Шоколадов сладкиш с майонеза

• 277 703
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 240
Аз го пекох 30 мин., но то има разлика в печките. Клечката  ми също беше мокра и се напука. Извадих го и после си беше супер, добре че не го оставих повече, че щеше да изсъхне и да се рони.

# 241
Чудих се, шашках се, на 40-тата минута го извадих вече, оставих го. Преди малко го залях с глазурата и го оставих на терасата. Ще се отчета после как се е получило. Дано не съм го прецакала.

# 242
  • София
И аз го направих тази вечер. Идеше ми да греба от суровата смес, беше като течен шоколад Laughing
Пекох го точно 25 мин., в тортена форма, с откопчаващ се борд, надигна се много добре, но в средата, краищата ми останаха ниски. Отгоре ми се напука, цъфна като майска роза...що така.... newsm78 Thinking
Залях го с глазурата, опитахме го.....превъзходен е, не е много сладък, много балансиран вкус. Определено ми допадна Peace
Казах на свеки и на мъжО да си вземат утре за работата, че аз "вълк пастърма не държи" - цял ден ще си го похапвам, а сутринта тамън се бяхме сприятелили с кантарчето Tired
По-късничко ще покажа нагледно Hug

Ето ви парченце, да ви е сладко! Hug

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 21:54 от Мишле_

# 243
Аз съм много, много приятно изненадана от този сладкиш. Признавам си подходих с малко недоверие - вода, майонеза, няма никакви яйца в сладкиша... Чудех се. Купих обаче течен шоколад, а имах майонеза "Краси" вкъщи и го направих вчера (както и веднага публикувах снимка тук).
Ами какво да кажа... Много ми хареса!
Не е сух, сочен е, а и няма как да е иначе все пак има вода и майонеза в него. Изпекох го за около 35 мин. на 180 °C в подвижна форма с диаметър 26 см. Надигна се много добре, но отгоре обаче не го залях и с масло, а само с шоколад. Разтопих го леко, изстина добре сладкиша и го намазах. Стана превъзходно.
Дори снощи бях за малко на гости у комшиите, а те имат две малки деца, занесох 1/3 от сладкиша и децата просто го ометоха. Много им хареса и на тях.
Скоро пак ще го направя. Лесен, бърз, икономичен и страшно вкусен!
Благодаря на хапчицата, за рецептата.   bouquet

# 244
  • В сърцето на живота!
Мишле_ извинявай че питам,но защо твоя сладкиш е толкова черен Embarassed

# 245
  • София
 Цвета зависи от какаото. Моя го правих с детското какао Нескуик и стана светъл, ако е с чисто какао става тъмен.

# 246
Днес и аз направих сладкиша  Simple Smile

Страшно вкусен сладкиш, сочен... Heart Eyes всички в къщи много го харесаха  Party а малките ми казаха , че искат всяка сутрин на закуска да им сервирам по парченце... Simple Smile
Сладка хапка- Благодаря ти !   bouquet
Имаш специални благодарности и от мъжа ми .  Hug

# 247
  • Видин
Страхотно оформление   bouquet

# 248
  • В сърцето на живота!
 Цвета зависи от какаото. Моя го правих с детското какао и стана светъл, ако е с чисто какао става тъмен.
Предположих че може да е от какото но чак пък да е толкова тъпен,почти черен... Rolling Eyes
Важното да е вкусен.Аз му се каня в събота smile3508

bliznacite2004 красота  Crazy  Как направи бодличките?

# 249
  • област Софийска
bliznacite2004, наистина страхотно оформление на глазурата  smile3501
Ето и моят втори опит, пак като мъфинки

# 250
Блгодаря на всички за милите думи   bouquet

Близнаците 2004, оформлението е уникално!!!

# 251
  • София
 Цвета зависи от какаото. Моя го правих с детското какао Нескуик и стана светъл, ако е с чисто какао става тъмен.
Не, мила, в заблуда си!  Naughty  Просто сме близо до Факултета, а и да живее Фотошопа! Mr. Green Joy
Шегичка! Hug
Когато правя сладкиши ползвам какаото, което е от Метро- на Аро. Мисля, че е 70%, около 1,20 лв струва. Винаги стават с хубав плътен и тъмен цвят сладкишите и е вкусно.

# 252
Аз ползвам същото какао - на Аро и съм много доволна.

Преди време купувах едно белгийско на кг, но ми е трудно да си го намирам вече, а и цената беше мн. висока, затова карам на това от Метро.

Нескук-а не е само какао и аз поне не откривам никъде в описанието на пакета % съдържание на какао, за да се прецени как да се замести с него в рецептите;

Ето нещо интересно по  темата за заместването на какао с нескуик:

Substituting Nesquik for Cocoa — Just Say No

Q. What can I substitute for cocoa powder if all I have in the house is Nestle's Quick?

A. That's a little like asking, "How do I get this egg back in the shell?" There's not really any way to substitute Nestlé's Nesquik (the name was changed in 1999) for cocoa powder, unless you're making chocolate milk or hot cocoa. The ingredients in the chocolate version of Nesquik are sugar, cocoa processed with alkali, soy lecithin, salt, artificial and natural flavors, and maltodextrin. How are you going to work those extra ingredients into your recipe? And how do you know how much sugar there is relative to the cocoa, so that you get the right amount of each in your recipe? And what are those artificial flavors going to do to your finished product?

We suppose it is not beyond the realm of possibility to substitute Nesquik for cocoa and sugar in some simple cake recipe, but unless a trip to the store is absolutely impossible, we'd put off the baking project until we purchased some plain cocoa.

Nesquik powder is available in several flavors: double chocolate, artificially sweetened chocolate, and strawberry, and the ready-to-drink versions of Nesquik are available in those flavors as well as banana and "very vanilla." We absolutely forbid you to try cooking with any of them!

# 253
  • София
  Понеже не знам чужди езици, пуснах го за превод и горе-долу разбрах какво пише. Но пък сладкиша ми стана хубав. За другия път ще знам да не готвя с него.

# 254
amanita, Ясмина, рина, сладка хапка- Благодаря ви , много сте мили.  Hug

Ясмина- аз не съм мислила да го правя с бодлички, просто като мажех глазурата и като повдигах лъжицата ( как го обясних само.... Blush) видях че се образуват такива бодлички и реших да направя цялата глазура така ....интересно ми се видя, а и малките се зарадваха , кръстиха сладкиша " таралежко "  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт