Великобритания-тема 29

• 58 563
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
tsvetkova elica, мисля 4е трябва да се регистрираш за Джи пи и тогава ще ти дадат NHS номер, защото ако не бьркам вие нямате още такьв номер. А като се регистрирате е нормално да ви направят check in-крьв и урина. А за урината искаи от жената на рецепцията bottle for urine sample.      Аз да си 4акам щерката, с голямо нетарпение Grinning Искара в БГ. 6 месеца на градинка. Мнооогоо сьм се затьжила BlushНямам тьрпение да е нацелувам Hug

# 646
Здравйте мами великобританки  Grinning Аз продължавам да чета по-старите теми и да събирам интересна информация. Ние взехме вече твърдото решение да се местим към вашата географска ширина, само че ще бъде другата година към Април-Май и междувременно ако позволите ще си седя кротко в ъгъла и ще ви чета без да досаждам много  Flutter Много неща са ми в главата и се мъча да оргазнизирам всичко без голяма паника, дано се получи. Сварзах се с няколко агента на недвижими имоти и ще си кореспондираме по интернет докато не тръгнем окончателно от тук. Много благодаря на всички, които до момента ми отговориха на въпросите, които имах   bouquet

# 647
Здравейте, на всички мами  Hug Искам да питам нещо, че скоро детето ще има рожден ден и имам порачка, а тука в бг не го намирам. Скоро се върнахме от Лондон и там видях от тези тротинетки, за по малките бяха с 2 колела отпред и 1 отзад. Та такова нещо търся  Simple Smile.
Ако някой може да помогне, ще се радвам много.

# 648
Mini Micro e модела, потърси из нета за добра цена:
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps& … ooters+mini+micro

Честит петък  Mr. Green

# 649

Оо, от кога го чакам пусти му петък..
И заплати имаме днес  Crazy

# 650
  • Нотингам/Пловдив
Здр. момичета имам един въпрос.Малката ми дъщеря е на 6 и стъпалата и са дюстабан, има и изкривяване навътре на самите глезени.Докато бяхме в БГ правехме ортопедични обувки по поръчка и никога не е носила обикновенни обувки.Тука ДжП-то каза че след като може да върви и не се оплаква няма проблеми.Купих и ортопедични обувки от магазина, но с тях видимо си криви краката още повече,дайте съвет ако някой е имал подобен проблем или ако някой знае къде мога да и поръчам ортопедични обувки тук(Лондон).
Лек и успешен ден на всички.

# 651
Mini Micro e модела, потърси из нета за добра цена:
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps& … ooters+mini+micro

Честит петък  Mr. Green

Мерси много   bouquet

# 652
  • Лондон
 Laughing и аз така, хем е петък, хем и заплата взех... Laughing Само, че имам много работа и ще се работи до късно, плюс че съм full time майка днес...така че купонът се отлага, но чувството все пак остава Wink

мишолина, както винаги полезна с нещо, сега ще купя и аз едно, че да вземе да се затопли Simple Smile Ти хубаво даде този линк, сега ако кажеш и къде са най-хубавите налакътници и наколенки Confused май съм нахална...

много хубав уикенд на всички, аз тези дни разбрах, че било Цветница тази неделя и май ще трябва да черпя...

# 653
много хубав уикенд на всички, аз тези дни разбрах, че било Цветница тази неделя и май ще трябва да черпя...
Да, Цветница е в неделя и се разрешава риба за постещите. И от мен прекрасна събота и неделя на всички. Ние летим за БГ на 31ви с БА, дано само да излетим обаче.

# 654
cocko, моя близка имаше проблем с дъщеря си. Първо и направиха едни супер твърди обувки по поръчка, които според мен бяха ужасни, макар че бяха розови и лачени, за да им се радва. След това отидоха при специалист в София, сега не се сещам за името, но ако искаш ще го проверя. Той им каза, че единственото, което трябва да прави е да носи специални стелки, които можеха да се купят както от него, така и от специализирани аптеки. Просто обувките трябва да са затворени отзад, за да не изхвърчи стелката. Другата препоръка беше да ходи детето на спорт, който я кара да върви по правилен начин - народни танци, балет, гимнастика. Все още си криви едното краче леко, но се забелязва само като се вгледаш. Не знам къде се продават такива стелки тук, ако се разровиш из Интернет или питаш в Буутс, сигурно ще се намерят.

Весело изкарване на уикенда на всички и дано да има някое Цвете около вас, за да отбележите Цветница подобаващо.

# 655
  • Bristol
cocko, в спортните магазини има стелки, дори тази година видях, че в Snow&Rock изработват по поръчка. Цените са  Money Аз купувам от Буутс, няма много избор, но са на народни цени. Синът ми има такъв проблем, но не е само кривенето, защото и аз имам кривене и никога не ми е бил проблем, освен от естетична гледна точка в очите на моята майка и треньорката ми  Crazy Но при него е съпроводено и с болки, особено при по-големи натоварвания  Rolling Eyes Водих го на специалист, от там ни насочиха при нещо като рехабилитатор. Той следи сина, дава му да прави определени упражнения, не препоръчва постоянно носене на стелки, ако няма болка. Само когато се очакват по-големи физически натоварвания се слагат стелките.
Приятно изкарване на Цветница и покрай това да попитам, кога се боядисваха яйцата, все забравям  Embarassed

# 656
Приятно изкарване на Цветница и покрай това да попитам, кога се боядисваха яйцата, все забравям  Embarassed
На Велики Четвъртък рано сутринта или ако не можеш в четвъртък тогава в събота (наѝ-късно до обяд) и първото яѝце да е червено.

# 657
Cocko,виж това:http://www.specialfootwear.co.uk/orthopaedic_children.php

# 658
Cocko, ако имаш време погледни и сайта на Scholl. Те са си класици в производството на такива продукти.
http://www.scholl.com/en-GB/Homepage.action
Обяснението на Джи пи-то ме  Shocked , но това е реалността явно. Според мене също, стелките са много добро решение. Дюстабана може да причинява болка, от която човек "опитва да избяга" като неволно наглася ( криви) крака в посока в която е най-малко натоварването. С правилна стелка това натоварване може да се отнеме и да се подобрят нещата. Сега се сещам също-тук има една много разпространена специалност- сhiropodist. Не съм добре запозната, но мисля че не е точен аналог на нашите ортопеди и се занимават повече с козметични проблеми, а не с рязане и коване както е в Горна Баня. Надявам се че са по-достъпни отколкото консултантите.
Виж им сайта:  http://www.feetforlife.org/find/index.html

Хех, Петъка май е минал по общ сценарий на много места: Петък +заплата! Да можеше всеки Петък да е в този формат... Laughing   ...Kоето ме подсеща че ми е време за новия road tax disc... newsm78
Навсякъде в Англия ли в този сезон е залято с Нарциси??? Голяма красота!! Тук по нашето "село" всичко е жълто! Буквално цели поляни!

В комбинация с малко слънце направо ти идва да литнеш от кеф! Някоя начетена извисена душа би ли ме подсетила кое беше това класическо произведение за  daffodils и кой беше автора му....  Thinking

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 12:23 от яхнала метлата

# 659
Daffodils

By William Wordsworth

I WANDER'D lonely as a cloud

That floats on high o'er vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils;
Beside the lake, beneath the trees,
Fluttering and dancing in the breeze.

Continuous as the stars that shine

And twinkle on the Milky Way,