Био яйца

• 11 734
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
А на този Ангелов подово отглеждани ли са или свободно? От сайта му не се ориентирах. Каква в първата цифра на яйцето 1 или 2?
Ето една информативна статия - http://www.birdsinbulgaria.org/forum/viewtopic.php?f=14&t=903

# 16
Ужас  Shocked Абе в БГ няма никакъв контрол на качеството.Под всякаква критика  Naughty Аз на моя му давам рядко айця,точно защото не ги знам какви са.Иначе като го захранвахме живеехме в Хисар и там от комшийка взимах яйца,топли още,пресни,току що снесени.А от друга мляко,пак току що събрано.Честно топли ми ги носиха.Ама там познаваш хората и ще разбереш,ако млякото на кравата е прегоряло например или е болна.А тук по пазара продават,ама няма кой да ти даде гаранция.Иначе за мен истинските яйца със по-светли черупки и по-тънки  Peace

# 17
Аз никак им нямам доверие на био яйцата. Харесала съм си една друга фирма- за две години нито веднъж не съм попаднала на развалено яйце. Въпреки всичко всяко яйце го мия със сапун преди употреба, чупя ги отделно и ги мириша Embarassed.

# 18
  • София, Борово

Diana,къде е тази Калея.Сещам се за една на Кр. село newsm78
В Борово.
Има и в други квартали - голяма верига са май

# 19
Чудя се откъде да купувам на дъщеря ми.Тя обожава сварени,а само като си помисля що антибиотици и всякакви химии има в тях,направо  smile3511Преди имаше в Билла,която ми е и близо.Не,че на тези прословутите унгарски био яйца много им имам доверие,но пак беше нещо.
 Ако знаете магазини,в които наред с другите продукти да има и яйца ще съм много благодарна да ми дадете идеи.  bouquet
Боже и аз уж купувам био яйца от Пикадили и в Била,но вече съвсем се отчаях!

# 20
Аз като споменатата жена на Ангелов искам да поясня ,че ако някоя от Вас си беше направила труда да прочете за какви оцветители на жълтък става въпрос нямаше да има драми.
А именно : Авизант жълт съдържа екстракт от растението невен , а Авизант червен съдържа екстракт от червени чушки.Тези препарати са доста скъпи и се ползват , когато  имаме поръчка за такива яйца,на всичкото отгоре са и полезни + всички останали качества,които имат чрез свободното отглеждане на какошките.
Обикновено се произвеждат за Швейцария,но когато не ни достигнат яйца за поръчките в България слагаме и от тези за износ дори и на тази цена.
Така,че който си е купил яйца с "оцветяване" трябва да се радва , че яде яйце като швейцарец.
Членуваме в КАТ организацията, на който му се гледа да заповяда .Продаваме в цяла Европа , а там не допускат яйца с ниско качество.
http://en.was-steht-auf-dem-ei.de/en/

Био яйца засега в БГ не могат да се произведат,защото няма сертифицирани  производители на зърно,от които да се купува.Дори и да имаше 1 яйце щеше да струва около двойно и тройно.Сами се сетете какъв пазар ще има и колко пресно ще е като си го купите.

Ще ме простите ,че се ядосах,но когато се пишат глупости се чувствам длъжна да отговоря !!!

п.с. Не е задължително да се тъпкат бройлерите с каквото и да било за да станат с тези размери-всичко е до хибрид ( специална порода) птици.Не се изказвайте ,когато сте некомпетентни.Не отглеждаме бройлери,но съм наясно с нещата.Би било доста по-скъпо пилето в магазина ,ако се третираше с кокцидиостатици !

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 15:36 от Krassi-Mira

# 21
  • София
Не знам колко са естествени оцветителите,но питането ми е защо въобще трябва да се добавят?Не се заяждам,интересно ми е.
За мен естествените продукти,направени от майката природа ми се струват най-подходящи за храна на човека.Не искам да съм швейцарец.Мeжду другото скоро бях купила от БИЛА яйца на вашата фирма и мъжа ми като видя какъв цвят са жълтъците  Shocked-направо бяха оранжеви,а не нормалния жълт цвят.
По темата,намерих си човек,който ми носи истински,пресни яйца от село. newsm44

# 22
Както вече казах тези яйца са поръчани от Швейцария доколкото знам правят спагети с тях.На тях им трябват точно такива и днес съм преупредила във фермата по никакъв повод а не се пускат на българския пазар,защото има спекулации по въпроса.

В нашата ферма се правят 16 проби месечно за салмонела, също така какашките са минали пълен имунизационен цикъл за да се гарантира безопастността на продукта.Питам се баба на село чувала ли е за ваксини на кокошкте и колко пъти е правила изследване за салмонела, което изследване струва пари...Достатъчно е една мишка или гълъб за да се пренесат в двора на баба 101 болести.

Така,че всеки да си предцени и да му е вкусно !

По отношение миенето на яйцата искам да уточня ,че НЕ бива да се мият ,ако не се ползват веднага.Престоят ли измити риска да се развалят и да са негодни е огромен.Чрез търкането на черупката се вкарват бактерии в яйцето.Като се снесе то си има защитен слой , а като се измие той се нарушава.

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 21:29 от Krassi-Mira

# 23
За миенето и аз преди време писах в една тема, че не трябва да се мият яйцата, защото са порести и преминават нещата, но освен мен никой не го знаеше това.

Krassi-Mira и аз не искам да съм като швейцарците. Искам си естествените яйца Simple Smile Можеш ли да ми кажеш каква е първата цифра от кода на яйцата - 1 или 2? От сайта ви не се ориентирах подово или свободно се отглеждат и за това ме интересува цифрата.

# 24
На Хармоника био яйцата видях във Фродомаркет в кв. "Гео Милев" днес.
Жалко, че ги няма във Била вече!

# 25
На кутията и на самото яйце пише какво е ,така че като отидете в магазина разгледайте ги и ако ги харесате си купете.
На самата кутия на капака отвътре има легенда.Цифрата ,която търсите е пред BG номера на предприятието.

# 26
На кутията и на самото яйце пише какво е ,така че като отидете в магазина разгледайте ги и ако ги харесате си купете.
На самата кутия на капака отвътре има легенда.Цифрата ,която търсите е пред BG номера на предприятието.
Аз знам къде се поставят цифрите и как да се ориентирам по кода. Значи са от подово отглеждане, а не от свободно?

# 27
Аз купувах от няколко години яйца на Ангелов, обаче в последно време с тези неестествено оранжеви, почти червени жълтъци, са ми гадни и спрях да ги купувам. Не знам полезни ли са оцветителите, но аз предпочитам без тях.

# 28
Цифрата е 1, от свободно отглеждане са. Просто жълтъците на практика са червени и оцветяват всичко - преди няколко дни направих тъмно оранжева баница  Crazy Истината е че няма много опции - повечето яйца в магазините са от клетъчно гледани кокошки. Обаче тези яйца пък с течение на времето добиват все по-неестествено оцветяване (ползвам ги от 2 години насам).

# 29
В нашата ферма се правят 16 проби месечно за салмонела, също така какашките са минали пълен имунизационен цикъл за да се гарантира безопастността на продукта.Питам се баба на село чувала ли е за ваксини на кокошкте и колко пъти е правила изследване за салмонела, което изследване струва пари...Достатъчно е една мишка или гълъб за да се пренесат в двора на баба 101 болести.
И аз не искам "швейцарски" яйца! Crossing Arms Ще ме извиняваш, ама едно време сме яли впъти по-качествени яйца от колкото днес със вашите ваксини и оцветители, Ако че баба не е чувала за ваксини... Sunglasses Изобщо на кого му беше нужно това био производство, освен на такива като вас?! Whistling

Общи условия

Активация на акаунт