Малък Сечко вън върлува, ЮЛЧЕТО в къщи палува!

• 19 665
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • Асеновград
Добро утро ,
тая сутрин рано , рано станах , успях да си изпия кафето на спокойствие , направих закуска и всичко по реда си на спокойствие.Толкова ми е трудно това ранно ставане.
Вчера в 17,15 си взехме Тедо от яслата последен.Винаги е последен или предпоследен , радвам се , че не му пречи това , май се радва , че всички играчки остават за него.Дано така да си остане , защото няма изгледи да го взимаме по-рано.Та , друго исках да кажа , сестрата ме хвана на приказка и ми каза за едно дете , което кашляло , тя казала на бащата , и той и отговорил : "Ами ние го водихме на лекар , преслуша го , нищо му няма , само му изписа антибиотик на 12 часа" Shocked.Чак ми стана смешно , толкова искрено-глупаво ми прозвуча.Няма ли кой да им каже на тези хора , че антибиотик не се изписва за няма нищо.

Били, Тедо е много сладък. Heart Eyes И не го намирам дебел, моля, моля.
18 кила моля, моля.Има ли друго дете с тези завидни килограми в нашата групичка ?

# 181
Winx, дилемата е частично разрешена- отказах на одиторската фирма, защото получих по добро предложение ( от сегашния ми работодател), около което обаче има някои несигурности и бюрократични забавяния. ИСкрено се надявам да не съм заложила на куция кон, но времето ще покаже.

Марти, пиша рецептата:
Смесват се 1 чч захар, 1чч брашно, 1 чч грис, едро смляни орехи на вкус и 1 бакпулвер. Отделно се настъргват около 1 кг ябълки с 1 чч захар и канела.
В намаслена тава се редят последователно ред суха смес ( около 1 пръст дебел от 1 чч смес, т.е. тавата трябва да не е много плитка и разлата), ред ябълки и така 3 пъти. Накрая се залива с 3/4 чч разтопено масло и се пече на 180 градуса около 40 минути.

Снощи висях почти до 3 часа да гледам филми, а тая сутрин се излюпих без проблеми, дори изглеждвам прилично. Чак почвам да се плаша за себе си, какъв е тоя прилив не енергия по никое време  не знам.
В детската градина на Ники любимата му леля Наташка напуснала докато нас ни нямаше за новогодишната отпуска. На мен ми стана много мъчно, но той сякаш не страда, поне не е казвал нищо.

# 182
  • София
хриси, не знаех че си щяла да сменяш работата, ама нали нямам време да чета редовно, но стискам палци висчко да е наред, а ти си знаеш най-добре и щом това си избрала значи не може да е куция кон  Grinning
били, 1 кила, бравост на момчето Simple Smile коки варира между 13 и половина и 14, напоследък е по към 14, но беше поотслабнал преди 2-3 седмици като пиеше АБ-а, явно от безапетитието. а това което казваш за искено глуповатото, ами има хора които не се замислят и не четат, но това не е оправдание. при нас е имало случаи пък, детето кашля като стар пушач а майка му му вика, шшшт, тихо мами, тихо... е кво, като е тихо та променя ли се факта че явно му има нещо Rolling Eyes
дани, пропуснах да ти честитя и аз за успешната сесия, давай все така!!!   bouquet
уинксче, при вас био яйцата и месото например, исках да питам при тях какво се разбира под "био"? Peace
адашко  Hug

# 183
Рокси дано да е за добро  Peace
Аз влизам да се оплача - малчо от вчера кашля, ама наистина от вчера и днес татко му го води на доктор и - антибиотик за червено гърло  ooooh! И сега как да го убедя да не го даваме като докторката е казала....
Били - как така в 17.15 Тедо е последен?!?!?! Тези хора не ходят ли на работа  Shocked А за кг - малчо е 16 и вече яде колкото мен  Rolling Eyes

# 184
  • Варна
Добро утро  bowuu
Аз съм вече яко с двата крака  Laughing и работа имам , ама малко.От днес Преслав е на детска градина, а Нелия все още вкъщи горката. Изкукаха яко и майка и тя,но избор няма. От днес и времето е по в час. Дет се вика може да забиеш токче в снега  Mr. Green
Био яйца не са ли онези дето са от свободни кокошки расли на воля  Laughing?Аз само за такива знам от Пикадили.Иначе Нелия яде почти всичко, каквото и ние.Аз не се вживявам много, спряла съм да давам само основните неща, забранени вкъщи/маргарини, чипсове, замразени полуфабрикати и разни от сорта световноизвестни отрови/.
Стискам палци Ели и аз.  Praynig
Дани, ти си нашата гордост. Браво!  bouquet

# 185
  • София,
ДОбро утро Laughing
Благодаря на всички за поздравите Flutter
Мариска сестра ти кога е родила, честито ти племенниче да Ви е живо и здраво  Hug
Аз така и не успях да прочета назад едва една две страници, но ще наваксам де.
Хриси дано си взела наистина правилното решение, а и щом си харесваш работата, а и паричките ще ти вдигнат не е нужно наистина да сменяш обстановка, правила, колеги, - всичко отначало. И аз така се надявам бившият ми шеф да ме покани отново да работя при него, много ми липсват  Sick.
Днес се чудех дали да пращам Вероника на ясла, обаче хич не ми се ставаше в тоя студ да я разкарвам по автобусите, а имам толкова работа да върша навън, лекарствата още не съм ходила да и взема - добре, че имам резервни, та сега пие от тях.
Мая ми не бързай да даваш АБ, особено пък ако няма температура и само кашля, вземи му само някакво сиропче и давай имуностимуланти. Дано се оправите бързо и то без АБ. Hug
ЗА хранене на децата си говорите, аз какво да кажа, неискам да се хваля, но ВЕроника започна да яде почти всичко и тя, даже отдавна и аз спрях да пасирам, вече не се чудя какво да и готвя отделно, яде сутрин с нас мазани филийки, принцески, банички, кус - кус. През деня си яде всичко от кухнята и отделно набива шоколад, солети, бисквити, даже и вафли почна да иска, "БОнки" - леле колко бързо се научи и тя да ги яде,  Mr. Green.
А вчера и правих в къщи мерки и теглилки, че нали и тя закръгли двете години и половина и отчета е доста добър 10,800 кг. и 90 см. Пораснала е много на ръст - цели пет сантиметра за няколко месеца.

# 186
Еленко, и аз да кажа за био яйцата - майка ми работи във един холдинг, една от фирмите, в който се занимава с производство на яйца. Та решиха в един момент те да започнат да произвеждат био яйца. Според майка ми е голямо ходене по мъките, никак не е лесно да установиш такова производство и не случайно цените на био продуктите са по-високи. Трябва цикъла да  е завършен - районът да е екологично чист (да е сертифициран като такъв), фуражът да е био, кокошките да са свободно отглеждани (както по селата едно време са ги гледали), да не се блъскат с лекарства, хормони и т.н. Ние много се разправяме вкъщи с тея био храни. Аз гледам всичко, което може да е био, а Десо вярва в световната конспирация. Най-много  обичам да му кажа купи ми био яйца (от тия полските взимам аз), а той преценява, че няма смисъл да дава по левче на яйце и ми носи яйца, а от подово отглеждани кокошки  ooooh! С месото в Бг трагедията е пълна, но няма био месо или поне аз не съм виждала такова. Аз на Никола от малък му обяснявам за вредните съставки, какви болести предизвикват и защо не трябва да се ядят някакви храни. В началото хич не разбираше, но постепенно започна да слуша. Ако ми поиска нещо, което преценя, че не е за него, гледам да му предложа полезна или по-малко вредна алтернатива. Винаги досега се е съгласявал, но си давам сметка, че явно е до дете, защото Мариса не би се съгласила например. И като сме започнали темата да си кажа, че вчера една позната такива неща ми каза за храната в нашата ДГ, че лошо ми стана направо. Не мога да го разбера това - хубава ДГ, добри възпитатетлки, перфектна база, а с храната се излагат. И явно в различните ДГ е различно менюто, защото при Мариса има плодове всеки ден, никога не са давали кренвирши и кайма (в нашата ДГ каймата даже е народна ooooh!) и като цяло сестра ми е много доволна...да ви питам нещо - има ли други ДГ, в които са по 35-40 деца в група? Защото в нашата, въпреки новата система продължавало да бъде така...

Дани, на 21 роди

Майче, в новия брой на моето дете има едно представяне-реклама на умкалор, звучи ми много добре.Защо не пробваш с него вместо с антибиотик

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 10:03 от марисса

# 187
  • sf
Ето мееееее  - работата свърши, останаха по някой ден разни дреболии,ама те са бял кахър.
Днес ъсм тук иаз нас, ще спяма, ако има за кякво,де  Joy

В нашата група по списък мисля са към 30 деца, ако не и отгоре,ама никога не се събират всички, все някое е болно или пък само се пази място, та реално не сабили повече от 20 в групата.
За храната- аз не се вживявам много, готвя почти всеки ден, ако не- си поръчваме пица или правя сандвичи и салата. ПЛодове винаги има. снощи за пръв път ядохме помело, много ми хареса, ама Вико не иска да го опита. Иначе напоследък започна да яде портокали. бананите и ябълките обаче са му любими. Лошото обаче е,че яде и разни боклуци-меденки, шок.яйца, всякакви бонбони-нищо не отказва. И аз не вярвам особено на био-храните, поне не тук в БГ.

В петък мисля да водя Вероника на кино на Принцесата и жабокът,ако не сме на велинград обаче. От другата седмица минава първа смяна, хем ми е по-добре,хем трябва в 8 без 5 да излезем ,че ще возим и едно друго дете. Като се сетя какво е сутрин,докато разбудя Вико и лошо ми става.  ooooh!

# 188
  • София
Марти ти пък за храната в ДГ,то ние неможем да купим чисти продукти а тези в градините са ясни.Само в частните и то в най скъпитеможе да иманещо чисто и полезно от към храна.Така си мисля чувала Хриси да каже.
Аз пак имам питане с връстници как се държат поколко време играят тези в яслата с други деца играят ли или с лелки и тн?

# 189
Иве, то е ясно. Аз съм се примирила, че няма да е като аз да му избирам храната. Но тук ставало дума за няколко случая на деца стигали и до Инфекциозна - не само за качеството на храната се отнася, но и за съхранениетона продуктите и хигиената...

Иве, ти за ясла ли се подготвяш с тези въпроси? Simple Smile

# 190
  • sf
Аз съм доволна от храната при нас. Не че всичко е идеално на 100%,но като цяло менюто е много добро. МИслч,е и съхраненито и готвенето са стрикнти,защото шефката е много строга и ги юрка доста. вчера са яли- филия с кашкавал и чай, после борш, пиле с картофи и плод. И мляко с ориз след спането.

Аз не съм питала как си играе вътре,но лелите ми казаха,че е станал много добър, не се биел, не се карал с децата, даже ходил с кеф на латинотанци оня ден, а доскоро го беше страх от музикалния салон. Та вече ще посещава танците  Joy умирам от смях само като си го помисля.

# 191
  • Асеновград
Мая , не е чак толкова чудно , първо у наше село с кола от единия край на града до другия стигаш за 15 минути в най-натовареното време.Взеха и тука да стават задръствания , нищо общо с тези по големите градове , но стават.После масовото работно време е до 17 , по заводи и такива работят от 8 до 16,30 с половин час обедна почивка , на всички бабите и дядовците са им налични , щото нали , няма кой да дойде от другаде в Асеновград , та успяват някак.Обаче аз се ядосвам , защото градината работи до 18,00 и не разбирам какъв е тоя зор да си вземеш детето в 16,00 , особено сега по студа , нито може да го заведеш някъде , нито нищо.А не виждам никакъв смисъл да емна майка ми да ходи половин час пеша в студа , за да го вземе по-рано.

В Тедовата група са 30 деца , но повече от 25 не са се събирали.
За храната - има плодове и риба всяка седмица , директорката се оплакваше , че и е много трудно да осигурява пари за тях , а децата не са научени да ги ядат и масово се изхвърлят.

Тедо е пасивен в игрите , изчаква , оглежда и тогава се присъединява.Но не знам дали с играе с детето или до него просто.Играе с по-големи деца , имитира ги , на неговата възраст нямаме в обкръжението.А всъщност , от скоро ги събираме с едно момченце на 2 , играят заедно , крият се един от друг , търсят се , но често блъскат глави и се бутат  Laughing.Моя е голяма мечка , много тромав в движенията си , все ме е страх , че ще удари някой без да иска.

# 192
  • София
аха

# 193
  • София
хм марти в ДГ на коки не помня за кренвирши специално, но кайма не може да няма, саламчета разни има, както и има маргарин със сигурност, макар че мен ме съмнява че коки яде нещо само с маргарин намазано например... за тези неща е по -претенциозен май май. дават плодове, салати за обяд (сега през зимата по-рядко), но менюто е разнообразно според мен, сравнително балансирано предвид и на средствата които отделят за това (не са много, сега дано поне станат повече), има риба мляко наред с плодове и зеленчуци, така че не им придирям толкова много. а пък коки доста често сам си е "спирачка" - миналото лято редовно имаше вафла в чантата защото не искал да я яде за следобедна закуска и ицо намазваше Rolling Eyes
мерси за обяснението за био яйцата, аз за свободните кокошки знам, но има такива яйца и без да са с претенции за био, т.е. явно не отговарят на всички критерии за био производство. за месото също ми стана интересно, тъй като една моя близка се заниамва с разни изследвания, та ми беше пуснала един линк за идентифицирани храни с ГМО на които дори не е било обозначено че са такива, коет ое яко тъпо. не се втелясвам излишно, но поне ако на етикета има написано ГМО, вероятно ще избегна този продукт, дори и да не знам какво друго има вътре.... Rolling Eyes

иве, коки си играе с децата, общо взето постоянно се заиграва, не с всички, но то няма и как, вкъщи или на гости също много си играе, отделя си се сам понякога и си прави нещо каквото си е решил, няма някаква закономерност че си играе само сам или сам ос децата или пък време през което го прави. според мен си е въпрос на дете- някои изобщо не обичат да играят с други деца и само странят, което не е причина да им "има нещо" например  Peace

# 194
  • Sofia
като подхванахте темата за ДГ - пуснали са възможност да се добавят градини и за набор 2007 в системата.
Ние за първо желние имаме невероятните 8.1 т. - т.е. вероятността да приемат Сашун не е кой знае каква ... И във връзка с това дали някой знае:
СК8. Деца, на които поне един член на семейството е с трайно намалена работоспособност 71 % до 100 % - 3 т.
се отнася само за мама, тате, бате или влизат и баби или дядовци. Че свекърва ми е в тази графа и се чудим с Ники ...

Общи условия

Активация на акаунт