Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 816
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Моите поздравления, dudeslavka! Трогна ме и ме разплака. Hug
Да сте живи и здравички много години напред!

# 526
Едит:Оправих се-качих снимки   Grinning

Може ли да ми кажете как се работи с помпичката за носле?!Взех си на Чико.
Да ти кажа за помпичката!Първо я изваряваш,след това когато искаш да я ползваш стискаш гумичката да излезе въздуха и вкарваш до първото най-меко накрайниче и пускаш гумената помпичка да издърпа ако има секрет в нослето!Може бебето да се дърпа,но ти трябва да го направиш това за да му почистиш нослето!Може преди да използваш помпичката да пръснеш в нослето физиологичен разтвор!Аз с моя син много съм ползвала такава помпичка и съм много доволна!И да ти се струва трудно в началото не се отказвай,ще свикнеш и ще ти бъде от голяма помощ! Peace

П.П. Надявам се да си ме разбрала,ако не питай пак!
Виж и тук-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=459064.0;topicseen

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 10:05 от sstambii

# 527
Добро утро!

wicky не съм мн на ясно с ГЕР, но до колкото съм чела повръщането е ако не на всяко то почти на всяко хранене..пробвай първо с хранене само от една гърда, + интервал до следващо хранене 2часа/2,5/3..виж как ще е..както описваш по-скоро изглежда на преяла..и дано да е така.
А консултация с педиатър пак си направи.. :peace
:

dudeslavka-честит син! Бързо възстановяване! Heart Eyes

# 528
Здравейте! МТВ, благодаря за кафенцето. Аз още допивам моето.
Дуде, радвам се, че си останала доволна от всичко в клиниката. Тази инфекция, не може ли да е от това, че се е нагълтал Пепи с твоите околоплодни течности  Rolling Eyes
И аз един страничен въпрос имам  newsm78 На вас в Социалните признават ли ви вашите банкови сметки? Тук в наше село било задължително те да ми издадяли дебитна карта в ЦКБ, не можело по моя сметка да ми привеждали каквото и да било  Thinking

# 529
Честито на новите мамчета.Да растат живи,здрави и щастливи вашите съкровищаыа на Вас пожелавам бързо да се възстановите!  bouquetНие сме добре-вчера бебка си яде на 2,5 и после си спинка,ама от сутринта нещо и е криво и след ядене плаче по 30-40 минути сигурно е стомахчето.
 за социалните ще ми преведат еднократ.помощ по моята дебитна карта.

# 530
Здравейте от мен  Hug
Ние от вторник сме си вкъщи и вече се гледаме с малкия
Ще пробвам набързо да разкажа как мина всичко, че бебчо спи   Grinning
На 22.01. вечерта бях на преглед при лекарката ми. Тя ме прегледа и каза че направо съм готова според да раждам и едва ли до понеделник ще изкарам. Каза ми ако иска д ме приема още вечерта и да ми " помогне" малко. Аз обаче не се съгласих и се разбрахме до понеделник ако не съм родила да отида на запис на тонове. Тръгнахме си оттам и след около час ме почнаха контракции. Сигурно като ме е преглеждала и ги е предизвикала въпреки че аз нищо не усетих от прегледа. Прибрахме се вкъщи и започнах да засичам. Контракциите бяха на 3,4, 5минути макс. Решихме да изпратим Али при баба му докато е време и да ходим към болницата. Изкъпах се и си приготвих последния багаж.През това време си имам контракции, редовни но без болка. Обадихме се на лекарката ми и тръгнахме към болницата. Там ме приеха с 1,5 см разкритие, направиха ми клизма и ме включиха на тонове. Това става около 22,30часа. След като ми минаха тоновете станах да се разхождам. Ходих до мъжа ми, говорихме си, разхождах се по коридора. Постепенно болката се увеличаваше но отново не беше кой знае каква. Към 24 и нещо часа вече установиха, че контракциите са слаби и ме включиха на система с окситоцин. Умрях от ужас защото съм чела че много боли и като знам първия път без система какво беше, направо изтръпнах. Заедно със системата ми биха мускулно обезболяващи и някакво приспивно с идеята да се унеса. От сега казвам че при мен това не се случи и  не ме хвана изобщо. Започнаха контракции по- редовни и продължителни. По време на контракциите дишах добре и минаваха доста леко. Честно казано от системата ми започнаха редовни контракции с еднаква продължителност и сила и между тях имаше почивки и ми беше доста леко. В общи линии за ме не беше болезнено. Около 2часа вече започнаха редовно да ме проверяват за разкритие и да ми до изглаждат шийката мисля, при което си повиках стабилно. Вече имах пълно разкритие и ме вкараха в родилно. Както и първия път хич не се справях с напъването. Някак не ми идваше отвътре и не усещах напъните, но опитвах. Понатиснаха ме малко по корема и точно в 3 часа бебчо Иван излезе и изплака. Гледах как го аспирираха, след това го занесоха да го повият и премерят и ми го дадоха веднага. Сложиха го на гърда и той така засука че едва го взеха от мен   Heart EyesТова е похвална новост във Врачанската болница. Първия ми син не ми го дадоха изобщо след това. Стоях два часа в родилна и след това ни преместиха в стая и двамата.
Оттогава сме си неразделни. Първите два дни плака много, както  и първата нощ у дома, но вече овладяхме коликите и спинка почти постоянно   Hug
Искам да ви кажа че съм запленена от малкия ми син. И си мисля че може би като съм минала по този път по свободно мога да се отдам на емоциите свързани с малкото човече. Баткото го целува постоянно и иска да го носи  Grinning Heart Eyes
Все още влизаме в час, но скоро и това ще стане. Ще пусна и снимки по- късно.
Малко телеграфно стана, но гледам да не пропусна нещо  Peace

Честито и на всички нови майчета и техните бебенца. Да са живи и здрави   bouquet

Искам да попитам как третирате пъпчето след като падне. На Иван му падна през ноща и сега слагам спирт и топоцин. Така ли трябва да е?

И да кажа че се кърмим успешно от първата минута досега. Той вече яде на 3 часа, а понякога и повече. Вчера го будих два пъти защото гърдите ми преливаха вече пък и ми се струва че не е добре толкова рядк ода я де като е толко малъ. Даваме му Лефакс против коликите и действат много добре  Peace

Ето и снимки от мен:
http://picasaweb.google.bg/elensia26/qecYVH#

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 11:39 от Arven

# 531
villy , не знаем точно от какво е инфекцията,но сутринта д-рката каза че изглежда здраво бебе и да не се притеснявам.

Или е много лаком или още не са ми се отпушили всички канали.Даже сега се храним.Гледах как го къпят,после даже ще си сменям памперса сама. Simple Smile

хайде януарки стискам ви палци и късмет.

# 532
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет муцунки!

Дудеславка - честито!  Hug

Арвен - добре дошли у дома  Heart Eyes

Katy, Evka, Kleaa, t77ivanova - благодаря за отговорите и успокоението  Heart Eyes Hug

# 533
Честити бебчета на новите мами, много радост и щастие да ви носят!

Вили, на мен не са ми искали да отварям нова банкова сметка, дадох си номера на старата.

И малко премеждия от нас, споделям за тези, които имат по- големи батковци и каки, по принцип нашия батко е много любвеобвилен, постоянно е при бебка, гушка я, говори и, помага ми, аз като цяло разчитам за разни дреболии на него, та вчера отивайки до тоалетната го помолих да наглежда сестра си, която беше будна и приплакваше от глад, говоря за наглеждане от 1-2 мин, по едно време малката спря да плаче и си викам как ли пък я е успокоил и тръгнах към спалнята, нашия човек взел одеалцето( от онези испанските, знаете колко са плътни) и я завил през глава,  тя милата зачервена и кротува под одеалото, изкарах си акъла, тъкмо да бях се забавил още 2 мин.
После като го питахме защо така, баткото каза, че на него нищо му нямало като се завиел през глава, та така от едно няма нищо каква беля може да излезе. Що рев му изревах от уплах.

Поздрави и айде финалистките, какво се скатавате Simple Smile.

# 534
villy това си е чист рекет!
Да, трябва да посочиш банкова сметка ИЛИ плащане в кеш (поне преди имаше и тази опция), но по никой начин не могат да те задължат в коя банка да ти е сметката.
Ето как изглежда молбата:
http://www.asp.government.bg/ASP_Files/molba1.html
Ето и сайта на АСП:
http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … d=20&selid=20

# 535
Mischievous, аз изобщо не разчитам на баткото, той все така си беснее, добре че нашият татко е в отпуск, изобщо не рискувам да оставя баткото и за 2 мин. сам с бебето. Иначе иска да помага, снощи искаше той да го къпе  Grinning, ама изобщо не внимава, все така си скача където му падне, постоянно го държим под око да е далеч от бебето, за да не падне върху него. Crazy Светозар е толкова спокойно и кротко бебе, плаче само ако е гладен, за сметка на това баткото си реве като магаре за какво ли не, направо не знам бебето как спи, като около него постоянно се вика и крещи. Чакам с нетърпение да се постопли времето и баткото го изстрелвам при майка ми.  Peace

# 536
Здравейте,да се отчета и аз от сегашния преглед,значи утре ми казаха да се запътвам към 2-ра градска и там вече да решавали какво ще ме правят,защото беба била готова за излзане но пък нямам контракции а тя върви доста едра,според лекарка е вече някъде към 4.100-4.200 и каза да отида там и да преценят дали ще ме приемат изобщо,или само ще ми мерят тонове и ще ме пратят да си ходя...и саответно каза да видят все пак за какво иде реч-като размери и да преценят дали наистина да не ме режат...Иначе разкритие не каза имам ли и какво,но каза че на беба главата била почти минала през таза-за това и имам такива яки болежки в кръста..абе с 2 думи май си идва момента-а шубето ми е нечовешко...наистина незнам как такова голямо бебе може да излезе нормално и изпадам в депресия и само ми се реве...голям зор ще е утре да се наканя да тръгна към болницата...  Tired

# 537
На вас в Социалните признават ли ви вашите банкови сметки? Тук в наше село било задължително те да ми издадяли дебитна карта в ЦКБ, не можело по моя сметка да ми привеждали каквото и да било  Thinking

Няма такова нещо като задължително  Naughty  На самата бланка дето попълваш си има в края да си напишеш твойта си банкова сметка  Peace  Ей сега ще започна да се разхождам с n-на  брой  дебитни карти  Crazy

# 538
Ради_, а диаметъра на главичката мериха ли го? Че нали знаеш, че това с килограмите е малко относително...
По-добре да те приемат и да решат какво да правят.. Ако преценят, че трябва секцио - ок. Важното е всичко да бъде наред с теб и детенце. Кураж и вярвай, че всичко ще се случи по най-добрия възможен начин! Hug

аз още съм без признаци, контракции и т.н. Утре съм на запис.. аман... Tired

# 539
  • на село
И мен ме отложиха за понеделник.  Sad
За сега всичко било наред, само малко водите са налалели и кръвното започна да ми играе пак. Ако до тогава не тръгне само раждането, ще ми го предизвикат сутринта с окситоцин.
Пфу!!! Тъкмо си бях приготвила багажа в колата!
Ама все пак някой трябва да я закрие тая тема  Mr. Green

Гледам че май Копнеж се изгуби - да няма и тя бебе?  Rolling Eyes

А, появи се  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт