СЕПТЕМВРИЙСКА мама чака с нетърпение,сърчице да чуе с умиление!

• 19 777
  • 699
  •   1
Отговори
# 150
Ох, няма да забравя никога - предния път пак карах лятна бременност и беше ужасна история това с водата и пикането  ooooh! Нали е жега, аз все потна и съответно нон-стоп жадна и изпивах по 2-3л вода. Обаче с големия корем хич не може да се стиска и бях точно на всеки 15мин до тоалетната. Съответно и всяко излизане ми беше кошмар - все търсех тоалетни...А пък през нощта още по-голяма мъка, сигурно около 2 месеца не бях спала повече от 1-2 часа наведнъж. Тъкмо легна и почват някакви адски киселини, газираната вода само ми помагаше, от което пък ми се допишкваше, и така цяла нощ - киселини-вода-тоалетна  ooooh!

# 151
Ами да, ама вие сте добре, защото ви се пие вода, а на мен не и трябва да се напъвам...Не съм чела защо е необходимо да се пият толкова течности и какви са рисковете ако не се пият (ако някой знае нещо, моля да сподели), но важното е, че трябва и ще се напъвам някакси...

# 152
  • Словения
фонтанела е да Grinning

kittykat едно рамо и от мен Hug
Eva2010 - много се радвам, че с теб всичко е наред

Jani4ka, Zlata ribica я знам, въпреки че досега не съм била там. Тук, колкото и да е услугите са много скъпи и човек не може да си позволи често да ходи ресторант, още повече ако е в нашето студентско положение. А като капак на всичко ми се налага да ходя на частен лекар понеже не ми признават застраховките. Трябва нещо все да измислим, че за първият преглед ми взеха 70 евро, а на там с разните тестове направо не ми се мисли #Crazy

За гаденето и аз знам, че не е задължително и въобще не трябва да се мисли, че ако не ти е лошо, нещо не е както трябва. Четох някъде, че на около 25-30 процента от бременните не им е лошо и човек трябва да е щастлив ако е сред тях. Майка ми също е доказателство  - и през двете си бременности не е имала проблеми и е родила съвсем здрави дечица

Виждам, че има още новоприсъединили се мами Simple Smile, много  Hug и за тях!
mamadesita, поздравления за близначета, ако знаеш колко и аз искам... Но пък току виж следващият път!
Хубав и колкото е възможно по-лек ден пожелавам на всички Wink

# 153
vesi_evi, и по въпроса с пиенето съм точно като теб. Като си помисля за вода и  Sick А навсякъде чета, че трябва да се пият 6-8 чаши на ден. Предполагам, че трябва да се напънем малко. Слагам си резенче лимон, но пак нещо не ми се нрави. Сега съм на Nestea Vitao и си слагам и в него лимонче.
И аз много обичам да се къпя с много топла вода, не мисля, че и сега би било проблем. Просто съм с много ниско кръвно и явно в момента ми е още по-ниско и от топлото съвсем се влошава положението.

# 154
Ами да, ама вие сте добре, защото ви се пие вода, а на мен не и трябва да се напъвам...Не съм чела защо е необходимо да се пият толкова течности и какви са рисковете ако не се пият (ако някой знае нещо, моля да сподели), но важното е, че трябва и ще се напъвам някакси...

Ами то по принцип за всеки нормален здрав човек около 2л е дневната дажба. Някакви конкретни опасности за бременните няма, освен тези важещи и за всички други - дехидратация, сгъстяване на кръвта, водеща до проблеми със сърцето, кръвното, тромби....Потърси в нета.
Ето какво намерих набързо.
http://xns.blogsite.org/blog/?p=574
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=1763
http://www.bb-team.org/articles/1014/

# 155
Здравейте момичета.
От доста време ви чета, и все не се решавам да се запиша при вас.
На 34 години съм.
Имам една неуспешна бременност през пролетта на 2008 година.
И сега просто още не мога да повярвам.
бях миналата събота на преглед, но не при моята гинеколожка.
Установена бременност.... и ако всичко е наред -дай боже.... в септември (по мои изчисления 16-ти) ще имаме бебе.
Мисля вторник или сряда да отида при моята гинеколожка .
Това е от мен за сега:)

# 156
Благодаря на всички за топлото посрещане  Hug
vesy_evi терапията ми освен имуновенин включва фраксипарин, утрогестан и преднизолон. Изследванията на НК клетките можеш да ги правиш седмица преди да изтече срока от 25-28 дни, когато се прави следващо вливане. Не ги мисли много-много НК клетките, те си се вдигат при бременност, а и щом си направила вливане плодът е защитен.
По отношение на пиенето на вода, имам една розова бутилка, като тези олекотените които се носят в планината. Тя е от един литър, всяка сутрин я напълвам с вода и я пия в продължение на деня. Така съм сигурна, че поне 1л изпивам. Пия и други течности но тях не ги меря, колкото са отгоре все е в полза.
За водата под душа и аз обичам да е по-топла, но гледам да се съобразявам. Не е хубаво да е прекалено топла.
Люляк ме беше попитала как се чувствам, ами от Коледа насам, когато направихме теста се чувствам особено. Много и различни чувства ме обземат, но гледам да съм преди всичко спокойна. Ако усетя, че почвам да се притеснявам и да имам някакви страхове, съм си измислила едно положително утвърждение и почвам да си го повтарям. Като неразположения, нямам много такива. Гърдите ми са уголемени и леко болезнени на допир и понякога имам леко главоболие. Но пък с храната засега нямам проблеми, не ми се гади и се храня както и преди.
Добре дошли на новите момичета. Hug Нека резервираме всеки ден от месец септември и да валят само радостни новини! В тази връзка терминът ми май е на 6 Септември.

# 157
Jani4ka, радвам се, че има още някой като мен, то не че е хубаво де, ама....ми да и аз се напъвам, сипвам си вода в шишенца и гледам да я изпивам...така в шишенце 0,5л ми е по-лесно, отколкото в чаши, а и си ги подмятам с мен на дивана Wink
Може и да има някаква връзка между ниско кръвно, малко пиене на вода и къпане с топла вода Wink защото и аз спадам към тези три категории. Кръвното ми повече от 100 на 60 рядко става....
E.L., благодаря за инфото, ще ги погледна сайтовете. А иначе за това, което казваш така е, но както обикновено само на теория, на практика винаги има изключение, аз цял живто си ходя като камила без вода, а съм по принцип доста здрава, нямам проблеми, дори рядко боледувам от нормалните вирусни и всякакви такива неща.....да не говорим, че повече от 15 години съм се занимавала професионално със спорт, т.е. мисля, че имам здрав организъм....не казвам, че е добре да нсе пие, но не е чак толкова фатално за мен по принцип, сега обаче ме вълнува този въпрос, защото вече не става въпро само за мен Wink и може да има някакви специфични нужди и другия организъм, който се развива...не само моя си.
katyna радвам се, че си сред нас, успех!
grix благодаря за инфото, оф то с тези нк клетки какви ли не мнения няма по въпроса, някой изобщо не ги смятат за важни....а при мен не се е открил никакъв друг проблем освен тях, а все трябва да има някаква причина за неуспешните опити...за това се надявам да върши някаква работа тази терапия и наистина това да е бил до сега проблема. При теб колко са завишени? Моите преди вливането, след като забременях бяха 16%.

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 16:07 от vesy_evi

# 158
Честито и на katyna и на Krass, добре дошли при нас!.
Относно къпането, аз винаги съм се къпала с вряла вода, просто със по хладка измръзвам. Доколкото знам не е желателно да се къпеш с много топла вода , също така в много топла вана чак към края на бременността.
А за пиенето на вода, не обичам вода. Изключая лятото, кога е много топло и нищо друго не утолява жаждата. Така че засега пия сокове, чай, а даже като ми се пие и газирано. Миналата бременност се наливах като за световно с черен чай и кола( друго не ми се пиеше) и на детето нищо му няма. Така че не мисля да се вталявам много много и този път. Laughing newsm12.

# 159
Аз си мислех, че съм единствената, която не обича вода, но се оказа, че съм имала и сродни души. А и водата не ми утолява жаждата. Преди много обичах студения чай на Сан Бенедето и само него пиех, но сега откакто забременях не мога да го понасям. Явно ми е твърде сладък.

Кръвното пък на мен ми е около 80 на 60 или най-много 90 на 70.  Confused

# 160
Здравйте,докато се устя вие и нова темичка сте започнали.Моя термин трябва да е за 27 Септември.Сега отивам да ви изчета и после пак ще се включа Hug

# 161
  • Словения
Момичета, и аз по принцип от няколко години пия малко вода, но сега организмът ми започна да си иска повечко, от няколко дни обаче и от вода ми се гади та май малко съм си намалила дажбите. Иначе пия малко дори и през нощта, оня ден дори сънувах, че гърлото ми се е залепило и се събудих и наистина ми беше пресъхнало.

За кръвното и аз съм с ниско, но преди прегледа като ми го мериха беше доста завишено за мен, от притеснието като, че ли: 130 на 80. Абе луда работа.

За къпането с гореща вода - и аз почнах по- с хладка да се къпя, че веднъж така ми прималя и причерня, добре, че не паднах..В "нашата" баня *(на квартира сме в сутерен) пък вият вълци и се разхождат бели мечки и малко неприятно къпането с хладка вода ама какво да се прави.. В големите студове като ходя през нощта  на тоалетна направо ми замръзват задните части:))) Хазяйката ни пуска парното само през деня и нощем в стаята е от 13 до 15 градуса, а в баньо-тоалетната сигурно е 10:))) Но все ще си намерим друга квартира, че си трябва - тук не е за малки дечица, а и откакто сме тук все си кихаме. Добре, че само с това се разминаваме де Rolling Eyes

# 162
  • у нас
при мен започнаха болки(бяха спрели за около седмица)- пих ношспа Confused допълнително от назначения прием Confused няма никакво течение, но така ме е страх да не се появи Confused страхувам се с притесненията покрай изпита да не стане някоя беля Sad уж си казвам м....му на всичко, обаче не става Confused отивам да прилегна, поне да не стоя прегъната на стола Confused

# 163
  • Пловдив
пропуснах да ви напиша че питах в две големи книжарници за дневници за бременни и не бяха и чували Confused едната от продавач-консултантите обеща да попита по борсите и ще я навестя тия дни Crazy дано да има. А от този дето показахте в електронен вариант ми заби компютъра Confused
И аз съм поръчала да питат Simple Smile Едната жена даже много се заинтересува за такова нещо - даже и gsm-а ми иска, ако намери да ми се обади Laughing Laughing Laughing
Този, за който дадохте линк си го изтеглих и преработих - ако не намеря друг - принтирам и започвам да пиша там Simple Smile За подвързването няма проблем - точно до вкъщи има едно място, където подвързват супер Simple Smile
Честито за изпита!

За пиенето на вода - аз също съм като камилите - веднъж в годината я се сетя, я не... Наблягам на айрян, фреш и така Simple Smile Обаче в момента не мога да се позная - 1,5л чиста ВОДА на ден си изпивам, а като прибавя и всичко осталано - може да събера към 3-4л течности Laughing Laughing Laughing
То и затова има пътека до 00 от мен Laughing

# 164
  • Bulgaria
огнена стихия много ти благодаря за изчерпателния отговор, мила  Hug  Heart Eyes Преди да сте ме помислили за някоя смахната истеричка искам да ви обясня защо така изперквам  #Crazy  - в началото ми беше лошо всеки ден по цял ден и ме боляха гърдите и корема. В един момент - нищо  #Crazy И все още нищо, само от време на време ме понаболяват гърдите и това е! Затова се притеснявам, защото е рано да изчезват още симптомите  Sad Дано всичко да е само в главата ми  Praynig  Praynig  Praynig
Томи остави ги тия изпити и лягай да почиваш ,че ще ядеш бой  newsm66  Hug  Heart Eyes
Добре дошли на всички нови бъдещи мами  Hug
мама на Део , water4e  Hug  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт