Великобритания-тема 29

• 58 744
  • 745
  •   1
Отговори
# 210

Някои не знае ли БГ. зьболекарка в Лондон?

Защо ти е български стоматолог.Към NHS не са ли фиксирани цените.

# 211
  • Манчестър

Някои не знае ли БГ. зьболекарка в Лондон?

Защо ти е български стоматолог.Към NHS не са ли фиксирани цените.

фиксирани са..нямам време да търся сега, но ако няма да се слага корона , цената е около 45 лири.

# 212
Мерси Ave .Имах предвид, че даже и да е български стоматолог най-вероятно цената е една и съща с тази на английския му колега.
Моят мъж е стоматолог, но работи във Фолкстън

# 213
Мисля че цената си е съвсем нормална на мен преди 6 год. тук ми правиха рут канал и коронка и ми взеха горе долу толкова пари/това е на часно/даже докато бременеех не ме взеха на държавно защото нямали места били запълнени от децата. Peace

# 214
zdraveite,momi4eta!6te se radvam da se zapoznaq s mami jivee6ti na E16,imam da6terq na 10 god i sin na 1god.V na6iq kvartal ne sam sre6tnala edna bulgarka,a mnogo mi se iska da ima s koi da si pobabrq  Praynig

# 215
Здравейте аз съм нова и чак сега се включвам! Не съм мама още, но сме в очакване! Термина ми е за 10 август и ще се радвам да се запозная с някой тук! Аз живея в Лондон и ще ми е приятно да има с кого да си пия кафето на български!

# 216
AVE, регистрирана сам по NHS в това сьржери. Намерих др. Атанасова в Лондон, до Хаи Парк работи, но и тя каза 4е толкова 6те ми вземе-300 паунда.Обясни ми 4е тук не използват изопщо арсен за умартвяване на нерва, а просто слагат месна упоика. newsm78   Thinking Анижи, ти доволна ли си от запалването на каналите? И коронката? Аз маи не сам за коронка, зьба ми е цял, само пломбата се е от4упила.  Rolling Eyes

# 217
  • London
DNP - и в БГ вече не се ползва арсен.  Peace За цената мисля даже че е ОК. Това е NHS цена, гаранция. На частно 500 не ти мърдат и нагоре. Ние сме опитвали БГ зъболекари. Има една на Хамърсмит и друг кабинет на Хай Стрийт Кенсингтън. Те не взимат по-евтино. Моят мъж даже не беше и доволен.

# 218
  • Bristol
DNP - и в БГ вече не се ползва арсен.  Peace
И аз това щях да кажа Simple Smile

Виж аз какво намерих тук Root canal   private £365   NHS £198

Не знам до колко е вярно, но се покрива с информацията от сайта на NHS
Цитат
Dental charges

The maximum charge for a complex course of treatment is £198*.
Most courses of treatment cost £16.50* or £45.60*.

* These charges apply from  April 1 2009.

You still receive free NHS dental treatment if you meet the exemption criteria

Нито е частно, нито през NHS  Crazy Да не би да ти е дал обща цена, а не само за умъртвяването на нерва?!

# 219
Анижи, ти доволна ли си от запалването на каналите? И коронката? Аз маи не сам за коронка, зьба ми е цял, само пломбата се е от4упила.  Rolling Eyes
Ами доволна съм да ти кажа нямам оплаквания поне за сега/вече 5-6 години/.Той и моя зъб беше така обаче те си ми удариха упойката и си ми го изпилиха зъба направиха канала и след 1 седмица отидох да ми сложат и коронката.Всичко си беше на часно и ми излезе горе долу колкото си писала 280-300 паунда.Цената е толкова заради коронката иначе моя зъболекар има ценоразпис за малка,средна и голяма пломба/тя е към 70 паунда/.Дадоха ми избор от 4-5 вида коронки тъй като аз имам златен мос от 4 зъба исках да си направя и коронката обаче зъба беше преден и щеше да стои малко смешно и затова се спрях на бяла коронка  Peace

# 220
Влизам в темата ви с едно питане.От един месец сме отново в Лондон.Днес посетих местното сърджери да обсъдим имунизациите на детето ми.Тя е на 1г и 4 м,родена е в БГ.Сравнявайки УК и БГ имунизационния календар се оказва че в БГ не се поставя ваксина за менингит С и за пневмококови инфекции и също в БГ една доза за морбили ,рубеола и паротит а тук са две дози на 12 месец и 15 месец.Та въпроса ми е тъйкато ваксините за менингит С и за пневмококови инфекции се поставят съответно през 2, 3 4 месец на бебето а ние сме вече на 1г и 4 м,нашата лекарка тук ми предлага да се сложат тези ваксини ако желая.Но ние сме вече минали съответното време когато са се поставяли ,как може да ги сложим като то си има период в който се поставят а не така безразборно.Ако има такива от вас които са имали същия проблем да решават относно ваксините ще ми бъде от полза да пишат.А и това ме кара да си останем  на БГ календара.

# 221
  • Bristol
ninka maslinka, не е проблем тези ваксини да се поставят по-късно. На по-големите деца те се поставят по различна схема.
Например, когато въведоха менингитната около 2000 год, бебетата започнаха да ги ваксинират на 3 пъти, а големите деца ги привикваха за еднократна ваксинация.
Същото важи и за пневмококовата, която я въведоха по-скоро и привикваха децата само под 2 годинки за еднократна ваксинация.
Дали ще сложиш тези ваксини или не си зависи от теб, тук ваксинацията не е задължителна, а само препоръчителна. Но и ще ти е много трудно да следваш българския календар за ваксинация в Англия.

Добре дошли в нашата темичка на koni77 и chelseasw6welcome

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 21:42 от Merry

# 222
Bean, aз се отказах да ходя при Бг. зьболекарка в Лондон, защото на ми дава по-ефтина цена, а пак и аз сам на 40мили от там. Утре имам 4ас при един индиец -зьболекар ,праивет, които ми го препора4а 1 приятелка.   Peace  Merry,и аз го видях това с цените за private i NHS. И цената която тои ми даде е за цялото ле4ение на зьба.   Thinking Аniji, благодаря ти! PeaceДано и моят зьб го направят добре 4е 4ак лятото ще си ходим в БГ.  Embarassed лека ве4ер на вси4ки!:)       

# 223
  • Пловдив
Здравейте, мили мами, и от мен и извинения, че нахлувам в темата Ви, но имам нужда от мъничко помощ на английска тема.  Embarassed

Баща ми ме помоли да организирам за него посещение на мач на Манчестър Юнайтед на  Олд Трафорд.(това му е много стара мечта) и понеже горкия синове няма иска да заведе като подарък зетьовете си.
Вчера най-накрая закупих директно Hospitality пакети за мача с Челси на 03 Април през http://www.manutd.com. Скъпо, но дано поне да е сигурно  Mr. Green

От тук нататък следват другите въпроси и понеже Манчестър е нова дестинация за мен ще съм благодарна ако някой е по-запознат да сподели.
Проверих полетите на Easy Jet оказва се че могат да летят директно за Манчестър на 31.03 , а обратния полет е на 05.04. Това стават общо пет нощувки. Лично на мен ми се виждат много защото до колкото знам Манчестър е индустриален град и няма чак какво толкова да се види. Има ли друга самолетна компания която да използвам, има ли смисъл да стоят 5 дни там или да мисля друг вариант. Примерно кацане в Лондон с WizzAir, престой там колкото им е кеф и пътуване с влак (примерно) до Манчестър специално за мача. Нямам представа кое е по-добро като вариант.В случай че някой е наясно приемам всякакви идеи

# 224
  • UK/София

Ани, забравих да ти благодаря за линка! Hug

ninka maslinka и двете ми деца са родени в България.Едното дойде тук като беше на 10 месеца, другото на 3 месеца.След раждането в БГ им поставиха всички необходими ваксини.Но след това медицинските работници бяха много затруднени, въпреки преводът на ваксините.За това сега сме на изцяло имунизационен английски календар.

Щом лекар ти дава предложението кога да сложиш ваксините, значи разбира от тези работи.Проверяват да не съвпадат много внимателно.И е адски глупаво да чакаш да се прибереш в БГ за да сложат някоя ваксина на детето ти.Тук игли и спринцовки имат също.

Ваня Simple Smile    , не мога да ти помогна с отговор на въпроса, но снимките ти са много красиви.

Мишолина, да не сте роднини? Simple SmileТи къде изчезна, добре ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт