Великобритания-тема 29

• 58 759
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Здр, мами...вчера бях в JobCentrePlus и познайте - излязох по-запозната от служителката там Shocked...какво да се прави...след дълго четене разбрах проблема си, но е жалко че тази жена работи на място, и е некомпетентна, мислех че само в България могат да се видят подобни неща, но уви  #Crazy
Но драга ЕЛ - излезе права за статута, който трябва да обявя - финансово е по-изгодно да посоча 13 седмици какви доходи имам от Self employed/по-високи, по-добре/, вместо от employee - там сумите са смешни и без това Money
Приятен ден мами, днес отново е ветровито... cold
А подготвяте ли се за утре мами? Кой какво ще празнува? Ние малко Трифон зарезан няма как да празнуваме - е как да пием бременни #Crazy
beni3176 - трябва да посочиш малко повече инфо - все пак Лондон е голям град, и за всяко място си има агенции и агенции - просто отиди при друга...те принципно всичките са еднакви  bouquet

# 256
  • Лондон
Здравейте на всички, съвсем за кратко от мен, виждам че добре си прекарвате и много нови и свежи лица/имена....

Ell, виж на сайта на DVLA, аз отдавна го гледах и не мога да търся в момента, но с две думи слагаш малко бебе обърнато с гръб към движението и изключваш еърбега или слагаш по-голямо дете в голямо столче (от 9 месеца мисля, че беше), какъвто е нашия случай, към движението и всичко си е ок.

Ninka maslinka, както ти казах и преди, може да не минаваш на английския календар, особено когато детето е в тази възраст и има малко останали ваксини, аз по принцип съм против прекалено многото такива и си останахме на задължителните БГ такива. Въпрос на избор е, и няма невъзможно, ако знаеш какво искаш...

Пожелавам много хубав празник утре, кой каквото там е решил да празнува...

# 257
здрвейте и от мен,
аз съм чисто нова, едва от вчера във форума, но го чета от години. още даже не съм мама  Cry , но опитваме и не сме се отчаяли. винаги намирам нещо полезно тук, дори ако са само готварски рецепти Simple Smile просто е успокочващо да знаеш, че сред всички наоколо има някои от твоята страна, който вече е минал по трудните пътеки! ние живеем близо до Maidstone, и не знам тук да има много българи и почти нямам контакти с никой...забавно... Confused
както и да е, благодаря ви на всички!
катето

# 258
Здравейте, ние се върнахме от Франция, но нищо ново.

Не съм чела, но искам само да почерпя, че малката става на една годинка днес, а утре ще е партито. Бая народ най ще се съберем в нашето малко къще, но.....

# 259
Шу да ви е жива и здрава малката сладурка, много да ви радва и да има много късмет в живота.Приятно прекарване на празника днес и утре.  Hug

# 260
... но е жалко че тази жена работи на място, и е некомпетентна,
мислех че само в България могат да се видят подобни неща, но уви  #Crazy

Ааа, не. Подобна некомпетентност тук си е ежедневие.
Винаги гледай да попречетеш нещо, преди да си говориш с някой.
И задължително проверявай казаното..

Грешки в отпуски, такс кодове, документи, сметки.
Всичко проверявам под лупа. Писнало ми е да се занимавам,
трябва да звъниш поне по три пъти за нещо да се оправи,
но поне се оправя накрая..
А и като знам в нашия офис какви каши забъкваме понякога  ooooh!

# 261
Шу, да ви е живо и здраво момичето   bouquet

Аз като пристрастен към сладкото в абстиненция
/на без сладкова диета вече повече от месец/
омитам без срам горния етаж на тази торта  Heart Eyes

# 262
Честит рожден ден на Яна, Шу. Да е весела, спокойна, и щастлива!

=================
Имаме нова джаджа, и влизам да кажа колко ме радва. Минах скоро на Бритиш Газ, и инсталирахме техния монитор (дойде безплатно като част от новия план), показва в реално време колко електричество се ползва; нагласих го в лири да ми говори. Чудна работа:
https://www.britishgas.co.uk/products-and-services/energy-savers … icity-Monitor.htm

=================
За торти като говорим, нещо смешно, чета вчера на децата една нова книжка; за рождения ден на вещицата Уини - та, накарала Уини всичките си гости да си затворят очите и да си помислят за любимата си торта. После, абракадабра, и хоп, на следващата страница, разпъват се нагоре три свързани страници, и тортата се появи: един ред шоколадова, един ред ягодова, един ред плодова, един ред оранжева, един ред мус, на сто етажа. И ние тримата с децата в един глас "оооооооо!" После се наложи да лети с вълшебно килимче да лети да си духне свещите.  Мечта, а  Laughing (ако не ми личи, и аз не ям торти напоследък)

# 263
  • Манчестър
Здр, мами...вчера бях в JobCentrePlus и познайте - излязох по-запозната от служителката там Shocked...какво да се прави...след дълго четене разбрах проблема си, но е жалко че тази жена работи на място, и е некомпетентна, мислех че само в България могат да се видят подобни неща, но уви  #Crazy
Но драга ЕЛ - излезе права за статута, който трябва да обявя - финансово е по-изгодно да посоча 13 седмици какви доходи имам от Self employed/по-високи, по-добре/, вместо от employee - там сумите са смешни и без това Money
А подготвяте ли се за утре мами? Кой какво ще празнува? Ние малко Трифон зарезан няма как да празнуваме - е как да пием бременни #Crazy
beni3176 - трябва да посочиш малко повече инфо - все пак Лондон е голям град, и за всяко място си има агенции и агенции - просто отиди при друга...те принципно всичките са еднакви  bouquet

Учудвам се,че смяташ,че със селф-емплоида ще си по добре. Ти ще вземеш Maternity Allowance.

MA is paid at standard rate or at a rate equal to 90% of your average gross weekly earnings. You will get whichever is the lower rate.
The standard rate is £123.06 from 6 April 2009

Със емплоида ще вземеш 90% of average weekly earnings за 6 седмици и после е по стандартен чардж...

# 264
Честит Рожден ден на дъщеричката ти Шу! Да ти е жива и здрава и много да те радва.

# 265
Шу, честит рожден ден на дъщеричката ти! Да е здрава и много щастлива!   bouquet

# 266
Честит Рожден ден и от мен на дъщеричката ти Шу.Нека винаги да те радва и топли сърцето ти!Нека денят ви да е Незабравим.     gerganagt-искам да кажа че живея в Hackny-Clapton,но мисля че наоколо няма агенции.А и аз искам сериозна агенция-с добри отзиви.А относно Jobs-Centara аз също ще ходя във вторник-за работа.Преди 5 месеца тук ме оперираха от рак на гърдата и затова сега ме викат да ми предложат работа и се притеснявам,но дано е за добро.Чао от мен мили Мами и приятен ден Hug

# 267
Честити празници на всички ви! Обичайте се и си прощавайте  Hug

# 268

Учудвам се,че смяташ,че със селф-емплоида ще си по добре. Ти ще вземеш Maternity Allowance.

MA is paid at standard rate or at a rate equal to 90% of your average gross weekly earnings. You will get whichever is the lower rate.
The standard rate is £123.06 from 6 April 2009

Със емплоида ще вземеш 90% of average weekly earnings за 6 седмици и после е по стандартен чардж...

Мила, факта е че работя като employee само в петъците, и доходите ми от там са нищожни, в сравнение с тези от self за това сам доволна..иначе си права за информацията
Много весел празник днес, или празници ако празнувате и двата мили мами  bouquet

# 269
малко със закъснение ,но все пак

Шу, честит рожден ден на дъщеричката ти!!Да ти е жива и здрава и много да те радва  bouquet  bouquet  bouquet

Честит св.Валентин днес на всички който празнуват а на останалите Честит ТРИФОН ЗАРЕЗАН  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт