Великобритания-тема 29

• 58 707
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Да се включа и аз относно личен лекар Laughing
Ние  малко след пристигането ни тук се регистрирахме и нямаше нужда да се чака 6 месеца ,но пък след нашата регистрация ,но      НЕ СМЕ  получихме такава карта с номер за която споменават някой от вас.Сега трябва ли да напря нещо по специално за да я имам или не ми е чак толкова нужна Peace

Виктория -ЧЕСТИТА рожба  и много,много да ви радва  bouquet  bouquet  bouquet

# 151
  • Нотингам/Пловдив
За мен беше важно да имаме номерата,защото когато искаш да си извадиш европейска здравна карта трябва да се регистрираш с номера си или нин-а за родителите,но когато добавяш и деца иска и техния NHS номер.Трябваше ми и когато се регистрирахме за зъболекар.Всеки сам преценява за себе си ,но все пак мисля че е по-добре да си го имаш,не се знае кога ще ти потрябва.Повече може да прочетете тук  http://www.nhs.uk/NHSEngland/thenhs/records/Pages/thenhsnumber.aspx

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 22:01 от cocko

# 152
Виктория, честито   bouquet
Ренате, мислех, че подобни неща ме разплакват  защото съм бременна или кърмя, ама сега не съм нито едното (Дано!  Wink), та явно съм си просто ревлива  Laughing
За ДжиПи- аз регистрирах всички ни още от 1-я месец, оттогава получавам писма и вече сме направили някой ваксини на децата, аз минах цитонамазка. Но пък не съм получила номер от NHS. Интересно ми е също как стоят нещата...
Поздрави на всички и много хубав уикенд  Heart Eyes

# 153
И аз  мисля че е добре да се има този номер, но защо не са ни го пратили и на нас.
Къде мога да попитам да ми го пратят или да напиша емайл , някой да знае повече как мога да го получа?
Благодаря на cocko за инфото  bouquet

# 154
Мерси миличка дано да се справим.Щом има такива силни като теб зна4и и аз мога.Това ми дава сила да се боря.Знам че няма да е лесно,но съм длъжна да го направя. Hug

# 155
Виктория, честито   bouquet
Ренате, мислех, че подобни неща ме разплакват  защото съм бременна или кърмя, ама сега не съм нито едното (Дано!  Wink), та явно съм си просто ревлива  Laughing
За ДжиПи- аз регистрирах всички ни още от 1-я месец, оттогава получавам писма и вече сме направили някой ваксини на децата, аз минах цитонамазка. Но пък не съм получила номер от NHS. Интересно ми е също как стоят нещата...
Поздрави на всички и много хубав уикенд  Heart Eyes
МОНА,съжалявам,че си го приела така-явно си нежна душа.На мен ми се видя много красиво ,но ето това наистина ме разплака-

Загубих съпругата си през есента на 2004 година. Бракът ни продължи само 7 години. Последните 2 от тях прекарахме по болниците, в отчаяна борба срещу рака. Която в крайна сметка загубихме...

По време на съвместния ни живот, за всяка годишнина от сватбата ни, съпругата ми правеше по една снимка, на която сме двамата. След това я слагаше в красива рамка и я окачаше на стената в хола.

- Нека да ги има! Те са цветните сенки на нашия живот... - казваше тя всеки път. И когато почина, имахме седем такива снимки.

Една нощ през 2003-та, направих голяма глупост. Най-голямата грешка в живота ми - изневерих й. А в същото време, почти непрекъснато й се кълнях, колко много я обичам и че ще й остана верен завинаги...

Две седмици преди тя да почине, отново й го казах. Тогава тя ме погледна, засмя се някак странно и отвърна само:

- Зная...

Една вечер, някъде преди около месец, както обикновено си бях сам вкъщи. И отново се загледах в закачените на стената наши снимки. Тогава за пръв път забелязах, че в долния край на всяка рамка има издълбана по една буква:

В – И – Ж – О – Т – З – А

Само това беше успяла да изпише. Годините не й бяха стигнали, за да довърши надписа. В първия момент дори не успях да го разбера. Но предполагам, че е щяло да бъде нещо, като: ~ ВИЖ ОТЗАД ~ или подобно на него.

Веднага повдигнах всяка една от рамките и погледнах стената зад тях. Но там нямаше нищо… Докато се чудех как да тълкувам всичко това, изведнъж сякаш нещо ме жегна. Бързо свалих всички рамки от стената и започнах трескаво да ги разглобявам. Бях абсолютно сигурен, че има защо...

И… ето, че не бях сгрешил! Трудно ми беше да повярвам на това, което виждах – на гърба на всяка снимка имаше прикрепено по едно писмо! За всяка година, която бяхме прекарали заедно, съпругата ми беше написала прекрасни мили думи за мен, преливащи от нежност и любов... Пликът, който излезе от снимката за 2003-та година обаче, беше черен! А на листа, който извадих от него, пишеше:

~ 14 март 2003г. ~
"Днес очите ти ме погледнаха така, сякаш си докосвал друга… Не е нужно да ми казваш. Зная го..."

~ . ~ . ~

Сега годината е 2008- ма. Минаха 4 години, откакто я загубих. И 5, откакто й изневерих. Боли ме много сега, душата ми се къса сякаш...

Макар и късно, вече го осъзнах:
Жените знаят, разбират, усещат, когато мъжете им направят подобна глупост! Просто исках да го споделя с вас...

~ . ~ . ~

Историята е действителен случай
Автор - анонимен

# 156
Благодаря на всички за пожеланията,само дето сега нямам много време да ви чета Whistling

# 157
viktorita, честито бебче и от мен, радвайте се заедно и изживявайте прекрасни моменти, бъдете здрави!

renate.2008, написаното е много романтично и тъжно, но ни подсказва как трябва да ценим хората до нас и да не чакаме да ги загубим, за да разбрем какво означават за нас ...

толумбичка, и аз недоумявам как този филм (Светът е голям ...) може да е необременяващ ... напротив, много силен, емоционално разтърсващ бе за мен. един от малкото филми, в които актьорите не позират, няма арт двусмислени моменти и постмодернизъм. и аз плаках.

а за торентите - дърпам "смело" всичко - софтуер (има много платени програми в нета, които не са genuine и съдържат вируси - имам богат опит с губене на време в търсене на точния софтуер и безкрайно зареждане на безполезни апликейшъни задръстващи компютъра - предпочитам да вляза в торент сайт и да прочета коментарите преди да свалям), детски песнички (е как да прелетя до БГ на момента да купувам дискове ...не става), филми, сериали, книги. с 2 деца 2 парт тайм работи и курс физически нямам време да ходя на кино или да следя пресата какво излязло и какво не. да не забравяме и че не винаги когато дават нещо по булсатком мога да го гледам - мога да го дръпна и да го гледам като заспят децата. 
освен от наносет свалям и от тук - перфектен е, международен, има много сийдъри и лийчъри, така че става бързо - www.btjunkie.org
казвам "смело", защото на съседи им изпратиха предупредително писмо, че са разкрити и ако не прекарят незабавно ще им бъде спрян достъпа ...  Thinking

Биляна, какво стана с третата сливица? може да си писала, ама аз като чета 2 пъти в месеца ...
преди 2 седмици напуснах официално любимата фирма. в интерес на истината, ако успея тук да си намеря поне толкова добра работа като онази която имах там обещавам да не мрънкам повече ...

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 14:30 от S T A R D U S T

# 158
  • Bristol
защото на съседи им изпратиха предупредително писмо, че са разкрити и ако не прекарят незабавно ще им бъде спрян достъпа ...  Thinking
По-миналата година, точно преди Коледа, бяха яко орязали YouTube, заради авторски права. Синът има регистрация там, беше качил няколко неща, получи официални предупреждения да ги премахне. Вече и той знае, кое е легално и кое не. Оправдания от типа нямам време или финанси, в съда не се приемат, ако се стигне до там. Толумба е обяснила законово как стоят нещата, matzo ball - морално. Изборът и отговорността са лични  Peace

# 159
  • Нотингам/Пловдив
И аз  мисля че е добре да се има този номер, но защо не са ни го пратили и на нас.
Къде мога да попитам да ми го пратят или да напиша емайл , някой да знае повече как мога да го получа?
If you want to know your NHS Number, or you have an old-style number and want to know your new one, please follow the instructions listed below.

You can also check any recent letters you have had from the NHS, as these should now include your NHS Number. It is important to keep a record of your NHS Number safe, as it will be used in any letters or health records about you.

I am registered with a GP surgery. What is my NHS Number?
To find out your NHS Number, contact your GP surgery and ask them to look it up. To protect your privacy, you may be asked to show a passport, driving licence or some other proof of identity. If you're registered with a GP, you will already have an NHS Number

I am not currently registered with a GP surgery, but I think I already have an NHS Number. How do I find out what it is?
To find out your NHS Number in this case, you can ask your local primary care trust (PCT) look it up for you.

You can search for your nearest PCT on NHS Choices by selecting the Find and choose services option and enter your postcode. Or, call NHS Direct on               0845 4647         0845 4647.

When you phone your local PCT, ask for the department dealing with patient GP registrations. They can give you your NHS Number or direct you to the right person within that primary care trust.

# 160
If you want to know your NHS Number, or you have an old-style number and want to know your new one, please follow the instructions listed below.

You can also check any recent letters you have had from the NHS, as these should now include your NHS Number. It is important to keep a record of your NHS Number safe, as it will be used in any letters or health records about you.

I am registered with a GP surgery. What is my NHS Number?
To find out your NHS Number, contact your GP surgery and ask them to look it up. To protect your privacy, you may be asked to show a passport, driving licence or some other proof of identity. If you're registered with a GP, you will already have an NHS Number

I am not currently registered with a GP surgery, but I think I already have an NHS Number. How do I find out what it is?
To find out your NHS Number in this case, you can ask your local primary care trust (PCT) look it up for you.

You can search for your nearest PCT on NHS Choices by selecting the Find and choose services option and enter your postcode. Or, call NHS Direct on               0845 4647         0845 4647.

When you phone your local PCT, ask for the department dealing with patient GP registrations. They can give you your NHS Number or direct you to the right person within that primary care trust.

мерси   bouquet утре съм там да си искам номера

# 161
Да, вероятно всъщност този номер го има на писмата от болницата...Хич не съм и погледнала  newsm78
Момичета, ходите ли на фейшъл в тази държава? Аз ходих веднъж и страшно се разочаровах- мазане, мазане и пак мазане с разни маски и глупости. А аз наистина имам нужда да ми се изчисти механично кожата...Тук дали го правят? Аз питах в още един салон и казаха, че там почистват,  ама не искам да ходя от салон на салон и да е едно и също. Някой да има опит? А ако ми препоръчате салон около Екситър ще съм много благодарна.
Лека и успешна седмица на всички Heart Eyes

# 162
Само да ви кажа, че и аз се вредих да гледам филма, "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".
В последния момент разбрах, че поради големия интерес днес са сложили още една прожекция. И понеже нямаше на кой да оставим децата, теглихме чоп, или, за да бъда съвсем точна, аз теглих чоп на ум, спечелих го и съобщих резултата  Party, грабнах се и, ура. Имах ниски очаквания, и филмът всъщност много ми хареса, накара ме да се замисля, пък и ми посвири на една тънка носталгична струничка в душата.

# 163
здравейте момичета!от доста време чета вашата тема и винаги се зареждам с положителна енергия  :bouquet. Аз съм мама на 1.9 месечен палавник, който е роден в uk.От повече от година живеем в България,но и така не можахме да се адаптираме.надявам се скоро отново да се върнем в uk,но малко ме е страх.има ли някоя от вас,която е минала по този път? искам да  попитам тези,които имат ученици дали са доволни от системата и имали ли са проблеми с това, че децата не са англичани? благодаря ви

# 164
Да, вероятно всъщност този номер го има на писмата от болницата...Хич не съм и погледнала  newsm78
Момичета, ходите ли на фейшъл в тази държава? Аз ходих веднъж и страшно се разочаровах- мазане, мазане и пак мазане с разни маски и глупости. А аз наистина имам нужда да ми се изчисти механично кожата...Тук дали го правят? Аз питах в още един салон и казаха, че там почистват,  ама не искам да ходя от салон на салон и да е едно и също. Някой да има опит? А ако ми препоръчате салон около Екситър ще съм много благодарна.
Лека и успешна седмица на всички Heart Eyes

Незнам дали изобщо ще намериш качествено почистване на лицито-такова каквото го правят в бг Naughty Аз мога да кажа от личне опит ,че съм сменила поне 10 салона и нищо такова не се предлага.Само почистват връхчето на носа и брадичката останалата част е масаж и мазане с кремове PeaceАко все пак намериш салон който да прави цялостно почистване -моля пиши .
Малко се съмнявам де,но все пак Laughing

Общи условия

Активация на акаунт