Малък Сечко вън върлува, ЮЛЧЕТО в къщи палува!

• 19 667
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • sf
Леле пък аз колко съм бясна, ткмо се похвалих от нашта ДГ.
Качила се днес свеки по едно време да види Вико. И после мисе обажда, играел си на килима, ама имал сополче и й се сторил топъл. Пратила сетсрата да му мери Т,ама нямал. Междувременно обаче разбрала от друга колежка, че вечра въпросната се качила догоре за нещо и заварила децата, седящи на килима, а терасата отворена широко  Rolling Eyes ей побеснях,
тя и свеки яко ги насмела, развикала се. А аз толкова ги хвалех тия, пфууу  да става голям вече,че да ходи в групата. дано не се разболее,че тамън се закрепи.

# 196
  • София,
arksi_  само за мама, тате, бате или за самото дете става въпрос, без баби и дядовци  Peace
Аз пък друго да питам Томасе ако се включиш и можеш да ми отговориш или някой друг ако знае - как става процедурата с преместването за първа група. СЕга се обадих в градината да ги питам дали да я водя - казаха ми да изчакам и тая седмица да се постопли и тогава и ме питаха дали ще остава ВЕроника в първа група в същата градина или ще я местя, аз им казах че засега ще остане там естествено  newsm78

# 197
  • Sofia
Семирамида, мерси! Предположих, че е за това, но исках да питам Simple Smile.

# 198
  • София
дани аз тамън вчера подадох една молба, на бланка от градината я дадоха, в която се казва че моля сина ми който е в яслена група за учебната 209/2010 да продължи за учебната 2010/2011 в ДГ на същото ОДЗ. и това е. не знам дали за това точно питаш, но днес сестрата ми каза че друго нямало за "правене". а дали е така- не знам. интересно ако има процедура ще я намеря, но не знам  Blush

е вики тва е гадно... макар че да ти кажа на коки пък там дето са им тоалетните е все студ и отворен прозорец... чудя се дали все пак се сещат да го затворят....не ми е мисли, просто го обличам.
апорпо цяла седмица е с чорапогащник, разписахме се за тази зима, ама мног ое студено просто. той не е във възторг, но.,,,

# 199
  • На края на вселената!
Искра, баба и дядо и да имат ТЕЛК не важи за ДГ. Само мама, тате, брат, сестра и кандидатстващото дете.

Дани, Щом Вероника ходи в ОДЗ на ясла, тя автоматично минава в първа група. Най-много да те накарат да попълниш декларация за това твое желание. Но НЕ могат да ти откажат да я вземат в първа група  Mr. Green Ако имаш идея да я местиш някъде по-близо до вас, ще се наложи да кандидатсваш на ново през системата. Дали ще има точка за преместване още не е ясно.

Утре има среща на работната група в общината. Предполагам че ще се мъдри приема и класиранията за 2010г септември.

Тези снимки ги изрових и качих специално за Ива, ама и другите могат да ги видят - Гадинката в яслата  Laughing Снимките са необработени и се извинявам за това.
http://picasaweb.google.com/mimi.chambova/DflvQE

ако не се отваря ми кажете, да оправя линка

Мая, стискам палци да се оправи бързо Косьо  Hug Опитай със Септилин, ако си навита да се разминете с АБ.

# 200
  • sf
ами аз не му слагам чорапогащник, топло им е вътре. Само елече има над блузата и потника,че пък ме хвана шубето в тоя студ инак. Аз се радвам,че проветряват,ама защо го правят като децата са на килима. Тия дни се оплаквали,че имат много деца, не бих се учудила ако е нарочни, та да поразболеят някой., Макар че инак не ги имам за такива хора. И аз не знам вече.
Слушах лелята минлата година казваше на едни родители,че децата автоматично отиват в 1ва група. Трябва да подсетя свекито да види, да не увиснем накрая.

# 201
  • София
вики абе то хубаво да проветряват ама наште го правят сутрин преди да са дошли, не докато играят, ми те сигурно са се и поизпотили... баси тъпото ,.... а за чорапогащника да ти кажа коки не обича да му е топло, но днес специално питах лелята как му е, поти ли се с него и тя каза че му е добре, махат му само "горното" демек суичера или жилетката с каквот ое в момента, понеже отдолу е с потник тениска и блузка тънка с дълго ръкавче и му е добре (явно Т там не е хипер висока, не че е студено де).
ще гледам да видя и аз какво ще пишеш от свеки, да не би да има и още нещо освен тази молба или заявление беше не помня как са го кръстили. и дали има тази "процедура" описана някъде Peace

мими много готски снимки  Peace

# 202
 Hug
Два дни преинсталирам компютърни в офиса  Shocked
Направо ми писна  #Cussing out
оплаках ви се,  да ми олекне  Laughing
Мими, много е пораснала Кати Heart Eyes
Много ви обичам че ми напомнихте за молбите за преминаване от ясла към градина - и аз бях изумила  Crazy
Поздрави на всички, а аз се връщам на тръстиката  #Crazy
  bouquet  bouquet  bouquet

# 203
  • София
Нищо не разбрах за тези градини,като съм в чакащи трябва ли да правя нещо да пререгистрирам или автоматично става?
Вики при нас едно дете беше казало на майката Едната леля на другата отваряй отваряй в понеделник няма да ми идват всички Shocked.
Нека проветряват ама на килима да са,много добре знаят сигурна съм

# 204
  • София,
МИми да точно за това питам каква е процедурата при преместването да речем е ходила в една градина в яслата, но искам да я прехвърля в друга градина в първа група. Нали имахме проблеми тук докато се навият да я вземат, и сега се чудя дали да я местя другаде, исках по принцип да е в градината където ходеше баткото преди, но пък тази сега ми е удобна, защото е до училището, та заедно ще ги караме по натам като свикне и тя и почне да ходи редовно. А и тя свикна вече там - сега да я местя другаде, нови сестри нови деца, то не че и тук наесен ще е със същите деца и сестри, нали стават големи ученици и вече ще са с учителки. Явно ще попълвам и аз молба да продължим там и са искали да знаят сестрите те де ни имат в предвид, добре че те се оказаха много разбрани хора, за разлика от старшата сестра и директорката. Peace
В нашата група пък ми направи впечатление че прозорците са им отворени по цял ден, но те са от тези дето се отварят само малко отгоре и влиза постоянно въздух, но и ние сме ходили когато е било по топло времето, предполагам че сега в студа ги затварят. Аз моята обаче си я обличам доста, тя си е зиморничава и винаги и е студено. Ходи си с чорапогащник - сега зимата винаги, но пък отгоре не и слагам ватирани панталончета, а по тънички дънки или панталонки. Отгоре винаги е с потник и боди с дълъг ръкав и по тънка блузка, но в къщи си е доста студено - особено ниско долу на земята, отвсякъде става течение и все духа и на мен краката ми са все студени, а пък в градината нямат килими още  - групата им е съвсем нова и са на ламинат Tired.

# 205
  • На края на вселената!
Работната група за прием в ДГ - 27.01.2010 г.

График на дейностите за прием
-   27.02 – последно текущо класиране, 18 ч. спиране на текущите класирания;
-   01.03 – обявяване на свободните места в ИСОДГ;
-   08.03 – от Сирма ще качат филмче с указания за създаване на профил /за улеснение на новите/;
-   23.04 –  до 18 ч. възможност за актуализация на профилите;
-   24.04 – първо класиране за новия прием, двуседмичен срок за записване;
-   03.07 до 30.08 – период без класирания;
-   30.08 – обявяване на свободните места в ИСОДГ;
-   04.09 – класиране, едноседмичен срок за записване;
-   13.12.2010 г. до 14.01.2011 г. – период без класирания;
-   За 15.01.2011 г. се предвижда първо текущо класиране за 2011 г.;

За всички 22.05.2009 се нулира, за всички дата 23.04.2010, мотивират с възможност за равен старт.
Иф от представителите на Сирма – проблемът с преподреждането е оправен. Моля кажете така ли е?
Въпросите от тази тема, които обещах да поставя:
1.   За какво служат предварителните кандидатури?  Да няма паника, от СО да имат някакви данни за реалния поток от желаещи. Тук възникна дискусия, в крайна сметка се реши директорите на ДЗ да имат възможност да видят опашките от предварителни кандидатури, за да могат да преценят колко свободни места да подадат за с-мата /напр. съществуват 3 ПГ, а се събират деца за 2, съответно третата ПГ става първа – още 25 места/.
2.   Ще могат ли родените януари 2008 г. да кандидатстват за първа градинска група с набор 2007 г.?   Противоречиви мнения, решението остана за следващата РГ, от Сирма казаха, че технически е възможно, миналата година е направено след решение.
3.   Дете с реш ТЕЛК 70% какво предимство да заяви?  От правилата   „2.2.3. Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в ОДЗ и ЦДГ съгласно действащата нормативна уредба.” Т.е. тр да се мине на комисия при РИО;
4.   От Сирма обещаха статистика желаещи/чакащи/посещаващи;
5. Едноседмичният срок за записване и противоречието с разпоредбата от КТ. Според Сирма презумпцията била да се снабдяват с такива документи по-рано. Възразих, удостоверяването е към момента на издаване на документа и към момента на представянето му/записването фактическата обстановка може да е променена. И това остана за доуточняване, след консултация с юристите им.

# 206
Мариса много добре го е обяснила за био храните. И аз като Велина гледам да купувам яйцата, млякото и маслото био, месото не винаги успявам, защото магазините в коъто го има не са ми много удобни, а и цените са доста високи! Но иначе ограничавам боклуците до минимум - никакъв McDonald's или бургери, пица когато ходим по рождени дни, а въпросните хот дог ги приготвям в къщи с био кренвирш! Аз сам сигурна че тук когато пише че са био (или органик) наистина са такива. Виж за в БГ не знам - възможно ли е да стават измами и как се контролира? А преди като знам как всичко в БГ си беше екологично и вкуууууусно!
Вашите деца ядат ли риба? Калина не мога да я накарам да лапне и едно парченце.

# 207
  • sf
Томасе, сега ако и го преведеш , цена няма да имаш  Joy

Вико много обича риба, ние готвим много често, понякога и 3-4 пъти на седмица, на фурна, на скара, на пара, пържена-не. Всякаква яде.
Тук в Бг май на нищо не вярвам, нито на контролните органи, да не говорим на търговците.  ooooh!

# 208
  • София

Няма такова жУ'отно като биологичен кренвирш... и няма такова животно като кренвирш без консервант.
Продукти с надпис "био", или "органичен", освен бебешките пюрета като беше малък Давид и соковете му тогава НЕ купувам. Те са просто такива с по- ниско качество, изтекъл срок на годност и висока цена.

Масло брат ми купува от ... ами, от място, където продават и "мляко от кравички". Демек, това не е "био" масло - а е маслото, което приготвят жените на краварите. По- вкусно (като едновремешното) и значително по- евтино... и без никакви претенции.  Mr. Green

А аз съм яко хремава, гърлото ми е като обгорено от реактивен двигател... днес бях и с Т... абе, супер куцо ми е. Sad Цял ден лежа, прегърнала една електрическа възглавничка - добре, че баща ми е в принудителна отпуска, та взе Давид... Sad

# 209
  • На края на вселената!
Вики, нямаш ядове, но може ли с по-конкретен въпрос  Hug Ще ти кажа само, че това касае децата 2007 (от тази тема), които ще кандидатстват за ОДЗ и ЦДГ за 1група тепърва за прием от септември 2010г, или ще искат да се прехвърлят. Не касае ходещите на ясла в ОДЗ. Касае ходещите в чистите ясли и искащи да се вредят за ОДЗ или ЦДГ.

Общи условия

Активация на акаунт