Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 736
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • До хладилника, който обичам
Малко разказ: преди обед Мяу се обади, че й изтичат по малко води като че ли. Сравнително бистри. След разговор, решихме да звъни в болницата, да не се правим на много умни. От там я викнаха на преглед веднага. Записът показал силни контракции (безболезнени), но отдолу шийката съвсем твърда и никакви признаци за раждане. Тоновете добри, бебето добре. Водите обаче, като я натиснали по корема, да видят - зелени. Поради това - секцио по спешност.

Бебето се родило много бодро, живо, активно, изплакало. С истински възел на пъпната връв - акушерката вика, пазя й го да го види. Поверието било, че такива хора са много щастливи Simple Smile

Говорила с детските лекари и сестри на етажа да й дадат бебето веднага, щом може, за кърмене, което й беше голямата болка на Мяу, не операцията толкова, колкото че ще е отделно и ще й го дадат късно. Дано наистина да стане и да е ок Simple Smile

# 361
  • София
ДОБРЕ ДОШЛА,ЕВКА!ЧАКАМЕ ДА РАЗКАЗВАШ...  bouquet

ЧЕСТИТО НА МЯУ И РАЛИ,ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ,МНОГО ПОСЛУШНИ И ЩАСТЛИВИ!

# 362
Ихаааа, Рали нали нямаше да раждаш скоро Joy да ти е жива и здрава Габи Heart Eyes  bouquet
Мяу, galunka83, честито и на вас, здрави, умни и щастливи да сте Heart Eyes  bouquet

obi4anka, страхотни новини Hug

Е, браво....имаме си татко в отбора Flutter

Mis-Demeanor, много сте хубави, цялото семейство.....браво на таткото, че къпе бебенцето сам Mr. Green
.....като видях така повито бебето душата ми се стегна Confused

sisi1974, моля те сподели как кърмиш легнала. Мъчих се един ден, нещо не мога да се ориентирам как точно трябва да застана и как да сложа бебо, а вечер си мисля, че ще е много удобно. Аз кърмя само в стандартната поза, нещо не успях да усвоя никаква друга, а в болницата ми споменаха и за някаква тип "Жабче", която била много подходяща за бебе с колики.
Днес ни посети и семейния хомеопат, която също е и педиатър, направи ни обстоен преглед и ни поизписа това-онова. От 21 ден да започваме с Вигантола, разни гранулки за колики и за мама за увеличаване на кърмата  Party
Мале и мен ме вълнува същия въпрос....имам страхотни проблеми с кръста и едва стоя сенала, а не се научих да кърмя легнала, незнам защо не ми се получава newsm78
.....някакви съвети?!

Исках да ви питам, купих физиологичен разтвор Tonimer, но забравих да питам в аптеката как се ползва. В смисъл, от къде да отрежа ампулата и какда я затворя после Thinking

Днес ходих за акта за раждане и да подам документи за еднократната помощ, купих и едно одеялце на Крис, от тези испанските....сега съм много доволна Mr. Green щеше ми се да скокна и до МОЛ-а, при наличието на това безсъние, шопинг треска ме е обзела Whistling и да се похваля, в четвъртък мъж ми ще ме води на театър Flutter

# 363
Честити бебчета на Рали и Мяу, на Евка, galunka83 и на всички, които пропуснах поименно, да са много здравички и послушни и мамите бързо да се възстановяват   bouquet

# 364
Честито на новообебилите се мами.Драсвам 2 реда,че държа малката.
На обичанка много се радвам,че и Димана вече е при Вас.
Ние ще даваме Вигантол на 21 ден по препоръка на педито.

# 365
Честити бебчета на Мяу, Евка, Рали и galunka83! Да са им живи и здрави и много да ги радват!   bouquet

# 366
Бу, благодарско за новините  bouquet

Честити бебчета на Мяу, galunka83 и Рали и Бети! Hug

Mis-Demeanor -за памперса-когато ти е удобно..на теб и беб Wink; за млечницата-това е сериозно..гъбичните инфекции са упорити, а ако и кърмиш-се третират и гърдите, но според мен по-добре с медикамент:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0
За хълцането-подръж бебето изправено, за да не върне храна. Изчакай с консултацията..то за нас е зверски студ, а какво остава за бебетата ooooh!

.:Little Miss:. -ето:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0

Виола
, от бозата само ще качиш килограми...де да беше като едновремешната...
За кърменето..след като я накърмиш, не давай поне час и половина кърма-иначе става омагьосан кръг-долу-горе след 30мин до час започват колики; ти даваш пак кърма-което ги усилва, а същевременно не можеш да починеш и ти..

Тарталета, по-добре давай на хранене само една гърда-кърма имаш, защото беба ядейки от двете приема повече от "предното" мляко, което е с повече лактоза  предизвиква и коликите:
http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/81/
http://www.biberonbg.com/info/mlqko.htm

а другата гърда изцеждай, но не до край Peace За акането-не те съветвам да прибягваш до термометри..по-скоро хапни сини сливи, мюсли, круши/сок круши (все на каппи хваля-ама имам лични наблюдения от него Laughing) Peace

данчони84, много се радвам, че имаме сред нас и татковци! Добре дошъл!
Обаче не е нормално толкова малко бебе да не ака Confused Ако е на кърма-прочети маалко по-горе, ако е на АМ или смяна или капки..колийф са ензимни, или био гая -пробиотични (но все пак се консултирайте с педиатъра)

Тединка-нормално е да е така-все още стомаха, тънките черва..нищо не е "узряло" и не работи на 100% за да се усвоява пълноценно кърмата/АМ..не се притеснявай Hug

# 367
Честити бебчета на Мяу, Евка, Рали и galunka83! Да са им живи и здрави и много да ги радват!   bouquet

И от мен абсолютно същото.......Честито на Мяу, Рали, Галунка!!!!!!!!!!Живи и здрави да са бебчетата! Гледам,че не съм поздравила и Почти безобидна. Честито и на теб!!!

Честито и на всички, които съм пропуснала, а са имали повод за празнуване!!!!!

Нямам никакво време за компютъра, интернет и т.н.

При нас е все една и съща, също както и при вас - кърмене, смяна на памперси, плач от време на време, спане от време на време, бебешки истории.....Към това единствено мога да прибавя, че чакаме да приключи след 2 дни и първия срок на бати и кака и това е......Добре,че мама е около мен, помага ми много жената, направо нямам намерение да я пускаме скоро да си отива.....

Това е от мен - поздрави на всички!!!!!!

п.п. Тарти и Обичанка, поздравления,че сте вече в пълен състав у дома!!!!!!!!!

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 18:24 от Мама Цоцоланка

# 368
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЕНЦАТА И ДА ПАПКАТ И СПИНКАТ!

Обичанка най-после! HugМного се радвам!Дано вече н яма неприятни моменти а само радост и любов!

# 369
Ей, за Мяуче как познах!  Laughing Мяу, да сте живи и здрави с малката голяма принцеса!  Hug Бързо да се възстановяваш, а бебона скоро да зацоцка!  Hug   bouquet

Рали, честита ти принцеса! Бързо да се възстановяваш и да сте много щастливи!   bouquet Hug
galunka83, честито бебче и на теб! Да сте здрави, усмихнати и обичани!   bouquet

# 370
  • Universe
Честито на МЯУ и Рали!
Много щастие да ви носят бебчетата
За кърменето легнала-и аз така кърмя-по удобно ми е
Лягам на една страна и гърдата ми леко висва надолу.Слагам бебчо също на една страна така,че сме опряни корем в корем,даже 1-та му ръчичка минава под гърдата ми.После хващам гърдата и я насочвам към устичката на бебчо и...става-много по-удоно ми е,но ме е страх да  го кърмя така през нощта,защотот ме е страх да не заспя
Ето снимка на това как става:

Мануела

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 19:34 от lenny_pld

# 371
Здравейте и от мен!
Поздрави и целувки на всички нови майчета / Мяу, galunka83, Рали и Бети, ro6ko_, Мама89 , Каролина , Роксандра и всички, които неволно пропускам/ и техните бебенца!

Честито и на obi4anka – най-после всички у дома!

Katinche, при зимните бебенца профилактиката на рахита се започва по-рано, от 20-21 ден. Tonimer дозичките можеш да затвориш с тази част, която отчупваш при отваряне – по средата й има един израстък, който точно влиза в отвора. Друг е въпроса, че след отваряне разтвора вече не е стерилен.

Mis-Demeanor, при теб както винаги всичко е много екстремно. Как се справяш на тези обороти? Аз давам малко водичка след хранене. Повече се страхувам от гъбички и лечението им, отколкото от водата. А содата повишава pH-то в устната кухина и така ограничава развитието на гъбичките, които изискват по-ниско / кисело/ pH.
Копнеж, tatyana_77, Герганчето и всички още 2 в 1, няма ли сняг при вас? Облечете се добре, грабнете по една лопата и поразчистете малко пред блока, пък току-виж пришпорите събитието. От друга страна пък, това са ви последните дни на мързел, насладете им се!
Имам въпрос към всички минали първата консултация – освен стандартното теглене и мерене, какво друго да очаквам? Трябва да ходим в четвъртък, но се страхувам, че заради студа пак ще я отложа. Изобщо, как  изкарвате толкова малки  бебенца на минусови температури, пък било то и с колата? Мен ме е страх. Иначе имаме едно домашно посещение и си мисля дали да не предложа вариант мъжа ми да я вземе след работа вкъщи и после да я закара.

# 372
Здравейте, момичета
бързам да се похваля и после ще ви доизчета и ще разкажа за моето раждане
Имаме си вече бебе Мартина, 3550 г и 51 см, роди се на 22.01. със секцио. Има трапчинки и прави много сладки муцунки Wink
Сега заминавам да ви чета

# 373
Честити бебенца на Мяу, Рали, Еола и Галунка! Да растат здравички и много добрички!
За кърменето легнала гледам Мануелка ме е изпреварила, но аз го правя по същия начин. Много е удобно за мен и май за бебка също. И мен от това най ме е страх - да не заспя някой път.
Mis-Demeanor за памперса аз го сменям преди хранене, че тя хич не трае да е пълен и винаги като е наакан. Но Стефи ака обикновено по два пъти на ден, така че не са кой знае колко много пъти. Днес дори прекъснахме едното хранене да го сменя и после си дояде, че тя се изнерви и не искаше да яде наакана.
За хълцането на Стефи й помага, като я гушна, така че коремчето й е да е притиснато до корема ми. Това след като се е оригнала, да не повърне.
За консултацията аз при минус 20 градуса не бих я завела дори с кола. В събота я отложихме, а в неделя при нас беше по-меко времето, дори снега се топеше и я закарахме. Освен меренето докторката й слуша гърдичките и й мери температурата всеки път, но това не знам дали за всички бебчета го правят или защото тя имаше хрипове в дробчетата като се роди. Ние досега сме били 3 пъти на консултация, на следващата ще ни дадат направление за ортопед и ще си искам нещо против рахит, че като чета тук май сме и позакъснели. От другия месец вече са ни на две седмици консултациите.

# 374
Ако някой иска-може после да снимам и да кача снимка на това как става
Мануела

Аз искам Flutter
Не ме е страх, че ще заспя, имам трайни навици от първото дете Laughing
М/у другото пробвах с ръка под главата му, но ме е страх да не му изкривя вратлето Confused
Мануелка, ти защо не си ползваш стария ник Whistling

aniTakova, меси за отговора....ние от 20-тия ден започнахме с витамин D, така ни каза педиатъра  bouquet
За мен не е проблем консултацията.....мъжът ми затопля колата и спира пред входа и ние от вратат директно в колата и пред поликлиниката същата работа.....невиждам проблем ако е добре увито бебето Thinking При нас бяха само теглилки и мерилки.
Преди време щях да пиша за Пентаксима, няма да бъде безплатен от април месец, педи каза, че не бил включен в имунизационния календар Crazy

И Крис много хълца дори и да съм го уригнала, давам му пак гърда, той цоква няколко пъти и спира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт