Автоимунен тиреоидит на ХАШИМОТО (11)

• 91 503
  • 791
  •   1
Отговори
# 555
а дали може да се пие селен без да е предписан от лекар? newsm78 дали ще е добре,защото сега взимам тироксина с цел нали смъкване на тсх което ми беше 3,6 с цел да започнеме опити за дете...
моя ТАТ беше 180 или 190, а МАТ 40 май newsm78
Селена го изписват за намаляване на антителата.Твоите не са много високи и може би затова не са ти го изписали.Най-добре се консултирай с лекаря си.

# 556
  • София
Прасунчо, във Варна няма ли болница, в която таткото може да присъства? Аз определено съм се насочила към такава, хич не мисля да минавам втори път през целия ад сама  Naughty

# 557
  • София
а дали може да се пие селен без да е предписан от лекар? newsm78 дали ще е добре,защото сега взимам тироксина с цел нали смъкване на тсх което ми беше 3,6 с цел да започнеме опити за дете...
моя ТАТ беше 180 или 190, а МАТ 40 май newsm78
Селена го изписват за намаляване на антителата.Твоите не са много високи и може би затова не са ти го изписали.Най-добре се консултирай с лекаря си.
аха,знам че е за намаляване на антителата, добре, няма да го взимам на своя глава, ще го питам,благодаря ти

# 558
Прасунчо, таткото по принцип може да присъства. Мен повече ме беше страх, ако присъства, той не понася такива картинки и сигурно ако беше присъствал на първото ми раждане, нямаше да има второ. Щеше да откаже секса завинаги  hahaha
Много се радвам на тези татковци, които имат сили да понесът раждането, моят за съжаление не е от тях. И секцио да бях пак щеше да се опъва Simple Smile
Мила прасунчо, знам колко е страшно да отидеш да раждаш, за първи път, не знаеш какво те чака, как ще се чувстваш, как ще се отнесът с теб. Спокойно, не случайно всички майки казват, че бързо се забравя, и много от тях скоро за готови и за второ бебче. Всичко ще е наред, и ще видиш как след това ще разказваш и ще се смееш. Стискам палци да мине много леко, но най-важното, настрой се много позитивно  Peace

# 559
Прасунчо , недей от страх да искаш секцио . Ако може нормално , не се отказвай, ще мине по-леко и после ще ти е по-лесно   bouquet Знам, че в ОБ ще раждаш, и незнам там дали разрешават да присъства таткото. Питай , може и да е позволено  Wink

# 560
bobolinka  какво правиш от прашеца и прополиса,може да си писала преди ,но аз отскоро следя темата,може и налични да ми пишеш. Simple Smile
Относно прополиса първо си бях купувала един мед, който съдържа 2% прополис в него от един магазин за диетични храни / едно малко бурканче като от горчица, фирмата май беше Хигитест или нещо подобно за 5лв./, след това си взех клеева тинктура и си разтварям във вода по указанията от шишенцето. А за прашеца си купих от един пчеларски магазин 100гр. в едно пликче и си го разтварях в кисело мляко като съотношение 1 ч.л. прашец на 2 ч.л. кис.мляко, като понякога и мед си слагах, защото е малко странно на вкус, а сега направо го сложих прашеца в едно малко бурканче с мед ... горе-долу същото съотношение/правя си го в дозички за по два-три дни и го държа в хладилник/.Една позната направо го приема така както си е сух продукт, но някъде четох че е възможон да предизвика болки в корема, а аз не искам да рискувам и с това. И от тази смес си вземам по една-две лъжички преди хранене, понякога сутрин забравям и като се прибера вечер преди вечеря си вземам повечко, което предполагам не е особено правилно Embarassed, но пък и не ми е навредило. http://abiconic.dir.bg/bees/prashez.htm тук има полезна информация  Simple Smile

# 561
Bobolinka,ти приемаш ли и селен освен прашеца?Видях,че в него има доста селен.

# 562
Прасунчо, на страхът очите са големи Stop

Ако беше толкова страшно, никоя жена нямаше да отиде втори, че и трети или четвърти път. За повече вече и на мен ми идва в повече Mr. Green

# 563
  • София
Прасунчо, какво ти стана пък на тебе?
Я не се излагай.  Crazy
Слушай сега, аз и двата пъти раждах секцио - много ми беше гот. Grinning Тези, които са раждали нормално ще ти кажат, че и на тях, сигурна съм. С една дума - каквото и да избереш, първо не е страшно, второ ше е най-хубавото нещо, което някога въобще ти се е случвало. Приеми го сега на доверие, а след няколко седмици ще се върнеш да кажеш, че е било вярно.
 Hug
Как ще те е страх, че ще влезеш сама? Първо - как сама? Около теб ще има сумати народ, даже вероятно повече, отколкото ще ти се иска. И второ - нали бебето е с тебе?  Heart Eyes Връщаш ме в най-хубавите ми спомени.  Crazy
В родилно отделение е много хубаво, може да е болница, има лекари, в повечето случаи е мизерия (освен ако не е частна), обаче там се раждат бебета и е страхотно! Не се ли вълнуваш, че ще видиш това, дето мърда в тебе?
Аз и двата пъти последните месеци имах само една мечта - да родя. Никак не ме беше страх, освен първия път - тогава бях убедена, че НЯМА да родя и ще си остана за винаги бременна. Сега ми е смешно, ама тогава наистина го вярвах. Joy

# 564
Здравейте,малко притеснена влизам с въпрос при вас!Ноември 2007 г. ми предписаха 25 мг Л-тироксин,защото ТСХ ми беше2,19(норма 0,5-2.00),FT3 ,FT4 в норма.Пих Л-тироксина до края на 2008 ,когато отидох при нов лекар и след преглед на жлезата и изследвания ми каза ,че нямам проблем,всичко е в норма и спрях да приемам тироксина.Вече 1 година без хапче,но напълнях много,както се казва от въздуха.Правя си периодично изследване на ТСХ,последно юли ТСХ ми беше 1,51 при норма 0,30-4,00 .Забелязах ,че съм изнервена,вечно черногледа,апатична и си пуснах пак ТСХ,сега чакам др.седмица резултати.Др.месец мисля да запиша час при ендокринолог и подробно да бъда прегледана.Стрес може ли наново да повиши ТСХ,вирусно заболяване?Натрупала съм такива сланинки и продължавам,като се храня нормално дори ограни4авам някои храни. Crazy И аз мисля да си купя селен.От както спрях тироксина съм качила над 10 килограма  #Crazy .Усмихнат ден ви желая!

# 565
  • София
Кофтито на секциото е, че след второто дете, вече става опасно да забременяваш. Не че съм се емнала да раждам отбор Wink, но ми е гадно, че такъв въпрос изобщо стои пред мен (аз също съм раждала със секцио преди 10 години и сега ми се ще да пробвам нормално, ама да видим какво ще каже лекарката.

# 566
  • София
Бърди, не е така. До организъм е. При нормалното пък има други рискове...дай да не задълбаваме, не е нужно точно в момента.
На мен ми казаха по време на второто секцио, че нямам проблем и за трето, а вероятно и за четвърто, стига да имаме желание за това.  Peace А след първото секцио тъканта на матката така беше зарастнала, че не е личало, да е рязана въобще. Зависи от много неща, нека не вкарваме допълнителни филми на Прасунчо. Hug

# 567
  • София и там където не се пуши
Сладурки, аз съм раждала и със секцио и нормално. Нормалното ми е преждевременно и затова разкъсванията са ми като че съм родила 10 кг бебе, въпреки това нормалното си е друго - веднага станах и хвръкнах, а лекарката само хвърчеше след мен и ми даваше съвет да не миткам толкова.

Имам и две приятелки, едната  5 год след първото секцио, си роди нормално и тя много доволна, а другата не помня с каква разлика и тя доволна. Но както дойде, така, ако трябва секцио, секцио - кофтито е раздвижването при него.
Със три секцио родени деца е нормално да има човек, на моя приятелка при третото секцио с близнаци, направо помоли да и вържат тръбите.

# 568
  • София
А, Klemy, всъщност това, което написа много ме зарадва  Hug  

# 569
Bobolinka,ти приемаш ли и селен освен прашеца?Видях,че в него има доста селен.
Ами до сега откакто почнах с прашеца не бях приемала селен, но вчера д-р Тодорова ми изписа селен и ми каза да подължавам с прашеца, дори я зарадва това, че съм приемала пчелни продукти и предполагам знае, че съдържа доста селен. Знам ли, ако нещо не се почувствам добре и при допълнителното приемане на селен ще й се обадя.

Общи условия

Активация на акаунт