Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 790
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Barbie, и аз се шашнах на 2 пъти как Камен се обърна от корем на гръб, а като е по корем вече си вдига много нагоре главата, подпирайки се на ръце - майка ми каза, че ако не го била видяла със собствените си очи, нямало да повярва никога. Явно на някои бебета още от съвсем малки им се мърда много  Hug

# 556
 t77ivanova, гърдичките на детето не се масажират, не се пипат.....това е хормонално, оправят се от самосебе си Peace

Arven, много сте хубави, пу-пу Heart Eyes

Radi, успех утре Hug

Iri, и аз не съм доволна изобщо от Памперс, едно, че пропускат, второ, че този лосион изобщо не е здравословен, най-доволна съм от Либеро Peace
За оченцето, ние с Михаела имахме съшите грижи месеци наред.....заведохме я в Александровска болница на очен и доктора я натиссна с пръс и излезе много гной....след това нямахме никакви проблеми,,,,та при нас се оказа запушено каналче, само дето я мазотих с хиляда мехлемчета преди това ooooh!

Барби, супер, ти си нашата гордост Mr. Green

С три породени щерки купона у нас ще е пълен за години напред. А си имаме все още и неизползвано мъжко име   Thinking

Мале Горис, ти си герой и майките с три момченца също  Sunglasses

minanа, аз ползвам Либеро, но не вдигам пишката, вдигах я докато майка беше тука за да не се караме, но общо взето няма смисъл, тя си пада отново надолу, то това не е слип, че да я придържа нагоре (и мъжът ми така каза). Какво е това отичане, за първи път чувам, пъки какво общо имат тестисите и тях ли трябва да повдигаш Thinking

Ох, аз още от сега се притеснявам как ще се оправяме с каката и бебето  Confused
Вчера мъжът ми я забелязал че си играе с пластмасовите си бебета - режела им ноктите, ама през средата на пръстите  Rolling Eyes

hahaha Joy

# 557
. Какво е това отичане, за първи път чувам, пъки какво общо имат тестисите и тях ли трябва да повдигаш Thinking

Joy  Joy
И моят мъж развива такива теории,че трябвало да е нагоре, защото иначе притискала тестисите, а това с отичането било по-сериозно...аз пък не слагам чурката нагоре, защото и без това имаме такива мокри инциденти, но май повече бяха с Huggies 2-5kg отколкото сега, когат сме с Памперс Сенситив 2-5 кг
Нашата кака много "помага"  Party Crazy- само се чекне и вика край бебето, карам й се, а мъжът ми пък на свой ред ми се кара на мен, че съм я навиквала  Confused...той пък е чувствителен на тази тема, защото с брат му имат също 4 г. разлика и Георги е по-големият, който все си го е отнасял "без вина виновен" и сега май затова толкова я защитава, скоро май ще станем на два лагера  Crazy Laughing

# 558
Ние снощи бяхме на театър. Бях забравила да си сложа подплънките, цедих се преди да изляза и по едно време се разтекох, овладях положението, де Laughing но при свекърва ми е било истински екшън с двете деца. В 22.00 часа ни се обади да се прибираме hahaha
На Кристиян не му стигнала кърмата (изцедих 80 гр., направих сметката по метода на Ани Joy) тя го държала в скута си да не плаче, Михаела се катерила, скачала върху нея......докато храни Крис, Михаела му дърпала шишето от устата, ужас....като се прибрахме тримата бяха на камара smile3517 и свекърва ми беше плувнала в пот, в спалнята беше същински ад  smile3532 после свекърва ми ми вика - незнам как ще се оправяш сама с двете деца, като ми свърши отпуската  tiptoe

Днес Кристиян откара 45 минути в количката на терасата, такова хубаво слънчице пече Heart Eyes

Мъжките мами, започнахте ли да подръпвате и почиствате пишлетата на бебчовците?! Чува ли ли сте теорията, че ако не се забели на време изоставала в разтежа си? newsm78

# 559
Здравейте.На всички родили да нацелувате бебоците от мен,а на всички чакащи ,успех.
Аз имам едно питане.  Май се включвам в темата само да задавам въпроси WinkНие имаме шезлонг на бертони  в който малкия спи през целия ден.Проблема е,че в детската стая  където е кошарата е много мрачно.Бих казала,че слънчев лъч не влиза по цял ден,само сутрин е малко по-светло. Затова и държим малкия през деня  в всекидневната може би от 10,11 часа до към 20.00 е на шезлонга.Взимам обаче да се притеснявам дали това е редно.Вярно,че полужението му е напълно хоризонтално,но все пак.Имате ли мнение затова.Аз така или иначеси мисля да купим кошара за игра,за да ми е пред очите когато правя нещо в кухнята,но мислех това да стане след поне 3-4 месеца. Дали не е по-добре да я купим сега и през деня да го слагам в нея. Дали в този шезлонг е възможнода получи някакво изкривяване( той е хоризонтален,но все пак бебчо потъва малко когато е сложен на него).Скоро ще имаме среща с педиатъра и ще я питам,но дотогава ще се притеснявам.Хайде кажете си мнението Hug

# 560
  • София
Barbie, и аз се шашнах на 2 пъти как Камен се обърна от корем на гръб, а като е по корем вече си вдига много нагоре главата, подпирайки се на ръце - майка ми каза, че ако не го била видяла със собствените си очи, нямало да повярва никога. Явно на някои бебета още от съвсем малки им се мърда много  Hug

И Катрин си държи главичката още от преди две седмици, направо се изумих  Mr. Green Много ми  е жизнена Simple Smile А като я къпя в коритото направо си стои на краката и се избутва напред Simple Smile леле това дете ще проходи още малко  Joy Joy Joy същото е и когато и мия дупенцето, подскача в легенчето, много е смешна  Joy и много обича да стои във водата, обаче като я извадя, леле няма такъв рев  ooooh!

# 561
  • Стара Загора
Уф, тия пишки са ми голяма мъка  Mr. Green
Аз не я вдигам нагоре, пък и памперса му е широчък и тя пак си пада надолу. И досега не ми е пропускал памперс/ползвам Памперс 2-5 кг/, после мисля да мина на Кан бебе, с каката бях много доволна от тях.
Мъжките мами, започнахте ли да подръпвате и почиствате пишлетата на бебчовците?! Чува ли ли сте теорията, че ако не се забели на време изоставала в разтежа си? newsm78
Аз още нищо не я правя, и идея нямам откога да започвам, но сега сякаш ми се вижда раничко. Ама ако е вярно туй твърдение да почваме, че след време да не се срами младежа с ню-ню размери  Joy  Joy  Joy

# 562
  • София
Здравейте!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОДИЛИ МАЙЧЕТА!

Катинче,аз мисля,че още е рано за подръпване на пишлето,понеже това ми е второ момче,ще процедирам по същия начин,както и с първото,Влади беше някъде на 3 месеца,когато педиатърката му забели пишлето,изчисти я хубаво и ни каза какво да правим оттук-нататък,да ти кажа,проблеми не сме имали грам,сега пак така-ще изчакаме да стане на 3-4месеца и ще действаме...

Да ви кажа малко ми почва да ми липсва социалния живот,ходи ми се на кафе,на кино,до някой мол,ама мисията е невъзможна,поне на разходка да можехме да ходим...

Сега да ви питам нещо-какви документи искаха в социалното за еднократната помощ,и по-точно трябва ли да нося акта за раждане на първото ми дете,все пак трябва да докажа по някакъв начин,че ми е второ раждане?

# 563
Здравейте и от мен, мамчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Честито на новите мами, да са живи и здрави бебетата, да са много послушни и спокойни  bouquet  bouquet  bouquet
Вики също си държи главичката от десет дни някъде, а като я изправим и има опора под крачетата си направо започва да буксува и събира пелената, явно това са нормални неща вече за възрастта Heart Eyes
Минана и аз смятам, че това с пацата е излишно и няма нужда да я вдигаш, не съм го правила с Дани, а относно забелването, мисля, че се прави малко по- късно, но го правете редовно, защото след това се получават големи проблеми, от опит го казвам, консултирайте се с педиатър Peace
Ние сме на Памперс сенситив и сме доволни Peace
Да се похваля, че вече имаме малки дрешки, които прибираме Heart Eyes
Ири, браво на вас за темповете на растеж Crazy
Ели, не мисля, че е проблем шезлонга щом казваш, че има напълно легнало положение Peace
Катинче, това за растежа на пишлето и забелването въобще не е вярно, едното няма общо с другото, от опит го казвам Heart Eyes

# 564
  • Mediterraneo

Сега да ви питам нещо-какви документи искаха в социалното за еднократната помощ,и по-точно трябва ли да нося акта за раждане на първото ми дете,все пак трябва да докажа по някакъв начин,че ми е второ раждане?

Носиш копие от акта за раждане на голямото дете и оригинала на малкото.

# 565
Аз още нищо не я правя, и идея нямам откога да започвам, но сега сякаш ми се вижда раничко. Ама ако е вярно туй твърдение да почваме, че след време да не се срами младежа с ню-ню размери  Joy  Joy  Joy

hahaha Joy

Ееее, tanchelina, не ти ли е рано от опит да го казваш или мъжът си визираш Thinking а и аз говоря за пишле не оправено няколко години Thinking.

Ела, според мен това с шезлонга не е добре за гръбнака, а и не е хубаво да го свикваш така, по-добре да се научи да дреме в леглото си, но все пак ти си знаеш Peace

Little Miss, и в родилния дом и педиатъра ми каза след първия месец, но аз не мисля да давам да ми го забелват насилствено (еле пък педиатъра). Смятам да подръпвам до където позволява и да чистя, пък опита ще ме научи най-вероятно Thinking
И аз се чувствам като преродена, като изляза на въздух Crazy
За социалното, копие от акта за раждане на първото дете, оригиналния акт за раждане на второто дете, удостоверение за родствени връзки, лична карта и там ще ти дадат още бланки да попълваш.

# 566
  • на село
Честито Barbie^girl !  bouquet
В тази връзка баща ми беше донесъл от Германия на "Памперс", памперси за момчета(имало и за момичета) но тук не съм виждала никога..
Сега в последния бр. на Метро има некакви памперс-гащи (пак на Памперс) за момичета и момчета, но са за големи.

И тук мисля че вече ги има /в па-па ги гледах/. Със сигурност там имат памперси - гащи за момчета и момичета, защото онзи ден купувах от тях.

# 567
# 568
Здравейте момичета аз само на бързичко Mr. Green

Честито на всички нови майчета да са ви живи издрави малките слънчица Hug
Много благодаря за пожеланията на всички ви, ние от сряда сме си в къщи, но аз бях доста зле и затова не съм ви писала, набързо ще кажа само Cry наложи се да пия хапчета за да спрем кърмата Cry , в сряда като ни изписаха след има няма 3 часа ми се напълниха и подуха гърдите до преди това нямаше нищо нито капка в болницата цяла нощ съм изживяла най-големия кошмар в живота си......на сутринта като се видях с лекарката ми след обстоен преглед и разговор решихме че ако не спрем нещата ще трябва хирург. Много ми е тъжно така исках да си я храня  най-гадното от всичко е че имам кърма и то май доста а не може да излезе, нито с инжекции и др медикаменти нито с нищо, толкова са запушени каналите #Cussing out

За сметка на това раждането мина леко и бързо за него ще ви разкажа утре като се поосвободя Hug

# 569
Здравейте мамчета!Честити бебчета на всички!Искам да ви попитам след болницата когато повикахте педиатъра в къщи плащахте ли  му нещо?Защото една моя приятелка сега роди и лекарят и е поискал 20лв защото детето нямало още ЕГН и това било като честен преглед!?!? Shocked Rolling Eyes newsm78

Общи условия

Активация на акаунт