеже там е фирмата,  която работих .извинете_ме за правописа, но се баркам. newsm78
Confused Crazy Laughing

# 500
....и този път да си призная, понеже лохиите ми спряха отдавна, а и физически се чувствам отлично, снощи си позволихме да правим малко.. с мъжа ми, но се зачудихме в един момент дали, ако случайно се изпусне в мен, няма да стане някоя беля, защото още не ми е дошла менструацията и кърмя, но това май не е гаранция... newsm78 иначе не ме боля и се чувствам супер! Heart Eyes

Браво на вас, кога сколаса и това да свършиш Joy

Незнам за теб, но с първото дете докато не ми дойде цикълът (което стана 7-8 месеца след раждането) бях като в критическата  Crazy

valkiria, дано бързо се възстановиш Hug

Аз се сдобих с Кенгуру на Chicco и сега се чудя дали да не си купя ултразвуковия овлажнител на същата фирма Thinking

# 501
MTV, благодаря за бързия отговор  Hug
Все пак 1 пауза от 4 часа за цяло денонощие притеснителна ли е наистина, макар и нощем? Иначе денем му е по-странен режимът, защото доста будува и търси по-често гърда, така че давам на 2-3 часа, някой път и на час и половина съм давала... Всеки памперс е наакан, било то денем или нощем, надявам се това да е достатъчно за да съм спокойна, че яде добре  newsm78
Още нещо исках да питам - и моят юнак хърка от нослето и ми се струва, че нещо му пречи там, но като гледам в ноздрите, не виждам никакъв секрет - тоест няма как да го изчистя - засега нищо не съм му правила, да му капя ли просто физиологичен разтвор без да чистя нослето? И колко често го правите - 1 път на ден след къпане ОК ли е?
А, още нещо се сетих - когато му сменям памперса, се скъсва от рев, взимам го на мивката да му измия дупето и така ми тежи като го държа само с едната ръка, че имам чувството, че ще му натисна някъде нещо и ще го повредя (а и както реве истерично...) - много ме е страх - някой друг чувства ли се така и дали имат почва страховете ми?  Confused Чувствам се страшно некадърна в такива ситуации - може би просто не го държа добре - хващам го някак през гърдите и подмишниците, ама той като диво животно се суче и дърпа, голяма животинка ми е...  Rolling Eyes
Лионита, много съжалявам за загубата на едното ти детенце и се моля всичко да е наред с другото и скоро да си го прибереш у дома живо и здраво  Praynig
Обичанка, радвам се, че сте си всички вкъщи вече, дано всичко лошо е останало зад гърба ви  Hug
Сигурна съм, че имах още да пиша, да питам... но като се сетя - още се опитвам да си събера мислите  Hug

# 502
Честити бебчета на goris, dandarelia, Azulla и dudeslavka!   bouquet Да са здравички и много послушни. На мамите бързо да се възстановяват  Hug
Аз днес бях малко градска отидох да си подам документите за еднократната помощ в АСП и една много мила служителка ми сподели, че и от Общината дават еднократна помощ и на изпроводяк пак ми заръча задължително да се възползвам и от нея, та аз реших да мина и от там. Малко скептично бях настроена, но каква изненада, ако семейството няма данъчни задължения към Общината получава еднократна помощ за живо родено дете в размер на 200лв. Много се зарадвах и аз за първи път, че живея в малък град  Party
Ей, така и не се научих да кърмя легнала, чудя се къде да си ги сложа ръцете и с коя какво по-напред да хвана, дали бебето, дали гърдата и с коя да се повдигна. Ох, много сложно, май ще си карам през деня с изцеждане, а вечер само ще се кърмим.
А да питам и аз за болничния от педиатърката- той кога се изискваше, като свършваше този от болницата ли?- нали имаше някакво изравняване...може би трябва да отнеса този въпрос в "майчинството-счетоводно"...
И мен ме интересува тоз въпрос. Ако научиш нещо, моля те сподели! Поздравления за свършената от вас двамата със съпруга ви хубава работа  Heart Eyes
На мен лохиите ми ту тръгват, ту спират. При предното раждане, пак секцио, бяха много обилни и продължиха точно 40 дни. Този път определено са много оскъдни и мъжа ми ги чака с нетърпение да се изтекат вече. Мислили сте по въпроса за предпазването от тук нататък  newsm78 Аз забравих да попитам гинеколога си при контролния преглед  Rolling Eyes След предишното раждане бях с таблетки, но се чувствах като в критическата с тях, нещо хич нямах мераци. Пък към спиралите съм нещо негативно настроена  Confused

# 503
  • Ловеч
Еййй, да са живи и здрави новите попълнения!!! колко хубави новини!
А да питам и аз за болничния от педиатърката- той кога се изискваше, като свършваше този от болницата ли?- нали имаше някакво изравняване...може би трябва да отнеса този въпрос в "майчинството-счетоводно"...

Застъпват се и за това се разбрахме с нашата педиатърка да ида 1 ден по-рано зада не е със задна дата, защото моя изтича на дата, която се пада неделя.

ЛЕЛЕ КОЛКО МНОГО  БЕБЕТА, ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ Hug,

МОМИЧЕТА НАШЕТО ПЪПЧЕ ПАДНА НО ВСЕ ОЩЕ ИЗЛИЗА ПО МАЛКО КРЪВ, КОЛКО ВРЕМЕ СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОБРАБОТВА СЪС СПИРТ.

КОГА МИСЛИТЕ ДА ИЗЛИЗАТЕ НА ВЪН?

Нашето пъпче падна принудително. Педиатърката й я преглеждаше, но слушалката й беше студена и тя да рита с крачета и го отлепи.
Сега го пръскаме с оксикорт, а не го почистваме със спирт. Оксикорта бил достатъчен, но не ни тече кръв.

За излизането, като се пооправи времето ще излизаме на терасата за по 5 мин. 3-4 пъти пък после ще видим.

# 504
edna ot nas -споко-нищо нема да му направиш Wink..ще се опитам да обясня за държането..дано успея-аз така съм къпала на мивката Тити, а сега и Гого; главичката е до лакътя ми, а дланта на коремчето. Пръстите ми са към бедрата..а той един вид се държи и с ръчички за моята ръка-просто инстинктивно..
Бебетата се държат под мишниците за тялото, не за ръцете, защото ставните връзки са крайно незрели и лесно стават локсации.
Рева е нормален-чувстват студа и че са беззащитни като са голи (още не си регулират Т и не се кефят по никой начин на голотата).
За кърменето-щом и през деня е на често-не се притеснявай.
Нослето-с физ.р-р , като честота-колкото и да е не може да навреди.

Mis-Demeanor , Тити го бях извела за сефте точно на 1мес, на вън беше минус 10градуса (13.януари), верно разходката с количка трая само 30-40мин Mr. Green обаче сега съклета и мен ме гони яко и май-май по-рано ще го изведа Гого Rolling Eyes

Някоя от вас купила ли е (или ако мисли да купува) от тези намалени чувалчета  Simple Smile:
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.07.07.01/

# 505
  • София
Нашето пъпче падна, но не е съвсем изчистено и го третираме със спирт и Оксикорт. Педиатърката каза да го пазим като я къпем.
Чудех се дали и стига кърмата, защото като се наяде и няма колики, спи по 4часа, а ми се вижда, че не напълнява. Днес ходихме да я теглим и се оказа, че за 12 дни е качила само 100 г. Май ще я дохранвам.
Преди няколко дни пипнах вероятно някакъв вирус и вдигнах температура, бях с главоболие и втрисане. Вземах някакви хомеопатични хапчета и за щастие ми мина за 2 дни.
Моят мъж вече 10 дни е със силна бъбречна криза. Ходи да му разбият камъка, но не се получи и утре пак ще ходи. Дано този път да се разбие, че се съсипа от болка милия.
Майка ми вече си замина и сме сами на фронта Simple Smile . Само се моля Кари да не се разболява, че....... .
MTV, изумяваш ме колко много знаеш.  smile3501
Взехме си най-накрая снимките от  изписването http://katerinavk.snimka.bg/family/stela.463811.17140246 Simple Smile

# 506
Аз днес съм голям спамър  Mr. Green
МТВ, пак благодаря  Hug
Мисля, че това хващане ще мога да го практикувам след като падне пъпчето, че не смея да пипам клампата, иначе звучи удобно - ако добре те разбирам е нещо като една от позите срещу колики  Hug
За извеждането - аз мисля утре да го изведа за 5-10 мин на балкона - източен и светъл е, а и май ще е над 0 през деня Simple Smile

# 507
И мен ме интересува тоз въпрос. Ако научиш нещо, моля те сподели! Поздравления за свършената от вас двамата със съпруга ви хубава работа  Heart Eyes
Joy Blush Heart Eyes
след първото секцио го направихме на 14 ден доколкото си спомням...
трябва да се разровя из бебешките снимки да видя кога за първи път извеждах Ася навън като бебе, но със сигурност е било през януари, защото и тя е зимно бебе...
относно хващането на бебето при къпане и измиване под мивката, показалеца и средния пръст образуват щипка под едната мишница на бебето, а палеца е под другата мишница, като дланта е опряна в гърдичките, така няма начин да падне
току-що ми се обади счетоводителката и каза,че първият ми 45-дневен болничен още не го е внесла,защото трябвало да бъде коригиран от гинеколога ми заради по-ранното раждане!!??? тази корекция не се ли прави от педиатърката накрая, всичко ми се обърка вече, трябва да пращам хора в Русе да се разправят сега с това, аз дори се отказах от отпуска по бащинство заради тези глупави служебни бележки и декларации и търчане по НОИ, защото с мъжа ми нямаме физическото време за това...

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 18:15 от Mis-Demeanor

# 508
Здравейте отново, мамчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Вили браво за свършената работа, аз смятам да правя пълномощно на майка ми, за да оправи еднократната помощ сега като си замине, пък дано стане, че тея в социалните са едни, не ти е работа Mr. Green
Относно контрацепцията, честно да ти кажа, всеки ден се чудя какво да правя, но като отида на контролен преглед в началото на февруари, ще питам. Аз също не искам спирала, пък хапчетата са хормони и направо голяма чуденка newsm78
Една от нас, въобще не се кахъри, ти поне си се престрашила да къпеш, а пък аз не, добре, че е мъжа ми да къпе Вики, както къпа и Дани, просто срамота, но някак ме е страх, пък и като има кой да ме отмени, ако нямаше сигурно и аз щях да се престраша, няма начин. Относно плача не се притеснявай, както МТВ ти писа, бебетата все още не обичат да са голи
МТВ поздравления и от мен, като енциклопедия си, браво smile3501
А относно намалените чувалчета, да бих си поръчала, но ми се иска да се комбинирам с някой, ако решите нещо драснете Peace
Забравих да пиша, че  изписаха на Вики Вигантол и Зимафлоур, като Зимафлоура ще го приемаме до двегодишна възраст Heart Eyes

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 19:13 от tanchelina

# 509
За почистването на нослето - нашта педиатърка каза да впръскваме физиологичен р-р и после с навито на фитил памуче да изтеглим секрета - с физиолог. р-р се справихме ама с памучето не Blush, нищо не стана newsm78. Мислите ли, че все пак поне сме я облегчили като сме капнали от разтвора? Или само сме втечнили сополките и никакъв ефект за прочистване??

Общи условия

Активация на акаунт