Малкото врачанче е голямо калпазанче (Враца-34)

• 30 796
  • 706
  •   1
Отговори
# 375
ИЗВИНЯВАМ СЕ   bouquetно малкия е в ръцете ми само пипа клавиатурата и аз на бързо ooooh!

# 376
  • Някъде там
Оле, Зузиии, страшна история си преживяла, настръхнях докато четях.Как бързо стават само лошите неща. Дано всичко се оправи много бързо без никакви последствия   bouquet И аз мисля, че трябва да се казват имената на такива негодници (извинявам се за думата, но съм много ядосана  Twisted Evil)

# 377
  • в полите на.... Балкана
Тони, казуса не е,че някои ни бръкнал в джоба за пари. Както казах, сега се събраха повече пари за отрицателно време, колкото за Могилино, примерно...Значи народа наистина е милосърден и състрадателен, въпреки беднотията ни и се е бръкнал в джоба......Абе, не каузата, а начина по който се прави кампанията ме дразни. Това е! А "държавица" си е точната дума за държава като обективно понятие, която не си дава много зор за гражданите - важи за всяка една сфера от живота ни.....но тука вече навлизаме в една друга, дълга тема....Иначе за другото приемам мнението ти  Peace

Зузи, много ми стана тъжно  Sad Но наистина трябва да се казват имена, за да има все пак някакво възмездие. Дано бързо мине всичко благополучно за детето Hug Ох, лошото бързо идва, за съжаление......

В тази връзка пак да изразя гнева си. Като говорят за някои храни, в които са намерили еди какъв си токсин или еди какъв канцероген над нормата, и колко опасен бил. Сега, последно се сещам че говореха за вафли. Ами да кажат марката,бе...То вярно печалби, конкурен
ция и т.н, ама пък някой еня ли го е за здравето на хората. В Китай като гръмна скандала за отровното АМ, целия свят разбра за коя марка става дума. А, тук - не....Тук се мълчи-да не се нарушат нечий интереси....... #Cussing out
Нинори, това за личните лекари за първи път чувам. Знам, че според новите изисквания личния може да ти откаже болничен, преглед и т.н., ако не си си платил здравните осигуровки, но за такова нещо..... newsm78

Лорич, ако знаех, че си спретнала такава богата закуска, хич да не съм се натягала с мойто скромно чайче Mr. Green Но сме писали по едно и също време Wink Ако си вземеш инхалатор - обади откъде и колко струва Hug

Ние излизахме вече.....Сета дечора ще ляга, а аз да пооправя бърлогата Crazy

# 378
Zuzi, какъв ужас само. Милото дете. Радвам се, че не е нещо сериозно. Hug

За Хаити аз нямам какво повече да добавя и да кажа. Заставам зад мнението си. Всеки помага там където иска и с колкото иска и може. Peace

Колкото до домовете...в домовете всичко което е дарено се разделя между служители я на червен кръст я на персонала в дадено заведение.... Stop Смешно и жалко е.

А, че в Бг се тъне в мизерия, според мен е точно така. Не оплювм и не го казвам със злоба или нещо такова.
Само пред блока във Враца да реша да изляза и трябва да преплувам 10-тина огромни локви, за да стигна до улицата. Ако това не е мизерия, не знам как да го нарека./за справка: ул. Ангел Грамчев 2.

Това е дъъълга и широка тема, която мисля да не обсъждам повече.

# 379
я да влетя аз с един по-злободневен въпрос Simple Smile
някой може ли да ми каже къде мога да ида да си взема удостоверение за временен адрес
решила съм да сменям постоянния адрес като пуснат биометричните документи, но сега ми дотрябва временен адрес във враца...

яне  Hug в такъв смисъл да, и на мен ми беше прекалено драматична кампанията Simple Smile

рони, до оня ден хвалеше враца колко е хубава и пак би живяла тук, днес стана мизерия  Mr. Green
явно и с дарения не си се занимавала много, домовете отдавна се обгрижват от всякакви родителски и женски организации, а не червен кръст и подобни
ходи влез в дарителските теми и гледай какви инициативи имат, колко време заделят тези момичета и т.н.
някои от тях и лично ги познавам и са страхотни хора, дори пари съм давала ей така, без документи и нищо и вярвам, че са купили каквото трябва и са го занесли където трябва

а българия отдаааааавна не е мизерна Simple Smile беше мизерна в първите години на прехода, а локви има и по улиците на френските малки градчета и села, не се заблуждавай Simple Smile
пресен пример - преди малко писах мейл на общия мейл адрес на държавна институция, отговориха ми за 30 (!) минути абсолютно адекватно

# 380

рони, до оня ден хвалеше враца колко е хубава и пак би живяла тук, днес стана мизерия  Mr. Green

За мен си е хубава Враца. Сравнявах я с други градове. И да, бих се върнала да живея там, само да си оправя собственото жилище. Peace
А локви тук има, които са едва забележими и можеш да ги преброиш на пръстите на едната си ръка. Няма база за сравнение. Изобщо не искам да сравнявам двете държави. Не това е целта и темата.

Да, знам за дарителската кампания на Бг-мамите. Peace
Те наистина правят много за децата. Чрез тях май само памперси съм дарявала. Embarassed Иначе не мога да кажа, че съм дарявала кой знае колко. Повече съм помагала на болни дечица. Така го чувствам, така правя. За съжаление не може да се огрее навсякъде.
Ако си имала предвид, че някой даравя само скъсани дрехи и си мисли, че съвестта му е чиста...Разбирам. Peace

Вече наистина спирам по темата, че съвсем я опорочих.

# 381
абе хубава хубава, ама мизерна българия и врачански локви, аха и да ти повярвам  Mr. Green
може преди да се върнете във враца да се консултираш с нас да ти кажем коя част на града се е позамогнала и става за живеене  Blush
аз пък как я защитавам тази враца, все едно ми е роден град  Flutter дайте да кажем нещо за пловдив  Flutter
рони   bouquet

иначе не знам за коя кампания говориш, ронка, те са много и са по градове  Rolling Eyes
което ме подсеща, че за враца май няма? някой има ли инфо за инициативи на ДМБ във враца?
нещо за борован ми се върти...  Rolling Eyes
имам събрани дрешки и от играчките бих дала...

# 382

дайте да кажем нещо за пловдив  Flutter

Тони, и без думи Пловдив си е красив град.
Там съм живяла близо 3 години от съзнателният си живот и бих го избрала в много от случай те.
Аз да сравнявате две държави не равностойни в социално положение просто е без мислено  Peace

# 383
Toni, опасна си, значи! Hug
Наистина ми се струва мизерно на фона на това което съм видяла. Както казах и по-напред в темата. Няма равен на Врачанския балкан.
Също така локвите няма да ме спрат да се върна. Wink

Колкото до това кой район има по-малко локви и т.н... Вече имаме един проект за даден район който ни се върти в главата, само времето ще покаже дали ще проработи.

Нямам представа дали имат кампания за Враца момичетата от ДМБ. Rolling Eyes

Колкото до Пловдив, нищо не мога да кажа. Освен, че там ядох едни от най-невероятните спагети. Laughing Само ядене ми в главата ей. И че, когато последно ходихме, не видяхме 1 табела за София. Та се ориентирахме по слънцето. Wink
Аааа и още нещо ми направи впечатление тогава. Има значително по-малко дупки от София.

Иначе за временно местожителство... Мисля, че в общината би трябвало да е. newsm78 Но нека се включи някой по-компетентен.

# 384
 Тони, за временното жителство - питай в Общината,1 ет. - Информационен център. Мисля,че там става Peace

Тонка, да, голяма защитничка си на врачанско, за което Евала, впредвид че си чуждоземка  bouquet
А мизерията си е повсеместна, не само у Враца. Ама Рони, верно не си случила на улица Confused Mr. Green

За Пловдив едва ли някой ще каже нещо лошо. Един от най-красивите градове в БГ. Не случайно доста богаташчета-софиянчета се изнасят именно там. Аз по време на една командировка бях отседнала в хотел С.Петербург /то това май му беше старото име newsm78, поправи ме,Тони/. Е, страхотен хотел. Останах очарована Party Та с това май го свързам Пловдив, а и с един мост......

Въобще хората от Южна, пък и по Черноморието са много топли и готини хора. Да не засегна някой, но в нашия Северозападнал край хората са по-намусени и злобнички. Естествено-има си изключения- bowuu Mr. Green Но това не  е само мое мнение, а на доста пребиваващи и живеещи тук пришълци - усещат разликата..... Confused Например като се сетя за обслужването на клиенти в някой места.....Ако щете ми вярвайте, но аз в някой магазини не стъпвам само заради лошо обслужване Crossing Arms И този абсурд наистина не мога да го разбера Thinking
Не плюя по Враца, щото това е в Монтана и във всички околности.........

Ронка, ти не свикна ли с диетата, та ти само ядене в главата? Устискакваш ли след 18ч. нищо да не ядеш? Щото аз може да е една ябълка, ама все ще мушна нещо..... Embarassed

Лорич, да не те затрупа снега Mr. Green

Да ви кажа, че от сутринта 3 пъти ринах снега около нас Crazy Правя си фитнес Simple Smile В тази връзка се сетих за Скорпи.
Скорпи, ринеш ли, ринеш ли? Party Как са твоите щури девойчета?

А, Бубето, кво стана с Малинка Heart Eyes

# 385
днес се преселих в тая тема, ужас  Mr. Green
гледайте какво чета
http://news.vratza.com/?id=1823157&adate=
дано да стане

ех, пловдив и аз много си го харесвам да ви призная  Blush
имахме голяма дилема къде да живеем като решихме окончателно да се махаме от софия
така де, аз имах дилема, половинката не  Mr. Green

иначе, яне, и на мен впечатленията за хората са ми относително близки до твоите Simple Smile
някакви все да ти надникнат в паничката, все да дадат акъл, брей виж тоя, брей виж оня, някакви градски легенди се раждат Simple Smile
като течеше ремонта у нас ние не идвахме всеки ден да видим до къде са майсторите, ноооо бабата отсреща по два пъти на ден! че ходила и да разправя на другите какво сме ремонтирали  Crazy
обаче и други такива хора, толкова влюбени в града си, толкова горди с града си, не бях виждала Simple Smile
всеки с чара си Simple Smile

ПП: ще се пробвам в общината значи, тенкс   bouquet

# 386
Тони,Рони,Янчи,страхотни сте!Хубав спор се зароди в иначе боксуващата темичка напоследък!Аз съм за интелигентните спорове без квалификации на другия-направо казваш какво ти е мнението и това е!Без нападки и обиди!
Тони,изрази и моето мнение за благотворителността по един блестящ начин!Уважавам те аз тебе.Много  космополитна личност си и ме кефиш.Поздравляния за изказа!
  Аз не коментирам ,защото няма как да се изтъкна като велик благотворител ,тъй като съм осъзнато лицемерна.Обичам природата, чистотата,да помагам ,но не смятам ,че го правя със всички сили,тъй че по-добре да замълча! EmbarassedДа,вярно ,че съм помагала ,но не съм отдадена на тези каузи.Какво е един  или 2 смс-а за Хаити.Седя си на топло и цъкам копчетата,докато там е нещо страшно.
 И да не си изхвърлям боклука ,където ми падне,но пък и не събирам разделно,въпреки че има контейнери наблизо.Просто не желая на този етап.Ще си му дойде времето  bouquet
  И ,честно казано,доста съм толерантана и не ме интерсува дали чалгари или рокаджиии ще събират пари за подобна кауза,нито пък дали на Ани Салич или на Тити Папазов сълзите са истински.Важното е ,че моите са.Това е!Дано и ние като европейци помогнем с нещо,макар и минимално.
 Гордея се ,че бедна и мизерна страна събра толкова!  bouquetАйде,изказах се по въпроса...Стига толкоз с Хаити... TiredВикам ,точка по върпоса Hug

Пловдив...Страхотен град!Далечната 1997г си правихме бала там...ами какво да ви кажа....Почувствах се като в мегаполис,в който кипи бурен живот...На хотел(Тони,как се казваше този с/у паметника на Альоша) ,в пицария(за 1 път ядох лазаня),на случаен рок-клуб(вътре в някаква скала ми се стори,че е  Rolling Eyes) с пловдивски абитуриенти,на сладоледен салон на три етажа с диванчета-люлки,а уличките на Стария град,а кафенето и гледката от там на Амфитеатъра...разходките по тепетата  HugАбе,почувствах си го като "моя град".А след няколко месеца топлото посрещане на далечни роднини,докато кандидатствах там Heart EyesСамо хубави спомени имам от там PeaceСега сигурно е в пъти по-готин...  CrazyТони? newsm78

Янчи,купих инхалатора...Ще споделя след като го изпробваме...След една-две терапии,за да видя има ли ефект от тази скъпа за мен инвестиция Thinking

Зузи,поздравления !  bouquetТи си една страхотна ,отговорна и интелигентна майка!Радвам се ,че си съумяла да вземеш нещата в свои ръце,че иначе не ми се мисли как са щели да си експериментират  с Миранда!Бързо да се оправя ,милата!  bouquet
 А и Тони,дай да вземем Биби и Таня и да ги заведем при децата -сираци.Биляна отдавана иска да занесе нещо ,ама аз се ослушвам и отлагам...Виж ,с компания може и да се организирам... Whistling
 За временна регистрация..Общината-Отдел за работа с граждани(мъжо така каза)  bouquet

# 387
Лорич, ан така, отпусна си и ти душата Hug И аз викам да спрем за Хаити. Каквито и да са ни разсъжденията, нека парите достигнат там, където е необходимо и да помогнат на бедстващите. Това е най-важното Stop Peace

Тони, пък теб те поздравяв за форумската активност  Hug Да си все така   Heart Eyes

Иначе - да, прави ми впечатление,че врачани много се гордеят с града си, особено пък кореняците - не дават да ги закачиш на тая тема /демек да кажеш нещо лошо/ Wink Май и болярите в Търново са така - горди-горди.....

Абе, тоя емотикон с букета   bouquet що не излиза всеки път newsm78 Много дразнещо, не може и едно цвете да поднесеш ooooh!

Отдела за работа с граждани, демек пак там , значи съм улучила  Party

Ей, аз викам малко да поспра, че то това мойто се не носи вече  Tired
Другите мами  да не дремат, а да драснат малко и те Peace
Муце, вземаш ли изпититеееее......... Laughing

А, те сега се показа букета, а одеве кога ми требваше...........нъцки Crazy

# 388
Лорич, ан така, отпусна си и ти душата Hug И аз викам да спрем за Хаити. Каквито и да са ни разсъжденията, нека парите достигнат там, където е необходимо и да помогнат на бедстващите. Това е най-важното Stop Peace

Joy Joy JoyСкица си ми тииии Wink WinkКолко хубаво е,че винаги след спор стигаме до най-важното  bouquet
 Аз днес мерих номера на обувките на хората в партинити.Така ,де  дали ще се хване и моя там ,че да не правя нови стъпки в снега hahaha
 Бубе 85,ела кажи тука за идеятат ти за транспорта в  Медковец ,че много се смях с тебе Whistling
 Муцката,утре е рожденичка... PartyДа не вземем да я пропуснем като този на  Ая  NaughtyТака ,че озъртайте #Crazy( и аз в това число) се кой тоз месец е с РД-да няма обидени...иначе списъкът отпред е безпредметен Peace
 липсват хроникьори като Грета,Бубето-все ни подсещаха...Ами Джона къде се потули? newsm78

# 389
Лоритка,моята идея няма кой да я осъществи хахаха  Joy
Ако дойдеш тук да видиш какво е положението,ще се съгласиш с мен, че сме си за лифт.Ми то е като на ски курортите.До нашата улица,а от този,а от онзи баир ще се качим,ами тия с албените на горе ги не виждам как се справят.

Общи условия

Активация на акаунт