Раждане във Втора градска болница, София

• 308 003
  • 2 949
  •   1
Отговори
# 2 895
Да споделя моя пресен опит. На 27 ме приеха без избор на екип,др Джеджева беше на смяна и две акушерки чиито имена за съжаление не знам. Четвърто раждане ми е и реших да раждам във втора градска защото е поблизо до нас и бебето е при теб, без да се налага да плащаш за екстрата. Сравнявам с МД защото трите ми деца са родени там. Определено родилната зала в МД е по добра. Във втора е чисто, но в МД усещането е наистина че раждаш във ВИП зала,апаратурата, екип дори нощен е голям но много им куца съпричастност. Никога не съм плащала избор на екип, във втора ме изненадаха приятно с професионализма и отношението, извадих късмет че никой друг не ераждл в този момент, и цялото внимание беше върху мен, родих за ок.2ч. Стаите са страхотни,в МД е пълна мизерия ако не си платиш. Тук в безплатна стая има само две жени баня и тоалетна,бебето е при теб,уважават желанието ти да не даваш АМ,минават постоянно да питат дали имаш нужда от нещо. храната е ок. Много съм доволна и препоръчвам при нормална бременност, ако има някакви проблеми бих се спряла на МД все пак.

# 2 896
Manja87, а кога ти дадоха бебето за първи път да суче?

През двата часа след раждане, докато си под наблюдение в коридора, бебето се предполага, че не огладнява и няма да се налага да му дават адаптиран мляко, така ли?

# 2 897
Преди седмица родих там . Без екип ,без да познавам никого. Попаднах на др. Петрушева (млада докторка) , много ми помагаха всички ,изключително мили . Раждането мина перфектно Simple Smile . Престоя обаче не ми хареса Grinning . От към хигиена на болницата ,нямам забележки ,чистичко беше , но от неонатологията всички бяха много кисели и мрънкащи ,вечно недоволни .
Това киселото се проявява особено ако поискаш, недай си боже нещо особено добавка. Макар че има една възрастна дама която много ми помогана с кърменето и първи път и сега... другите просто ми говореха докато тя помогна на самото бебе да засуче. А и друг проблем според мен е една санитарките в родилното горката сакън да не поискаш и от нея нещо я нощница, я протекторче...
Абсолютно съм съгласна с вас Simple Smile Аз раждах там, миналата година на 9 август и само това м направи лошо впечатление. Благодарна съм на д-р Петрушева, Исаков и Калеви, живи и здрави да са Simple Smile

# 2 898
Здравейте момичета,
много ми харесва темата както и отзивите за болницата, като изключим в малки части мненията за неонтолозите.
Имам няколко въпросчета въпреки, че ми е много рано за раждане, но ще ми е първо детенце и вълнението е огромно и следя всичко с интерес, та става на въпрос че от дете са ми казали че трябва да раждам секцио по мед. причини това е първото и най-главно нещо което ме вълнува, тъй като имам проблем със сърцето макар и не толкова сериозен, но са ме предупредили за секцио, в случая дали в болницата са готови да се съобразят с мнението ми или последната дума е тяхна?
Другото което ме интересува е ако си нося помпа за кърма има ли нужда да се стерилизира или мога само да я изплаквам само с топла вода, защото ще си я ползвам само аз и ако те не искат да ми я стерилизират да си знам. Също така ако се изцеждам с помпа първоначално аз ли трябва да си нося шишета или те ми дават тяхни стерилизирани?  newsm78

Понеже се следя при един от лекарите, който работи в Втора Градска има ли шанс този лекар да ме задължи да раждам там с избор на екип, защото съм твърдо решена да не давам пари за избор на екип  Crossing Arms
И какво следва да направя  предполагам, че доктора ще ми обясни като дойде време за раждането, но аз искам да съм информирана от рано, правилно ли съм разбрала, че две седмици преди термина ми за секцио трябва да отида в болницата и да се уговоря с лекарите и да си запиша час за операцията или бъркам?

И имам още един от многото въпроси и аз като повечето мами за свиждането не се ли карат лекарите и акушерките ако таткото дойде да се видите през прозореца и в този момент ви засекът от персонала?  Embarassed

# 2 899
Здравей!
 До колкото знам за секцио по медицински причини трябва да си представиш документите за такива, след това в болницата те ще направят свои изследвания и ще преценят дали си за таквоа секцио.
 Помпата за кърма само я плакнех с врялая вода, не са ми я стерелизирали. Имах шише към помпата. Те ти дават шише, когато дават добавката за детето.
 НЕ мисля, че изобщо някой може да те задължава да плащаш за избор на екиб, особено, ако ще бъдеш по медицински причини.
 Мился, че един месец преди термина трябва да идеш, за да ти се направят изследвания и след това вече ще се разбираш.
 През прозореца не виждам за какво да се карат, ако се видите. Нашия татко там идваше и му показвах бебка.
 Аз раждах миналата година там и съм изключително доволна. Родих при д-р Христов. Ти при кой се следиш? Кога ти е термина?

# 2 900
Здравей!
 До колкото знам за секцио по медицински причини трябва да си представиш документите за такива, след това в болницата те ще направят свои изследвания и ще преценят дали си за таквоа секцио.
 Помпата за кърма само я плакнех с врялая вода, не са ми я стерелизирали. Имах шише към помпата. Те ти дават шише, когато дават добавката за детето.
 НЕ мисля, че изобщо някой може да те задължава да плащаш за избор на екиб, особено, ако ще бъдеш по медицински причини.
 Мился, че един месец преди термина трябва да идеш, за да ти се направят изследвания и след това вече ще се разбираш.
 През прозореца не виждам за какво да се карат, ако се видите. Нашия татко там идваше и му показвах бебка.
 Аз раждах миналата година там и съм изключително доволна. Родих при д-р Христов. Ти при кой се следиш? Кога ти е термина?
По принцип не ми се иска да коментирам при кой лекар съм, защото темата се чете и от тях, мисля.
Благодаря ти много за отговорите и да разбирам, че последната дума за секцио е тяхна?

# 2 901
Ако държиш да извърши секциото доктор, който ти следи бременността, може и да се наложи да заплатиш избор на екип. Ако случайно не съвпадне смяната му с насрочената дата за плануваното секцио. Иначе се ангажира на конкретната дата да присъства той.
 Аз раждах в друга болница с вродено сърдечено заболяване съм, което не ме задължаваше да раждам секцио, а нормално и пак платих избор на екип, само за да присъства доктора, който исках и ме следеше през бременността.
Информирай се по-раничко на някоя от консултациите за да си подготвена и спокойна преди раждането.

# 2 902
Ако държиш да извърши секциото доктор, който ти следи бременността, може и да се наложи да заплатиш избор на екип. Ако случайно не съвпадне смяната му с насрочената дата за плануваното секцио. Иначе се ангажира на конкретната дата да присъства той.
 Аз раждах в друга болница с вродено сърдечено заболяване съм, което не ме задължаваше да раждам секцио, а нормално и пак платих избор на екип, само за да присъства доктора, който исках и ме следеше през бременността.
Информирай се по-раничко на някоя от консултациите за да си подготвена и спокойна преди раждането.

Благодаря за отговора, но наскоро бях на кардиолог гледаха ме и кардиоложката и някаква доцентка и според тях няма място за притеснение всичко си е нормално за сега и ще мога да си родя нормално, въпреки всичко ми препоръчаха през 8-мия или 9-тия месец да мина пак на преглед при кардиолог  Simple Smile , та за сега нормалното раждане ми е приоритет  Hug

# 2 903
Браво!
И при мен беше така, защото не исках и да чуя за секцио.

# 2 904
Здравейте!Първото ми раждане беше във Втора Градска през 2010г и съм много доволна.Искам да попитам дали е там д-р Ел Хазати тя ме изражда и много внимание и грижи получих от анестезиолога ,който ми сложи упойката Ангелов дали е още там?Много лоши отзиви чувам за там ,а ми се иска отново там да родя .....Моля скоро раждалите мами да ме светнат как стоят нещата след 7 години Wink Wink Wink newsm78

# 2 905
Здравейте!Първото ми раждане беше във Втора Градска през 2010г и съм много доволна.Искам да попитам дали е там д-р Ел Хазати тя ме изражда и много внимание и грижи получих от анестезиолога ,който ми сложи упойката Ангелов дали е още там?Много лоши отзиви чувам за там ,а ми се иска отново там да родя .....Моля скоро раждалите мами да ме светнат как стоят нещата след 7 години Wink Wink Wink newsm78

Май напоследък темата е доста запустяла и аз я следя с интерес амаа..  Sad

# 2 906
Е дано някоя мама да ни каже нещо,което да ни опъти  Rolling Eyes newsm53 newsm53 newsm53

# 2 907
Раждах там в края 2015г., секцио, без избор на екип. Изключително доволна съм! Санитарно-битовите условия са добри, отношението на хората в отделението- също. Имаше и една-две сърдити физиономии, но къде ли ги няма. Но доколкото знам, след това са направили някакви реформи в отделението: смяна на завеждащия отделение, май и самото родилно е преместено. Дано се включи някой, който по-скоро е бил там.
Мога, бъдещи мами,  да ви упътя да отидете на "Дни на отворените врати", да разгледате и да се запознаете с обстановката и част от хората там. Предполагам, че първоначалното впечатление няма да ви излъже.
Успех и леко раждане!

# 2 908
Аз също раждах в края на 2015 г. Нормално раждане, без избор на екип. Всичко беше на ниво. Обстановка, персонал. Може би, не получих най-доброто обясняване за кърменето, но мина вече. Моя приятелка роди юни 2016 г. там. Беше секцио, с избор на екип. Също остана доволна. Неудобство се е получило от това, че са сляли отделението по Рискова бременост с родилното.т.е. всичко е в родилно и е имало недостиг на места или нещо такова и са я сложили във ВИП стая, но не е плащала. Съответно има промени и в персонала. Но точно кои са останали - не знам.

# 2 909
Радвам се да прочета, че има толкова доволни жени от отношението на докторите и условията там. Аз лично бях в друго отделение, не толкова добра обстановка, но пък бях изненадана от грижите на персонала.
Отидох много скептично настроена към тази болница, изобщо не ми харесваше,( въпреки, че съм родена там 😊) но ме изпратиха с препоръка за конкретно нещо. След престоя ми си тръгнах с много мило чувство към тези хора, които влагат толкова усилия всичко да е наред...за което се извинявам за проявеното недоверие!
 И въпреки всичко родилното отделение си остава техния диамант за които се грижат така усъдрдно, поне това личеше от разговорите, които водеха помежду си за майките и бебетата родени през нощта.
Пожелавам на всички, които ще родят там - само положителни емоции!!!

Общи условия

Активация на акаунт