СЕПТЕМВРИ'09, тема 12

• 17 556
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Янита, как така сок от цитруси на тази възраст  Shocked  Shocked  Shocked И аз съм си захранила Ина рано-рано, но цитруси - абсурд на тази възраст! Всичко друго, но не и цитруси! Бих дала яхния на 4 месеца, но не и цитруси! Гимнастика се прави още от раждането на бебето... Тая твойта педка с колко години практика е?

# 601
Мамма Т, гимнастика правим още от раждането, както и масажи малко след това. Цитруси аз също не смятам да давам, просто споделих какво ми е казала педката. Честно казано, не й се доверявам много, затова се консултирам и с друга.

# 602
Мамма Т, гимнастика правим още от раждането, както и масажи малко след това. Цитруси аз също не смятам да давам, просто споделих какво ми е казала педката. Честно казано, не й се доверявам много, затова се консултирам и с друга.
Това исках и аз да кажа  Peace  Hug

# 603

гледай я ти Naughtyна 25 градуса искала,ще ти се размекне мозъка бе душко hahahaаз затова стоя тука,за да може на студа да ми се съхранява мозъка дълго време свеж и пресен rotfImbo
абе,душа, ми тя празната кутийка, като я замразиш, пак празна ША си остане  Joy hahaha Heart Eyes

# 604
  • Габрово
Здравейте!
Тези дни не ми се пишеше нещо, а пък от днес и да искам ще ми е трудно, защото сестра ми си тръгна и ще съм сама с децата до четвъртък, когато моят ще си дойде надявам се. Уж замина за десет дни, а две седмици ще стане Sad
Децата са горе долу добре, но общо взето ден не минава без нещо ново да изникне от към заболяване. Първо едната беше с конюктивит, после и другата и понеже на Рая ми беше адски трудно да й капя капките и ги спрях на вторият ден и тя го повтори като не е била доизлекувана. Уж с кърма като капя минавало, ама малко ме е страх като четох, че ако е бактериален конюктивит кърмата даже ще подхранва бактериите и не знам Rolling Eyes
В четвъртък сме на ДК, ама като гледам може би ще отложим последният пентаксим, но здраве да е...
Аз още кашлям като магаре и дано не развия някоя пневмония, ама като съм нехайна към здравето си така ще е.
киара, ели_gu, дано бързо се справите с рахита Praynig
Киарка, а Хриси е страхотна и е супер стилно облечена при бате Енчо Grinning
Аз взех, че се притесних също и от днес ще съм редовна с вигантола, че досега почти не давах Blush

polly, оправяйте се и вие бързо Hug

Ianita28, neky , радвам се, че пак писахте и  намирайте чат пат  време за кратък отчет Wink

# 605
Да споделя за раждането - на 17.09. доки ми спря Гинипрала и вечерта се върнах обратно при него в болницата с контракции.
На 18.09. ми сложиха лекарство, което да ми спре контракциите, защото само имах болки без никакво разкритие.
На 20.09. стигнах до 3 см. разкритие, а преди това бях с 2, вкараха ме в пред зала, сложиха ми системи и в 14.10 ч. родих Нина, по естествен път, без упойка, т.като главичката й беше много ниско долу и имаше опасност да я задуша.
Та така, после 4 дни в родилното и ни изписаха. В началото нямах кърма и там я хранех с АМ, пиеше много вода, за разлика от сега - дори не иска да я близне. Отказа и сокчетата, откакто й давам пюрета. Много е капризна...
Валката, и ние слагаме Пентаксим, вече 2 ваксини сме сложили. Доколкото разбрах от доки, от април стават безплатни. То крайно време беше, че по 58 лв. на ваксина, хич не е малко.

Дано не съм ви досадила!  

# 606
Здравейте, аз нещо хич не ми остава време за форума, ама сесията съвсем чука на вратата и съм до под кривата круша. Стига с тези болести вече!! Киара дано мине бързо това с рахита. Поли и на вас да ви минава вече бързо. Валката как издържаш бе, и сама и децата болнави ужас, дано се оправяте и ти и те вече окончателно  Hug  Аз още с нищо не съм захранвала, че сега нямам време за това, като свърши сесията ще почна, демек към средата на февруари  Peace А иначе резултата от последната консултация е че Алекс е вече 6600, 60см. Сложихме и последния пентаксим, та приключихме за сега с тетанус,дифтерит и коклюш  Peace Айде, аз съм тука де, ама имам много да чета...  1stroller smile3529

# 607
Добро утро, то ден стана вече......
Мириндичка и Янитка добре завърнали се.  Hug

АА Коко го пратих днес, не можах да изтърпя повече, обадихме се вчера да проверим ситуацията-топло било даже много и си викам, че то ако е цял месец с такива минуси-к'во в къщи ли да го държа цял месец. Днес хлапето опаковано, увито и го пратихме малко да събере и други емоции освен, дежурното "тихо, че Боби спи".

Валката да се оправяте и стига вече с изненадките.. Hug
Остана и Анита да се отчете.

# 608
За цитрусите... в Гърция дават портокал на децата още в петия месец. Манос му дадох на пет месеца и половина сок от портокал заедно с другите три плода - банан, ябълка и круша и му харесва много. Мандарина не съм давала още, но месното пюре, което яде към два следобед винаги го застройвам с лъжичка зехтин и малко лимон.

# 609
Здравейте момичета!
И ние сме с баткото вкъщи, той нали ми беше се разболял от стомашно-чревно разстройство и е на диета, та не е на градина. Пък  и  да си е на топло у нас. Само дето и аз се чудя с какво да го забавлявам, хем е голям, ама и той си иска внимание. И аз като kiarra днес ще играя на не се сърди човече.
Йоана вчера много ме изплаши. Сестра ми беше дошла у нас с един неин приятел и като го видя това дете, като започна един рев, голям рев. Нищо не я успокоява. Те се почувстваха неудобно и едва след като си тръгна въпросния господин и я сложих на гърдата се успокои. Това ме навежда намисълта, че вече ясно различават познати от непознати. Simple Smile

Много се наплаших и аз от тоз рахит и ще се старая да съм по-редовна с Вигантола.

# 610
Запис и от мен, сега се връщам да чета. Имам един въпрос. Вчера ми платиха 1вото майчинство за остатъка от декември тоест от 11.12 до края на декември. От сега нататък плащанията ще стават за целия януари или как точно е че не ми става ясно? Peace

# 611
  • София
Ванина, би трябвало оттук нататък плащанията да са за цял месец. Peace

Валка, кърмата не е ли антибактериална? Ако е така, няма как да подхранва бактериите, може само да помогне. Свекърва ми е офталмолог и винаги когато малкият има повече секрет в очичките, ми казва да му капя кърма в очите.

Аз Вигантола го давам редовно, но Никола пак си има такива симптоми Rolling Eyes Сега като не можем да излизаме ми е по-притеснено, нали навън все пак си набавя вит.Д по естествен начин.

# 612
  • София
Аз сега уча Ана Мария как се прави пица  Mr. Green Сложих я в кенгуруто да гледа, оказа се, че й е мнооого интересно  Crazy Иначе не знам какво да я правя, постоянно иска е залепена за мен  Crazy Даже и да спи не ще без мен, заспивам я и след най-много 30 мин се събужда, как усеща, че ме няма не знам. Ако лягам с нея може да спи и три часа  newsm78
Радвам се, че Янита се е включила  Hug
Ванина, на мен ми превеждаха на 6-ти януари цялата сума за декември. Която, между другото е с стотина лева повече от колкото моята нетна заплата  newsm78 Ама не се оплаквам  Mr. Green

# 613
А на мен са ми превели някакви 65 лв. - дилемата е в Дубай ли да отида или във Вегас  #2gunfire
 Вижте какво пише в сайта на НОИ:
"Уведомяваме Ви, че поради преминаване информационното обслужване на здравноосигурителния статус изцяло към Националната агенция по приходите, от 01.02.2010 г., НОИ преустановява достъпа до услугите за проверка на актуален здравноосигурителен статус на лицата по ЕГН, както директно чрез своя сайт, така и чрез специализиран софтуер на други разработчици, обслужващ здравните заведения."
Язък, че ходих да си взема ПИК Tired Това предполагам значи, че освен актуален здравноосигурителен статус няма да може да си проверяваме и постъпленията.

На болните дечица и мами - бързо оздравяване Hug

# 614
Запис и от мен, сега се връщам да чета. Имам един въпрос. Вчера ми платиха 1вото майчинство за остатъка от декември тоест от 11.12 до края на декември. От сега нататък плащанията ще стават за целия януари или как точно е че не ми става ясно? Peace
Да, за целия Януари, ще ти ги изплатят до 05.02, и отсега нататък, ще ти ги превеждат до 5-то число всеки месец Peace
 PeaceВръщам се да чета, че и аз се психясах с тоз рахит.Ние ще пропуснем консултацията, че сутрин е -25. Shocked

Общи условия

Активация на акаунт