Великобритания-тема 29

• 58 577
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Момичета здравеите,моля Ви за малко помощ,искам да заведа децата за холидея до Испания,но без таткото(все някоѝ трябва да работи),имам пълномощно от него,но е на български,искат ли превод на англииски на летището? Благодаря предварително.

# 676
  • Лондон
Този високо съдържателен документ ти трябва само за пред българските власти, на БГ летище или друга граница, а тъй като повечето от тамошните служители не четат на други езици  освен български, не ти трябва превод Wink
Ако пък летиш от Англия за Испания не ти трябва този документ въобще...

# 677
  :bouquet:TZVETAK,Благодаря за експресния и изчерпателен отговор.Лек ден   bouquet

# 678
Момичета здравейте

Не съм се вясвала от много време тук във форума.Изместихме се в нова къща, нямахме интернет, но вече имам и ще наминавам по-често.Надявам се, че с вас всичко е наред, нямам време да ви изчета назад в темите.
Честит имен ден на именниците, малко на патерици  bouquet  bouquet  bouquet
Момичета, какво ще правите малчовците по време на ваканцията?За сега нямам никакви идеи, и много се надвам времето да е на наша страна

# 679
  • Манчестър
Момичета здравейте

Не съм се вясвала от много време тук във форума.Изместихме се в нова къща, нямахме интернет, но вече имам и ще наминавам по-често.Надявам се, че с вас всичко е наред, нямам време да ви изчета назад в темите.
Честит имен ден на именниците, малко на патерици  bouquet  bouquet  bouquet
Момичета, какво ще правите малчовците по време на ваканцията?За сега нямам никакви идеи, и много се надвам времето да е на наша страна

какво време на наша страна.Вчера на една бензиностанция мернах заглавие във вестника - Arctic Blast for Easter,а снощи трябва да е валяло сняг в Шотландия( това беше прогнозата).

# 680
добър ден мами, пак вали...аз се реших да отида до центъра на нашето градче пеш днес, и то пак заваля...и отново с колата...искам да е топло вече, стига дъжд...аз не съм писала от толкова отдавна, че чак ме е срам Whistling
Да се похваля, че почти съм готова с пролетното почистване, и братчето идва в петък от БГ...ех...не остана много, а така ми тежи вече, чорапките с какъв зор ги обувам вече..да ми смее някой от страни ако гледа  Crazy
И с въпросче, много мами тук предлагат да си купя помпа за цедене..аз си мислех да опитам първо с кърмене, пък после да видим...вие как сте постъпили? сега и за термометър се оглеждам, иначе май с покупките приключих Peace
хубав ден на всички, и дано да се постопли най-накрая Praynig

# 681
Мда, май снежен Великден се очертава.И аз гледам прогнозата от няколко дни-снощи даже казаха, че в Шотландия и Ирландия имало към 30 см сняг  #Crazy

# 682
  • Нотингам/Пловдив
Ние сме запланували Великденско парти извън града(на пикник) май тази вечер трябва да коментираме и резервен  вариант,много жалко ако всичко се провали Cry

# 683
  • След завоя в дясно
Привет от мен
Честито на всички именници и от мен на големи патерици  bouquet
M.ANTOANETA зависи с какъв статут са ти децата според мен. Ако са с БГ гражданство няма да ти искат, на границата в Испания, но ако са с Анг. може и да ти искат най -добре попитай авиокомпанията, с която ще летите. Пиша това защото доколкото си спомням като летяхме до там преди няколко месеца имаше една майка с едно момченце, който летяха сами и на тях им искаха декларация от бащата, нямам идея с какъв статут бяха обаче newsm78
Gerganagt в повечето болници имат помпи, който можеш да ползваш докато си там, също можеш и да наемеш след това ако ти се налага. Аз лично си купих пак понеже първият път имах проблем с кърменето и помпата ми помогна, гърдите ми бяха много твърди и детето не можеше да суче и затова преди да го сложа на гърдата ползвах помпата да освободя малко напрежението Crazy подозирам, че и този път ще е така Wink Ползвах помпата на Авент и съм доволна, сега взех друга марка, ако не ми пасне ще си мина пак на Авент.

Момичета снежната прогноза за цялата страна ли е или само на север се очаква?
Въпрос за тези който, ще правят козунаци, какво брашно ползвате и дали сте доволни от него. Аз ще го меся на машината и ми трябва нещо изпробвано- Биляна съвети?

# 684
  • UK/София
Аз ще го меся на машината и ми трябва нещо изпробвано- Биляна съвети?

Joy Joy JoyАз да не съм главен хлебар в Англия. Joy Hovis - червената или зелената опаковка.Предпочитам зелената.Или Allinson - Strong White bread Flour.Банковата ми сметка ще ти я пратя на ЛС:)

Някой случайно виждал ли е някъде да продават прясна мая?

# 685
Биляна, в Теско отиваш там, където пекат хляба и си поискваш. Дават ти около една шепа понатрошена и нищо не струва. В Морисънс също съм питала, но там не дават. А ти ще си поместиш ли пак рецептата за козунак за мързеливите, дето не им се рови назад, за да я намерят.  Wink

# 686
  • След завоя в дясно
Благодарство за бързия отговор. Joy и за банковата сметка, но метни и някой и друг козунак моля те да не съм капо с този корем Laughing
Относно маята питах Чичко Google  и каза тук: http://www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&keywords=fresh+yeast& … d_sl_8natmi1bmw_e виждала съм и в турските магазини.

# 687
  • UK/София

ShockedЕли, тази мая трябва да е в позлатена тарелка. Rolling Eyes  butterflyve , преди 3г. живях близо до един Морисънс.там постоянно имаше прясна мая, 100гр. за 32 пенса.Скоро ходих и пак имаше.Но за съжаление явно само там я има.Относно козунаците, едва ли моята рецепта ще ти е нужна след като искаш козунак за мързеливи  Simple Smile, но заповядай .

# 688
  • Bristol
И Next despatch е след Великден  Joy
Не е до брашното, до майсторлъка си е. И Hovis и Allinson съм пробвала, ами не ми стават като на някои други Wink Затова пък открих, че hot cross buns се правят бързо и лесно и ми се получават. С брашното на Allinson получавам по-добри резултати, но дали е от брашното или "способностите" ми  Crazy

Днес моята easter bonnet получи награда в училището на Ели, огромно шоколадово яйце  Whistling  bowuu
А съботата направих голямо откритие. Драма клубът, които посещава синът, правят прекрасни спектакли и билетите са им на народни цени! До сега ги гледах с пренебрежение, дечурлига или по-скоро тинейджъри, любители, обаче явно ръководството им е много добро! Така ме развълнува представлението, че си забравих всички проблеми. Вече съм им фен и не ме гризат съмнения, заслужават ли си парите и времето  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 21:48 от Merry

# 689
Я и тук да се накарам за тази драма с времето... Днес на работа всеки само за това мрънка.
Супер си е времето. Може да вали, може да духа, но си мирише на пролет...
Ще почиваме сума дни, харесайте си най-шоколодовите шоколади,
боядисвайте, месете, шарете, пък времето да си бъде каквото ще...

И сериозно. Аз си следя времето в синоптик бг.
Странно или не, но си ми познават, какво е в Нотингам
и като обща обстановка, и като градуси, и като сила на вятъра.
Сняг няма да вали.

Общи условия

Активация на акаунт