СЕПТЕМВРИ'09, тема 12

• 18 057
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Момичета,
Полях си ръката с вряла вода...Много боли!
Кажете "бабина" рецепта за изгорено, че нямам Дефламол вкъщи.

# 286
Горска, аз си получих еднократната. В общината се дава оригинала на акта за раждане на бебето, копие от акта за раждане на първото дете, ако има такова, трябваше май и копие от брачното свидетелство. На място се попълва една планка и така. Е, лични карти трябват. Подава се по адрес в личната ти карта. Абе ето ти линк, пише си какви документи трябва да приложиш Simple Smile :
http://www.bgstuff.net/content/view/466/526/

# 287
Момичета,
Полях си ръката с вряла вода...Много боли!
Кажете "бабина" рецепта за изгорено, че нямам Дефламол вкъщи.
Кисело мляко или домат!

# 288
Горска малинка трябва да решиш по коя сметка да се превеждат парите и да и имаш IBAN Peace

за еднократната
оригинала на акта за раждане
молба-образец,там ще ти го дадат
копие от акта за граждански брак
и някакъв си документ от общината за състояние-4 лева струва

за детските-
служебни бележки от местоработата на двама ви от последните 12 месеца
копие от акта за раждане
молба-образец,там я дават
личната ти карта-за достоверност

# 289
  • София
malta аз знам, че се маже обилно с масло...
 Gorska_Kitka брех тоя Люлин...много хора го хвалят....За еднократната помощ си спомням, че вадих някаква декларация за семейно положение...та в темата разисквахме кой колко е платил за тая декларация...то не е декларация, а удостоверение за семейно положение и членове на семейството..е точното му име...

# 290
malta, сложи кисело мляко ако имаш  Peace

МамаТ, благодаря за информацията. Аз се порових из нета и видях какво ми трябва, но ме гложди един въпрос. Прочетох, че трябва да представя и Бележка /удостоверение/ от Общината за сключен граждански брак. Чудя се не може ли да представя Акта за граждански брак?  newsm78
Друго, ако искат такова удостоверение за семейно положение от общината, ние като сме се женили в Пловдив, оттам ли трябва да вземам или сега като си получим личните карти с постоянен адрес в Люлинско, такъв документ може да се извади и от община Люлин?  newsm78 Малко се пообърках.

Лидке, мерси и ти за инфото. Аз обаче няма да мога да вземам детски, щото дохода на семейството ни уж надвишавал определена сума. Това е доста тъпо, щото децата са си деца, независимо какъв е дохода на семейството, ама както и да е.

Да Емир, и на мен ми споменаха за такова удостоверение за семейно положение, но незнам откъде да го извадя. От Пловдив( където сме сключвали граждански брак) или от общината в Люлин като ни излязат картите с постоянен адрес тука Simple Smile

# 291
Здравейте и от нас.
Аз сменям памперси по 3-4 пъти на ден, освен асо между смените бебка не се е наакала. Мия дупето само ако е наакана, иначе бърша с кърпички.
И моята коса много пада, но смятам да отида при фризьорката си и да я питам за някаква маска. Момичета да ви попитам, а косите на бебоците ви падат ли много, на Жаклин чувалчето в което спи на мястото на главичката има супер много косичка. Забелязвам ч и по дрешките и има, пък и като се гушка в мен и по мен намирам?

# 292
  • София
Абе не съм много сигурна, но логично е от общината по местоживеене, защото аз се водя на адреса на бате и ходих в тая община и от там ми го издадоха newsm78 ..
Иначе като ви излязат картите с постоянен адрес си мисля, че ще е от общината в Люлин...ама докато не представиш такова удостоверение, няма да се задвижи въпроса с еднократната помощ май...

# 293
Еми, и аз така мисля, че е логично Simple Smile Ще видим, като си вземем картите, почвам да се юркам и за другите документи.

А като пуснем данъчните декларации, после трябва да вадя разписка от службата за доход за 2009, щото мисля да оправям документите и за данъчно облекчение на млади семейства с ипотечен кредит. И там ще е едно търчане, ама все пак са си доста пари. Не искам да ги пропускам. Доколкото разбрах- до края на Април може да се подават тези декларации. В сайта на НАП е описано всичко. Така, че който е изтеглил ипотечен кредит до навършване на 34-35-тата си годишнина, може да подаде такава декларация и му се връщат пари от взетите данъци.

Ето линк за повече информация ::

http://www.nap.bg/ospage?id=245

# 294
Здравейте! Моля мамите от София помагайте PraynigИнтересувам се от летни колички ТСМ.Моля някой ако има информация къде мого да намеря и цена да ми пише. newsm78

# 295
Горска малинка трябва да решиш по коя сметка да се превеждат парите и да и имаш IBAN Peace

за еднократната
оригинала на акта за раждане
молба-образец,там ще ти го дадат
копие от акта за граждански брак
и някакъв си документ от общината за състояние-4 лева струва

за детските-
служебни бележки от местоработата на двама ви от последните 12 месеца
копие от акта за раждане
молба-образец,там я дават
личната ти карта-за достоверност

за детските ако си студент и уверение от университета, че не получаваш стипендия. да не би да ти дойдат много парите  Money

# 296
Благодаря,
Най-много е пострадал палеца. До сега го киснах в кофичка с кисело мляко...наистина е облекчаващо. Сега мисля да го намажа с масло, че трябва да нахраня Зара.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

# 297
Аз сега подготвям документите за еднократната помощ. Не ми искаха копие от акта за брак, нито пише в молба/декларацията, че се иска такова нещо. Тя е помощ е за раждане, какво значение дали си в брак. Rolling Eyes

# 298
yan4e Аз взимам стипендия затова ,че имам деца 70лв. независимо дали да едно или две дечицата,също така и детски.

# 299
  • Karlovo
Здравейте и от нас, днес по навреме да се включа .
Сутринта ни събудиха с новината че един луд комшия е потрошил двете леви врати на колата  smile3511 .Викахме полициа да си го приберат в лудница и да снимат какво е направил . Беше изхвърлил от тях каквото намери ,миксери,часовник ,всичките саксии направо ужас . Сега и кола трябва да оправяме  ooooh! .
dessi79 в продавалника съм виждала ,беше около 50 лв. мисля .

Общи условия

Активация на акаунт