Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 276 999
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Мнения: 804
Реших се и аз да направя сладкиша,но.............извинете за лаишкия въпрос-не се ли усеща майонезата,доста е като количество?Не бих искала да се изложа пред милото.Благодаря предварително!!!

# 1 396
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Не, изобщо, замисли се - майонезата е яйца.   Mr. Green
Установих, че това е мързелив кекс - точно като за мен.  hahaha

# 1 397
  • Мнения: 186
Lina dm въобще не се притеснявай,абсолютно не се усеща майонезата а вкусът на сладкиша е страхотен!!!На мен ми се получи като торта !!!

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 11:50 от poxy 80

# 1 398
  • Мнения: 804
Благодаря,момичета,ще го направя и аз!Имам тортена форма със свалящ се борд и предполагам,че ще стане.Ако успея да го направя ще има и отчет!  Hug Hug Hug

# 1 399
  • Мнения: 2 212
А ако разлея сместа във форма за мъфини ще стане ли нещо? Или да не пробвам, понеже фурната не ми е много качествена и не знам дали ще се получи в обикновена тава.

# 1 400
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
На първа страница пише, че става, само, че намали времето за печене.

Забележка - ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 мин., а температурата - на 160г С.

# 1 401
  • Мнения: 2 212
Ох, то бива заплес бива...но аз понеже се зачетох основно в последните страници, и тъй като и мойта фурна е допотопна и такива екстри като градуси няма се зачудих дали в обикновена кръгла алунимева форма ще стане или да си ползвам формата за мъфини, защото знам от опит, че там поне тестото не залепва...

# 1 402
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Хич да не ти е!  Mr. Green
Аз вече пети, шести път правя едно нищо от сладкиша, обаче съм упорита и продължавам с опитите!  hahaha

# 1 403
  • Мнения: 2 212
Ето написала съм поредната глупост...Алуминиева е формата за мъфините, затова и не залепва, но кръглата тава е цинкова. Обикновено сладкишите ми се получават отгоре и отдолу загорели, силна е фурната, посредата глетави. Но ще пробвам пък да става квото ще  Whistling

# 1 404
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
И аз на тоя принцип.  hahaha
Докато го уцеля ще се пробвам, неговата вЕрица!  hahaha

# 1 405
  • Мнения: 2 212
Бре, да не повярва човек получи се, много е вкусен наистина. Направих го в кръглата форма, точно по инструкциите и стана супер.

Ето снимковия материал: цък и цък

# 1 406
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Еее, браво!   bouquet
Моя никога не е изглеждал така.  hahaha

# 1 407
  • Мнения: 1 352
И моят сладкиш винаги става ронлив. 3 пъти го правя, спазвам точно пропорциите и съм сигурна, че не го печа много. Последно го направих под формата на мъфини, пекох 15 мин., ами като махнех мъфина от формата направо ми се разпадаше в ръката. Мъжът ми ме пита дали да си вземе лъжица и да го яде направо от формата  Embarassed. Нещо има, което бъркам - дали брашното е малко, не знам..

# 1 408
  • Мнения: 2 212
Не знам, аз съм много начинаещ в тези неща. Имам чувството, че е късмет с тази моя фурна, сега 25 минути и почти вече почваше да изгаря отгоре, даже леко беше попрепекан, ама по-добре така, отколкото иначе.

# 1 409
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
И моят сладкиш винаги става ронлив. 3 пъти го правя, спазвам точно пропорциите и съм сигурна, че не го печа много. Последно го направих под формата на мъфини, пекох 15 мин., ами като махнех мъфина от формата направо ми се разпадаше в ръката. Мъжът ми ме пита дали да си вземе лъжица и да го яде направо от формата  Embarassed. Нещо има, което бъркам - дали брашното е малко, не знам..

Ами ще търсим причината,докато не я открием.
Сега се замислям дали не е от майонезата  Thinking
Аз ползвам винаги една и съща ,която леко накиселява  newsm78
Другият път ще ползвам различна майонеза ,няма да се откажа,защото сладкиша е много вкусен ,лесен и бърз за изпълнение  Laughing
Чакам с нетърпение мнението на авторката   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт