Шоколадов сладкиш с майонеза

• 277 704
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Днес беше много студено и не излизахме, не можах да купя майонеза. Сега изпратих мъжО до магазина за майонеза и шоколад и ще го забъркам.
Сбогом, диети! Сбогом, чиста съвест! Laughing

# 226
И аз вчера направих сладкиша и стана страхотен.Мъжът ми беше скептичен,защото е с майонеза,но като го опита беше във възторг Grinning.Благодаря на авторката за прекрасната рецепта  bouquet

# 227
Направих го вчера и стана невероятен. newsm10Още леко топличък го нападнаха мъжете,неможаха да го изчакат да истине дори.
Благодаря за рацептата   newsm51  уникално вкусна!

# 228
Мъжът ми беше скептичен,защото е с майонеза

Започвам го и аз сега и моят мъж мята недоверчиви погледи изпод вежди към майонезата  hahaha

# 229
  • София
И аз го направих.
Недоверчив поглед имаше и в къщи, но от сина ми. Но аз често готвя нестандартно и не чу се чуди много  Laughing
Страхотен стана сладкиша. Другият път обаче задължително ще сложа орехи и ще го пробвам с друга заливка- от заквасена сметана  Peace
Уникално тесто и страшно сочен  Hug

# 230
Аз мисля следващият път да направя глазура от бонбони лакта.  Peace

# 231
  • Видин
Я дай повече инфо Praynig

# 232
Че те намират ли се вече? newsm78
Много харесвам глазура от бонбони лакта..,особенно върху еклери. Peace

# 233
Готов е моят, бухна много. Печенето отне обаче повече от половин час, може би защото формата ми е 26см и стана по-дебел. Дано е ок вътре, лепи пак по клечката, така го оставих, след малко заливката  Simple Smile

# 234
Намират се бонбони лакта- аз купувам от Метро или от насипните бонбони на грамаж, обикновено на всеки пазар има такива павилиончета с бонбони.
А за глазурата, преди няколко години много често правех сладкиш с бонбони лакта, става страхотен- лесен, бърз, вкусен. Направо ще ви пусна рецептата,за съжаление нямам спомен откъде съм я преписвала и не мога да покажа точен източник.

Сладкиш Лакта

1 коф.кисело мляко
1к.л сода бикарбонат
1ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени орехи
2 бр.яйца
1 пак. масло
1 пак .бонбони "Лакта"

Млякото ,содата,1/2 ч.ч.орехи и брашното се разбъркват внимателно/без миксер/и към тях се прибавят добре разбитите яйца със захарта.Смесва се всичко внимателно и се сипва в предварително намаслена и поръсена с брашно тавичка.Пече се при 150*-180*.Маслото и бонбоните се стопяват,към тях се прибавя другата половина на орехите и с тази смес се залива изпечения вече сладкиш.Оставя се да се охлади ,най-добре в хладилника и след 2-3 часа е готов за атака!

# 235
и аз ще го правя довечера като се прибера  Peace

lubopitko - откъде бонбони Лакта, отдавна не съм виждала по магазините newsm78

# 236
Намират се бонбони лакта- аз купувам от Метро или от насипните бонбони на грамаж, обикновено на всеки пазар има такива павилиончета с бонбони.

# 237
Да се включа и аз -стана страхотен сладкиша, хем нямах майонеза и направих домашна(която стана доста редичка защото сложих яйцето и олиото на око).  bouquetсупер лесен и вкусен десерт

# 238
Хора, пека го вече 34-та минута, и отвътре още е чисто суров. Rolling Eyes Клечката я изкарвам цялата в смес.  Rolling Eyes Отгоре даже се напука на няколко места.
Иначе пека в откопаваща се форма за торта, и се надигна до края на формата.

# 239
  • област Софийска
Хм, нещо печката да не е... 34 минути множко ми се виждат.
Аз днес пак го направих   chef

Общи условия

Активация на акаунт