Великобритания-тема 29

• 59 457
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • Bristol
Честит празник!  bouquet

В градината най-накрая покараха две кокиченца и три минзухарчета, от засадените десетици през октомври. В момента съм настроена много анти-луковици, и мисля, че тази година ще наблегна на сезонните цветя, дето буташ - има цвете веднага  Crossing Arms Но при нас е 0 градуса сега, мисля поне месец ме дели от градинарство.

Опит с минзухарите нямам, но при мен най добре виреят нарцисите и лалетата. Кокичетата и зюмбюлите са последни в класацията ми. Моите кокичета вече прецъфтяха. Аз допълних с иглики, те издържали на студ, многогодишни са и уж лесно се гледали. Догодина на пролет ще ви кажа дали е така, но засега оцеляват в студа  Crazy Взех и няколко зюмбюла, мислех да ги прибера на топло, но приятелка градинарка ме увери, че щели да издържат. По неин съвет прибрах на топло в саксии грудките на бегониите, те също са многогодишни, но не издържали на студ. Аз всяка година купувам и се чудя какво става с тях  Joy За съкъзчето обаче не я послушах, измръзнаха ми коренчетата  Rolling Eyes Повод пак да отскоча до градинския център  Heart Eyes Най-амбициозният ми проект са доматите тази година. Миналата купих готов разсад и до края на септември, началото на октомври децата си откъсваха по някое и друго дребно доматче. Сега съм заложила на сорт, който вирее в България и плодът му е едър. Сама правя разсада, но има вероятност тукашния климат да не му понесе. На принципа проба грешка съм  Mr. Green
butterflyve, по принцип твърдят, че независимо кое ниво си, покривали еднакъв материал, но аз определено се съмнявам в това newsm78 ти питай на следващата род среща. Аз питах, но мисля, че ми замазаха очите  Laughing Трудно е по-всички предмети да е в топ сетовете. Каквото го влече детето, там да е топ, а по останалите да поддържа едно експектед левъл  Whistling Wink
Това е проблемът с пълното работно време, няма възможност за много след училищни занятия  Confused Аз все още се надявам, че ще имам късмета да намеря нещо парт тайм.
GI, наистина много оплетено е при вас  Heart Eyes Има фантазия детето, ще го разочароваш с реалността. Ти продължавай да му обясняваш, в един момент ще схаване. Синът колко по-голям беше и пак твърдеше, че сестра му била англичанка, а той българин  Crazy

# 526
  • Манчестър
А пък Алекс имали задача в училище да си направят паспорт( картинка  и да си напишат името , boy/girl ) и изберат в коя страна да отидат...и нашия си избрал Мексико......иначе е англичанин защото живее в Англия а не в БГ..

# 527
  • София
Момичета, извинявайте, че ви нахлувам в темичката така, но имам разни въпросчета.
Имаме някакви идеи да се местим поетапно към Англия, но възможно най-скоро да се съберем цялото семейство там. Въпросът ми е на каква възраст тръгват децата там на училище, защото дъщеря ми е на 5 и нещо ми се върти за тази възраст в главата...Благодаря ви предварително!  Hug Евентуално по-нататък ще имам още много въпроси, но за сега това ме вълнува.

# 528
Мамчета и аз имам въпрос и мисля че само вие може да ми помогнете най-точно. Ще ходим за 1 седмица в Лондон, искаме да отидем на Ковънт гардън, имало улични представления в някои дни от седмицата. Вярно ли е и кога точно, също ме интересува и пазара там всеки ден ли е и по кое време на деня. Предварително Ви благодаря за отговорите . Hug

# 529
  • След завоя в дясно
Ave  ами на топличко му се живее на детенце Laughing
Klemy децата тук тръгват на училище като навършат 4,5-5год. в зависимост кога са родени в началото на годината или след юни. Много има писано по темата, погледни в темите по-назад както и на първа страница. Peace
Мinion4е  доколкото си спомням представленията са всеки ден както и пазара. Да ме поправят момичетата, ако греша, че отдавна не съм джиткала на там Wink и може да се е променило. Събота и неделя е най- пълно със сергии и представления. Приятно изкарване.

# 530
  • На село (близо до Лондон)
Ell и Merry мерси за включването по моя въпрос с осъзнаване на идентичност на децата Hug Мери щом твоят син доскоро се е бъркал да не се притеснявам за Филип, явно с времето ще се самоопредели  Laughing. Пък може и мексиканец да стане като на Ave. ooooh!

Ell Филип ходи на бг училище но не в това в посолството, а тук в Surrey на 20 мин от нас. Не е формално училище, без дипломи и тн учат ги да четат и пишат и са само 4 деца. Аз го записах преди да тръгне Reception, тоест беше на 4г 9 месеца. Беше се научил да чете на английски от детската градина и му беше интересно и на български и аз викам докато желязото е горещо да го пращам  Simple Smile. Не съм се занимавала в къщи (няма време) и само оттам се научи на бълг букви и сега чете. Много ми е умно гарджето  Outta Joint . Ако се интересуваш и няма да ти е далеч пиши да ти пратя адреса на лични. Играят разни игри, четат приказки и тн. Но отнема време да се научат, но пък им е интересно на децата. Учителката предпочита да ги вземи след като вече знаят англ азбука и могат да четат на английски...

# 531
GI дай на лични някакви координати на другарката по български език,  ако е удобно  разбира се. То моето е малко още, но не ми пречи да съм подготвена.
Тzvetak ама много са сладки танцьорките  Simple Smileихууу
Тази година ще сея подправки в гооолеми саксии и доматитУ и няколко цветенца ще бодна, но и аз като Мери ще заложа  на българското. Миналата година купих от тук и се получи едно голямо нищо.
А от бягащите момичета няма ли някой да участва в  голямото събитие Лондонски маратон? Да ударим едно морално рамо под формата на окуражителни викове и аплодисменти.А като  чуя думата маратон и винаги се сещам за "Дългата разходка" на Стивън Кинг, що ходене изходих с героите и що мъки изживях. Това е Стивън Кинг въздейства та въздейства и ми е нанесъл психически травми , до степен да не мога да тичам за здраве даже Simple Smileна кривата ракета Стивън Кинг ѝ пречел ooooh!
Смъцъфръцано ми е, не знам дали споменах.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 19:25 от LOKO

# 532
Заблазявам на всички, които си отглеждат домати. Като на начинаеща в градинарството, зеленчуците ми се струват в сферата на висшия пилотаж. Дали е възможно тук да порасне от онзи сорт огромни, розови, сладки домати?

# 533
  • София
Ell, благодаря, отивам да чета темите.  Grinning
Това малко ме озадачава, понеже ще се наложи директно да бухнем детето на училище без да знае езика, но няма начин. Стига да ни се получи.
Лек ден! Hug

# 534
Дали е възможно тук да порасне от онзи сорт огромни, розови, сладки домати?
Експеримент проведен преди 2-3 години доказа, че е възможно, но засадени на време и при топло английско  лято.

# 535
  • След завоя в дясно
Добро утро от мен
 kaffeetrmker_2
Тази седмица си по насмогнах със задачките и съм по активна Mr. Green
Gi да си кажа честно, на този етап и аз не държа на диплома, а само да се научи. И при мен една от причините да правя планове за септември бе, че искам да си утвърди английския първо. За съжаление вашият вилает ми идва малко далечко Simple Smile, но ако някой има предложения за някъде в северен Лондон да се казва, моля.
Klemy не се озадачавай , ще се научи детенце. В някой училищата има специални занимания за деца, на който анг. не им е първи език и им помагат да наваксат с матирала. Провери и тази опция предлага се,но не във всяко училище.
LOKO- смъцъфръцано- ако може превод в ефир, каква е тази дума Shocked

# 536
  • Bristol
Ell, благодаря, отивам да чета темите.  Grinning
Това малко ме озадачава, понеже ще се наложи директно да бухнем детето на училище без да знае езика, но няма начин. Стига да ни се получи.
Лек ден! Hug
На Шу детето беше така тази година, директно в първи клас. Останала съм с впечатление, че доста добре се справя, но нека и тя сподели. Преди време ги водих двамата с щерката в библиотеката и малкият определено се справя и с четенето, въпреки че Шу се оплакваше Wink
А малкото детенце се подготви да го "бухнеш" в подготвителен клас в същото училище  Laughing

Ell, нали има няколко училища български в Лондон? Не ти ли е удобно някое от тях?

# 537
LOKO- смъцъфръцано- ако може превод в ефир, каква е тази дума Shocked[/color]
Превод в ефир, но не от Владо Береану, нали? Който на концерта на Майкъл Джаксън в Румъния на песента Bad превежда  '' А сега песента Who's bad- Кой е там ''
 ShockedОчевадна моя измишльотина Shocked Означава, че  ми е тъжно, подтиснато, тегаво и мъчно и депресивно. Ако ти харесва ти позволявам да я ползваш Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 14:41 от LOKO

# 538
Ето ме и мен Laughing
Ох и аз искам да си засадя нещо, но в Бг бях супер зле с това, непрекъснато си уморявах цветята Rolling Eyes

Клеми аз определено го бухнах Боян Laughing. Справя се много добре. Онзи ден бях на родителска и учителката му беше възхитена от него, каза че е взел материала от предучилищната и вече учи наравно с другите. Чете, пише, смята направо да не повярва човек. Естествено не беше и без аварийно, в началото се побийваше малко, оплакваше се че не може да каже че му е студено и тн. Но полека си намери приятели и даже днес ми каза, че много му харесва на училище. Учителката му беше дала едни картинки да си носи с него, на които имаше нарисувани тоалетна, вода, храна и тн. , така че да имат базова комуникация. Ходеше и при друга учителка, която го учеше на английски. Той вече говори много добре. А за четенето, както Mери казва не съм много доволна, но може и в мен да е проблема. Аз го карам да ми превежда думичките от книжките и там става страшно. Имаме проблем например с думата Get, ако му кажа на английски да вземе топката, го прави, но ако го питам какво значи Get,той ми казва че е "отиди" newsm78 Не знам, аз искам да съм сигурна че знае думите и на двата езика и да разбира, какво чете, но може и да не съм права. Иначе даже се смяхме с учителката, че непрекъснато получава любовни писма, първо от едно сега от друго момиченце, много са сладки. Иначе сега в събота за първи път е канен на рожден ден и ще ходи с бащата на най добрия си приятел.

Loko тази дума ми е много любима, и много често най точно описва настроението ми Laughing

# 539
Ох, само ако знаете каква е отврат времето в София...
Студ, сняг, вятър, киша, кал, вода..кошмар...
Поредните съсипани обувки, а краката ми мокри само докато пресека булеварда..

Девойки, ако искате боя за яйца от БГ, пишете ми едно лично.

Общи условия

Активация на акаунт