Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 276 516
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 912
Аз вече се отчетох тук Peace...но да покажа и на моята комшийка как изглежда невероятния сладкиш....

още веднъж големи благодарности на сладка хапка  Hug  bouquet

# 376
  • Бургас
  • Мнения: 1 428
Блонди дано да си снимала ,че нямам търпение да видя творението ти.

И аз съм любопитна  Laughing

# 377
  • ES
  • Мнения: 2 191
И аз го направих, сложих домавна майонеза _ 2 яйца и 150 мл олио с малко лимонов сок, сол не сложих. Не стана гъста като купешката, но пак беше добре. Пекох го 20_25 минути, но после не го из4аках да изтине и се опитах да го обърна и се разпадна. Карищата бяха много сухи и се раздробиха. И от вътре не стана така со4ен като вашите, а мек и въздушен. Пак стана много вкусен.

# 378
  • Мнения: 27 523
Илияна, Радост, снимка довечера  Hug
Единият сладкиш вчера на гостито обра точките - и кремът, и комбинацията се получиха страхотно, страшно вкусен. Другият тук довечера ще го разрежем и ще покажа  Blush

# 379
  • Мнения: 1 215
Сладка хапка, благодаря за вкусната и лесна рецепта, вече е любимата у нас.
И на мен ми хареса, а аз не обичам сладко...  Crazy
Получи се страхотен на вид и на вкус сладкиш, снимала съм го, но в момента не мога да кача снимки,
по- късно ще кача, обещавам.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 17:06 от Уки

# 380
  • Костинброд
  • Мнения: 124
Ето мойте трети и четвърти опит.Всеки следващ е по-вкусен.На последния сложих вътре и кокос и стана суууупееррр.  bouquet
http://adenis.snimka.bg/cooking/sladkish-s-mayioneza.469054.17203599

# 381
  • Мнения: 2 803
Тези дни и аз ще го спретна този сладкиш. Все го подминавах с въздишка, че съм качила няколко килца, но не мога да му устоя. Hug

# 382
  • Мнения: 4 275
Момичета, ще правя сладкиша след малко. Даже забърках брашното и захарта, но като стигнах до бакпулвера се спрях ...  Rolling Eyes
Преди време правих един ябълков сладкиш (на Аредхел, дано не бъркам ника) и динените резенчета на Ксения. Ами някои хапки ми киселееха. Сестра ми каза, че бакпулверът не се е разтворил добре или не се е разбъркал добре. Дали не са много 10 гр?  Rolling Eyes Надявам се този път да няма такива кисели части ...

И другото ... взех два вида шоколад: Милка с лешнишци х 2 бр и една Мура - натурален шоколад. А .. и един течен Финети. Сега се чудя с какво да напрая глазурата .... дали от двете Милки или Милка с Мура? Какво ще ме посъветвате?  Rolling Eyes Искам заливката да е като на торта Гараш (леко натуралничко)

Дано не е станао мнгоо объркано, но ме натискат за лаптопа

# 383
  • Мнения: 180
Два пъти го направих и получих поръчка да не потретвам, че много бързо се харчи у нас  Laughing И двата пъти сложих орехи и много добре вървят със сладкиша. Първия път ги сложих вътре и стана много сполучливо. След това забравих и ги сложих отгоре, но нещо не ми допадна така, а и на вид стана смешен.

Мишелин, наистина не знам за шоколадите. Аз го правих с 2бр. Милка млечен. С лешниците ми се струва добра идея (аз обичам и млечен вкус и с ядки). Но най-вече зависи от собствения ти вкус за шоколад Simple Smile А и не те пречи да опиташ всеки вариант Wink

# 384
  • Мнения: 4 435
За глазурата не знам какво да те посъветвам, но за бакпулвера, не се притеснявай, слагай го смело, цялото пакетче. Разбъркай го първо със сухите продукти както си е написано, и не го мисли повече. Няма да има нищо кисело.

# 385
  • Мнения: 38
Ох,само като я видя тази тема в непрочетените ми ... утре ще го направя Simple Smile Simple Smile

# 386
  • Мнения: 27 523
Мишелин, аз слагам даже цяло пакетче от 20гр. Не е много 10гр. Никога не ми се е случвало да киселее, само когато аз съм си правила смес от сода и лимонтузу, но от готов бакпулвер - не.
Защо си взела шоколад с лешници обаче, не разбрах? Как ще процедираш с мазането после  Thinking Ползвай натуралния, за течния не съм сигурна дали ще стане  newsm78 Не ти помогнах особено, де  Embarassed
Можеш да си направиш заливка от захар, вода, какао и масло. На мен заливката с масло и шоколад доста ми се втвърдява между другото и сладкишът при рязането се натрошава отгоре  Crazy

# 387
  • Мнения: 4 275
Благодаря, момичета! Simple Smile
Сложих бакпулвера ... Въпросът с глазурата също е решен  Mr. Green
Гаджето си отвори едната Милка и за глазурата остават Мурата с другата Милка ....
Ох ... нямам търпение вече! Дано ми се получи, че колегите утре чакат сладкиш ...  Mr. Green

Блонди, не знам и аз защо взех шоколад с лешници. Някой по-назад беше писал, че е позлвал такъв и ... Simple Smile
Бях се спряла на Риттер-чета, но нещо Кауфланд спряха да ги зарежат ...
Отивам да бухна сладкиша във фурната!

Между другото цял ден ми е едно такова развълнувано. Едвам дочаках да изляза от работа.  Blush

# 388
  • София
  • Мнения: 1 374
За да не става глазурата твърда,да не се чупи освен шоколад и масло,сложих малко шипков мармалад. Ако ви харесва  Simple Smile пробвайте?

# 389
  • Мнения: 4 275
Аз да се оплача, момичета ... С такова желание го правих този сладкиш. Всичко беше добре, докато не го извадих от фурната. Подържах го 2-3 мин в тавата и реших, че ще го обръщам ... И познайте какво .... средата остана залепена за тавата, а крайчетата се отлепиха! Идеше ми да ревна, а беше гладък като масълце отгоре ... Красота!

Предполгам, че се получи така, защото не беше изстинал ... Или е останал суров, въпреки че спазих времето за печене. Simple Smile Причината - може би в какаото ... вместо 5 супени лъжички какао, сложих 10-12 (абе почти цяло пакетче на Д-р Йоткер, 50 гр) ...  Mr. Green Но с 5-те лъжички само не ми се получи желаният цвят, а с повечето какао тестото стана по-гъсто. Та, затова си мисля, че остана суров.

За глазурата, тъй като сладкишът беше в беобразно състояние, реших да използвам течния шоколад. Другите шоколади пазя за тази вечер! Ще се прави пак!  Mr. Green

Иначе е страхотно шоколоадов и вкусен!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт