СЕПТЕМВРИ'09, тема 12

• 17 574
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Бебешоци, честит рожден ден, миличка! Нека усмивката никога да не слиза от лицето ти и да бъдеш най-обичаната майка и съпруга!   bouquet Hug

Малта, миличка, не се вкарвай във филми, направо съжалих, че споделих за нашия проблем, сега осъзнавам, че много майки ще се притеснят и ще търсят симптомите в техните бебчета.  Sad При нас нещата не са от днес, а вече това тресене на главата по време на хранене беше поредния симптом. Така че се успокой мила, сигурна съм че бебка е здравичка.  Hug

# 556
Вашите бебковци искат ли да си стъпват на краката, Алека как да има по цял ден на крак да, дори не иска полу легнала, права... #Crazy
Нашата е същата даже като я държиш и се опитва да прави крачки.

# 557
bebe6oci Честит рожден ден,миличка.Бъди много щастлива и обичана Hug
От два дни насам забелязах,че на Жорко му посиняват крачетата от коленете надолу,когато го държим изправен.Посиняването става скоро след като съм го вдигнала.Има ли подобен проблем при вас? И от какво може да е?

# 558
Леелле.... тея деца ... ooooh! всичко вече им се развива толкова бързо. Аз като казаха на майка ми че я слагам на крачета за секунди само дето не ме линчуваха  Naughty Аз съм стъпила за първи път на краката си на 7-8 месеца, не съм гледала ТВ  и съм проходила напълно сама на 1, 5 мес. А сега децата вече се раждат с висше. Всичко започва по- рано- зъби, ходене, ядене - всичко  ooooh!
 Ние преди малко така се фраснахме по главата с една дрънкалка  Shocked Чак и се зачрви челото  и май, май ще посине.  newsm78 Така плака милата. Вече няма да й давам от тези пластмасови дрънкалки , само гумени и плюшени, макар че и те не са мн удачни, ама няма други.
Опитвам се да вкарам нов режим да си ляга уж по рано , че до сега лягаше в 10-10 и 30 , ама снощи я сложих в 9 и 30 и спа до 7 сутринта. Дано и днеска да ми се получи  Praynig

# 559
Честит Рожден Ден,Бебешоци. Много здраве и щастие желая   bouquet
Киара, сигурна съм, че като се стопли и времето и започнем да сме по цял ден на слънце малкият бонбон ще е вече ОК. Малката е голяма сладурка, чакаме предаването  Hug
Омръзна ми този студ  #Cussing out Не ми стиска да я изведа навън, не че съм малко луда, ама тези минуси ми идват в повече. Надявам се утре да са по малко вече, че в къщи не се издържа. И всичко и омръзва за нула време, и само да я носи някои да разглежда иска  Crazy И на столчето за кола не и е интересно - научила се е и като и писне се свлича оттам  hahaha
Дундито и ние сме така, от нетърпеливите е ама и е рано още  Crazy
Пак крещим.

# 560
Ивайла иска да стъпва от едномесечна!И доста трудно я озаптявам, хуна е като баща си, не спира да мърда  за миг. Който я види за половин час и после ме оплакват, не искали да са на мойто място LaughingДа е жива и здрава Heart Eyes

# 561
  • София
Бебешоци ЧРД..да си многа здрва и обичана съпруга и мама!
Плюшените играчки пера дори често, ама то и Кати още си играе с такива...а тези дето пише, че не се перат ги пера на ръка...ако вътре имат нещо музикално, като изсъхнат добре пак си работи.
polly бързо да се оправяте...

# 562
  • София; Дружбето
Вашите бебковци искат ли да си стъпват на краката, Алека как да има по цял ден на крак да, дори не иска полу легнала, права... #Crazy
Нашата е същата даже като я държиш и се опитва да прави крачки.
Напълно нормално Simple Smile подготвят се за първите стъпки, все пак им е вродено

Бебешоци, честит рожден ден. По много от всичко ти желая Hug

# 563
По Дискавъри скоро даваха, че до 3-месечна възраст бебетата имат този рефлекс за правене на крачки, особено във вода, след което до към 6-я месец го изгубват и пак се "научават" да правят крачки след 6-я месец. До 3-я месец мозъкът им реагира по един и същ начин на всички езици. Към 6-я месец вече могат да различават основните мимики на лицето - радост, тъга, изнервеност... Simple Smile
И Еличка обича да е стъпила и изправена. Аз си слагам дясната ръка под крачетата й, а с лявата я държа на гърдичките и така седи изправена цял ден Simple Smile Засега е лекичка... ама да видим нататък  Crazy

# 564
Честит Рожден ден Бебешоци  bdbaloni! Много здраве и щастие и много усмивки!

Киара малката , а и голямата са големи сладури! Дано не пропуснем предаването на 13,ти ще ни напомниш  Flutter

Поли бързо оздравяване  Hug !

Оф и Алекс обича нна краченца,така говори като го изправя  ooooh!. От вчера взе много да ръкомаха с левата ръчичка и се бие по крачето  Laughing ,  дали ще е левак  newsm78 /свекър ми е левак / .И иска всичко да пипне.Сега го държа и той опипва ли опипва облегалката на стола   Rolling Eyes  или пък тегли покривката  Joy
 Хайде да го нахраня барем мирне  Wink

# 565
Връщаме се от консултация. Мерките на Борко са 6.700 кг и 64.5 см - пораснал с 4 см и 700 гр. Сложихме 3-ия Пентаксим, но по нататък работите  не са съвсем добре..

Пиша ви, не за да се шашкате, а да наблюдавате децата и да карате педиатрите да обръщат внимание. Борис е с нормална фунтанела, твърда глава и не е с повишен прираст, но се оказа че е имал скрити симптоми на рахит - изпотяват се стъпалцата, докато суче си върти главичката /и е леко нервен/. Е, не беше необходимо да има и други, но е започнал и засега доки каза, че само ще увеличим Вигантола на 6капки дневно. След 20 дни отново на консултация.. Не приключихме дотук - дерматита по главичката е доста обострен, та ходихме и на дерматолог. Изписаха ни козметика на фирмата Уриаж и сега ще се къпем с Ксемозе, а до четвъртък ще мажа обривчетата с А-Дерма и отново преглед.

Иначе и при нас нещата са все да е изправен да разглежда, говори си/понякога направо вика и се кефи на гласа си/, пръцка с уста и се киска много като го забавлява Кико. Когато е полегнал се вдига чак до кръста и иска да сяда - голям живак каза педи.
Айде, после пак, че ще се храним.

# 566
Еее с този рахит, тя работата стана като епидемия. Дано всички дечица да се оправят бързо  Hug.
Анитка де си бре жена, забелязвам липса нещо  Thinking

# 567
  • Бургас
Сега се прибирам. В този студ се грабнах с двете деца и отидохме малко нагости у мама. Ми то не се седи само тук, изперках. За капак мъжа го викаха на работа от ранни зори и сега ми се обади, че ще работят до 12 вечерта поне. Тоз бат Бойко откак е на власт им взе акъла.  Crossing Arms

За рахита- краката на Борис също са вечно изпотени и мокри, но при последния преглед лекарката ни беше категорична, че не трябва да приема повече от 1 капка Вигантол на ден. Това го каза, след като внимателно опипа фонтанелата му. Така, че се надявам, че всичко е ОК и няма да си вкарвам мрачни мисли в главата.  Confused

Хей, бебешоци, да си жива и здрава, малката!  Hug Heart Eyes  bouquet newsm59  bigdance2
Да си много здрава, щастлива и обичана!!!

Гаци мама, умирам да правя такива глезотийки!  Crazy
Да дам едно две предложения и аз- както МаммаТ писа, взимаш франзели и на кръгчета най-лесно става- купуваш различни колбаси и сиренце и напред! Вземи и малко чери доматчета и листа от мента за аранжиране. За синьото сирене предлагам един по-лесен вариант. Режеш на кубчета и отгоре едно зърно грозде и забождаш двете с коктейлна клечка.  Peace
Ако ти се занимава ти предлагам и едни много лесни и ефектни шишчета с пилешко месо и ананас , които правя аз и които винаги биват омитани първи у нас- 200 г пилешко филе, 2 с. л соев сос, 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно, 2 с. л. сок от ананас, 1 ч. л. 
оцет, 200 г ананас, нарязан на кубчета, 4 чери доматчета, 1 зелена чушка, нарязана на квадратчета, 2 с. л.  олио. Месото се нарязва на кубчета. Смесват се соевият сос, лукът, сокът от ананас и оцетът. Месото се оставя да се маринова за 30 мин. Ако се използват дървени шишчета, предварително се накисвт за 20 мин. в студена вода. Месото се нанизва, като се редува с ананасовите кубчета, доматите и чушката. Намазват се с олио. Изпичат се на скара на среден огън, от всички страни.
Тази рецепта си я бях копнала някъде от нета и гарантирам страхотен резултат, защото съм я правила няколко пъти вече!  Peace

# 568
Ехоу, мацки, липсвах ли ви?  Hug
Аз набързо използвам, че кумата ми е на гости и с нейния лаптоп "крадем" от комшийския нет  Mr. Green Тя ще остане цяла седмица и се надявам пак да успея да се включа. Попрочетох на две на три последните страници. Честито на празнуващите, да сте живи и здрави и всяко зло да ви подминава. На Ели и на Киара пращам цялата си любов и морална подкрепа! Момичета, винаги можете да разчитате на мен - стига да мога винаги ще помогна! Обичам ви много и вярвам, че всичко ще се оправи!
Сега малко за нас. Днес бяхме на консултация - 7.5 кила и 65 см. Увеличиха ни вигантола на 2 капки на ден, но само за 2 седмици, защото сега не излизаме много навън. После ще си се върнем на 1 капка. Миналата седмица аз се тръшнах с някакъв страшен вирус - такова разстройство никога не бях имала... Цяла седмица карах на обикновени бисквити и препечени филии със сирене, направо ми се гадеше вече от тях. В резултат вече имаме 2 хранения с АМ. Всъщност още от началото на месеца се наложи да ядем адапте, че покрай суетнята по празниците кърмата намаля. Но тоя вирус беше просто черешката. Както и да е, аз не се тръшкам много-много. Важното е, че детето е сито и спокойно. И аз също. Пък и това постоянно цедене направо ме скапваше. Колкото - толкова. Доки днес каза ако искам след 2 седмици да започна да давам плодово пюре, а малко след това и зеленчуково. За плодовото не съм сигурна, ще видя как му се отразява АМ-то на акането и ако се появи проблем тогава ще дам. Ако не - ще започна направо със зеленчуковото. Все още си се храним нощем, направо копнея за 8-часов сън. През деня яде на ок. 3.5 - 4 часа, по 130-140 мл. Е, в последно време понякога оставя по малко, но аз не го насилвам. На следващото хранене си изяжда всичко. През деня спи главно в столчето за колата, като му се доспи почва да ръмжи, люшна го 2-3 пъти и е готов. Вечер в 20ч. започва ритуалът - къпем го и яде полузаспал. В 20.40 най-късно е заспал.  Ако нещо объркам и закъснея с банята става война - мрънкане, рев, не ще да яде, не заспива...
Имаме доста нови снимки, но няма как да ви се покажем. Компът ми е преинсталиран и сега само чакам НОИ да се смили над мен и да прати малко парички, та да платя и нета. Обаче пък да ви кажа 1 месец без нет се отрази много добре на гобленът ми  Mr. Green

Засега това е от мен, не мога да се включа по темите, че не помня вече кво четох. Надявам се тия дни пак да се включа. Сега отивам да си озаптя каката, че както е тръгнала след малко ще яде бой от баща си, такава лиготия е станала, особено сега като имаме и гости...   bouquet

# 569
  • София
ЧРД Бебешоци!   bouquet
Аз все още съм на вълна зъбче  Crazy Колко време горе-долу му трябва, докато излиза? Ана Мария беше ок през деня, но от около 18:00ч пак започна да плаче и да мрънка от болка  Confused Сега заспа...Май ще трябва да се обадим на педито защото и ваксина ни предстои тази седмица, а мисля, че не е добра идея щом я мъчат зъби  Thinking И пробиването на уши се отлага в такъв случай  Rolling Eyes
И на нея и се потят крачетата и е много неспокойна докато яде, но не мисля да се психирам преди да я види лекар, така ли иначе скоро ще ходим на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт