Селена

• 23 256
  • 88
  •   1
Отговори
# 15
Ооо напротив, дори във всяка болница с договор със ЗК (според клиничните пътеки) си влиза и съвети/помощ/обучение за кърмене, и "гледане" на децата! Е ако предварително си информиран, че в тая болница дори и услугите от стандартните клинични пътеки няма да получиш, и пак си я избрал ....  hahaha изборът си е бил ваш.

Аз лично не виждам причини майката да не сменя сама памперса, но ако се страхува и/или не може (поради усложнения например) ... така или иначе си е задължение НА ПЕРСОНАЛА!

http://www.uni-hospital.government.bg/site/patient/clptk.php
141 и 279 са клиничните пътеки, които е хубаво старателно да се прочетат преди отиване в болницата ... тези са за 2009, но не намерих някакви нови ...

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 16:33 от bibona

# 16
  • Пловдив
Валери 08, аз също звънях, защото ми забраниха да ставам два часа след раждането без придружител.Не съм очаквала някоя сестра да стои два часа при мен.Ако бях настоявала, можеше и да стои.Нали си плащам, но в този случай някой щеше да стой два часа без да му сменят системата, защото аз искам да си имам сестра до леглото.На следващата сутрин показаха на всички как се къпе бебето, как се сменя памперс, как се почистват очичките с физиологичен разтвор и марля.Аз специално за кърменето нямах проблеми.С хлътнали зърна съм и беше толкова трудно да я накараме да суче, но докато не се получи акушерката не мръдна от стаята.Бебето беше при мен през цялото време и аз сама му сменях памперса, като преди това му миех дупето на чешмата, мажех го с кремче.Хората показаха кое къде стои, отиваш и си взимаш.Ако искаш, всеки път му обличай ново боди.Никой нищо няма да ти каже.В стаята за бебетата има осигурени всички удобства за това.Бебе през ноща аз не чух да плаче, но бяха само четири бебета по това време.Щом си очаквала някой друг изцяло да поеме грижите за бебето ти, трябвало е да го заявиш.За мен най-естественото беше аз да се грижа за бебето ми, независимо че болницата е частна.Освен това в детската стая винаги има сестра.Като не ти се занимава, закарваш бебето там и казваш да ти го измият, преобуят, нахранят и т.н.Как някой сам да се сети в кой точно момент ти имаш нужда от това.А за хигиената в 21 век.Била съм по друг, неприятен повод, в държавна болница.В тоалетната имаше вода и фекалии до кокалчетата.Гадинките няма да ги коментирам.А ако държиш на определен лекар, който да ти е на разположение и там ще трябва да платиш.

# 17
е, когато й е за пръв път на майката - може да очаква малко помощ, особено в кърменето
разбира се, че трябва някой да й покаже и да се държи човешки
в кърменето да, веднъж показване и то по-скоро за пелените, напълно съгласна съм.
не мисля обаче, че работата им е да "гледат" бебетата. По-скоро са там за по-специфични неща и ако имаш нужда от помощ за нещо.
Тук съм съгласна. Peace И аз раждах в частна клиника и много ми беше неловко като заплаче бебето  ooooh!  защото веднага идваше сестра с памперс и мляко. Аз трудно ставах,но имах огромното желание сама да си успокоя детето. Сестрите само ми повтаряха сега да си почивам ,в къщи съм щяла да имам възможност да будувам. Чувствах се странно все едно това не е моето дете. Crazy

# 18
само аз ли смятам за нормално сама да си сменям памперса на бебето и да не очаквам от персонала това?
само аз ли смятам за нормално бебето да плаче през нощта и аз да се опитвам да го успокоя?
или е нормално това да се върши от персонала?
ако второто е вярно, значи мнооого съм се минала  Simple Smile
Та последно за СЕлена..
 Родих със секцио,та малко ми беше трудно с придвижването да не кажа и доста невъзможно първия ден.  Kакто вече споменах, ми беше и първо бебе, та не бях особено запозната  със смяната на памперси  и наистина очаквах и си мислих ,че персоналът е там ,за да се грижи за бебешоците.    А ако  в случая  не съм права, би ли имала добрината да ме информираш  за какво са там сестрите тогава?  И според теб, нормално ли е да  поставят система и след 7 часа , някой да блоговоли да я смени(или сама трябваше да го свърша, защото бяхме всичко на всичко 5 жени  и предполгам сестрите са били доста заети)).  Нормално ли е според теб ,да ти кажат че бебето е с някаква си кръвна група, и след повторно взимане на кръв (по мое настояване) , кръвната група да се промени? ( май и аз трябваше да и взема кръв,  за да не натоварвам сестрите и да няма грешки). Нормално ли е според теб, детето ти да е гладно и да пищи ,а някоя сестра да ти обяснява, че вече е яло и не му се полага повече?  Нормално ли е според теб , да плащаш за 5 дни престой,а да те изпишат на 4ти?Нормално ли е , бебето да е с едно тегло при изписване,а да го запишат с друго?
 Когато аз бях там(преди година) ,  бебетата   бяха в една стая,,не при майките(повечето бяхме със секцио). Показаха ни как се къпят и това беше мили дами.    А да, появи се една сестра ,която ми обясни как се кърми и по живо по здраво. Далеч съм от идеята,че някой трябва да ми стои до леглото ,но си има елементарни неща ,които трябва да се вършат, които са им задължение, предполагам.
 Спокойно можех да си родя у нас . Поне щях да си спестя ядовете. #Crazy

# 19
  • Пловдив
само аз ли смятам за нормално сама да си сменям памперса на бебето и да не очаквам от персонала това?
само аз ли смятам за нормално бебето да плаче през нощта и аз да се опитвам да го успокоя?
или е нормално това да се върши от персонала?
ако второто е вярно, значи мнооого съм се минала  Simple Smile
Та последно за СЕлена..
 Родих със секцио,та малко ми беше трудно с придвижването да не кажа и доста невъзможно първия ден.  Kакто вече споменах, ми беше и първо бебе, та не бях особено запозната  със смяната на памперси  и наистина очаквах и си мислих ,че персоналът е там ,за да се грижи за бебешоците.    А ако  в случая  не съм права, би ли имала добрината да ме информираш  за какво са там сестрите тогава?  И според теб, нормално ли е да  поставят система и след 7 часа , някой да блоговоли да я смени(или сама трябваше да го свърша, защото бяхме всичко на всичко 5 жени  и предполгам сестрите са били доста заети)).  Нормално ли е според теб ,да ти кажат че бебето е с някаква си кръвна група, и след повторно взимане на кръв (по мое настояване) , кръвната група да се промени? ( май и аз трябваше да и взема кръв,  за да не натоварвам сестрите и да няма грешки). Нормално ли е според теб, детето ти да е гладно и да пищи ,а някоя сестра да ти обяснява, че вече е яло и не му се полага повече?  Нормално ли е според теб , да плащаш за 5 дни престой,а да те изпишат на 4ти?Нормално ли е , бебето да е с едно тегло при изписване,а да го запишат с друго?
 Когато аз бях там(преди година) ,  бебетата   бяха в една стая,,не при майките(повечето бяхме със секцио). Показаха ни как се къпят и това беше мили дами.    А да, появи се една сестра ,която ми обясни как се кърми и по живо по здраво. Далеч съм от идеята,че някой трябва да ми стои до леглото ,но си има елементарни неща ,които трябва да се вършат, които са им задължение, предполагам.

Аз не разбрах, само веднъж ли те са къпали бебето?

# 20
 Нормално ли е според теб , да плащаш за 5 дни престой,а да те изпишат на 4ти?Нормално ли е , бебето да е с едно тегло при изписване,а да го запишат с друго?
 Когато аз бях там(преди година) ,  бебетата   бяха в една стая,,не при майките(повечето бяхме със секцио). Показаха ни как се къпят и това беше мили дами.    А да, появи се една сестра ,която ми обясни как се кърми и по живо по здраво. Далеч съм от идеята,че някой трябва да ми стои до леглото ,но си има елементарни неща ,които трябва да се вършат, които са им задължение, предполагам.

Остави, излишно е да се обясняваш.
А това за секциото не биваше да го казваш... Сега ще стане страшно, там са привърженици на естественето раждане и правят всичко възможно до последно, само където забравят че между Минев и Селена няма знак за равенство.
И един мърмот завива шоколада в станиол.
В другата, клакьорската тема, дори ми вмениха, че обичам ВМИ, а недолюбвам Селена   Joy
Опазил ме господ от такива обекти на чувства.

За хотелското - ами хотелско си е, няма какво да си кривим душата - и аз съм видяла болници по чужбината, да, има и по-висока класа, но държавните бци по Европата имат да наваксват. Само където хладилник в стаята няма, та мъжа ми донесе, но тъкмо да влезне в употреба този туристическия хладилник където ми подариха.  Тука виж ВМИ ги бият по точки. Ама само тук.  

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 20:11 от Каспър

# 21
И аз да добавя нещо за Селена - моя приятелка раждаше там и беше много доволна до момента, в който ... смениха бебето #Crazy
Да, просто един ден й занесли друго бебенце. След това у4тиво я помолили да не разгласява слу4илото се... newsm78

# 22
elintze, предполагам,че не са я изкъпали  само веднъж и май трябва да съм им благодарна за това, и съответно  на ум да сравнявам държавните болници и Селена,  и да си повтарям каква съм късметлийка Crazy.
Каспър , аз влизах преди месеци в темата за  СЕлена, но там са като някаква секта и си повтарят едно и също за чистотата и ужасно милото  отношение на персонала(както и тука стана). Сякаш са били в рая и никой няма право да оспорва божественото  начало на болница Селена.
Колкото за секциото, аз исках,защото си ме беше страх. Но Топалова , още не видяла бебчето,  отсече:бебето е твърде голямо,задължително секцио:. С  което  ме отблъсна и отидох при Минев. Човекът си беше напълно откровен и си каза допълнителната сума,която взима. Напълно отрече спешната нужда от секцио и каза,че плодът си е абсолютно в норма.  Та така.
 Важното е ,че  моята сладкишка е жива и здрава,а другото се забравя.  Успех на всички бременни.

# 23
Еми, valeri08 на черното не мога да кажа бяло Wink.В рая бях.Много точно сравнение намери.
За разлика от кошмарния ми престой във ВМИ, където беше цяло чудо ако се появи лекар ,за да те погледне.Там нещата опират по-скоро до естествен подбор Crazy.
Та какво точно очакваше да прави персонала, а то не беше направено?

# 24
Валери 08,  по думите ти съдя, че в Селена се работи доста непрофесионално. Смятам, че в такъв случай въпроса с условията в болницата си е направо неуместен. Вече навсякъде предлагат прилични условия, пък и това не е най-важното в крайна сметка. Основното  си остава професионализма на персонала. Аз лично залагам на ВМИ, тъй като смятам, че там има достатъчно добри специалисти (не всички, разбира се), достатъчно апаратура (или поне в сравнение с другите болници в Пловдив). В крайна сметка всички по-сериозни усложнения се насочват натам. newsm78

# 25
  • Пловдив
В интерес на истината, докато лежах в Окръжна при второто раждане /и двете ми са със секцио/, разбрах че доста "грешки" на Селена пристигат за дооправяне в болницата. По-рядко се случвало и от Торакс. Това естествено не означава, че в Окръжна не грешат.
Вярно е, че във ВМИ има много добри специалисти. Вярно е, че и в Окръжна има много добри такива. Е, шкарто има и в двете големи болници. Добри и лоши специалисти има и в Селена, и в Торакс, и във ІІ градска и т.н. Истината обаче е, и тя ми е потвърдена именно от лекар, който изражда и в Окръжна, и в Торакс, че в частните клиники не разполагат с добра апаратура и всякакъв вид екипи за спешни случаи. Моето второ секцио беше доста "сложно", така да се каже, имам предвид, че криеше доста рискове и лекарят ми категорично беше против да ме оперира в частна клиника /както писах по-горе, той работи в ТОракс/. Просто се страхуваше, че ако се наложи спешна намеса или апаратура, не може да разчита на такива в клиниката.
Истината е,  че и при акушерки и сестри е същото- има такива, дето работят работата си с любов, има и такива, дето си я вършат, така да се каже, през пръсти - ден да мине, друг да дойде. И с детските сестри и с педиатрите също е така. Нека си го кажем обаче, че благата сума железни врати отваря - всеки знае, че и на най-обикновената санитарка ако "подхвърлиш", ще те гледа като писано яйце.
Е, такива сме си българите, сами се набутваме между шамарите, после се сърдим. Едни пробиват тия пътища, с "изваждането", другите щат-не щат се набутват и те в тях. Та в крайна сметка те си вършат работата и за нея си получават заплати.
Друг е въпроса, ако се заядеш, че искаш да раждаш при еди кой си и той не е на работа в тоя момент - тук съм съгласна, обаче не с определени тарифи, както правят почти навсякъде - или отсича - не мога, или като може и дойде, моля, малко по-човешки, те сумата от 500-1000 лв за нищо я нямат, има хора, дето по 3-4 месеца ги вадят тия пари. Не може да искаш да забогатееш за една нощ, така че нещата пак опират до човещина. За съжаление този термин сякаш вече изчезва от българския книжовен език...

# 26
Нормално ли е според теб , да плащаш за 5 дни престой,а да те изпишат на 4ти?

А нормално ли е да плащаш за 20 дни за неща, които могат да се свършат за 5.

[/quote]

За хотелското - ами хотелско си е, няма какво да си кривим душата - и аз съм видяла болници по чужбината, да, има и по-висока класа, но държавните бци по Европата имат да наваксват. Само където хладилник в стаята няма, та мъжа ми донесе, но тъкмо да влезне в употреба този туристическия хладилник където ми подариха.  Тука виж ВМИ ги бият по точки. Ама само тук. 

[/quote]
Да, държавните болници в Европа не са на ниво на условия или обслужване.
За справка- Университетска блоница в центъра на Париж.Стая с легло и телевизорЧЕ.Тоалетна с мивка.Баня- обща за етажа.Изследванията се правят бавно и спокойно, нали си плащаш.Хранят прекалено добре.Кафе и минерална вода- в изобилие.Чаршафите се сменят на всеки два дни.Цена-1700 евро на ден.
Изберете сами.

# 27
мами, много не разбрах смисала на поста ти.

# 28
Не цитирах правилно, може би заради това.Утре ще ти пиша ЛС.  bouquet

# 29
Еми, valeri08 на черното не мога да кажа бяло Wink.В рая бях.Много точно сравнение намери.
За разлика от кошмарния ми престой във ВМИ, където беше цяло чудо ако се появи лекар ,за да те погледне.Там нещата опират по-скоро до естествен подбор Crazy.
Та какво точно очакваше да прави персонала, а то не беше направено?

На въпроса ти..
Очаквах след като ме свалят от реанимация, да изкапя бебето,ако може и на другите майки,ако те случайно си почистват стаите и са заети,  да  направя нужните изследвания на бебенцето, да си занеса пробите където трябва, през това време да съм си сменила катетър , да съм си сложила болкоуспокояващо , междувременно да занеса цигари на сестри и докторки и списания по възможност,за да не скучаят. Че какво да очаквам от персонал? Те са там за спешни случай, то Селената е като спешно отделение и персоналът е много зает,каде съм тръгнала и аз с претенции.  
  Не мога да разбера само едно-имам ли право да не харесвам, поради ред причини дадено заведение, само защото Х, Y i Z са заслепени от доволство?  А на теб какво точно ти хареса в Селена, освен любезното отношение и безупречната чистота:-))).  
 П.С- Лекар  дойде, за да ме убеждава да си платя 200лв за инжекция,от която нямам нужда и при изписването ми - МИнев(никакви оплаквания от него).

Общи условия

Активация на акаунт