Коремчето ти вече проличава, през АВГУСТ ти ще станеш мама! Тема № 3

• 25 570
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Половинката,много добре ми го каза,след последния път когато бях чела нещо и се бях попритеснила.В нашия случая невежеството е блаженство и ще се окаже по-малкото зло.

# 571
  • София
Момичета, върнах се. Оказа се, че съм имала час за Марков без да знам  Embarassed
Човекът е много симпатичен, прегледът мина много приятно. Обяснява всичко много подробно и спокойно.
Видя се и полът- мъж 99,9%  Whistling
Каза, че всичко е в норма, но ми препоръча ранния БХС, защото е по-точен, та утре трябва да тичам в Майчин дом  Crossing Arms
Red shoe колко време преди прегледа трябва да си запиша час при Марков(или в клиниката му, може да не е при него точно)? Аз сега цъм в 10.г.с, дали е време вече?

# 572
Ох, аз като ви чета и взех да се притеснявам за себе си и бебето. На мен никакви изследвания до този момент не са ми правени дори кръв и урина, нищо. Другата седмица пак съм при доктора и ще настоявам вече за някакви изследвания - то срамота  Crossing Arms

И на мен  ми ги пуснаха сега-в 11г.с, когато тепърва се записах на ж.к. Нормално се пускат към 11-12г.с, така че не се шашкай, ще те изследват Wink

Red shoe, честито ти момченце! Я ми кажи сега, ти имаше ли предчувствие за пол,силно ли беше и сбъдна ли се Rolling Eyes

# 573
Здравей Adelina bg,моя час който беше за 11.02/ после го преместих за 08.02/ си го записах точно месец по-рано.
Моят съвет е ако искаш ранна ФМ, веднага да звъннеш. Иначе за следващата ФМ / май в 16 или 20 седмица/ имаш време. Но иначе там трудно се записва час.

# 574
Честито на  red shoe  за хубавите резутати и за сините гащички Grinning
Сега сме вече едно момиченце и едно момченце, ще чакаме и другите да се похвалят

misleto ,нормално -хормони, мисли си  за нещо хубаво, като например за сладкото бебче,което носиш  Hug

Искам много да ви се похваля станах леля снощи на момченце.Много съм щастливааа! Grinning Grinning Grinning

# 575
  • София
В сайта на Фемина пише че 2-та ФМ се прави между 15- 20 седмица.Тук много често се спомената 16-20  newsm78

# 576
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Анири, добре дошла. Така ти се радвам че още кърмиш - браво на теб. Как ще процедираш, живот и здраве с новото бебе - ще опиташ ли кърмене в тандем?

Ами, преди да забременея, бях мераклийка за кърмене в тандем. Вече обаче се чувствам твърде изтощена, за да примирам от желание, но като гледам с каква любов суче малкият, мисля, че няма да ми се размине да ги кърмя заедно. Даже преди 2-3 дни младежът заяви: "Тази цица - моя, тази - бебето" - разпредели ми набързо атрибутите. Wink Той вече не е особено пристрастен - кърми се само за заспиване вечер и ако се събуди през нощта, общо 2-3 пъти се събират за денонощие. Но така се радва вечер, че ще суче, че просто не виждам как бих могла да му отнема този кеф насилствено. Говоря му по въпроса, че е дете вече, а не бебе и т.н., но човекът си има свое мнение. Питам го (за да проверя какво е поел от лекциите ми Wink): "Кажи, кой суче - бебетата или децата?", той - "Децата", аз "А бебетата какво ядат?", той - "Пият сокче!" Да му мисли бебето какво му се пише... Дано баткото не се върне години назад покрай бебето и да не започне да суче денонощно, че тогава ще се видя в чудо. Но като цяло съм положително настроена - каквото дойде! Simple Smile

За притеснения, изследвания и т.н. - този път го давам много по-спокойно. Веднъж месечно да ме видят на видеозон, ми се струва оптимално. Феталните морфологии мисля да си направя - първата я пропуснах, но за втората и третата ще гледам да си запиша час навреме. БХС за мен е безмислено изследване, даващо някакъв статистически резултат, при който винаги може да попаднеш в другата група - отказах го.

За четенето - много четях преди и не съжалявам; като имам притеснения за нещо, и сега чета - не мога да разчитам само на лекарите; бих искала да знам какво да питам, какво да очаквам и т.н. Важното е при много четене човек да не започне да си приписва болежки и симптоми, които не са негови... Въпрос на баланс, както във всяко нещо. Wink Като пример, ако не четях и не се информирах сама, нямаше да бъда кърмачка и за ден дори - много бавно ми тръгна кърмата, а лекарите са толкова неинформирани по въпроса и толкова попаднали в индустриалната въртележка, че само "давай добавка" им е в устата. Та, има за съжаление неща, за които човек може да се информира по-добре в Нета, отколкото от доктора си...

Иначе чакам с нетърпение следващия преглед, който е чак на 19.02. - за да се види полът на бебето - човърка ме много какво ще е, понеже с таткото имаме разминаване в желанията! Wink Важното е, че ще има един щастлив накрая! Simple Smile

# 577
Red shoe ,Честито за хубавите новини!И колко ранко са ти казали пола,сигурно сте били много щастливи!
barbie13 ,Честито за появата на бял свят на племенника ти!Много е хубаво,направо човек  smile3535 от щастие!Да е жив и здрав!
Анири,браво за кърменето,направо си за smile3501 Колкото до информацията-наистина най-полезно е да се отсява,няма как  да вървиш по абсолютно всички правила.Всеки има право да пречупи всичко през своя мироглед и да действа според собствените си принципи.Когато има много инфо е трудно да не си "препишеш" някой симптом,не случайно лекарите минават през тази фаза,докато се обучават:)Труден е балансът,но по-хубаво от него няма!
Прекрасен ден,момичета! Hug

# 578
Здравейте момичета, благодаря много за поздравленията, дано скоро всички, които искате да знаете пола на бебето си, да го разберете  Heart Eyes

Сега да ви се представя, здравейте, аз съм една голяма бяла птица без грам сиво вещество newsm57
Сутринта ходих на БХС и въпреки, че Марков ми даде снимка и данни аз се записах и там за снимка. Не ме питайте защо, защото и аз не знам, явно спях още  ooooh! Първо, че това изгуби огромна част от времето ми, разбира се и платих за тази снимка.
Сега малко се притесних защото според Марков нухална транслуценция е 1 мм, което е супер, а тук изкараха, че е 1,9 мм и сега естествено ми е притеснено за тези резултати  newsm78
Лекарят в Майчин дом ми се скара, че не пия много вода, каза, че минимум 1,5 литра на ден трябва да се пие, за да има достатъчно околоплодна течност.
Иначе за взимането на кръв не се чака много, около 10-15 минути се забавих там, по-скоро снимката и чакането на касата са адски изнервящи.
А да, на всичко отгоре ми спукаха вената на едната ръка, та и 2рата дадох, ама това са бели кахъри  Mr. Green

# 579
red shoe -  ти повеждаш списъка с така да се каже "откритията".
Би ли споделила какъв е ехографа - вагинален или коремен?
И още нещо - има ли места за паркиране близо до клиниката, че аз малко с паркиранията съм още зле  Grinning

Charr, пред самия кабинет е трудно с паркирането, ние спряхме на синята зона на Оборище и пеша се върнахме малко назад  Peace
Ехографа е коремен и пациентите гледате изображението на голям плазмен телевизор  Peace

# 580
Здравейте момичета, благодаря много за поздравленията, дано скоро всички, които искате да знаете пола на бебето си, да го разберете  Heart Eyes

Сега да ви се представя, здравейте, аз съм една голяма бяла птица без грам сиво вещество newsm57
Сутринта ходих на БХС и въпреки, че Марков ми даде снимка и данни аз се записах и там за снимка. Не ме питайте защо, защото и аз не знам, явно спях още  ooooh! Първо, че това изгуби огромна част от времето ми, разбира се и платих за тази снимка.
Сега малко се притесних защото според Марков нухална транслуценция е 1 мм, което е супер, а тук изкараха, че е 1,9 мм и сега естествено ми е притеснено за тези резултати  newsm78
Лекарят в Майчин дом ми се скара, че не пия много вода, каза, че минимум 1,5 литра на ден трябва да се пие, за да има достатъчно околоплодна течност.
Иначе за взимането на кръв не се чака много, около 10-15 минути се забавих там, по-скоро снимката и чакането на касата са адски изнервящи.
А да, на всичко отгоре ми спукаха вената на едната ръка, та и 2рата дадох, ама това са бели кахъри  Mr. Green

здравей red_shoe, казваш тук изкараха 1.9,къде тук имаш предвид ,при двама различни лекари ли си била,в4ера на мен ми я изкараха 1.9 и днес ще ходя при още един по добър специалист за ФМ.Аз мисля че трябва да се довериш на Марков.Досега четох в нета,освен в бг сайтове и в чуждите ,защото там е много по достоверна информацията,,нормата е 3 мм,предвид седмицата в която си 1.9 ако си в 11 седмица например е малко мноцко,но ако си в 12 седмица е напълно добре т.като с нарастването на бебето нараства пропорционално и нт.

# 581
здравей red_shoe, казваш тук изкараха 1.9,къде тук имаш предвид ,при двама различни лекари ли си била,в4ера на мен ми я изкараха 1.9 и днес ще ходя при още един по добър специалист за ФМ.Аз мисля че трябва да се довериш на Марков.Досега четох в нета,освен в бг сайтове и в чуждите ,защото там е много по достоверна информацията,,нормата е 3 мм,предвид седмицата в която си 1.9 ако си в 11 седмица например е малко мноцко,но ако си в 12 седмица е напълно добре т.като с нарастването на бебето нараства пропорционално и нт.

Да, снощи д-р Марков я премери 1 мм, а днес в майчин дом 1,9 мм, аз съм 13.3 седмица

# 582
  • София
Сега се върнах от Майчин дом - на консултация за резултатите от БХС бях. Всичко ми е супер, даже втория БХС няма нужда да го правя - само ФМ.
Моли, 1.9 не ми се вижда гранично, нали границата е 3?

# 583
Сега се върнах от Майчин дом - на консултация за резултатите от БХС бях. Всичко ми е супер, даже втория БХС няма нужда да го правя - само ФМ.
Моли, 1.9 не ми се вижда гранично, нали границата е 3?

bibi76, тази консултация при получаването на резултатите ли я правят?

# 584
  • София
Записах си час за ФМ при д-р Славкова във Фемина на 4.03,сега вече няма търпение да дойде тази дата Crazy

Общи условия

Активация на акаунт