Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 784
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте мамчета!Честити бебчета на всички!Искам да ви попитам след болницата когато повикахте педиатъра в къщи плащахте ли  му нещо?Защото една моя приятелка сега роди и лекарят и е поискал 20лв защото детето нямало още ЕГН и това било като честен преглед!?!? Shocked Rolling Eyes newsm78

Да  подаде оплакване в ЗК приятелката ти (имат и горещ тел на сайта0 и те ще му обяснят какъв частен преглед е направил Mr. Green #2gunfire

# 571
  • на село
Здравейте мамчета!Честити бебчета на всички!Искам да ви попитам след болницата когато повикахте педиатъра в къщи плащахте ли  му нещо?Защото една моя приятелка сега роди и лекарят и е поискал 20лв защото детето нямало още ЕГН и това било като честен преглед!?!? Shocked Rolling Eyes newsm78

Да  подаде оплакване в ЗК приятелката ти (имат и горещ тел на сайта0 и те ще му обяснят какъв частен преглед е направил Mr. Green #2gunfire

Наистина нямат право да вземат пари за подобни прегледи. До колкото зная, дори да няма акт за раждане, е достатъчна епикризата от болницата за да запише лекаркатата детето.
Поне при нас така беше преди.

# 572
Катинче, не не визирам мъжа ми, защото не знам какво са му правили, все пак Crazy, имам син на осем години, който получи вторична фимоза, неприятно е за детето, защото отлепването е болезнено, просто се опитах да бъда полезна, но всеки си знае, слава Богу всичко премина и на детето не му е останал спомен от това неприятно преживяване Peace
Това за лекаря е абсурдно, наистина най- удачния вариант е да се подаде оплакване, аз бих го направила  #2gunfire
МТВ, Гого е страхотен сладур, пу-пу Heart Eyes

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 17:19 от tanchelina

# 573
МТВ, Гого е страхотен! А надникнах малко и в другите снимки- явно фотографията ви е семейно хоби-прекрасни пейзажи  Peace

С дъщеря ми също ни взеха 20 лв за първия преглед от педиатърката вкъщи. Просто приех,че така стоят нещата заради домашното посещение, не заради ЕГН-то...но може би има резон в това да се плати, защото докато детето не е регистрирано при този педиатър, той не може да бъде сигурен, че ще се водите при него впоследствие, знам ли...На всички мои познати им е струвало 20 лв. първото посещение.

# 574
  • София
MTV - сладурко е Гого!!!
Днеска с Даная бяхме на режим 2 часа или 2 часа и половина хранене и неядеше повече от15-20 минути максимум, но не е повръщала храна! Сигурно е било от преяждане преди. Сега последния път се полакоми и яде по-дълго и сега пак я боли коремчето иначе цял ден беше кротка. Та явно така ще караме - на по-малки интервали... Иначе рано-рано сутринта като нададе глас след яденето и нищо не я утеши и срам не срам - пак минахме на залъгалка... иначе нямаше заспиване!
Как е нормално да плачат бебетата от коликите? Защото прочетох, че при рефлукса изплаквали за малко и после спирали, а бебка така прави - заревава силно, свива се и така няколко секунди и понякога даже сама спира да реве и все едно нищо не е било:) Пишеше, че при коликите децата реват с часове?!? А бебка винаги успяваме да я успокоим и неплаче дълго... само се присвива от време на време и пъшка или изплаква! Имам съмнения дали са колики или може да е от този рефлукс...

edna ot nas, Barbie^girl - много смешно! Нашата мивка в банята така е много плитка и като й мия дупето н Даная и тя стъпва всеки път в мивката и всеки път се шегуваме, че ще проходи така и някой път ще избяга от банята:)

ela79 - нашата мацка спи на един кът на дивана през деня (който пък има лек наклон и се оказа удобен в случай, че повръща). За равната повърхност - до колкоти разбрах, малките бебчета даже им е неестествено да спят на толкова равно, като "до вчера" са били така уютно свити в утробата... Даже сега сме си поръчали слинг-шал с който ще си я дондуркам през деня, като има колики и това, че не е равно се води по-здравословно даже! 

sstambii - нашата педиатърка ни беше предупредила, че първия преглед, ще е платен!

Само да ви се похваля - нашата бебка като я заболи коремчето и почне да плачка и й пускам музика на компютъра (детските песнички) - е още от първия път - веднага млъкна и с такъв интерес я слуша! Сега като реве с пълно гърло и се шегуваме, че ще става певица явно Laughing

# 575
Въпросът с педиатъра и мен живо ме интересува...
Къде мога да проверя какво като прегледи се поема от ЗК при новородено? И дали първото домашно посещение е наистина безплатно?   Thinking

# 576
Mis-Demeanor благодарско за комплимента-съпружието е по фотосите Wink

Иначе категорично това плащане за първичен преглед е чист рекет от педиатрите, които си искат! Те са длъжни да посетят бебето в рамките на първите 24часа от изписването, та ако ще и на луната да сте-след като са казали че ще поемат пациент-това е тяхно задължение-касата им го плаща.

# 577
Ето сайта на Здравна Каса и по-точно "детско здравеопазване"(малко по-надолу на страницата):
http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1280&h=770

# 578
  • където си поискам
Katinche относно масажа на гърдите, ми го е казвал пед. , знам че е хормонален, но по този начин, ти му помагаш по бързо да се разсее, леки масажни движение

# 579
MTV, много ти благодаря!

# 580
  • Ловеч
При нас педиатърката идва два пъти
 и не ни е взимала пари за посещението.
Това за мене си е чисто печалбарство от страна на лекарите.

# 581

Какви 20 лв., какъв частен преглед? ....  Shocked  Ние дори два пъти я викахме докторката у дома и за никакви пари не е идвало реч!!!!  Наистина да вземе да се обади и да се оплаче!

Копнеж, айде бе мила, кой чакаш още? Отивай и започвай да напъваш, че не те пускам при февруарчетата  Naughty   Laughing

# 582
Вайълет...никой не чакам, даже се пробвам да се пазаря с докторята за индукция, ама не ме слушат пущините!  Crazy
Аз спокойно мога да опровергая твърдението, че всички лекари (особено по частни клиники) оферират за секцио. Мен не ме искат и туй то!  Crossing Arms
Та си чакам... щъркела  Mr. Green Ама на тоя студ...
Шегата настрана, ако не тръгне сама девойката, на Петльовден ще ме приемат (поне така ме залъгват Wink )

# 583
Привет на всички! Честито на новите мамчета!Желая им здраве и късмет на бебчетата !
Това с прегледа наистина си е чист рекет  #2gunfire Нашата педиатърка абсолютно никога не ни е искала пари.Нито за каката, нито за малката.При такива случаи наистина трябва да се подаде оплакване ,за да не си го позволяват повече тези педиатри.С каката даже е имало случаи да ходим в други центрове (не този с който педиатърката има договор за почивните дни) и хората не са ни взимали нито лев.

# 584
  • София
Нашата педиатърка ни "помоли" да я вземем от вкъщи и после да я закараме до кабинета даже (при първото посещение - после каза, че сама ще си идва). Освен, че ни взе 20 лв. Но моя близка приятелка ни я препоръча горещо, че е добър лекар, та не сме се пазарили, а и аз бях чувала, че се плаща при първи преглед и не го бях подложила на съмнение. Сега като ви чета - май има нещо гнило в тази работа!

Общи условия

Активация на акаунт