Шоколадов сладкиш с майонеза

• 276 366
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 525
Леле labrex само как изглежда тортичката ти .... Crazy мммммм  много вкуснооооо   newsm22

# 526
Пък аз да ви се оплача как се изложих днес. Cry
Блата се разчупи като го вадих от тавата на няколко парчета.
Е, после я "сглобих", получи се горе долу, но ми падна кефа.
Предния път се получи много добре, сега какво стана не знам.

labrexbouquet
Страхотно изглежда тортата...не може да се сравнява по нищо с моята... "купчина".
А може ли да споделиш рецептата за крема!   bouquet

# 527
labrex тортичката изглежда......мммммммм   неустоимаааа   chef
Би ли споделила какъв е крема  Crazy
Тенкс  Hug

# 528
bliznacite2004 Фран Джонсън m@msy , благодаря ви, момичета, мнооого беше вкусна наистина!  bouquet

Крема за сладкиша: 1 пакетче крема сирене, 1 голяма кофичка заквасена сметана (използвам Мегле), 1 крем без варене Оле на Йоткер и 1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.

# 529
 Laughing
След много питанки ето го и моя резултат

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs234.snc3/22172_29 … 850_4773178_n.jpg

Понеже тавичката ми е с д=22 см, а по оригинал е 27 см
Пропорциите за продуктите ми са изчислени в съотношение 22/27  Laughing Mr. Green Whistling

За мен блата имаше вкус на кафевият блат на рошлата по рецепта на Лабрекс.
Сладка хапка, може ли да те наричам Шоколадова хапка   bouquet
Благодаря!

# 530
labrex , благодаря за рецептата за крема!

От какви съставки ти е глазурата? Изглежда много апетитна и сочна...и не твърда. Вероятно има по-малко краве масло? Thinking
Виждам и бял шоколад и крем?
Може ли да споделиш?
А кутията какво представлява? Като че ли се отваря от страни? И като че ли не е картонена?
Откъде е купена?
Боже, колко много въпроси зададох! ooooh!

# 531
много шоколадов, истинска наслада Heart Eyes, сладка хапка  bouquet
ето и моят сладкиш, разкошен стана Heart Eyes

парченце
и във формата на мъфини

# 532
Ето обещаното парче:

Мишелин, когато шоколада е почти стегнал, залепям кокосовите стърготини по страните с помощта на нож  Peace

# 533
Ех... Confused
Преди няколко седмици правих рецептата и нещо не ми се получи - стана клисав, като че ли недопечен... Тез дни смятам пак да се пробвам, но този път ще го сложа в студена или много слабо загрята фурна. Иначе на вкус беше добре - целия се изяде. Ще пиша дали се е получил този път както  трябва, все пак на бая хора им се е получил  Wink

ПС: Лабрекс синът ми много се кефи на аватара и подписът ти Joy  hahaha

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 10:24 от arkady

# 534
labrex , благодаря за рецептата за крема!

От какви съставки ти е глазурата? Изглежда много апетитна и сочна...и не твърда. Вероятно има по-малко краве масло? Thinking
Виждам и бял шоколад и крем?
Може ли да споделиш?
А кутията какво представлява? Като че ли се отваря от страни? И като че ли не е картонена?
Откъде е купена?
Боже, колко много въпроси зададох! ooooh!

Фран Джонсън, Grinning почвам ги подред!  bouquet
1.Отгоре има пласт от крема и върху него поръсих с шоколадова глазура от натурален шоколад  (някъде половин блокче), малко олио (на око - може би лъжичка newsm78), горе-долу толкова прясно мляко и малко краве масло (може би ч.л). Правя я на око и добавям по малко от течностите, докато я докарам на консистенция, да може да се полива с нея. Но не на вода, гъсто е и се лее. Отстрани са филетирани бадемови ядки.Ето я, без лъскавите топченца.

2. Няма бял шоколад, бялото е от крема.

3. За кутията погледни ТУК, да не го пиша отново. Но е страхотна, много удобна, върши ми чудесна работа, че и на външен вид ми харесва. От Кауфланд е, много случайно купена, цената е смешна - 4.99лв, беше с намаление. Няколко поста по-надолу съм дала и размерите и.

Vivian* , ммм Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, връщаш ме към много близки (вчерашни Grinning) спомени с това апетитно парче!  bouquet

# 535
  • София
Добрееее аз имам едно питане...
вчера си купих от Илчовски 94 шоколадов кувертюр, досега не съм ползвала.
Исках да го използвам за заливката, разтопих на водна баня хубаво шоколада, след това прибавих маслото, оставих да изстине, обаче след половин час беше се втвърдило страшно много, не можах да си извадя лъжицата hahaha
Щях да ви питам веднага за съвет, но ни бяха спряли интернета Tired, така че разтопих пак, сложих малко бял шоколад, мляко и стана що - годе добре, обаче този кувертюр има малко вкус на пандишпан... Confused
Къде съм сбъркала според вас ?
Никой ли не може да ми отговори? Sad

# 536
  • Севлиево
И аз го направих сладкиша, в неделя. Получи се супер  Hug Не очаквах да е толкова лесно, бързо, чисто и вкусно. Мъжът ми беше скептичен заради майонезата, но като му показах снимки от форума веднага се съгласи. А дъщерята като видя тортичката пита кой я е правил, а баща й като й казва, че съм аз, тя направи точно такава физиономия  Shocked То е защото досега не бях корифей в сладкарството  Joy
Много благодаря за рецептата. Пак ще я направя, но този път вместо кокос ще сложа и орехи, че и крем.

# 537
Никой ли не може да ми отговори? Sad

Не съм ползвала точно от Илчовски кувертюр, но защо си го държала половин час след разтопяването? Трябваше да залееш сладкиша с него, докато е течен още. Но пък виж как хубаво си се сетила как да го оправиш.  bouquet Аз действам малко на око, дано се включи някой с точни пропорции, но не мисля, че си сбъркала кой знае какво, освен, дето си го оставила да се втвърди.

# 538
labrex , благодаря! Hug
Преди малко се сетих, че не те попитах за ножа за блата, но вече разбрах, че и той е от Кауфланд и дори го видях на снимка.

Да се чуди човек какво се случва с мен???
Преди време твърдях, че е излишно човек да прави торта, след като може да си я купи от магазина.
Откакто редовно вися в готварския, това мое мнение се промени. Thinking
Задължително ще пробвам този сладкиш , променен във вкусна торта по твоя рецепта.  bouquet

# 539
labrex , благодаря! Hug
Да е счуди човек какво се случва с мен???
Преди време твърдях, че е излишно човек да прави торта, след като може да си я купи от магазина.
Откакто редовно вися в готварския, това мое мнение се промени. Thinking
Задължително ще пробвам този сладкиш , променен във вкусна торта по твоя рецепта.  bouquet

Фран, не се чуди, същото е и с мен. Grinning И аз минах през периода на готовите торти и гледане отвисоко на тия, дето се мажат вкъщи да си правят домашни. Ама я ме питай сега как мисля? И за всичко е виновен точно Готварския форум и точно в бг.мама!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт