Великобритания-тема 29

• 58 751
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Здравейте отново, мили мами (и не само) !
Благодаря на отзовалите се на сложните ми въпроси   bouquet В крайна сметка снощи резервирах самолетни билети през EasyJet така че ще летят на 31.03 и 05.04. Отказах се от минаването през Лондон, първо защото бяхме там последно Октомври 2009 и сега ми се вижда доста сложно пък и отнемащо време предвижването от Лондон до Манчестър. Пък като си ограничен в 5-6 дни май е глупаво да загубиш 2 в път насам натам и то само заради пустия му шопинг примерно  Mr. Green
В крайна сметка сега предстой да намеря приличен хотел в Манчестър както и да организирам връзката от летището до града. Предпочитам като че ли хотела да бъде по в центъра на града, а не толкова до самия стадион. Все пак мача е един ден и да се наложи ще отидат до там пък през останалото време ще им е по-удобно да са в центъра. Ще потърся в Интернет.
По-сложният за мен въпрос е дали ще имат проблем с придвижването от летището на Манчестър до центъра. Ако някой от вас е запознат отново ще съм много благодарна ако сподели опита си с мен  Embarassed
Ако разводнявам темата ви със странични неща се извинявам и ако има някой който е запознат с Манчестър и околностите като цяло мога да му пиша на лични за да не товаря всички останали.
Още веднъж да спомена, че приемам всякакви идеи. Много ми се иска да можех и аз да участвам в начинанието, но по това време ще съм бременна в 8-мия месец и би било доста смахнато да участвам  Mr. Green

# 241
[

oni, в градинските центрове продават семена и препарати за есенно и пролетно подхранване на тревата. На тях обикновено пише кога и как да се сложат. Ето аз какво правя, подстригвам тревата, правя дупки в поляната с помощта на едно като вила, нарича се аериране, разсипвам семената, след това и подхранващите смески, може и пясък да разсипеш накрая, аз не го правя. Планираш така нещата, че по време на работа времето и тревата да са сухи и да няма вятър, както и до няколко дни да завали. Ако не завали, ти трябва да полееш поляната.
[/quote]

Благодаря ,ще го пробвам  веднага щом сес топи снега и се появят първите  хубави дни,ще разгледам и в центровете какво могат да ми предложат,благодаря за  насоките

# 242
Здравейте мами и от мен...аз един новобранец и бъдеща мама - в 27 седмица съм - и съм доста объркана Cry. Работя като Self-employed  през седмицата и само в петъците вечер в един ресторант. проблемът ми идва от объркването каква форма точно трябва да попълня за майчинство.Погледна страницата на direct.gov.uk, но не ми стана ясно. newsm78..понеже и двете работи ги работя повече от година. Ако някой друг се е сблъсквал с подобна дилема, моля за съвет...Благодаря ви   bouquet

# 243
  • След завоя в дясно
Привет от мен
Алиса, питала беше по- напред за заниманията през ваканцията, аз мойто исках да го запиша на ски училище, но нямаше места и го оставих курса за Великденската ваканция.
Tzvetak въпросче и към теб, беше споменала, че возиш Анабел вече на предната седалка, може ли да ми пратиш линк да видя какви са рестрикцийте.
Gerganagt и другите момичета welcome относно питането ти си мисля, че е правилно да клеймваш спрямо официалният ти статут. Предполагам, че като Self-employed.

# 244
  • Bristol
Привет от мен
Алиса, питала беше по- напред за заниманията през ваканцията, аз мойто исках да го запиша на ски училище, но нямаше места и го оставих курса за Великденската ваканция.
Моля те сподели, къде намери това ски училище  Flutter

# 245
  • След завоя в дясно
Merry, ето го http://www.thesnowcentre.com/  има и още едно: http://www.snozonemiltonkeynes.com/html/snozone-portal/
Добре, че пусна линка за предаването по Channel 4 да го гледам, понеже съм фен на CSI и все не успявам да го гледам.

# 246
  • UK/София
  Ани, препарата още не съм го ползвала.Но ще споделя впечатление.

Ели, мен също ме озадачи със ски училището?!

Искам да попитам дали сте ползвали услугите на оптиките Specsavers .Преди 2г. на Алекс в БГ му откриха светлинна алергия.Направиха му фотосоларни очила и лекарката каза, че има съвсем минимален диоптър, но за да не се увеличи препоръча на очилата да сложат и диоптъра.Майка ми е оптик, присъства на прегледа и се съгласи.Лекарката каза след 4-5 месеца да го заведем тук на очен лекар да видят дали да се махнат диоптрите.Заведохме го в Specsavers и му определиха мнооого по-големи диоптри. ThinkingИ те бяха с тенденцията, че ще намаляват.След време ни викнаха на преглед и хайде още по големи диоптри.Да, но той започна да търка очи и да се оплаква, че го болят очите.Като погледах през очилата - егати и лупите.Хайде в друга оптика на преглед.От там потвърдиха българските диоптри и казаха, че не му трябват очила(не знаеха, че има). newsm78

Преди 2 седмици ме заболяха очите и за да мина през NHS пак трябваше да отида в Specsavers.Правиха ми 3 теста, определиха ми диоптри.За четене и шофиране.Да, но като ги взех   с очилата не виждах нищо на повече от два метра, всичко размазано.Отидох пак там тъжна, че не виждам.Те блокираха естествено.Днес пак ми правиха трите теста, казаха, че съм с идеално зрение.Взеха ми очилата и казаха да ходя да ми върнат парите. Laughing

Къде е истината?Аз ли съм Марко Тотев вече тук, не знам!

# 247
  • Bristol
Merry, ето го http://www.thesnowcentre.com/  има и още едно: http://www.snozonemiltonkeynes.com/html/snozone-portal/
Добре, че пусна линка за предаването по Channel 4 да го гледам, понеже съм фен на CSI и все не успявам да го гледам.

Ell, мерси! И ние имаме подобно нещо тук, не съм се сещала да запиша децата на курс там  ooooh! Аз го проучвах за парти за РД Laughing
Хахаха и аз гледам CSI, нали сега върви нова поредица във вторник, но по време на рекламите отскачах до Channel 4  Twisted Evil

ПП Били, теб съм те обявила за Марко Тотев   Hug От 2003 година съм с договор към Specsavers. Веднъж реших да им изневеря с друга оптика, D&A, но цените на лещите там не ми допаднаха, а и не открих разлика със Specsavers, та си останах на стария договор. Синът и той е регистриран към тях, от 2004 всяка година го водя на преглед към Specsavers.
Мъжът ми е към Boots, защото Specsavers нямали марката рамки очила, които той държеше да закупи. Не мисля, че има разлика. Ако не се лъжа, всички работят и с NHS. Знаеш за проблема, който му откриха там. Има множество прегледи, като е заплатил само първия и те му дадоха направление за очната болница. Е, това направление трябваше да бъде разписано от личния лекар, но е само формалност.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 17:04 от Merry

# 248
Биляна моя мъж ги ползва веднъж и каза че повече никога няма да стъпи там.Прегледа му го направиха за отрицателно кратко време и му изписаха някакви очила за шофиране за нощно време така и не ги използва,защото главата го болеше от тях,а и не виждаше с тях.Тук в наше село си имаме оптика и жената е позната на мъжлето,че ходи при нея и тя му ги оправи и сега е доволен.Явно повредата в телевизора не е само при вас   bouquet

# 249
Моят мъж е съвсем пресен клиент на SpecSavers. Понеже за първи път слага очила, ходи 3 пъти да се консултира с тях, направиха му втори тест, за да проверят дали наистина това е правилния диоптър, купи си втори чифт очила специално за шофиране, за да тушират светлините при нощно шофиране, пак хиляди въпроси им зададе и ги кара да му напаснат височината на самите очила. С две думи - много време им отне, но от тяхна страна срещна само професионално отношение. Препоръчвам ги.

Ваня, ето малко идеи за Манчестър http://search.enjoyengland.com/en-GB/SearchResults/Default.aspx? … commodation=False

(как слагате линка към сайт под някоя дума??? )

ninka maslinka, моята дъщеря имаше страшен проблем с афти. Бяха толкова много, че изобщо не се хранеше. Помогна единствено мазане при зъболекар с едно зелено лекарство, не помня името му (май беше Грануфурин), нас ни мажеха едно време с него венците. Случайно беше останало, защото вече не се продава никъде. Идеята ми е че сигурно има заместител на това при зъболекарите и ако положението се влоши, просто отиди на зъболекар.

# 250
Аз съм много доволна от Specsavers. И децата са там, дори малката утре е на преглед да ни кажат какво е положението, защото преди няколко месеца и дадоха очила за четене и писане.

# 251
  • Манчестър
Здравейте отново, мили мами (и не само) !
Благодаря на отзовалите се на сложните ми въпроси   bouquet В крайна сметка снощи резервирах самолетни билети през EasyJet така че ще летят на 31.03 и 05.04. Отказах се от минаването през Лондон, първо защото бяхме там последно Октомври 2009 и сега ми се вижда доста сложно пък и отнемащо време предвижването от Лондон до Манчестър. Пък като си ограничен в 5-6 дни май е глупаво да загубиш 2 в път насам натам и то само заради пустия му шопинг примерно  Mr. Green
В крайна сметка сега предстой да намеря приличен хотел в Манчестър както и да организирам връзката от летището до града. Предпочитам като че ли хотела да бъде по в центъра на града, а не толкова до самия стадион. Все пак мача е един ден и да се наложи ще отидат до там пък през останалото време ще им е по-удобно да са в центъра. Ще потърся в Интернет.
По-сложният за мен въпрос е дали ще имат проблем с придвижването от летището на Манчестър до центъра. Ако някой от вас е запознат отново ще съм много благодарна ако сподели опита си с мен  Embarassed
Ако разводнявам темата ви със странични неща се извинявам и ако има някой който е запознат с Манчестър и околностите като цяло мога да му пиша на лични за да не товаря всички останали.
Още веднъж да спомена, че приемам всякакви идеи. Много ми се иска да можех и аз да участвам в начинанието, но по това време ще съм бременна в 8-мия месец и би било доста смахнато да участвам  Mr. Green

1. Влакове от летището до центъра - никакъв проблем....виж тук разписанието - www.thetrainline.com. Можеш да закупиш билетите по интернет, но имаи предвид,че трябва да избереш collection from the station и трябва да имат картата с която а платени. Но дори да не ги купиш , цената е стандартна, не се променя. Ще стигнат до гара Пикадили,която е в центъра.

2. От центъра до стадиона също нямат проблем да стигнат. Тъи като са с hospitality е хубаво да отидат доста по рано за да имат време да се наслаждават на храната и питиетата. Не знам пакета какъв е точно, но аз съм си плащала за питиетата с hospitalitу така,че и тук вероятно ще е така. Освен това когато има мач трафика започва много от рано, а също и много улици около стадиона ги затварят.
Могат да разгледат музея на стадиона, има и тур, но няма смисъл защото те ще бъдат там.
От центъра се стига много лесно. От автогара Пикадили се взема автобус 250 ( със сигурност) или Х34 ( трябва да го потвърдя). Ако няма трафик,т.е. трафик винаги има,стига да е нормален е около 20-ина минути с автобуса.Също в дните когато има мач има специален влак от Пикадили директно до стадиона,но винаги е пълен, по добре на автобус.

Може и такси, не знам колко ще струва , имам телефона на една местна компания,която ползвам  и съм доволна, мога да попитам....
3. За хотел - зависи от бюджета - препоръчвам www.village-hotels.co.uk, www.travelodge.co.uk, www.premierinn.co.uk, втория със сигурност не предлага закуска/вечеря.

Иначе в Манчестър си струва да се посети Трафорд Център. Ако карат ски - има ски център със сняг от Алпите, може да го пробват. Има няколко музея, но не знам дали ще проявят интерес.
Могат единия ден да се организират и посетят Ливърпул ( Албърт Докс, музея на Битълс...етс..Anfield, Goodison Park - щом са футболни фенове)

Ако си вземат кола под наем нап.могат да посетят York ( 2h) ili Lake District ( това е много красив раион с много езера и по различно от останалата Англия.

Виж и това.Ако имаш въпроси - питаи...happy to help..

http://www.visitenglandsnorthwest.com/destinations/manchester.as … 20in%20manchester

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 01:09 от Ave

# 252
Благодаря Елл, днес ще отида до JobCentrePlusи се надявам да не ме отпратят, на сайта им пише. че ако имам конкретни въпроси да се обърна към тях... Party
Gerganagt и другите момичета welcome относно питането ти си мисля, че е правилно да клеймваш спрямо официалният ти статут. Предполагам, че като Self-employed.[/color]
[/quote]

# 253
  • UK
ninka maslinka, моята дъщеря имаше страшен проблем с афти. Бяха толкова много, че изобщо не се хранеше. Помогна единствено мазане при зъболекар с едно зелено лекарство, не помня името му (май беше Грануфурин), нас ни мажеха едно време с него венците. Случайно беше останало, защото вече не се продава никъде. Идеята ми е че сигурно има заместител на това при зъболекарите и ако положението се влоши, просто отиди на зъболекар.

[/quote]

Грануфурин се продава във всеки ветеринарен кабинет и аптека в БГ. Само с това се лекуваме в нашето семейство при случай на афта. Grinning

# 254
Здравейте мили мами.Имам едно питане за работа в Лондон.Искам да чистя къщи,но в агенцията в която работех не искам да се върна.Моля за помощ ако някоя от вас знае агенция-коректна разбира се Моля да ми пише,че май освен да чистя друго не мога да правя тук-за сега!Аи мъжът ми е на работа до края на другата седмица.Маѝ не ми тръгва много добре,но ще се справим.Желая на всички ви приятен ден. Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт