Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 276 991
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 1 425
  • Мнения: 139
Привет момичета,

Правя сладкиша доста често, винаги се получава, хем със скапана фурна.
Проверете си количеството на брашното и бакпулвера.
Ползвала съм всякакви майонези, тук са малко по-кисели, но не се усещат.
Понякога слагам есенция ром, или смлени ядки, става фантастично...Ако ми остане време, ще направя един за утре, да изненадам съпругът ми.

# 1 426
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
На майонезата,която аз ползвам пише,че съдържа винен оцет и 2 % лимонов сок  Simple Smile

# 1 427
  • Мнения: 1 352
Според мен роненето не идва от майонезата. Мисля, че брашното е малко. Винаги слагам точните пропорции, които са дадени в рецептата, но кажете и вие колко брашно слагате и горе-долу каква ви е гъстотата на тестото.

# 1 428
  • Мнения: 1 259
Записах си необходимите продукти и утре сутринта ще купя това, което нямам. После ще пиша резултати!

# 1 429
  • Мнения: 0
Преди малко го направих за да изненадам половинката за утрешния празник и съм възхитена от резултата. Бързо приготвяне, малко продукти и отличен вкус. Мисля да го разрежа и да напълня с крем поради липса на шоколад, но мисля че ще се получи добре и без него, а следващия път ще го направя по оригинал с глазура. Благодаря на авторката за тази невероятна рецепта.  bouquet

# 1 430
  • Мнения: 13 661
Вчера направих два броя за днешния празник, този път сложих и двойно повече шоколадова заливка, ухаят разкошно.

# 1 431
  • Мнения: 224
Момичета имам 2 шоколада Милка,но нямам масло в момента за глазурата.Ако сложа маргарин дали ще стане или да слагам само шоколада?

# 1 432
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Може,аз винаги слагам само разтопен шоколад

# 1 433
  • под тепетата
  • Мнения: 11 275
Да си призная досега не съм го правила с оригиналната глазура  Embarassed Вчерашните мъфини по тази рецепта ( за кой ли път...) покрих с глазура от черен шоколад стопен с 2-3 лъжици олио. Така ми става гладка и лъскава глазурата и не цапа ( демек става за пренасяне ). Половината украсих със захарни точки, а другите - с кокос. Резултатът - пИрфектен както винаги  ! За ужас на дъщеря ми ще нося днес част от тях за почерпка  Mr. Green    От една доза ми стават 16 бр.

# 1 434
  • Мнения: 22 867
Вчерашните мъфини по тази рецепта ( за кой ли път...) покрих с глазура от черен шоколад стопен с 2-3 лъжици олио. Така ми става гладка и лъскава глазурата и не цапа ( демек става за пренасяне ).

И аз за себе си съм решила, че това е най-сполучливата глазура. Независимо за какво ми трябва, т.е. за покриване или за лека украса, така я правя - шоколад и малко олио. Понякога добавям и мъничко пресно мляко или кисело на айрян, но съвсем малко. Peace

# 1 435
  • Несебър
  • Мнения: 16
И аз направих рецептата за Свети Валентин, стана страхотен, много вкусен . Притеснявах се да не стане ронлив и сух, но обратното стана сочен. Всички много го харесаха, определено ще се прави често.
За кой ли път да благодаря на СЛАДКА ХАПКА за лесната и мнооооого вкусна рецепта Hug  bouquet  chef
Според мен роненето не идва от майонезата. Мисля, че брашното е малко. Винаги слагам точните пропорции, които са дадени в рецептата, но кажете и вие колко брашно слагате и горе-долу каква ви е гъстотата на тестото.
Сложих 2 ч.ч.брашно(200 гр. една чаша), тестото ми се получи гъсто. Дано съм ти била полезна Wink

# 1 436
  • близо под тепетата
  • Мнения: 684
Сега като ви чета коментарите за брашното, и се замислих Mr. Green Първия път аз нещо обърках и май точно в брашното е било, дошло ми е повече от нужното, а и глазура не му сложих на сладкиша....но не съм се отказала! Ще го направя пак! Peace  chef

Смятам под формата на мъфини да го направя този път. Дали ще стане хубаво, ако разбъркам намачкани банани в сместа? newsm78 понеже много обичам комбинацията шоколад+банани

# 1 437
  • под тепетата
  • Мнения: 11 275
Да не стане глетав от бананите, Маги  newsm78
 Не става ли като ги изпечеш да ги залееш с разтопен шоколад, а върху него да сложиш нарязания на шайби банан,потопен и той в шоколад ? Хем така няма да почернее банана.

# 1 438
  • близо под тепетата
  • Мнения: 684
Да не стане глетав от бананите, Маги  newsm78
 Не става ли като ги изпечеш да ги залееш с разтопен шоколад, а върху него да сложиш нарязания на шайби банан,потопен и той в шоколад ? Хем така няма да почернее банана.

Май наистина така ще е по-добре Rolling Eyes Той нали си е по принцип по-сочен, а с бананите...мислех да увелича брашното, ама тогава да не стане ронлив....затова по-добре да си карам по рецептата, че хич ме няма в модификациите Laughing

# 1 439
  • При децата ми
  • Мнения: 7 416
Привет!
Да се отчета и аз: направих сладкиша в събота вечерта, точно както е по рецептата, нооооо съм забравила да сложа 5-те супени лъжици какао Blush Blush, просто като съм преписвала рецептата, съм пропуснала да препиша това.... Въпреки това обаче сладкиша много ни хареса и ще се прави и за напред. Simple Smile Аз направих глазурата с тъмен шоколад на "Своге" и единственото, което промених е това, че поръсих със смлени орехи. На мен лично ми хареса, освен това никак не труден за изпълнение и е икономичен! Благодарности и от мен за рецептата!  bouquet Снимах го преди да е разрязан и ако имам време по-късно днес ще кача снимки.
Забравих да кажа, че глазурата я направих така, като споделиха, че я правят Лабрекс и Биляна. С 3 с. лъжици олио, вместо с масло. Получи се, гладка и много лесна за разнасяне глазура! Hug

Общи условия

Активация на акаунт