Малкото врачанче е голямо калпазанче (Враца-34)

• 30 796
  • 706
  •   1
Отговори
# 360
Ей,сега да не ме огльозгате за мнението. NaughtyНе коментирам повече Sick

Ей сега те почвам. Hug

На мен също ми е мъчно за Хаитяни. Именно за това и помогнах. Peace Разбира се, че всичко е на добра воля. Както и всеки преценява на кого да помогне. Също така никой не е застрахован и не можем да вървим срещу природата.

Но мисля, че дъжавицата ни е много бедна, има много л..на за ринене. Има толкова нуждаещи се деца, а никой не разбира за тях. Confused Пак казвам, няма лошо да се помага, идва ми в повече цялата тази драма по БТВ, и това Ани Салич да ми реве по безброй пъти... Всички знаем за случилото се, знаем как може да се помогне.

# 361
  • в полите на.... Балкана
Айде да изпраскам и последния си  пост Simple Smile
Лорич, верно много спонтанно и готино се получи това неделно бърборене hahaha
Весето, стига с това досаждане. Дай Боже всеки да "досажда" като нас и темичката ни ще е все интересна  Peace Hug
Ронка, освен да се съглася с теб-друго не ми остава  Peace
Лорич, а ти мааалко не ни разбра като че ли за Хаити. На всички ни е мъчно, особено пък щом става дума за страдащи деца. Но просто кампанията тук в БГ ми е малко пресилена. Това не е дребнавост. На никой няма да му натежи да пусне 1 смс. Ама айде да правим такива благотворителности по-честичко и за нашите си деца. Нищо че не ни е ударило такова земетресение /дай Боже никога да не става Praynig/, има много деца, които умират от глад и такива, оставени на доизживяване....Оф, много мъчно ми стана Cry Ще спра дотук.
Кой ще те оглозга,бе...аааа.... Crossing Arms Представяш ли си каква скука би била ако всички сме съгласни с всичко Tired

Лека, безаварийна,безгрипна седмица на всички  Heart Eyes
Рапорт даден............ bowuu

# 362
голям срам с тия мои фермани, защо така не мога да спра да говоря, не знам  Crazy Crazy Crazy

лорич, това с инхалатора звучи добре, само си помисли дали ще можеш да ги държиш мирни да дишат там
че ми се вижда трудна работа  Blush

за кампанията за хаити (яне, разбрах те сега  Hug ) - не, не я намирам за лицемерна
в тукашните домове говорим за качество на храната, за качество на обстановката, а там нямат какво да ядат и къде да спят, пият вода със зарази, мизерия... родилки раждат на улицата, няма кой да ги измие с топла вода дори.... изобщо ... намирам сравнението между дом в българия и земетресение над 7-ма степен за малко егоистично
аз лично не виждам смисъл от кампании за неща, който са си тук, в българия, и всеки, който има желание, може да даде нещо от себе си без помощ от организации като уницеф
всеки има някакъв дом на един час, че и по-малко път, но никой не си прави труда да ходи да поиграе с децата или да занесе нещо
дарителски сметки, сайтове и телефони за болни деца из нета да иска човек, и какво от това.... на никой не му пука
не може за всяко дете и за всеки дом да се прави кампания, защото в един момент на хората ще им писне, трябва и малко гражданска съвест и човешко отношение
единствено драматизмът на самия концерт беше малко прекален, но бтв са си такава жълтурска американска телевизия, не съм очаквала друго Simple Smile

есберитокс има и на капки, и на таблетки, и двете ползвам и съм доволна
на весето писах, но и тук да кажа (и на двамата давам като видя, че се разболяват, не за профилактика) - на теди по 15 капки 3 пъти ден (ако е повече болен и по 4 пъти), на таня в първия ден от болестта по 1 таблетка на 2-3 часа, после разреждам "дозата"

бубе, да не се ударила малинка нещо, още ли я боли

аз голям фитнес направих докато заведа тедко сутринта, направо като след тренировка се почувствах в тоя сняг  Mr. Green
но ми хареса  Blush

# 363
Eдна позакъсняла закусчица от мен,за мамите ,които не са успяли да закусят в това страхотно снежно утро:

Мая,а стига ,бе. LaughingТи ме разби-чак до 20-ти април резервирано... CrazyВсъщност не се учудвам ...когато сме ходили винаги е имали група от АЕЦ,почиващи там.А преди да ги орежат- и хора от Енергото Peace
  Тони,инхалаторчето е детско-има панда ,има и други гадинки+няколко вида накрайници.Много е сладко на външен вид. Heart EyesБиляна няма да ми е никакъв проблем да диша в маската.Още повече ,че го е изпитала в болницата ,а това ще е като игра за нея.Остава "малкия живак"... Rolling EyesНадявам се да й се прииска на Нан по подражание на каката...Пък и аз мисля да се възползвам от него-все ще си харесам някой от накрайниците.Ми така ,де ,личен пример да давам Mr. Green Thinking
 Есберитоксът на капки на Нани й е изписан 2пъти x 20капки.Зависи си от възрастта. Peace

Ние излизахме сутринта ,но на Нанси не й се понрави ,че снегът вали в лицето й.Мамина мома капризна Crazy
  Айде,останете си със здраве,че сега пак ми се очертава излизане...  bouquet
 Рони,Янчи Hug Hug

# 364
Привет и от нас ние току що се връщаме от личния лекар с малкия. Взе да кашля доста дълбоко и реших да го заведа че после да не се стига до пристъпи и тя му постави диагноза предбронхиално  ooooh!. Направо ужас с тези деца но каво да ги правим ще си ги гледаме  Wink .Да ви споделя какво се случва в болничните среди ,хора отиват при личния си лекар и разбират че вече не са пациенти на този лекар ами на някой си Х. Питат какво става а док казва иди в нои или здр.каса и питай защо не си ми пациент. Отива пациента пита а те питай личния си  newsm78. Сега попитах нашия личен и тя ми каза че тези от здр.каса си прехвърлят пациенти на техни лекари или по просто правят си далавери Shocked.Така по темата къде бих искала да жувея във Враца но в къща самостоятелно. В момента сме в блок който няма разбирателство и тънем в мръсотия и мизерия.  #Cussing outНа София ходя само на гости при моята сестра за няколко дни и толко мога да издържа задръствания и мърсотия до шия hahahaне бих живяла там Naughty.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 12:16 от ninori

# 365
  • в полите на.... Балкана
Добро утро Simple Smile Айде на по едно чайче:

Ай, зимата пак се завърна със страшна сила Crazy

Тонка
, какъв срам,бе, я не се излагай, как беше приказката......"говори ми, говори ми...." Simple Smile
Ами, добре, имаш основание да мислиш за кампанията така, и на мен ми се ще всичко да е толкоз безкористно и добронамерено, но нещо не го чувства така. Както и да е. Снощи казаха,че Хаити почва да се съвзема Wink Лошото е,че те и преди земетресението са си били доста зле, та затова ще им е необходимо много време да стъпят на крака. Но аз не искам да сравнявам наш Дом и едно такова разрушително земетресение Naughty Несравнимо е. Просто ми се ще повече да се мисли  и за българчетата, пък тогаз нека помагаме и на другите....Айде спирам, да не досаждам вече Peace

Лорич, и аз се бях наканила за инхалатор, щото веднъж седяхме с Криско в Детско само заради тия процедури, заради една банална хрема. А ако си го имах вкъщи.....И той си стоя мнго мирно, щото то се слага Вентолин, който действа малко опияняващо, така че мисля, че няма да имаш проблем.   Peace

До скоро Heart Eyes

# 366
яне, ами те и PR си правят от БТВ, то е ясно Simple Smile
в днешно време стана много популярна тази работа с корпоративната социална отговорност Simple Smile
разните фармацевтични компании като правят кампании за борба с рака на гърдана или шийката, да не би да е чисто и безкористно, и те си правят PR
просто не ме вълнува особено това, организирали са се, направили са някакви сметки, вложили са някакви усилия, за мен е достатъчно
за мануела като внасяхме в сметката на собствения й баща, какво стана  Thinking
съмнение винаги ще има
за мен уницеф е сериозна организация и не очаквам да правят кампания за всяко дете в нужда и за всеки дом в нужда
сметките им са нон стоп отворени, сметки в нета (вкл и във форума) и телефони, на които може да се пращат смси има страшно много, който иска да дава, може да избере за кое дете и кой дом
отделно има българската коледа, българския великден и не знам още какво, не бих казала, че сме ги оставили тукашните деца на произвола на съдбата Simple Smile

# 367
Тони, аз също не мисля, че има сравнение едно такова бедствие с наш дом за сираци.
Мисля, че не трябва кампании за домовете ни. Мисля, че държавицата ни трябва да помисли малко и за собствените си деца.

Редактирах...

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 11:01 от Ронка

# 368
аз не разбирам какъв е казуса...  Rolling Eyes
има кампании и за български деца, има кампания и за хаити, кой както намери за добре така да действа, никой не ви бърка в джоба насила  Rolling Eyes
аз лично, ако мисля само за българските деца, се чувствам егоист... не давам пари за хаитянчетата от позицията си на българка, а от позицията си на човек и майка и в този случай слабо ме вълнува държавната им принадлежност...
концерта не ме кефеше особено с лигавите фолк диви и драматизма, но никой не ми е скрил дистанционното все пак Simple Smile

рони, "държавицата" не е някакво само субективно административно понятие, а е съставена от хора
и те са, които правят или не правят нещо за домовете
няма да ти казвам на кампании за дрешки какво съм виждала - износени на ента степен, скъсани, с петна, неизпрани дори
това е българската псевдоблаготворителност
после се прибира си ляга с чистата съвест за мръсните дарени дрехи...
пуши цигари за 3лв кутията, но на коледния базар не купува и една картичка или изрисувана вазичка (а там всички неща са правени от деца от домове и отиват веднага директно при тях за текущи нужди)

за изказването "тънем в мизерия" .... що ли не съм учудена Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 369
Здравейте момичета влизам набързо да ви споделя лошите ми моменти от вчера
Както споделих онзи ден всеки свободен момент сме на пързалка ,та вчерашния ден ни изигра лоша шега.
Отидохме на Турските гробища още преди обяд пътзаляхме се както всеки път,но този път някои бяха по уверени от друг път например щерката.
Качи се от най-високото място ,а аз не и обърнах голямо внимание нали отдавна шофира чук и гека но  уви
Блъснаха се с Марти челно в един бор .На Марти нищо му няма ,но на Миранда удъра е бил в чатала .
Докато се прибрахме беше подгизнала в кръв .Веднага в бърза помощ и от там в АГО
Сега тук следва история за некадърник,който се опитва да си върже гащите
Дежурния лекар засега няма да споменавам имена погледна детето и каза че има вътрешни разкъсвания и трябва да се шие  ShockedДете на осем години  вътре във влагалището
Попитах го как ще стане това като е толкова малко мястото отвън нищо и нямаше само синя  подутина.
Амиииии  newsm78   отговори ми доктора  то ние и нямаме толкова финни иглиииииииииииии
Ами незнам но трябва да го направим и ще я приспим  Shocked

Аз категорично отказах тези процедури
Тогава изведнъж изникна и друг вариант имало някква гъба която спира кръвта като се желира и после абсорбира в организма .Такава гъба трябвало да слагам постоянно на няколко часа за да спре кървенето и да отида при него на преглед във вторник
Детето може да си ходи на училище да не се притеснявам
Днес я пуснах н училище като уведомих госпожата и в първото междучасие Миранда ми се обжда че пак кърви
Взех я от училище звъннах  на Боби Петров той се оказа на смяна в отделението и веднага отидохме там
Човека ни погледна спокойно каза че нищо и няма не се налага никаква хирургична намеса и всичко е нормално .Просто детето нетрябва много много да се движи ,мазна ни с йод и каза от итре да почваме със смрадлика .
Поуката е винаги да се консултираме с повече доктори когато им нямаме доверие
Хубав ден на всички

# 370
малееее зузиииииии стискам палци всичко да мине бързо
не мога да си представя какво си прежиляла
милата   bouquet
дръж ни в течение

# 371
зузи, косата ми се изправи!...
прегръдки много и стискам палци да няма никакви трайни последствия Praynig

# 372
олееее зузи направо изстръпнах докато четях много ви прегръщаме и стискаме палци всичко да е наред Hug а за този лекар всичко което да кажа ще е малко  #Cussing out

# 373
нинори, слагай запетайки или точки, бре, душа Simple Smile много трудно се четеш  Blush

# 374
Зузи не мога да си представя какъв шок си изживяла  Shocked Аз мисля че имената на некадърниците не трябва да се крият  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт