СЕПТЕМВРИ'09, тема 12

• 17 576
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Оф Божее, ми тя Ивайла месечинка има!

Да почерпя Wink

# 541
  • където има любов
Гаци мама,аз правя хапки от черен хляб,намазан с пастет,после синьо сирене и накрая грозде,стават страхотни.Е ,малко е пипкаво,но пък си заслужава.

# 542
  • София
Гаци, честита ви месечинка!
Можеш да се пробваш и с пингвините, които мисля, че Ладида беше споделила преди време. Аз ги правих на нова година, доста сполучливи бяха на вид.
Иначе можеш да направиш някакви палачинкови рулца (аз лично правя с готови палачинки Embarassed), правила съм и пълнени сурови чушки с разни сирена и като стегнат в хладилника ги режа на хапки, такива разни неща. С палачинките по същия начин можеш да процедираш. Също някакви шишчета можеш да направиш с каквото си поискаш, пак може интересно да стане. Също и мини пици, малко по-големи от хапки, от готово или пък бутер тесто.

# 543
ЧРД Бебешоци!!!  smile3525

За играчките - всички, които са ми подарени до момента и ги ползваме са минали поне по едно пране в пералнята на 70 градуса. Нищо им няма и боя не са пуснали. Поне съм спокойна какво гризе по цял ден.

Дунди, Косара няколко дни ядеше от 20 до 50мл през час-два. Обаче ми писна. На три часа също не ядеше нормално. Сега я оставям гладна, докато си поиска. Средно 3.5, 4 часа и е интервала. Понякога и повече, зависи как спи. Ние сме на кърма, но яде от шише. А и не е ли вече нормално да се увеличава интервала за сметка на количеството?  newsm78

Да се оплача, снощи дадох първите 30мл АМ от както сме се прибрали от родилния дом... И спа цяла нощ  Shocked. Сигурно е съвпадение. Хем ми писна с това цедене, хем сега като ми намаля кърмата ми стана криво, че трябва да дохранвам. А на гърда не мога да я накарам, по-скоро ще се дере от глад цял ден.  Sad

MammaT, ти беше споменала нещо за ДГ в офиса, нали? Това сериозно ли беше? Ако да, ще ми дадеш ли малко повече подробности по въпроса?

# 544
malta ето подробно описание за симптомите за рахита, не се притеснявай излишно, когато само някои от тях имате, не следва, че имате рахит.  Peace
Първият симптом, който се появява на 1-2-месечна възраст, е обилното потене на главичката и челото по време на хранене. Когато храни бебето, майката придържа главичката му с ръка и така усеща обилната влага.
Втори симптом - потта на детето става “кисела”. Целувайки рожбата си, майката го усеща. Нарушеният кисело-алкален баланс предизвиква потенето, от което детето не може да се спаси само с къпане. Започвайки да приема витамин Д, балансът бързо се възстановява и потенето спира.
Трети симптом - запекът, който се появява като резултат от общата хипотония на мускулите, в това число и на мускулите на червата.
Четвърти признак – червен дермографизъм. Докосването до детето предизвиква появата на червена следа, която минава след няколко минути.
След време се появява плашливост, стряскане при по-силен шум, детето става неспокойно, нервно върти главичката си, косичката на тила окапва.
А ако у бебето се е получил плосък тил, т.нар. “жабешки корем”, това вече е съвсем запуснат случай.
Малкия ми си въртеше много главичката към втория месец и му се потеше и то не само по време на хранене. Почнахме да излизаме по-често дори и да е студено и всичко отшумя без каквото и да е лечение, дори вигантола не му увеличихме.

# 545
Гаци мама,аз правя хапки от черен хляб,намазан с пастет,после синьо сирене и накрая грозде,стават страхотни.Е ,малко е пипкаво,но пък си заслужава.
Супер, мерси, точно нещо такова ми трябваше, само мажеш и изрязваш.  bouquet
Гаци, честита ви месечинка!
Можеш да се пробваш и с пингвините, които мисля, че Ладида беше споделила преди време. Аз ги правих на нова година, доста сполучливи бяха на вид.
Иначе можеш да направиш някакви палачинкови рулца (аз лично правя с готови палачинки Embarassed), правила съм и пълнени сурови чушки с разни сирена и като стегнат в хладилника ги режа на хапки, такива разни неща. С палачинките по същия начин можеш да процедираш. Също някакви шишчета можеш да направиш с каквото си поискаш, пак може интересно да стане. Също и мини пици, малко по-големи от хапки, от готово или пък бутер тесто.
Мерси!Чудна идея!  bouquet

# 546
  • София
Чифлигарова, тези хапки наистина звучат добре, ще взема и аз да ги пробвам следващия път като имаме гости. Ама то сега грозде има ли newsm78

Ох, Никола хич не ще да спи днес, само мрънка или реве в кошарата, а аз не мога непрекъснато да го дондуркам Rolling Eyes Явно на всички бебоци им се отразява зле висенето вкъщи, не само на мамите.
Интервалът за ядене при нас си е 3 часа освен ако не е заспал. Количеството си расте, но си яде все така начесто. Като ги чета вашите 120-150 мл, се чудя каква е тая лакомия нашата - яде по 170 мл и даже понякога не му стигат.

# 547
Нелка,мила,честит  рожден ден!пожелавам ти да си жива и здрава,и ти и твоите близки Peaceмного лично щастие с прекрасния мъж до теб и много незабравими моменти с вашата малка принцеса Натали Hug Hugмного те целувам мила и много те обичкам  love001весело изкарване на празника и това е специално за теб...........

# 548
s0nic с круша също е супер!Аз мисля да сложа и маслини в пастета, плод няма да слагам, а синьото сирене ще го разбъркам с крема сирене, за да може да се маже.

# 549
  • където има любов
Соник,грозде си купувам от Кауфланд,или Била.
С круша също може да станат,особеното е в сладко-соления вкус,което ги прави страхотни.Пробвала съм,вместо грозде с маслинка,ама не е същото.

# 550
  • София
s0nic с круша също е супер!Аз мисля да сложа и маслини в пастета, плод няма да слагам, а синьото сирене ще го разбъркам с крема сирене, за да може да се маже.
Права си, вкусно звучи Grinning
Забравих да честитя на Бебешоци, да си жива и здрава, а малката принцеса и татко й много да те слушат и радват Hug  bouquet

# 551
Вашите бебковци искат ли да си стъпват на краката, Алека как да има по цял ден на крак да, дори не иска полу легнала, права... #Crazy

# 552
Бебешоци,душко,Честит Рожден Ден! Бъди здрава,щастлива и мнооооого обичана!  bouquet

# 553
гаци-мама, аз купувам франзели, че няма нужда да имам и форми захапките. Мажеш с разни неща - пастет, има едно като сирене, казва се Miree, много е вкусно. Ето: http://www.miree.de/img/miree_Baerlauch_neu.jpg
Може да пасираш маслини с масло; друго - пастет, отгоре чери доматче; но има ли синьо или друго сирене - задължително грозденце! мммммуцка!  Peace
Мъфини може да направиш - и сладки, и солени.
Яйца може да напълниш, като тези: http://storage3.album.bg/494/suc51093_a56cc_10957864.jpg - шълниш с каквото ти дойде на ум..... И така...

# 554
Честит Рожден Ден,Бебешоци.Много здрава и щастлива.

Ние сме болни  ooooh!,всички без тати.
Сиси, милата едва диша .

Общи условия

Активация на акаунт