Шоколадов сладкиш с майонеза

• 276 604
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 390
Разкошен е, стана за 20 мин.
Аз си го оставих в тавата.

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 11:09 от MIK

# 391
  • ES
Аз да се оплача, момичета ... С такова желание го правих този сладкиш. Всичко беше добре, докато не го извадих от фурната. Подържах го 2-3 мин в тавата и реших, че ще го обръщам ... И познайте какво .... средата остана залепена за тавата, а крайчетата се отлепиха! Идеше ми да ревна, а беше гладък като масълце отгоре ... Красота!

Предполгам, че се получи така, защото не беше изстинал ... Или е останал суров, въпреки че спазих времето за печене. Simple Smile ..................
То4но така стана и с моя. Каква е при4ината?

# 392
  • Пловдив
Ползвай натуралния, за течния не съм сигурна дали ще стане  newsm78 Не ти помогнах особено, де  Embarassed
Става, при това чудесно! Simple Smile (Поне с Финети)

# 393
При мен си си се отлепва идеално.
Да не сте забравили да посипите брашно  newsm78

# 394
Аз сложих брашънце.  Може тавичката да не става за такива неща. Следващият път ще отрежа едно кръгче хартия за печене за дъното на тавата. Тогава пък сигурно ще лепне по крайчетата!  Mr. Green
Предполагам, че при мен стана така заради повечето какао ...  newsm78

# 395
Еее, 12 лъжици брашно  Crazy Адски много, ставаше ли за ядене  Crazy
Сладкишът трябва да изстине преди да се извади, Сладка Хапка го е написала отначало.

# 396
  • София
Здравейте, и аз ще се пробвам да направя това шоколадово чудо довечера Simple Smile Моля, само да ми кажете как разтапяте точно шоколада - на водна баня не става ли много бавно? Пък и май нямам подходящи съдове за водна баня... А как става в микровълнова?
Имам съд за фондю, може би там ще се разтопи?

Благодаря много Simple Smile

# 397
Бързо става, в тенджерка слагам стъклена купа за супа ,специални съдове нямам.

# 398
Аз да се оплача, момичета ... С такова желание го правих този сладкиш. Всичко беше добре, докато не го извадих от фурната. Подържах го 2-3 мин в тавата и реших, че ще го обръщам ... И познайте какво .... средата остана залепена за тавата, а крайчетата се отлепиха! Идеше ми да ревна, а беше гладък като масълце отгоре ... Красота!

Предполгам, че се получи така, защото не беше изстинал ... Или е останал суров, въпреки че спазих времето за печене. Simple Smile ..................

Трябва да изстине напълно и тогава.

# 399
аз шоколада го разтопявам във .... фурната докато се пече сладкиша, слагам купичката с маслото, като се поразтопи добавям начупения шоколад и след около 1-2 минути изваждам и бъркам енергично докато се получи хомогенна смес - на вкус ми допада, бързо става и не включвам котлона и да се занимавам с водна баня. Бих добавила че това е мързелив начин за разтопяване на шоколад  Simple Smile

# 400
  • София
Аз го разтопявам в микровълновата първо на степен размразяване за около 2-3минути и после за още толкова на 350 Вата. Трябва от време на време да се разбърква, за да не се пресече.

# 401
  • София

Предполгам, че се получи така, защото не беше изстинал ... Или е останал суров, въпреки че спазих времето за печене. Simple Smile Причината - може би в какаото ... вместо 5 супени лъжички какао, сложих 10-12 (абе почти цяло пакетче на Д-р Йоткер, 50 гр) ...  Mr. Green Но с 5-те лъжички само не ми се получи желаният цвят, а с повечето какао тестото стана по-гъсто. Та, затова си мисля, че остана суров.

За глазурата, тъй като сладкишът беше в беобразно състояние, реших да използвам течния шоколад. Другите шоколади пазя за тази вечер! Ще се прави пак!  Mr. Green

Иначе е страхотно шоколоадов и вкусен!  Crazy

Абе според мен не е заради какаото. Аз сложих точно едно пакетче на Йоткер, кое то ми излезе 5 с.л с връх. Може би е искал още малко печене, или точно по средата не е имало достатъчно брашно. Другият вариант е тавичката да се е прецакала в средата. Но опраделено смятам, че не е от какаото.

# 402

Трябва да изстине напълно и тогава.

Аз моя го извадих докато е горещ и нямах този проблем... newsm78 ...да не е някъде другаде причината...

# 403
Значи остава в тавата да е причината! А някой пробвал ли е с хартия за печене?

# 404
  • София
Ето го и приготвен от мен. Хиляди благодарности на авторката за споделената рецепта   bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт