Шоколадов сладкиш с майонеза

• 277 789
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 645

Пак сладкишчето и пак във вид на тортичка. Вкусотия! Heart Eyes Сладка хапкаbouquet!

# 646
  • ГОре на черешата...
Лабрекс, направо ме размаза рано сабахлям Crazy.

Пак е с твоето кремче, нали Rolling Eyes? Двойна доза крем ли направи, за да има и отгоре? Питам, защото съм решила за 8-ми март да го правя...

# 647
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
до сега нещо го отсвирвах този сладкиш заради майонезата, тъй като ние не ядем, ама сега четох, гледах снимки и ще сляза да взема една майонеза да го направя и аз

# 648

Пак сладкишчето и пак във вид на тортичка. Вкусотия! Heart Eyes Сладка хапкаbouquet!

Ох направо вече не знам ,каква диета трябва да започна да пазя след известно време....,защото като го гледам пак как си го направила... и сигурно няма да се въздържа...,пак ще се прави  Joy Joy Joy

# 649
Лабрекс, направо ме размаза рано сабахлям Crazy.

Пак е с твоето кремче, нали Rolling Eyes? Двойна доза крем ли направи, за да има и отгоре? Питам, защото съм решила за 8-ми март да го правя...

mari_eta , с чийз кремчето е, да, една доза си е и стига чудесно за дозата сладкиш на сладка хапка. Даже не успях да го разпределя хубаво, та за отгоре остана повече, отколкото сложих в средата, но........и така се хареса от гостите ми. Grinning

Myriam , то дали ще му шибнеш 200 гр маргарин и три яйца на сладкиша или една майонеза - не е голяма разликата. Нали майонезата основно е от яйца и мазнина. Е, в тая от магазина има и някои екстри, ама то къде ли вече ги няма. Wink

merydit , много ми хареса прочетеното в друга тема(мисля, че е на тутулина, но не съм сигурна, а не ми се връща да търся), та тя пише, че работела по въпроса как да разглежда темите със затворени очи.  Grinning Ако го изработи, мисля, че на всички ще ни е полезно, щото иначе, гледаш вкусотии, гледаш, пък току спретнеш някоя.   bouquet

# 650
Лабрекс, имам въпрос за крема -  крема Оле се разбива със сметаната и кремата без да му се добавя полагаемото мляко, описано на пакетчето или му се слага млякото?

Аз не искам да гледам със затворени очи, с отворени искам! Сал едното гледане ми остана..........  Tired

# 651
Лабрекс ,много съблазняващо парченце. Simple SmileАз пък да попитам блата позволява ли да се среже на две и да се направи тортичка с крем?  newsm78

# 652
Лабрекс, имам въпрос за крема -  крема Оле се разбива със сметаната и кремата без да му се добавя полагаемото мляко, описано на пакетчето или му се слага млякото?

Аз не искам да гледам със затворени очи, с отворени искам! Сал едното гледане ми остана..........  Tired

pina, всичко (крема сиренето, сметаната и прахчето Оле) бухвам в купата на миксера и го включвам. В това време си меля захар с кафемелачката, защото все не се сещам да купувам пудра, сипвам и нея и разбивам, докато стане гладко кремче и ми хареса на консистенция. Не се слага мляко.

ива , блатчето се реже идеално, чак му се любувам, като го разделя на две, но го режа с нож за торти, с обикновен просто не съм пробвала, ама къде ще иде, трябва да се среже, той не е ронлив. Само го изчакай да изстине, преди да режеш.

# 653
Мерси, Лабрекс!  Peace  Ще го пробвам, звучи много добре.  Явно става гъстичък, още по- добре!

# 654
Мерси, Лабрекс!  Peace  Ще го пробвам, звучи много добре.  Явно става гъстичък, още по- добре!

Да, не се разтича, стои си чудесно на пласт, но е приятен като консистенция, пък на вкус Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, ама то нали знаеш, на вкус и цвет.........надявам се да ти хареса и на тебе. Имам предвид, че доста народ около мен го лапа и пита за още, а някои само на кремче си го правят, толкова им е харесал.

# 655
Да си покажа и моя ягодов първомартенски вариант на сладкиша

Вместо какао съм сложила ягодов пудинг.

Крема е на Лабрекс   bouquet, само кремчето не беше Оле, а някакво друго, пак без варене с ягодов вкус.

Аромата беше просто вълшебен, но не мога да кажа как е на вкус, че гладувам.
Половината се изяде още снощи, де  Whistling

# 656
Аз съм правила чийзкейк, като крема е заквасена сметана и крема сирене (с пудра захар), но сиренето е в по- голямо количество. Много го харесвам, разкошно става!
Правила съм и крем Оле с мляко, както е по опаковката - обикновен крем, но на бисквитена торта е ок, също ми харесва.
Правила съм и крем Оле, но вместо с мляко съм го разбивала с растителна, сладкарска сметана - става много твърд крем, хубав, лек вкус има, пак много ми харесва.
Тъй, че....  не виждам начин да не ми хареса и варианта, който ти предлагаш, дори още по- добре ми звучи, от всичко, което съм пробвала до сега!  Grinning

fio, много интересен вариант!

# 657
labrex ,би ли казала точно пропорциите за крема? Praynig

# 658
merydit, ето тул http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.msg14172924#msg14172924  labrex е обяснила за кремчето  Hug
Labrex, би ли споделила какво крема сирене използваш? Аз за чийз-крем изполвам Крем фантазия на Жоси, но трудно го намирам.Ще се получи ли с обикновенно крема сирене (от тези опаковани като масло)?
fio, тортичката изглежда страхотно. Пишеш, че вместо какаото си сложила ягодово нишесте. Какво количество?

# 659
labrex ,би ли казала точно пропорциите за крема? Praynig

Заповядай!   bouquet
Крем за сладкиша: 1 пакетче крема сирене, 1 голяма кофичка заквасена сметана (използвам Мегле), 1 крем без варене Оле на Йоткер и 1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.

fio, наистина интересен вариант, изглежда като съвсем друга тортичка. Любопитно ми е каква ли е на вкус? newsm78  Че ще е вкусна, вкусна ще е - но какъв ли е вкусът? Ще трябва да се пробва!  bouquet

barboran4e , писали сме заедно!  bouquet Точно такова крема сирене използвам - българското, дето е в пакетчета като малките опаковки масло от 125 гр. С друго не съм го правила.

Общи условия

Активация на акаунт