Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 276 604
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 33
Уффф, не мога да повярвам, прочетох цялата тема най-накрая  jumpuu
Моят снощи не е станал. Май съм първата издънка в темата,а? Mr. Green
В средата изобщо не се е опекъл. Като го разрязах тази сутрин, взе да си тече тесто, все едно е шоколадова лава. Mr. Green Иначе в готовият участък е страхотен. Heart Eyes За другият път ще  знам, че в моята фурна му трябва поне едно 50 минути. Mr. Green
Пу втора издънка!  Mr. Green

Вчера започнах правенето и видяла, недовидяла - люснах две чаши вода, вместо една (подведена от 2-е чаши брашно  Blush). Секунди на колебание дали да изхвърля сместа и да почна на ново или да увелича дозата с половината. Избрах да продължа, но добавих на око, каквото ми се стори необходимо - най-вече брашно.

Сместа действително стана много апетитна   chef За съжаление с печенето се провалих и отвътре в средата остана едно кладенче с изцяло течна смес. Мисля, че просто сместа беше много и като я излях в тавичката, стигна почти до ръба й. Отстрани и отгоре добре изпечен, но цъфнал  Rolling Eyes . Махнах "шапката" на кладенчето, издълбах каквото течно имаше, извадих кекса и го обърнах нагоре с краката  hahaha и тогава намазах.

Не ми стана много сладък, а и доста ми лепне по зъбите. Така ли трябва да бъде?

До края на седмицата следва втори опит  Mr. Green

# 406
  • Мнения: 6 243
Ами не, не трябва да е така   Laughing

# 407
  • Мнения: 622
Значи остава в тавата да е причината! А някой пробвал ли е с хартия за печене?

Аз.  Peace След като сладкиша изстина го извадих от тавичката, обърнах го и без проблем махнах хартията.

# 408
  • Мнения: 4 435
 Kayla , поне ме успокои, че не съм само аз. Mr. Green

# 409
  • София
  • Мнения: 1 762
Аз го направих отново. Както бях писала този път сложих чаша счукани орехи в тестото  Peace Стана супер. Глазурата този път не беше шоколад, а заквасена сметана с половин пакет желатин. С шоколад ни беше много сладко. Със сметаната стана супер профирно  Peace
Не съм го снимала.  Simple Smile
Значи единственото, което спазвам на 100 процента е да го извадя от тавата напълно изстинал. Тогава нямам проблеми  Peace

# 410
  • ES
  • Мнения: 2 191
Значи остава в тавата да е причината! А някой пробвал ли е с хартия за печене?
Моята тава беше стъклена (йена) до сега не ми е ставало така с нея. Сложих и олио и брашно. мисля, 4е трябваше да го оставя да изтине.

# 411
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Като прочетох какво сте писали за бакпулвера, ами и на мен ми киселееше на места. А и друг път ми се е случвало. То е ясно, че е от лимонтозуто, но защо пък не се разтваря, има ли някой представа? newsm78

# 412
  • София
  • Мнения: 152
abet   кажи моля те как точно правиш глазурата от сметана и желатин  Rolling Eyes

# 413
  • Мнения: 4 275
Момичета, много сте отзивчиви!  Heart Eyes
Значи, аз се прибирам да го правя пак. Вчерашният ми опит и на мен ми лепнеше по зъбите. Днес донесох от Опит N1 на някои колеги. Допадна им. Сега ще правя още и за другите колеги, че си имаме и рожденик утре.

♥♥рина, Мислех си, че само аз усещам киселеещи части от бапулвера. НО, този път никакви такива. Не знам дали защото изчаках малко и може да се е разтворил напълно ...  Thinking Трябваше да изкачам едно печено към 20-30 мин, та затова така Simple Smile

Май ще се повторя, но сладкишът стана страхотно равен. Не се е напуквал, както кекс примерно Simple Smile

# 414
  • Мнения: 930
 Thinking моят сега се пече и в средата се е надигнал повече  Tired а исках да е равен като вашите, по късно вечерта ще го снимам Peace

# 415
  • BG
  • Мнения: 4 492
Като прочетох какво сте писали за бакпулвера, ами и на мен ми киселееше на места. А и друг път ми се е случвало. То е ясно, че е от лимонтозуто, но защо пък не се разтваря, има ли някой представа? newsm78
Ползвай бакплувер на д. Йоткер, в него лимонтузото е финно  смляно, в обикновения стои на кристалчета и наистина киселее, явно не се разтваря в сместа.

# 416
  • BG
  • Мнения: 4 492
Сега като прочетох за сметаната, и аз си  мислех предния път да го разрежа на два блата и да ги слепя с заквасена сметана с желатин, да стане като торта. Дори може да се сиропира  newsm78

# 417
  • Мнения: 1 798
Като прочетох какво сте писали за бакпулвера, ами и на мен ми киселееше на места. А и друг път ми се е случвало. То е ясно, че е от лимонтозуто, но защо пък не се разтваря, има ли някой представа? newsm78
Ползвай бакплувер на д. Йоткер, в него лимонтузото е финно  смляно, в обикновения стои на кристалчета и наистина киселее, явно не се разтваря в сместа.
Точно Peace

# 418
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
В интерес на истината, и аз мислех, че проблемът е точно в бакпулвера. Наистина, когато съм ползвала този на д-р Йоткер, не е имало кисела жилка. Лошото е, че в нашия малък град по магазините невинаги има бакпулвер на д-р Йоткер. Иначе купувам от него. Благодаря, момичета   bouquet

# 419
  • Мнения: 930
Thinking моят сега се пече и в средата се е надигнал повече  Tired а исках да е равен като вашите, по късно вечерта ще го снимам Peace

ето го и моят сладкиш, като се изпече и се изравни Wink

Общи условия

Активация на акаунт